Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזו מכונית עדיפה סה"כ. המחיר כמעט זהה. פרמטרים מרכזיים: זריזות, התנהגות, עיצוב, בטיחות ונוחות (פחות או יותר לפי הסדר). הרכב מיועד למשפחה בת 4 נפשות

תודה מראש לכל המתייחסים

פורסם

שלום!

אוקי אז ככה יש לי קצת אבל ממש קצת נסיון על 2 המכוניות: שכן שלי קנה לפני כמה שבועות

את המאזדה (אבל מנוע 1600) ויש לחבר שלי את הפיזו 307 (שנת 2003) אז אני יתן לך כמה

פרטים על 2 הרכבים למרות שידוע לי מעט מאוד על שתיהם ובכל מקרה לפני שאתה מחליט

מומלץ ללכת לעשות נסיעת מבחן של שתיהן לראות מה אתה מעדיף לרכוש.

המאזדה 3 דומה מאוד בהתנהגות שלה לפוקוס היא יציבה וכמובן שאתה יודע שמוסך

לא תראה איתה בשנים הקרובות...

על העיצוב של המאזדה אין הרבה מה להגיד חוץ מזה שהיא ממש יפה! גם מבפנים

אני נהגתי עליה קצת ובגלל שזה רכב חדש כמובן שהכל היה מושלם מבחינה מכאנית

אז כל מה שנשאר זה הכביש שדווקא היא הסתדרה בצורה נחמדה עם כל הפאקים שהעיריה

לא מוכנה לתקן, האוטו נוח גם מאחור ויש משענת באמצע סך הכל רכב נעים לנסיעה ולעין,

אמין (יפנית), ביצועים די טובים (נהגתי על ה 1.6) רק אל תצפה למכונית מרוץ...

הפיזו תראה לא נהגתי בה אבל היא לא פחות יציבה מהמאזדה יש לה מערכת בקרת יציבות

וביצועים די טובים, חבר שלי מרבה להתלונן על הצריכת דלק שלה...

והתאוצה כמעט כמו של המאזדה (שוב מדובר גם כאן על מנוע 1.6) הרכב די נוח

גם מאחורה למרות שלמאזדה יש עדיפות, ובסך הכל מכונית די טובה.

זהוא כמו שאמרתי הרבה אני לא יודע בטח יש מישהוא בפורום שיוכל לעזור לך יותר ממני

בכל מקרה תיקח נסיעת מבחן על שתיהן לפני שאתה מחליט אתה יכול לגלות דברים חדשים.

האמר הוא כמו פטיש רק שהוא שוקל טיפה יותר ויש לו

4 גלגלים...

פורסם
על העיצוב של המאזדה אין הרבה מה להגיד חוץ מזה שהיא ממש יפה!

לדעתי היא ממש לא יפה, בגירסת האצ'באק היא עוד סבירה, אבל מנוע 2 ליטר יש רק לסדאן אם אני לא טועה והסדאן לדעתי ממש ממש מגעילה (כמו 6 קטנה ומכווצת עם צללית לא זורמת), כמובן שכל אחד וטעמו... אם היה האצ'באק 2 ליטר זה היה משהו אחר.

עכשיו לשאלה המקורית, קודם כל סתם הופתעתי לראות שהבטיחות אצלך במקום הרביעי והלפני אחרון... לדעתי היא צריכה להיות במקום הראשון.

בכל מקרה, לחבר שלי יש 307 2.0 ליטר, הרכב נוח מאוד ומרווח מאוד, זריז יחסית, לא יודע איך ה-3 2 ליטר נוסעת אבל הנתון הרשמי של שתיהן מאוד קרוב, יתרון של 0.2 ל-3, נדמה לי שה-307 מאובזרת יותר אבל גם מעט יקרה יותר... ה-307 כן יציבה ומוסיפה להרגשת ביטחון והיא גם בטוחה בלי קשר להרגשה.

אני סתם מספר לך את מה שאני יודע, אין לי שום דעה מה מתוך השתיים עדיף...

ינון.

פורסם

סתם תהייה, מדובר ברכב פרטי או ליסינג?

לגבי מה שרשם המכונאי, על הנוחות (שהיא נוחה) לדעתי ה3 2.0 לא תהיה נוחה. עם ג'אנט 17 וחתך 50 היא לא תהיה ממש נוחה. על תקנה (שום רכב) בלי נסיעת מבחן.

אם הזריזות חשובה, לדעתי הן די דומות, כאשר לפ'זו יש את היתרון (כן יתרון) של הAL4, אם תדע להתחבר איתו הגיר משובח. אם אתה מעדיף גיר טיפש, לך על המאזדה אותה לא צריך ללמוד, תן גז והיא תסע.

התנהגות, לא נהגתי באף אחד מהם, אבל כנראה שה3 תהיה טובה יותר.

עיצוב - טעם אישי. לך לסוכנות תראה מה דעתך.

הייתי מוסיף לרשימה את המגאן, למרות שגם לה יש גיר שמזכיר יותר את הגיר של פ'זו מאשר את הגיר של מאזדה, אבל היא בטוחה יותר, מעוצבת יותר (שוב זה דעה אישית).

לפי הפרמטרים שלך אני מעריך שה 3 תהיה טובה יותר.

אופציות נוספות לבדיקה, פוקוס 2 ליטר, חסרונות לא צעירה במיוחד. יתרונות מתנהגת נפלא.

המגאן (שכבר הזכרתי)

גיא.

פורסם

נהגתי בשתיהן בגרסת ה 1.6. המאזדה הרגישה קצת יותר זריזה (למרות נחיתות קלה בהספק) יכול להיות שזה קשור בגיר אך הכל יחסי.

לטעמי העיצוב החיצוני של המאזדה (גרסת סדאן) יפה משמעותית מהפיז'ו. גם הפנימי...

מבחינת נוחות שתיהן לא היו נוחות במיוחד בעיר אך מחוץ לעיר המאזדה היתה נוחה יותר. אני בטוח שחתך 50 יהיה פחות נוח אך בכל מקרה לא אחליט סופית עד לנהיגת מבחן ב 2 ליטר.

לגבי הבטיחות רשמתי בסדר עדיפות פחות גבוה כי ההבדלים בין שתי המכוניות אינם גדולים (שתי כריות אויר יותר למאזדה)

פורסם

מה לגבי המגאן 2?

אם זכור לי נכונה, המחיר שלה בדגם ה-2 ליטר דומה מאוד לזה של הפיג'ו.

כמו כן, מבחינת בטיחות, הרכב מאוד בטיחותי, בעל 6 כריות אוויר (זכה גם ל-5 כוכבים, לא?).

דבר נוסף, המגאן יותר מודרנית מה-307, מאוד נוחה ומאוד מאובזרת.

לדעתי כדאי לך להוסיף אותה להתלבטות.

• תוכן חדש...