Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד לקנות מכונית משפחתית חדשה ואני מתלבט בין שלושת האפשרויות הבאות:

ניסן אלמרה פרפקט ( 1.8), סובארו איפרזה gx 2.0 וטויוטה קורולה (1.6 ).

אני מאד מעוניין לשמוע את דעת חברי הפורום על שלושת האפשרויות. :?:

פורסם

מבין שלוש האפשרויות, אני הייתי בוחר באימפרזה. ההנעה לארבעת הגלגלים מהווה יתרון בטיחותי חשוב מאוד, בשילוב עם מנוע חזק ובמחיר תחרותי יחסית לאחרות. לחובתה תא נוסעים מיושן יותר לפחות מול זה של הקורולה.

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

אני מסכים עם יניב. אבל גם קודמו צודק - הפוקוס משפחתית מעולה.

מבין השלוש שהצעת, האלמרה היא כנראה הטובה פחות. הקורולה נחשבת מכונית טובה מאוד, אבל לאימפרזה יתרון ההנעה הכפולה והמנוע (ומצד שני חסרון צריכת דלק כנראה).

מציע לך לעשות נסיעת מבחן על כל אחת ולהחליט בעצמך!!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מבין השלוש שהצעת, האלמרה היא כנראה הטובה פחות. הקורולה נחשבת מכונית טובה מאוד, אבל לאימפרזה יתרון ההנעה הכפולה והמנוע (ומצד שני חסרון צריכת דלק כנראה).

רוני

תרשה לי בבקשה לתקן אותך רוני ידידי ...

לאימפרזה יש רק יתרון אחד על הקורולע וזה בהנעה הכפולה, בכל שאר הפרמטרים היא פחות טובה מהקורולע (עיצוב, נוחות, מושב אחורי, אבזור, בטיחות וכו') ...

לפי דעתי הקורולע עדיפה על האימפרזה למשפחה הממוצעת (הקורולע תהיה חסכונית יותר ובעלת ביצועים דומים עם מנוע קטן יותר, בטוחה יותר ויותר זולה לביטוח ותחזוקה) ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

רוני

לאימפרזה יש רק יתרון אחד על הקורולע וזה בהנעה הכפולה, בכל שאר הפרמטרים היא פחות טובה מהקורולע (עיצוב, נוחות, מושב אחורי, אבזור, בטיחות וכו') ...

לפי דעתי הקורולע עדיפה על האימפרזה למשפחה הממוצעת (הקורולע תהיה חסכונית יותר ובעלת ביצועים דומים עם מנוע קטן יותר, בטוחה יותר ויותר זולה לביטוח ותחזוקה) ...

אני מסכים... לאמא שלי יש קורולה 1.6 שנת 2003, אוטו פשוט תותח, נוח, אמין, לא עושה בעיות, נוסע כמו גדול, המכונית הכי טובה ונוחה שאני נהגתי בה.

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

רוני

אני מסכים... לאמא שלי יש קורולה 1.6 שנת 2003, אוטו פשוט תותח, נוח, אמין, לא עושה בעיות, נוסע כמו גדול, המכונית הכי טובה ונוחה שאני נהגתי בה.

לא צריך להגזים, היא לא הכי נוחה אבל היא כן זריזה, לא משהו מטורף אבל יפה מאוד בשביל משפחתית (למרות שדיאטה קטנה לא תזיק לה) ...

הבעיה של הקורולע כיום זה מחיר קצת מופרז, 123K ש"ח לגרסאת ה-GLI המומלצת (אני מאוד לא ממליץ על גרסאת ה-SUN בגלל הרכבה לא מושלמת), היא אומנם מאובזרת סביר (בקרת אקלים ושליטה מההגה) אבל עדיין מחיר קצת גבוה לפי דעתי ( למרות שלאט לאט המתחרות מיישרות קו עם המחירים המטורפים בעליל) ...

את המשפט האחרון שלך לא אהבתי מכיוון שהוא לא ממוקד, לפי דעתי זה רכב מושלם למשפחה הממוצעת ודיי משתלם (שוב, אם המחיר ירד קצת אז אני אוכל להגיד בלב שלם שהיא אכן קניה מאוד משתלמת), לדוגמא מי שמחפש רכב לנהיגה קצת יותר תובענית הייתי ממליץ על הפוקוס בעלת שלדה הרבה יותר טובה (ולא ג'יפ כמו בקורולע) והגה פשוט עולם אחר ...

פורסם

רוני

אני מסכים... לאמא שלי יש קורולה 1.6 שנת 2003, אוטו פשוט תותח, נוח, אמין, לא עושה בעיות, נוסע כמו גדול, המכונית הכי טובה ונוחה שאני נהגתי בה.[/quote]

לא צריך להגזים, היא לא הכי נוחה אבל היא כן זריזה, לא משהו מטורף אבל יפה מאוד בשביל משפחתית (למרות שדיאטה קטנה לא תזיק לה) ...

