ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,519 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני מחפש לקנות רכב יד שניה עד 40,000 שקל. חשוב שהרכב יהיה ידני שיהיה לא קצת אופי ושלא יהיה "עגלה" מה דעתכם על פולו 16v ? אם יש הצעות אחרות אני אשמח מאוד
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
- 27 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני חושב על דייהו סופר רייסר (95-97), 1500סמ"ק בתקציב של 20-25, לצורך נסיעה עירונית יומית (לא אילת כל יום או משהו כזה...) הקיצר מה אתם חושבים על האוטו בכלליות? (אמינות, צריכת דלק וכו')
הודעה אחרונה מאת mazda626, -
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברה, עקב ריבוי המקרים בהם מוכרי רכב מוכנים להישבע באחותם שהרכב במצב מושלם ובלי תאונות - ותוצאות בדיקה במכון מראות שזה בעצם רכב שהורכב משאריות של 10 רכבים שונים, מדוע לא יתארגן איזה אתר בו אפשר לרכז ולהעלות תוצאות בדיקת רכב? כלומר, אם אתרע מזלך ונפלת במלכודת כזאת, וכבר שילמת את עלות הבדיקה - תוכל להעלות את הבדיקה לאתר בצירוף מספר הרכב, שם המוכר ומספר טלפון, למען ישמרו לנפשם האחרים ויחסכו את עלות הבדיקה...
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני אורן, ואני נוהג על 106 XS שנת 98 1.4 - רכב חמוד, יפה, אבל לא מספיק מהיר... (גם בסיבובים הוא קצת אנמי...) נפלה לי הזדמנות לידיים - מצאתי וולקן 16V מנוע 2000 שנת 94 3 דלתות יד ראשונה של מישהי בת 30+ מצב נדיר ניראת חדשה!!! היא רוצה למכור כנראה.... אני שוקל את קניית הרכב הנ"ל ויש לי כמה שאלות לגביו (אם נהגתם עליו , אולי תוכלו לעזור לי...) א- כמה כ"ס יש לו (במקור...)? ב- אין הוא מבחינת יציבות (סיבובים וכו')? ג- האם הוא בסיס טוב לשיפורי מנוע (לא יקרים יותר מידיי...)? ד- איך הרכב מבחינת טיפולים, מוסך, אמינות...? ה- כמה המחירון שלו ? (הסתכלתי בלוי יצחק באינטרנט ולא מצאתי את הדגם הספציפי 16V רק וולקנים אחרים...) תודה מראש לכל ה…
הודעה אחרונה מאת o_yeshula, -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש פה באתר וברצוני לציין שמאוד התרשמתי מהתשובות של החברים באתר . אני מחפש מכונית יד שניה לפי הנתונים הבאים : תקציב : 70,000 ( עם יכולת של חריגה בכמה אלפים ) שנים : 2000-2001 סוג : קטנות ונוחות . מנוע : עדיף 1600 תיבת הילוכים : עדיף אוטו' חשוב לי שהמכונית תיראה של צעירים . אני די בכיוון של 206 או פולו אבל לאחרונה כל מי ששאלתי אות אומר לי משהו אחר לטוב ולרע . כיום יש לי סובארו לגאסי ( שנת 90 יד ראשונה עם 135,000 ) שירשתי מההורים , הסובארו היא מכונית אמינה ( שנתון כזה שבחיים לא נתקע לי ) ונוחה אבל מאוד זוללת דלק . הודה לכם עם תוכלו לתת לי טיפים על ה -206 , הפולו או כל רכב אחר שעולו לכם בראש . חשוב לי מאוד - האמי…
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מאזדה לאנטיס 323F, נפח מנוע 1840, שנת ייצור 1997, אוטומטית. פתחתי בעבר אשכול, אך הא יצא משליטתי הרכב משמש כרכב משפחתי, ונמצא לי להאכיל אותו בדלק, ביחס של 1:8. זה חורג מכל פרופורציה של רכב משפחתי, פשוטבלתי נסבל. זו זריקה של כ 300 ש"ח מיותרים בחודש, ולאורך זמן זה פשוט מיותר. אני רוצה להפטר ממנו. בדקתי במחירונים, מחירו על פיהם הוא כ 47,000 ש"ח. לדעתי מחירשוק גבוה יותר, כ 50,000 - 52,000. האם מישהו מעורה במחיר השוק של רכב זה ? תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת Searcher, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מחפש משפחתית גדולה 2.0 ליטר חדשה עד 160 אלף שח הדגש אצלי הוא: מרווח, אבזור, נוחות גבוהה, עץ או דמוי עז והרבה טכנולוגיה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
הדרישות הם: 1) שהרכב לא יהיה נמוך משנת 2000 2) שיהיה עם פוזה 3) שתהיה לו נהיגה ספורטיבית
הודעה אחרונה מאת תומר, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מתאימה לנהגים חדשים ? היא בצבע שחור עם פס אפור למטה (שניראה כמו חצאית) ויש לה גם ספוילר ככה שמבחינה חיצונית היא פצצה... היא ידנית משנת 94' יש דברים מיוחדים שאני צריך לבדוק אם אני רוצה לקנות אותה ??
