Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:lol::lol::lol:

שלום.....

אני שמח לבשר לכם שביום ראשון הקרוב, לא רק שאני משוחרר מצה"ל שלוש שנים, אימא שלי (ואני ואחי גם כן) אמורים לקבל את הרכב החדש. סיאט איביזה 2004 :D:multi:

רציתי לשאול: מה הכי חשוב לבדוק לפני שחותמים על זה שקיבלנו את האוטו...?

הורדתי מהאתר נטקאר דף עם הנחיות אבל אולי יש לכם עוד כמה עצות, מניסיון אישי...

אני מקווה שהכל יהיה בסדר, אבל ממה שהבנתי בנוסף לרדיו דיסק והאזעקה שאנחנו מקבלים מתנה, מתקינים לנו קודן (בתשלום מופרז!450 שקל..) ... וזה ממש לא מתאים לי (אבל אין ברירה - הביטוח מחייב לגבי כל אוטו חדש) כי קראתי פה בפורום על הרבה בעיות שזה גורם...

שבת שלום

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אבל הנה כמה המלצות.

תעשה סיבוב ותנסה למצוא דפיקות \ לחיצות, תראה שכל הפגושים יושבים כמו שצריך וכו'. לא פעם קורה שרכבים ניזוקים במהלך ההובלה ויהיה קשה להוכיח שזה היה לפני המסירה לאחר שלקחת את הרכב. במידה והרכב עומד קרוב לקיר \ לא נוח לראות אותו מכל הכיוונים להזיז אותו ולבדוק אותו כל עוד אתם בסוכנות (או מקום האסיפה של הרכב). הייתי מעיף מבט גם בפנים של הרכב למרות ששם הסיכוי לבעיות אפסי.

תבדוק שאתם מקבלים ספר רכב.

עכשיו אחרי שקיבלתם את הרכב:

הרצה!

לבדוק לחץ בצמיגים. רכבים חדשים נוטים להגיע עם לחצים מופרזים ולא אחידים בצמיגים.

תהנו, ותתחדשו!

מזל טוב על השיחרור.

גיא.

פורסם

מה שכתוב להלן מניח שאתה מקבל את הרכב במגרש המסירה של צ'מפיון בבני-ברק (ליד קניון איילון). את הבורה קיבלתי באיזה סוכנות ברחובות, ושם הכל היה יותר חאפרי, בסיגנון 'אה, הגעת ? יופי, סע לשלום, המפתחות בפנים'.

יש טופס כזה שהם מאד ירצו להחתים אותך עליו, וברגע שחתמת זה אומר שקיבלת את הרכב תקין ואין לך טענות. אז לפני שאתה חותם תבדוק הכל. עקרונית הבחור שמוסר לך את הרכב צריך לעבור איתך על כל המתגים והידיות ולהסביר לך איך מתפעלים הכל, על הגלגלים + רזרבי, ג'ק, פתיחת בגאז' וכולי. קורס למפגרים, אבל תהיה סבלני ובהזדמנות זו תראה שהכל אכן פועל. צ'מפיון די ייקים בקטע הזה.

תבדוק שכל הפלסטיקים בפנים נמצאים במקום ויושבים טוב. את הבורה שלי קיבלתי כשאחד ה'קישוטים' של ידית הדלת האחורית מתפרק, ולא עליתי על זה במסירה. לא טרחתי אח"כ ללכת אליהם, כי זה לא כזה מפריע ואפשר היה להדביק לבד.

בסיאט לאון שלי איכות ההרכבה (והחומרים) קצת פחות טובים מבפולקסווגן, וכבר ניתקלתי ב'באגים' קטנים (אמנם לא במסירה). אז שווה לבדוק גם בפנים. בוודאי לבדוק גם בחוץ כמו שכתב גיא.

ועוד שני דברים לסיום:

1. אם אתה אוהב מכוניות וכבר נמצא במגרש המסירה האמור, תשתדל לעשות סיבוב בפנים (מאחורי הסככה של המסירה). יש שם ים דברים שעולים יותר מהמשכנתא של ההורים שלך, ונראים הרבה יותר טוב ממנה (ע"ע פייטון, טוארג, A8 למיניהם).

2. קודן ב-450 זה בכלל לא מופקע, מתוך הנחה שמדובר בקודן מהסוג הטוב (כזה שמתלבש על האימובילייזר המקורי, ולכן לא מוסיף תקלות משלו). אני שילמתי כ-50% יותר מזה אצל המתקין הצמוד של צ'מפיון (מילאנו).

ותתחדש !

*** עריכה ***

נזכרתי בשני סיפורים דומים על אנשים שקנו מצ'מפיון (במקרה בשניהם מדובר בבחורה שקנתה פולו) והצבע היה לא אחיד או לא חלק, כלומר ממש דפקט בייצור. אחת מהן עלתה על זה במסירה, סירבה לקחת את הרכב והתקשקשה איתם חודש בערך, אבל ניצחה בסוף וקיבלה רכב אחר.

השניה לא שמה לב, לקחה את האוטו והיא התקשקשה איתם כמה חודשים, שבסופם הם עשו תיקון לצבע, שלעולם לא נראה טוב כמו שאר הצבע של האוטו וגם דהה יותר מהר.

