Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

205GTi oR 205Ralley

asher
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בנוגע לקרבורטור מול הזרקה - ההבדלים קטנים למדי מבחינת תגובת מצערת, או לפחות אמורים להיות. זה לא כמו ההבדל בין טורבו לאטמוספרי (דבר שתסכל אותי למדי אפילו עם אימפרזה GT).

מכוניות עם קרבורטור מתאפיינות בדרך ככל בתגובת דוושה עדיפה באופן מורגש למדי.

בדיוק. וסביר להניח שעם שניים כפולים, כמו בראלי, תגובת הדוושה יותר טובה באופן מוחשי מאוד.

פורסם

גם עם 2 קרבוקטורים תגובת הדוושה לא חייבת להיות טובה יותר פשוט בגלל שהם בני 10 ועברו חיים לא קלים במיוחד, ואני חושב שמערכת הזרקה תישמר יותר טוב .

בהוט האץ בת 10 שנים , לפחות , קשה מאוד לקבוע דברים אבסולוטיים כמו תגובות מצערת כי כל אקזמפלר שונה מאוד מהאחר .

בקשר לדיון , אני חושב שעם מנוע קטן וגרוטאה לא מאובזרת יהיה קשה להנות מתגובות מצערת ועפיצות היגוי .

אם כבר גרוטאה אז שיהיה סאן רוף .

פורסם

בקשר לדיון , אני חושב שעם מנוע קטן וגרוטאה לא מאובזרת יהיה קשה להנות מתגובות מצערת ועפיצות היגוי .

אם כבר גרוטאה אז שיהיה סאן רוף .

תחשוב פעמיים.

מנסיון, תגובות מצערת ועפיצות היגוי הן אבני היסוד של גרוטאות לא מאובזרות עם מנוע קטן (106\205 ראלי, AX ספורט, קורסה GT..).

חוץ מזה, אין כמו רעש של שני קרבורטורים עצבניים מכיוון הדש..

ומה קשור סאנרוף לגרוטאה? :crazyeye:

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
דווקא לקרבורציה יש יתרון בתגובת דוושה עדיפה, זה כמובן לא אבסולוטי ותלוי בקרברוציה ובמערכת ההזרקה.

למקרה הפרטי שלנו, לצמד הווברים 40 מ"מ יש עדיפות בכל הקשור לתגובת דוושה ולנשימה על המערכת ההזרקה ב-205 GTI

אוקיי, כך חשבתי מההתחלה (שלקרבורטורים תגובת דוושה עדיפה) א-ב-ל תגובת דוושה לא יכולה לכפר על מחסור בכוח, ואני בספק אם ה-205 ראלי תהיה מהירה יותר מה-GTI בכל מצב נתון.

מה גם, שכמו שכבר כתבתי, ההבדלים בוודאי אינם יכולים להיות גדולים כמו ההבדלים בתחושת דוושה בטורבו מול אטמוספרי. לא יודע איך עובדת מערכת ההזרקה ב-205, אבל בכל המכוניות המוזרקות שאני מכיר, תגובת הדוושה מיידית ביותר והנשימה בסל"ד המתאים טובה מאוד. אז אם בעזרת קרבורציה אפשר להשיג חצי מאית שניה עדיפות בתגובת הדוושה וטיפה יותר נשימה בסל"ד נמוך, מילא. היתרון מתקזז בקלות מול המחסור בכוח.

בסופו של דבר, כמו שכבר ציינתי, אין לי ספק מה תקחו הביתה... (או לנס הרים :p )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
דווקא לקרבורציה יש יתרון בתגובת דוושה עדיפה, זה כמובן לא אבסולוטי ותלוי בקרברוציה ובמערכת ההזרקה.

למקרה הפרטי שלנו, לצמד הווברים 40 מ"מ יש עדיפות בכל הקשור לתגובת דוושה ולנשימה על המערכת ההזרקה ב-205 GTI

אוקיי, כך חשבתי מההתחלה (שלקרבורטורים תגובת דוושה עדיפה) א-ב-ל תגובת דוושה לא יכולה לכפר על מחסור בכוח, ואני בספק אם ה-205 ראלי תהיה מהירה יותר מה-GTI בכל מצב נתון.

מה גם, שכמו שכבר כתבתי, ההבדלים בוודאי אינם יכולים להיות גדולים כמו ההבדלים בתחושת דוושה בטורבו מול אטמוספרי. לא יודע איך עובדת מערכת ההזרקה ב-205, אבל בכל המכוניות המוזרקות שאני מכיר, תגובת הדוושה מיידית ביותר והנשימה בסל"ד המתאים טובה מאוד. אז אם בעזרת קרבורציה אפשר להשיג חצי מאית שניה עדיפות בתגובת הדוושה וטיפה יותר נשימה בסל"ד נמוך, מילא. היתרון מתקזז בקלות מול המחסור בכוח.

