Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

205GTi oR 205Ralley

asher
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה מה המצב,

אני חדש פה בפורום ,אחלה פורום.

רציתי לשאול מה ההבדל בין 205 ralley

ל205 GTi (חוץ מגודל המנוע שמשתנה)

ואיזו עדיפה בראייה הכללית. :evil:

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל ברוך הבא.

תקרא כללי פורום

תחפש את השאלה שלך ואם לא מצאת תשאל.

אם תסתכל למעלה תראה יש לך כפתור חיפוש-והקלד את מבוקשך

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

ה 205 ראלי מצויידת במנוע עם קרבורטורים כפולים לעומת הזרקה ב 205 GTI, הנפח הוא 1.3 לעומת 1.9/1.6 ב GTI .

הGTI מאובזרת יותר עם סאן רוף גדול ודש בורד מתפרק , לראלי יש רק דש בורד מתפרק.

הראלי יותר קלה, שתיהן מדהימות לנהיגה.

פורסם

הראלי חדה יותר אוחזת בכביש טיפטיפה יותר טוב וזורקת יותר טוב

עוד דבר הראלי קצת יותר כייפית לנהיגה ,יותר מרעישה ,אין ח"ח וכ"ו

POWERD BY C....

פורסם

אני מוכן להתערב שזה בדיוק, אבל ב-ד-י-ו-ק להפך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני

למה אתה כ"כ בטוח ?

פורסם

רוני

למה אתה כ"כ בטוח ?

קודם כל, בוא נחשוב בהגיון. איזה דגם יהיה הטוב יותר, גרסת "ראלי" או גרסת ה"על" - GTI? (להעלות שוב את דיון ה-106? :wink: ).

ודבר שני - חדה ואוחזת יותר? למיטב ידיעתי מידת הצמיגים בראלי נחותה מזו ב-GTI. מה בנוגע לבלמ"זים? שאר "ירקות"?

ומה זה בדיוק "זורקת יותר טוב"?? או יותר כייפית לנהיגה? (עם מנוע חלש יותר ופחות אחיזה - מה יותר כיפי בה?)

בנוגע לרעש וח"ח - בזה הוא צודק.

ועכשיו הוא בטח יכנס ויכתוב לי שהוא נסע גם על ראלי וגם על GTI ואני לא, אז הוא יודע יותר טוב. אני מקווה שאתה מבין שהטיעון הזה מגוחך, מכיוון שבמכונית בת 10 שנים, ועל אחת כמה וכמה 205GTI שלא תמיד שורדת היטב את תלאות השנים - ההבדלים בין אקזמפלר לאקזמפלר גדולים מאוד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני

למה אתה כ"כ בטוח ?

קודם כל, בוא נחשוב בהגיון. איזה דגם יהיה הטוב יותר, גרסת "ראלי" או גרסת ה"על" - GTI? (להעלות שוב את דיון ה-106? :wink: ).

ודבר שני - חדה ואוחזת יותר? למיטב ידיעתי מידת הצמיגים בראלי נחותה מזו ב-GTI. מה בנוגע לבלמ"זים? שאר "ירקות"?

ומה זה בדיוק "זורקת יותר טוב"?? או יותר כייפית לנהיגה? (עם מנוע חלש יותר ופחות אחיזה - מה יותר כיפי בה?)

בנוגע לרעש וח"ח - בזה הוא צודק.

ועכשיו הוא בטח יכנס ויכתוב לי שהוא נסע גם על ראלי וגם על GTI ואני לא, אז הוא יודע יותר טוב. אני מקווה שאתה מבין שהטיעון הזה מגוחך, מכיוון שבמכונית בת 10 שנים, ועל אחת כמה וכמה 205GTI שלא תמיד שורדת היטב את תלאות השנים - ההבדלים בין אקזמפלר לאקזמפלר גדולים מאוד.

רוני

ועוד יותר מגוחך זה לקבוע דברים בגלל שאתה "משער" , אני מניח שלא נהגת על שתי המכוניות נכון ?

אז איך אתה בא וסותר דעה של מישהו שהיו לו את שתי המכוניות כלכך בנחרצות ?

בטוח שהוא יודע קצת יותר ממך.