הודעה אחרונה מאת יבגני, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אחים שלי אני צריך עזרה בקניית רכב ישן במחיר של 5 + - שנת 90בערך + - מה הייתם ממליצים.... 1.דיהטסו שרייד 2.פיאט אונו 3.אלפא רומאיו 4.פורד פיאסטה 5.סיטרואן AX 6.סוזוקי... מה עוד אתם הייתם ממליצים......?? ואיזה רכב נחשב למהיר יחסית...? *אמרו לי שהאלפא רומיאו זה אוטו של רק בעיות ותיקונים,זה נכון ?
הודעה אחרונה מאת PEUGEOT205, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
תודה
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה אתם אומרים על mg-zr האוטו על הכביש עולה 126 k ויש בו פשוט הכל האוטו ממש יפה מאובזר חיצונית ופנימית בצורה מטורפת אז לדעתי הוא נותן הרבה בתמורה למחיר שלו בעיקרון אני יודע שזה בעצם רובר 25 רק טיפה יותר חזקה ומאובזרת אז חשבתי אולי לקנות אותו מה אתם אומרים עליו ז"א מבחינת אמינות סחירות וכו תודה מראש גיל
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ברשותי סוזוקי סוויפט - שנת 86 אחרי צבע, אחרי אוברול, אחרי מלא שיפורים קטנים, עם רדיו דיסק ו4 רמקולי פיוניר... החלפתי עכשיו 4 צמיגים ציריות ובולמים... ועוד שבוע היא גם תהיה אחרי טסט בקיצור האוטו במצב המקסימלי שיכול להיות לאוטו שנת 86 במחירון שלו הוא שווה 6300 - עד כמה אפשר למתוח את זה ליותר ?! מהו המחיר המקסימלי שאני אוכל לקבל עליו ..? (יש לקחת בחשבון שהושקעו באוטו בסביבות ה5K שקל על האוברול לפני חודש ...)
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
אשמח לכל מידע על במו סדרה 5 משנת 90-95 מ520-530 האם זה רכבים אמינים? מהנים? יקרים לאחזקה? כל מידע יעזור תודה מראש
הודעה אחרונה מאת bender, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מה אתם חושבים על הרכב מבחינת אמינות? הנאה מנהיגה? אחזקה? שאני בא לראות את הרכב יש משהו מיוחד לבדוק? איזה שהן מחלות ידועות? אני גם הולך איתו למוסך שלו לראות שהכל תואם טיפולים וק"מ. יש עוד משהו לבדוק לפני שאני מכניס אותו לבדיקה? תודה
הודעה אחרונה מאת ebs, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז ככה... אני עדיין מחפשת יפנית שעולה +-15 אלף ושתהיה בלי תאונות ובלי פגיעות פח למיניהן וזה מאאאאאד קשה למצוא במחיר הגיוני... ואתמול פתאום נתקלתי בהודעה של פונטו למכירה מהשכרה עם 120 אלף בסה"כ... ובמחיר הגיוני ביותר של בערך 15 אלף....עכשיו לפי דעתי היא תהיה עדיפה על כל יפנית בת 11-12 שנה לא? היא יותר מודרנית וגם המוסכניק אמר שהיא לא ממש בעייתית...שהיא אפילו הכי טובה מבית פיאט... נקטע זה שאני ממש מפחד לקחת אוטו מהשכרה כי ה' יודע איך התעללו בו..... קיצר קבעתי אם איזה אחד בשישי להפגש ולראות את הפונטו הזאת...שהיא מודל 96 אבל ישנם כמה דברים שאני סקפטי לגבייהם...קודם כל היד היא יד 6...עכשיו שאלתי את המוכר למה והוא אמר שהוא תאכלס יד 3 כי האוטו …
הודעה אחרונה מאת gaditoyota, -
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
פשוט אני הולך לראות רכב בנתניה ואני לא מכיר מכונים שם..... האם מישהו יכול להמליץ על מכון טוב תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
לטובה או לרעה...