רוני

ההבדל בין קרבורטור להזרקה יכול להיות מוחשי לפחות כמו ההבדל בין היגוי מתוגבר כוח הידראולית להיגוי לא מתוגבר כלל. תעשה לבד את החשבון.

פורסם

רוני

רוני , אני נהגתי על שני המכוניות , על הראלי של סרגיי ( שעוד היא הייתה טובה )

ועל 2 GTI של חברים .

הראלי חזקה משמעותית מן ה GTI ( אנחנו מדברים על דגם ה 1.6)

הנתונים 0 ל 100 של הראלי יכולים לאשש את דבריי , אני לא סגור על זה

אבל הראלי עושה פחות מ 9 במאוץ הקלאסי .

לראלי תגובת דוושה עדיפה בעשרות מונים על ה GTI , לא צריך ליהיות נהג

מנוסה בכדי להבחין . הGTI "עצלה" לעומת הראלי .

בנוגע לאחיזה והתנהגות לא נהגתי מספיק על הראלי בכדי לחוות דעה

אבל ממה שנהגתי אני יכול להגיד שההגה מדהים וחד , להשוות ל GTI אני לא יכול

מכמה פעמים , אבל תגובות אפשר בקלות.

אגב מידת הצמיגים של הראלי היא 165 65 על ג"אנט 13..

אז אולי ההבדל בהתנהגות ובניהוג שונה בגלל זה

פורסם

רוני

מדבריך ניתן להבין שלא נהגת ברכב ספורטיבי עם קרבורציה

ל-205 ראלי יש 4 פרפרי מצערת, אומר לך משהו ?

לא אחד כי אם 4 בקוטר 40 מ"מ, להמחשה אצלך ב-VTS יש אחד בקוטר של 50 מ"מ.

זה בדיוק כמו מצערות רק לא מבוקר מחשב, זאת פאזה אחרת לגמרי של הזנת דלק למנוע ממה שאתה מכיר.

dcoe-1.jpg

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם
הראלי חדה יותר אוחזת בכביש טיפטיפה יותר טוב וזורקת יותר טוב

עוד דבר הראלי קצת יותר כייפית לנהיגה ,יותר מרעישה ,אין ח"ח וכ"ו

אני מוכן להתערב שזה בדיוק, אבל ב-ד-י-ו-ק להפך.

רוני

למה אתה כ"כ בטוח ?

קודם כל, בוא נחשוב בהגיון. איזה דגם יהיה הטוב יותר, גרסת "ראלי" או גרסת ה"על" - GTI? (להעלות שוב את דיון ה-106? :wink: ).

ודבר שני - חדה ואוחזת יותר? למיטב ידיעתי מידת הצמיגים בראלי נחותה מזו ב-GTI. מה בנוגע לבלמ"זים? שאר "ירקות"?

ומה זה בדיוק "זורקת יותר טוב"?? או יותר כייפית לנהיגה? (עם מנוע חלש יותר ופחות אחיזה - מה יותר כיפי בה?)

בנוגע לרעש וח"ח - בזה הוא צודק.

ועכשיו הוא בטח יכנס ויכתוב לי שהוא נסע גם על ראלי וגם על GTI ואני לא, אז הוא יודע יותר טוב. אני מקווה שאתה מבין שהטיעון הזה מגוחך, מכיוון שבמכונית בת 10 שנים, ועל אחת כמה וכמה 205GTI שלא תמיד שורדת היטב את תלאות השנים - ההבדלים בין אקזמפלר לאקזמפלר גדולים מאוד.

רוני

ועוד יותר מגוחך זה לקבוע דברים בגלל שאתה "משער" , אני מניח שלא נהגת על שתי המכוניות נכון ?

אז איך אתה בא וסותר דעה של מישהו שהיו לו את שתי המכוניות כלכך בנחרצות ?

בטוח שהוא יודע קצת יותר ממך.

צמיגים צנועים יותר בהחלט יכולים להפוך מכונית לחדה יותר, שים צמיג ברוחב 205 על הסקסו ותבין .

בולמי זעזועים ושאר ירקות ובכן אני לא יודע את ההבדל בין שתי המכוניות, אתה יודע ?

על סמך מה קבעת שב 205 ראלי אין בולמים ספורטיבים יותר ?

או להיפך ?