צמיגים צנועים יותר בהחלט יכולים להפוך מכונית לחדה יותר, שים צמיג ברוחב 205 על הסקסו ותבין .

בולמי זעזועים ושאר ירקות ובכן אני לא יודע את ההבדל בין שתי המכוניות, אתה יודע ?

על סמך מה קבעת שב 205 ראלי אין בולמים ספורטיבים יותר ?

או להיפך ?

לפעמים מכונית קלה יותר עם כיול שילדה ספורטיבי יותר בהחלט יכולה לאחוז יותר, גם אם הצמיגים שלה עבים פחות, בכל מקרה זה לא דבר שאפשר לדבר עליו בתאוריה.

מכונית עם פחות אחיזה בהחלט יכולה להיות מהנה יותר ממכונית עם יותר אחיזה, מכונית עם מנוע חלש יותר בהחלט יכולה להיות מהנה יותר , אל תשכח את הפרשי המשקל ואופי המנוע (קרבורטורים לעומת הזרקה) .

קיצר, דבר מניסיון ולא בגלל שבתאוריה זה ככה, זה חובבני.

פורסם

איזה מין ויכוח מטופש - מה יותר כיפי לנהיגה ?

הכי כיפי לנהיגה זה מציצה במהלכה.

יש אנשים ש-D10 הכי עושה להם את זה. הכי כיפי. לכו תשוו.

חוץ מזה, המון אחיזה, לכשעצמה, לא מרמזת שהרכב פחות "כיפי לנהיגה".

פורסם
ועוד יותר מגוחך זה לקבוע דברים בגלל שאתה "משער" , אני מניח שלא נהגת על שתי המכוניות נכון ?

אז איך אתה בא וסותר דעה של מישהו שהיו לו את שתי המכוניות כלכך בנחרצות ?

בטוח שהוא יודע קצת יותר ממך.

צמיגים צנועים יותר בהחלט יכולים להפוך מכונית לחדה יותר, שים צמיג ברוחב 205 על הסקסו ותבין .

בולמי זעזועים ושאר ירקות ובכן אני לא יודע את ההבדל בין שתי המכוניות, אתה יודע ?

על סמך מה קבעת שב 205 ראלי אין בולמים ספורטיבים יותר ?

או להיפך ?

לפעמים מכונית קלה יותר עם כיול שילדה ספורטיבי יותר בהחלט יכולה לאחוז יותר, גם אם הצמיגים שלה עבים פחות, בכל מקרה זה לא דבר שאפשר לדבר עליו בתאוריה.

מכונית עם פחות אחיזה בהחלט יכולה להיות מהנה יותר ממכונית עם יותר אחיזה, מכונית עם מנוע חלש יותר בהחלט יכולה להיות מהנה יותר , אל תשכח את הפרשי המשקל ואופי המנוע (קרבורטורים לעומת הזרקה) .

קיצר, דבר מניסיון ולא בגלל שבתאוריה זה ככה, זה חובבני.

אה, שכחתי, בפורום הזה כולנו נהגי ניסוי מקצוענים...

רוחב הצמיגים לא בהכרח משפיע על חדות ההיגוי. לפחות לא כמו חתך הצמיג וגודל הג'נט (וסוג הצמיג)

שלא לדבר על לחץ אוויר, שהוא קריטי לדיוק וחדות ההיגוי והשלדה.

לצורך העניין קראתי כתבה שהשוותה בין הסקסו VTS ל-106 GTI, כאשר לסקסו צמיגי 195/45R15 ול-GTI צמיגי 185/55R14. צוינה חדות ההיגוי בסקסו במיוחד, נאמר עליה אפילו שמספיק להתעטש על ההגה בשביל לעבור נתיב (דבר שכרגע לא ממש קורה :wink: )

בנוגע לשאר התחומים - אכן מכונית קלה יותר מסוגלת לאחוז יותר, לפעמים. אבל כאן שתי המכוניות קלילות למדי, וההבדלים בוודאי אינם גדולים עד כדי כך בשביל לגרום להבדל. גם מכונית עם פחות אחיזה יכולה להיות מהנה יותר, אבל גם ב-GTI אין ממש בעיה לאבד אחיזה בכוונה.

