Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיביק או פוקוס 2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתלבט בבחירת רכב ליסינג: הונדה סיביק או פורד פוקוס (1600 , 2004)

בדקתי לפי מבחני ריסוק והביצועים דומים מאוד.

נשאלת השאלה לגבי נוחות נהיגה, בטיחות אקטיבית, איכות המתלים והתאמה למשפחה עם ילדים (לדוגמא בפוקוס הנוכחית שלי אין אפשרות למנוע פתיחת דלתות אחוריות מבפנים!!)

אשמח לשמוע את דעתכם :roll:

בתודה,אלעד

פורסם

לדעתי עדיפה הסיביק,

מבחינת המנוע עצמו, הסיביק יותר חזקה מהפוקוס, 110 סוסים לעומת 100.

כמובן שזה גם מתבטא במהירות......

לגבי גודל, המכוניות שוות.

אמינות, לדעתי גבוהה יותר לסיביק,(להונדה בכלל).

המחיר שווה ככה שההבדלים האלה לדעתי מצדיקים את קניית הסיביק.

והיא גם דיי נוחה, יצא לי לסוע בסיביק 2003.

פורסם

הפוקוס נחשבת למשפחתית הטובה ביותר שניתן לקנות היום. נקודה.

נתחיל בעיצוב המצודד (בגירסת ה-5 דלתות), בהתנהגות הכביש הטובה,

בנוחות הנסיעה המעולה ובריהוט הפנים שמעוצב באופן מקורי.

לדעתי עדיפה הסיביק,

אמינות, לדעתי גבוהה יותר לסיביק,(להונדה בכלל).

יש לך נתונים שיתמכו בטענה הזו?

המחיר שווה ככה שההבדלים האלה לדעתי מצדיקים את קניית הסיביק.

והיא גם דיי נוחה, יצא לי לסוע בסיביק 2003.

נוחות של סיויק לא מגיעה לקרסולי נוחות הנסיעה בפוקוס.

אלעד, בצע חיפוש בפורום וקרא שרשורים קודמים על הפוקוס.

תהנה. :wink:

MCS 2008

פורסם

כפי שכתוב בין השורות בתגובות שקיבלת עד עתה, הנושא שלך הוא המדרבן הידוע (קרא לזה גם שמן למנורה) של הוויכוח הנצחי הנ"ל. אז, ראשית כל, איזה אוטו אתה מעדיף? הרי אתה נוסע כיום בפוקוס.

היתה לי גם התלבטות (ועדיין יש, אך מעט שונה) בבחירת מכונית חדשה לתקופת ליסינג הבאה. לכן, עשיתי נסיעת מבחן בסיוויק (את הפוקוס אני מכיר עוד מאז הגעתה ארצה) ובעוד כמה מחברותיה לקבוצה. הדבר שהוא המומלץ ביותר - קח אותן לנסיעת מבחן, כי אין כמו התרשמות אישית.

אם אתה מעוניין לשמוע, התרשמותי מנסיעה בשתיהן חיובית. יש יתרונות וחסרונות לזאת ולזאת. מבחינת מנוע - הונדה עדיפה בהחלט. מנוע שלה חדיש, חזק ב-10% מאשר בפוקוס, מגיב מצויין וגם יחס המומנט של סיוויק עדיף על פוקוס, ז"א תסחוב טיפה טוב יותר בעליות, תאוצה וכו'. אם אתה מצפה למצוא בסיוויק מין אוטו ספורט, צר לי לאכזב אותך, זה כבר אוטו משפחתי לגמרי. נשארה רק תדמית. 15 הסוסים החסרים בהשווה לקודמותייה יגרמו אולי לקהל נהגים מסוים (במיוחד לצעירים חובבי "בסים", "לדים" ו-"רייסים") להשמיץ אותה. לדעתי לא צריך להקשיב יותר מדי להשמצות בכלל ולאלה בפרט.

נחזור להשווה. שתי הכוניות הפגינו איכות נסיעה טובה וראויה לציון. תאוצה חלקה (מעט טובה יותר בסיוויק לאור הסיבות לעיל), רעשי מנוע ודרך מושתקים היטב. היגוי בסיוויק זה סיפור לפני עצמו. לאחד כמוני שרגיל להגה הידראולי היה מוזר (לא הגיד קשה) לנהוג בה תחילה. ההגה החשמלי, שקודם שיבחתי אותו ביציאה מחניה ובפניית פרסה, בנסיעה בכביש מהיר גרם (לי לפחות) למין תחושה מוזרה של אובדן קשר בין ההגה לבין הגלגלים. כנראה שצריך להתרגל לזה. כמו מכונית יפנית (למרות ההרכבה בתורכיה), לפי דעת הקהל המקומי, סיוויק היתה אמורה להיות קשיחה יותר בנסיעה, אך ההבדל בינה לבין פוקוס כמעט ולא הורגש אלא אם בכ"ז ניתן רבע נקודה לפוקוס. עיצוב פנים זו שאלה של טעם אישי ולא אתייחס לזה. אבזור דומה מאוד, אלא להונדה מזגן פשוט (בדגם LS), כאשר בפוקוס יש בקרת אקלים. הונדה מרווחת יותר (גם היחידה היום בלי "הגיבנת" על הרצפה בין המושבים מאחור) וסביבת הנהג בה לטעמי מגובשת יותר. תא מטען בפוקוס גדול יותר, אך לא משמעותית ופתחו צר יחסית. הונדה גם מציעה הכנה לעיגון של כיסא תינוק, אם זה חשוב לך. עוד דבר קטן, שדה ראייה אחורה בפוקוס מעט מוגבל בגלל "הטוסיק" המונף. הדבר שטיפה הפריע לי בחניה.

ולסיכום, איזה אוטו יותר נראה לך? במילים אחרות, איזה אוטו יותר יפה בעינייך?

נ.ב. כמעט שכחתי, תודה שיש אפשרות לערוך לאחר השליחה. זוהי השנה האחרונה של הפוקוס במודל הנוכחי. דגם 2005 יהיה חדיש, אולי אפילו שינוי דרמתי כמו שינוי של לאנטיס למאזדה 3.

*** ההודעה נערכה: תוקנו טעויות הקללדה ושגיאות קתיב ***

ט.ל.ח.

Reaching for Venus De Milo

But shes never gonna hold you tight

Styx - Killing The Things That You Love

פורסם

על סמך נהיגה ב2 הרכבים

הייתי מעדיף את הפוקוס מבחינת נוחות ונסיעה.

לוח השעונים של ההונדה מאוד מרשים (אולטרה כחול) ובזה זה נגמר, עיצוב הפנים של ההונדה נראה פשוט למדי (יותר מידי יפני).

לך על הפוקוס!

• תוכן חדש...