לפעמים מכונית קלה יותר עם כיול שילדה ספורטיבי יותר בהחלט יכולה לאחוז יותר, גם אם הצמיגים שלה עבים פחות, בכל מקרה זה לא דבר שאפשר לדבר עליו בתאוריה.

מכונית עם פחות אחיזה בהחלט יכולה להיות מהנה יותר ממכונית עם יותר אחיזה, מכונית עם מנוע חלש יותר בהחלט יכולה להיות מהנה יותר , אל תשכח את הפרשי המשקל ואופי המנוע (קרבורטורים לעומת הזרקה) .

קיצר, דבר מניסיון ולא בגלל שבתאוריה זה ככה, זה חובבני.

אני נהגבי אל שתי הרכבים וגם שתיהם היו בבעלותי וזאת אומרת שנהגתי אליהם לא פעם ולא פעמיים ואני לא זורק סתם מילים באויר כמו שיש כאלה שחושבים שזה כחה:

Serginio כתב:

[הראלי חדה יותר אוחזת בכביש טיפטיפה יותר טוב וזורקת יותר טוב

עוד דבר הראלי קצת יותר כייפית לנהיגה ,יותר מרעישה ,אין ח"ח וכ"ו ]

Sronis כתב:

[אני מוכן להתערב שזה בדיוק, אבל ב-ד-י-ו-ק להפך. ]

תודה

POWERD BY C....

פורסם

טוב, כמו שכבר אמרתי, על ה-205 ראלי לא נהגתי. נהגתי על מכוניות אחרות מקורברטרות (המצאתי מילה :wink: ) ותגובת הדוושה באמת מהירה, אבל ההבדלים קטנים לעומת הזרקה. בכל מקרה זה לא דבר בעל משמעות בנהיגה ספורטיבית.

ללירן - אתה בטוח שהראלי מהירה יותר מ-GTI 1.6 בכל מצב? בכל מקרה אני יודע שזו מידת הצמיגים של הראלי, וכמו שאתה רואה היא נחותה משמעותית משל ה-GTI.

ושוב אגיד שההבדלים במכוניות כל כך ישנות יכולים להיות גדולים בהרבה משהם היו במקור. הכל תלוי באחזקת הרכב. אפילו במכוניות חדשות וזהות מספיק לחץ אוויר שונה מהמומלץ בשביל הרגשה שונה לחלוטין. לא מזמן מילאתי מ-28 מלפנים ביאריס של אמא שלי ל-33 המומלצים. ההבדלים היו עצומים. (מן הסתם לא משהו שהיא הרגישה :p )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לסרג' , אני לא יודע אם התכוונת אלי, אבל ההודעה שלי לא היתה מפנית אליך אלה לרוני .

לא לא שלומי התכוונתי לרוני בלבד !!!

POWERD BY C....

פורסם

אני קצת זקן מחלקכם והיה לי העונג לנסוע בשני הדגמים.

חד וחלק הראלי גורמת יותר עונג , הן בהיגוי ( עקב משקל קל יותר מלפנים כי המנוע קל יותר)

הן בהתנהגות הכללית.

ובמיוחד התגובה למצערת !

אין כמו 4 לועות בקוטר גדול השואבים אויר בטירוף - סוף הדרך .

נתקלתי גם ב GTI שהוסבה ל קרב' , התוצאה על פי הבעלים מדהימה.

אבל זה היה מזמן :(

אני מהדור ששיפר אלפא סוד - זוכרים יצור כזה ?

מאז לא נהגתי בשום רכב הנעה קדמית שיספק את ההנאה כמו הסוד .

היגוי- אחיזה- בלמים- תגובת מנוע אין עוד רכב שמהנה כך.

אבל אין מזגן :cry:

פורסם

לא רק אתה :wink:

ובטח שזוכרים, 1.7 עם 2 ווברים כפולים ועוד הרבה דברים טובים.

אי אפשר לשכוח.

Sud_83_01.jpg

sud_81_02.jpg

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם
אני קצת זקן מחלקכם והיה לי העונג לנסוע בשני הדגמים.

חד וחלק הראלי גורמת יותר עונג , הן בהיגוי ( עקב משקל קל יותר מלפנים כי המנוע קל יותר)

הן בהתנהגות הכללית.

ובמיוחד התגובה למצערת !

אין כמו 4 לועות בקוטר גדול השואבים אויר בטירוף - סוף הדרך .

נתקלתי גם ב GTI שהוסבה ל קרב' , התוצאה על פי הבעלים מדהימה.

אבל זה היה מזמן :(

אדיף לשפר צרתיות............. :roll:

לא משהוא אישי........ :wink:

POWERD BY C....

• תוכן חדש...