בנוגע לקרבורטור מול הזרקה - ההבדלים קטנים למדי מבחינת תגובת מצערת, או לפחות אמורים להיות. זה לא כמו ההבדל בין טורבו לאטמוספרי (דבר שתסכל אותי למדי אפילו עם אימפרזה GT).

בסיכומו של דבר - אני לא מקצוען ואם כל אחד ידבר פה אך ורק מניסיון ממושך ולא גם מבחינת ההגיון הפשוט, לא יהיו פה דיונים (או שיהיו דיונים ארוכים מאוד על סקייליין נגד סופרה :p ).

ולבסוף - אני בטוח שגם אתה משוכנע שה-GTI תהיה מהנה יותר באופן גורף מהראלי. תזכיר לי אולי איזו מכונית משתיהן מדוברת עד היום?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אף אחד לא נהג ניסוי, מנהגי ניסוי הייתי מצפה למשפטים כאלה :

מכיוון שזה בא ממישהו שהוא לא נהג ניסוי ולא נהג בשתי המכוניות , זה נראה לי מגוחך.

פורסם
רוחב הצמיגים לא בהכרח משפיע על חדות ההיגוי. לפחות לא כמו חתך הצמיג וגודל הג'נט (וסוג הצמיג)

שלא לדבר על לחץ אוויר, שהוא קריטי לדיוק וחדות ההיגוי והשלדה.

רוחב הצמיג משפיע תמיד על ההיגוי ובאופן מורגש. לא רק החתך ולא רק לחץ האוויר.

בנוגע לקרבורטור מול הזרקה - ההבדלים קטנים למדי מבחינת תגובת מצערת, או לפחות אמורים להיות. זה לא כמו ההבדל בין טורבו לאטמוספרי (דבר שתסכל אותי למדי אפילו עם אימפרזה GT).

מכוניות עם קרבורטור מתאפיינות בדרך ככל בתגובת דוושה עדיפה באופן מורגש למדי.

ובסופו של דבר - אני בטוח שגם אתה משוכנע שה-GTI תהיה מהנה יותר באופן גורף מהראלי. תזכיר לי אולי איזו מכונית משתיהן מדוברת עד היום?

אם אתה ואני נקרא רק "Autocar" כל היום, אנחנו עלולים לחשוב בטעות (או שלא?) שהגרסה הטובה ביותר של ה-205 היא בכלל... 205 XS שלא שווקה בארץ ונחשבת לגרסה פושרת יותר מה-GTI והראלי גם יחד.

מעבר לכך אני לא נכנס להשוואה בין שתי המכוניות באופן ספציפי מסיבות ברורות :D

פורסם
אף אחד לא נהג ניסוי, מנהגי ניסוי הייתי מצפה למשפטים כאלה :

מכיוון שזה בא ממישהו שהוא לא נהג ניסוי ולא נהג בשתי המכוניות , זה נראה לי מגוחך.

רגע, יש בעיה עם העובדה שאני מוכן להתערב על הנושא? לא טענתי נחרצות שזה אכן כך... אמרתי, בצורה די ישירה, שאני מאמין שזה בדיוק להפך. אין לי בעיה להודות אם זה לא נכון. (מצד שני, מאיפה אפשר לדעת בוודאות)

לרועי - רוחב הצמיג משפיע, אבל בהחלט לא כמו החתך או גודל הג'נט. ובוודאי לא כמו לחץ האוויר. אני טוען שההשפעה של הרוחב יחסית זניחה ביחס לחתך. לדוגמא במעבר בין 185 ל-195 בסקסו שציינתי כבר.

בנוגע לקרבורטור מול הזרקה - אז מה כאן היתרון של הקרבורטור?

על אוטוקאר אני לא מדבר :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

דווקא לקרבורציה יש יתרון בתגובת דוושה עדיפה, זה כמובן לא אבסולוטי ותלוי בקרברוציה ובמערכת ההזרקה.

למקרה הפרטי שלנו, לצמד הווברים 40 מ"מ יש עדיפות בכל הקשור לתגובת דוושה ולנשימה על המערכת ההזרקה ב-205 GTI

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

• תוכן חדש...