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לפני שאני רושם את הדרישות, אני מדגיש שאין לי רישיון, אני רק רוצה לדעת על איזה רכב להפנות את תשומת ליבי :/ אז אלו הם הדרישות : * נוחות - עדיף שיהיה נוח * מרווח - בינוני * התנהגות כביש - מעולה * בטיחות - טובה * מרכב - האצ'בק / נוצ'בק * שלא יהיה רכב שנבלע לאדמה ממשקל רב בחלק האחורי * שיהיה אמין ושלא יצריך טיפול כל חודש :/ * ידני * לא יקר - 30-40 אלף * חזק אם חסר משהו, תגידו תודה מראש.
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אמינות בעיות נפוצות דברים שצריך לשים לב... והכי חשוב תצרוכת דלק
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
אקורד מול 6 1 2
מאת mazda626-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני בהתלבטות גדולה. אני מחליף את רכב המנהלים שלי בחדש. האופציות הן המאזדה (לוקצ'ורי)6 או ההונדה אקורד(גירסה פשוטה). אני מעוניין ברכב שיהיה נוח, שקט לנסיעה ובעל ביצועים טובים. מה אתם ממליצים? זה די דחוף, תודה.
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני יודע שבזיק 172 פרסם פה פעם שאלה בנושא הזה, אבל רציתי לקבל חוות דעת יותר מבחינת אמינות ומחלות נפוצות אם קיימות, (ואולי עוד דברים שלא רשמו בשרשור הקודם) ממישהו עם נסיון עם הרכב הזה , או מכיר מישהו עם אופל אסטרה GSI מהצורה החדשה (שנת 2001). הרכב הספציפי הוא עם 18 אלף ק"מ , ידני ונראה מעניין. (יד 1)
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אוקיי, לאבא שלי יש תקציב של 40K-50K כלומר 40K ואם יש משהו ששוה את זה אפשר למשוך עד לכיוון של 50K. עכשיו אחרי שהסברתי את לכם את התקציב, הנה מה שאנחנו צריכים: -רכב אמין -ידני -חלפים לא יקרים מידי -אין צורך בסחירות או בשמירת ערך -אני חוזר רכב אמין ( אנחנו הולכים להוציא עליו הרבה כסף, בשבילנו, ואנחנו לא רוצים להתקרב איתו למוסך ) -שנתון גבוה (הולכים להתקע איתו שנים רבות) בהתחלה חשבנו על לאנטיכס קורולע ושאר הירקות והגענו איתם לשנתוני 98' ואז עלה בראשי רעיון מבריק לקנות רכב קטן ( כי כבר אין לנו נסיעות משפחתיות באמת), ולעלות לשנתון שמתחיל ב0 (2000-2001 למי שלא הבין...)ועלו כל מיני אופציות כמו: קליאו B , פונטו , 306 אולי אפילו איביזה (כולן 4-5 דלתות כמובן…
הודעה אחרונה מאת yaronof, -
סיאט טולדו סטלה
מאת GiLz-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
עשיתי סקר שווקים של מכוניות למכירה (מהשכרה) ואני ואבא שלי נדלקנו על סיאט טולדו סטלה 2001 אוטומטית (לצערי הרב) ב65K. מה דעתכם על האוטו? סיאט חברה רצינית, אמינה? אני יודע שהמנוע הוא בעצם של פולסוואגן...אמין? איזה מתחרים יש לה בעולם ההשכרה במחירים כאלו (כאילו אחרי שקלול)? תודה גיל.