זה לא אמור להפחיד אותך כי:

א. זה מאד נדיר

ב. אתה לא בחורה ואתה לא קונה פולו

ג. זה היה מזמן (5 שנים?), ובטח הטכנולוגיה ובקרת האיכות השתפרו מאז

אבל שווה להעיף מבט.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

היי לכולם, 20VT תודה רבה ....

האיביזה הזאת, זאת השניה שאנחנו מקבלים בסוכנות בבאר שבע. הם די בסדר. פעם אחרונה בדקנו כולנו אבל לא ממש התעמקנו כמו שאני מתכוון לבדוק ביום ראשון.

בקשר לקודן, אני צריך להתעקש על משהו? בביטוח שאנחנו מבטחים אמרו שקודן יעלה לנו 310 ש"ח. אבל בגלל ש"על הדרך" כבר מתקינים אזעקה ורדיו אז אימא שלי העדיפה שבאותה ההזדמנות יתקינו את קודן. אני אישית מעדיף שהוא ינתק הצתה ולא דלק (לפי מה שהבנתי זה עלול לגרום לבעיות..) מה אתם אומרים?

מישהו ביקש את הלינק של נטקאר..

הנה הוא

http://netcar.co.il/magazin/faq.asp

לדפדף שם למטה וכתוב בדיוק מה מומלץ לבדוק בעת קבלת מכונית חדשה ובכלל..

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

זה אולי ישמע מצחיק אבל תבדוק שמן, מים, שמן להגה כח.

את האוטו של אבא שלי קיבלנו עם שמן מתחת לקו התחתון.

ותבקש הסבר מפורט על כל כפתור וידית במיוחד של האזעקה והקודן כי זה לא נעים להתקע בשתיים בלילה עם אזעקה מצפצפת בגלל שיש לה דריכה אוטמטית ואחרי שפותחים דלת צריך לעשות סט שלם של לחיצות כדי להרגיע אותה.

יש גם אזעקות שכל קוד של צפצופים אומר משהו אחר.

תתחדש ותהנה.

205 1400 כחולה (כבר לא) - עכשיו.... שברולט אוואו - וחזרנו לפיז'ו, 206 xs - ושוב האוואו...וגטס (למה מכרתי את ה - 205???)

פורסם

ורק לידיעה שלא ממש הוזכרה פה,

יבואן הרכב לא חייב להצהיר בפניך על פגמים כלשהם ברכב מכל הבחינות והסוגים כאשר הם אינם עולים על 5% מערך הרכב , קח זאת לתשומת ליבך.

נסה לבקש את הדו"ח של הרכב וסיכום הבדיקות שלו לאחר שיצא מה"ליין" במתקן המסירה, הם אינם חייבים למסור לך אותו, אך זה יראה על אמינות מסויימת שלהם כלפי הלקוח.

דוגמאות שנתקלתי בהן:

ריפודים קרועים/דהויים שהוחלפו

גומיות פנסים/פנסים שלמים

פגמים במערכות פליטה כגון סופי אגזוז

ועוד עוד.. לא חסרים דברים ב-5% אחוז האלה, ולפי הרמה בארצינו לכו תדעו..

פורסם

ועוד שני דברים לסיום:

1. אם אתה אוהב מכוניות וכבר נמצא במגרש המסירה האמור, תשתדל לעשות סיבוב בפנים (מאחורי הסככה של המסירה). יש שם ים דברים שעולים יותר מהמשכנתא של ההורים שלך, ונראים הרבה יותר טוב ממנה (ע"ע פייטון, טוארג, A8 למיניהם).

אין פייטון בארץ, ולרוב אין A8 במגרש החנייה.. רק באולם תצוגה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

ועוד שני דברים לסיום:

למה שלא יהיו A8 במגרש לפני מסירה? אני מסכים שהסיכוי יחסית נמוך בגלל שמדובר ברכבים שלא נמכרים בכמויות גדולות, ועדיין יש סיכוי לראות שם דברים מעניינים.

גיא

פורסם

I beg to differ ...

אישית פגשתי מקרוב, פנים אל פגוש, ויותר מפעם אחת, פייטון שחורה לייד city tower.

בנוסף פגשתי פייטון נוספת (אחרת) באותו מגרש מסירה אמור, כ-20 מטר מהסיאט שלי (שאז עוד לא ידעה את מי היא מקבלת).

A8 יש כמו זבל בארצנו (טוב, אני מגזים קצת) אם רק יודעים איפה לחפש. שוב אני יכול להמליץ על איזור הבורסה ברמת גן למעוניינים. גם בהרצליה פיתוח יש כמה שכבות מצוקה שנאלצות להתנייד בעגלה הזו. בנוסף, כמו שאפשר להבין, פגשתי באקזמפלר חביב 4.2L באותו מגרש מסירה. זה לא קשה, כי המזמין לרוב נמצא תקופות ארוכות בחו"ל והרכב מחכה במגרש ...

גם טוארג היה שם (ג'יפ לערסים 'כבדים' לדעתי). או שאולי יש טענות שגם טוארג אין בארץ ?

מיתון שמיתון.

נ.ב. ממה שהבנתי האיביזה שלכבודה נפתח הת'רד נמסרת (נמסרה?) בסוכנות בבאר-שבע. טוב, שם באמת אפשר להנמיך קצת ציפיות. אבל לא חסר ערסים 'כבדים'. מנסיון.

My responses are limited. You must ask the right questions

• תוכן חדש...