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה... אחרי שהרגתי את הפונטו, אני חודש/חודש וחצי בלי רכב . עם תקציב של כ-15 אלף, כולם אומרים לי "המצב בשוק חרא, אתה יכול להוריד לכולם את המחיר לקרשים"... "חכה, בסוף תמצא משהו טוב"... "בסכום הזה לא קונים רכב" וכל מני שטויות כאלו... לי נמאס להיות הולך רגל ומשתמש בתחבורה ציבורית בעיה נוספת היא שאני נמצא בבאר-שבע (למי שלא מכיר זה בדרום הארץ, לא במאדים) וכאן מבחר הרכבים על הפנים, ומה שכן למכירה, כבר יש שישית עם שאסי או עם מנוע שחוט שאוטוטו גומר את מחזור החיים שלו... אז אם למישהו יש רכבים ספציפיים להציע לי, אנא ממכם עשו זאת. רק להבהיר ה-15 אלף זה רק רכב, כסף לביטוח יש לי בצד. נ.ב אני מעדיף רכב ידני 1.4 או 1.6 עם מס' בעלויות קטן וקילומטראז' הגיוני. …
הודעה אחרונה מאת אייל, -
אופל קורסה
מאת Yael- 3 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום, תודה למי שעזר לי כבר בשאלות הקודמות, רציתי לבקש עזרה לגבי עוד רכב: אופל קורסה. היינו במגרש כלשהו, הסברנו לבעלים את דרישותינו ואת התקציב (כ-30K) והוא הציע לנו אופל קורסה שנת 96. הוא אמר שהוא מכיר היטב את האוטו ולא היו לו תאונות רציניות, אמנם לפי מצב אחת הדלתות, יש לי ספק בכך.. מה שנראה לי חשוד שהוא ממש התעקש על האוטו הזה ולא נתן לנו שום אפשרויות אחרות, אמר שהאוטו מצויין ואמין ולא מאוד יקר באחזקה. הייתי רוצה עד כמה זה באמת נכון? (או לא) תודה רבה מראש.. יעל.
הודעה אחרונה מאת BigFoot, -
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני זקוק בדחיפות לחוות דעת (עוד הערב אם אפשר-מחר אני רואה אחת כזו) לגבי אופל קורסה סווינג 1400 ידני משנת 96. בעיות אופיניות? האם מספיק לעליות של חיפה? בטיחות ואמינות? מחכה בקוצר רוח ותודה מראש... ***עריכת הנהלה: להבא - כותרת נורמלית, שמעידה על התוכן ולשים את ההודעה בפורום הנכון!***
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חבר מעוניין לקנות יאריס 03' אוטמטית ממנהל מוסך מורשה טויוטה. בחורף שעבר הרכב "טבע". כנראה והוחלפו כל החלקים הבעייתים באחריות. האם יש טעם להסתכן בקניה כזאת? האם העובדה שהאוטו מוצע למכירה על ידי מנהל המוסך עצמו - שאצלו יבוצעו טיפולים ויפתרו בעיות עתידיות , אמורה להשקיט את מצפוננו? כמובן שהרכב ילקח לבדיקה חיצונית מטעמינו. תודה
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלומות. ברצוני להחליף את הרכב שנמצא ברשותי (סוזוקי סוויפט 88) לרכב חדיש יותר (וקטן) כיון שהרכב שלי כבר גוסס. לא משנה אם הרכב אוטומאטי או ידני העיקר שנעמוד בתקציב של עד 20,000 ש"ח ושיוכל לעמוד בנסיעות מפתח תקוה לצומת גולני לפחות 3 פעמים בחודש. אני רוצה רכב טוב שיוכל להחזיק כמה שנים טובות (ושיהיה מזגן ) אשמח להצעות. תודה רבה. מאיר.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מי מכיר? מי יודע? הופץ רק ב- 95, מנוע 1400, 90 סוסים. בעד, נגד, חיבוקים או הסתייגויות. למה לא ללכת בעצם על קורסה 1600GSI? חשבתי על אחת כזו כאופציה ספורטיבית אך שפויה ליום יום. גלי.
הודעה אחרונה מאת drugstore,
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 14 אנונימיים, 265 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- RedLabel
- Nemesis
- פינדר
- nir eli
- BoazB11
- פריג'י
- Tal7
- FROGIE
- viper83
- Loder
- Haim_gds
- avargel