הבעיה של הקורולע כיום זה מחיר קצת מופרז, 123K ש"ח לגרסאת ה-GLI המומלצת (אני מאוד לא ממליץ על גרסאת ה-SUN בגלל הרכבה לא מושלמת), היא אומנם מאובזרת סביר (בקרת אקלים ושליטה מההגה) אבל עדיין מחיר קצת גבוה לפי דעתי ( למרות שלאט לאט המתחרות מיישרות קו עם המחירים המטורפים בעליל) ...

את המשפט האחרון שלך לא אהבתי מכיוון שהוא לא ממוקד, לפי דעתי זה רכב מושלם למשפחה הממוצעת ודיי משתלם (שוב, אם המחיר ירד קצת אז אני אוכל להגיד בלב שלם שהיא אכן קניה מאוד משתלמת), לדוגמא מי שמחפש רכב לנהיגה קצת יותר תובענית הייתי ממליץ על הפוקוס בעלת שלדה הרבה יותר טובה (ולא ג'יפ כמו בקורולע) והגה פשוט עולם אחר ...

כתבתי שהיא הכי נוחה שאני נהגתי בה, לא הכי נוחה נקודה.

והיא באמת מאוד זריזה, מרווחת, נוחה, שליטה מההגה באמת, אחלה מכונית ובקשר לשלדה וזה, תשמע זה מכונית משפחתית, לא מיועדת לנהיגה ספורטיבית, אבל לנהיגה משפחתית רגועה ונחמדה היא בהחלט אחלה בחירה.

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

מספיק כבר לכתוב קורולע עם "ע" בסוף !

זה מעצבן :mad:

מילא טיגרע ואלמרע זה מכוניות רעות....

אבל קורולה לא...

נ.ב.

הייתי הולך על הקורולה.... ולו רק בגלל הגיר והמנוע הטובים בקטגוריית ה1600....

האימפרזה מיושנת מדי לטעמי ומנוע 2.0 לא כזה קריטי למשפחה ממוצעת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מספיק כבר לכתוב קורולע עם "ע" בסוף !

זה מעצבן :mad:

מילא טיגרע ואלמרע זה מכוניות רעות....

אבל קורולה לא...

נ.ב.

בשבילי הקורולע היא כן מכונית רעה (בכלליות היא מכונית טובה אבל אני פשוט לא אוהב אותה) ...

לא הייתי ממהר להגיד הגיר הכי טוב, אומנם הגיר מושך יפה כשצריך אבל מצד שני הוא דיי הססן לעומת הפוקוס למשל ...

המנוע אכן מצויין, הגיר גם מצויין למשתמש הרגיל (חלק מאוד) וגם השילוב שלו עם המנוע מצויין אבל לפעמים הוא הססן ואיטי מדיי (לפחות בשבילי) ...

פורסם

המון תודה על המידע על הקורולה ועל האימפרזה אבל אולי יש לכם גם עוד מידע על האלמרה.

לפי המפרטים היא נותנת הספק ומומנט גבוה יותר מהקורולה בסל"ד נמוך יותר וגם בצריכת הדלק היא מנצחת גם את הקורולה וגם את האימפרזה gx (לפי המפרטים כמובן)

ובנוסף לזה היא גם הכי זולה .

האם לא כדאי לשלם פחות ולקבל את היתרונות הנ"ל וכמובן גם נפח מנוע יותר גדול (1800)?

פורסם

נ.ב.

בקיצור, אתה תומך בישראליות העדרית - לקנות 1.6 אוטומט. זו הסיבה שאין כאן מכוניות מיוחדות. כולם קונים מה שיש לכולם. והנה סובארו הולכת ומציעה משהו מיוחד יותר. הנעה כפולה ושני ליטר במשפחתית. מה רע להיות קצת מיוחדים? אתה רואה, זה מה שדפוק בתרבות הרכב בארץ. אף אחד לא יחשוב אפילו לקנות גרסת סטיישן למכונית יוקרה. לאלפא 156, לב.מ.וו סדרה 5. ויש עוד הרבה דוגמאות...

ולרדרוז - אתה מעצבן אותי. אתה הולך ומשבח את הקורולה בכל מיני דברים, אבל עדיין כותב את ה"ע" המעצבנת הזאת כל פעם, וטוען שבשבילך היא מכונית רעה ואתה לא אוהב אותה. אז אתה משבח מכונית ואח"כ טוען שהיא רעה. כל הכבוד. אם אתה כל כך לא סגור על עצמך, אולי כדאי שלא תייעץ בנוגע אליה. אתה יודע מה, אני יכול לעזור לך בזה ולמחוק לך הודעות עם "קורולע", מה דעתך? :p

ל- ELAZ - האלמרה אולי קצת יותר חזקה מבחינת נתוני מנוע, אבל על הכביש אין לזה משמעות. למכוניות האחרות יתרונות אחרים עליה, ולכן הן עדיפות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בקיצור, אתה תומך בישראליות העדרית - לקנות 1.6 אוטומט. זו הסיבה שאין כאן מכוניות מיוחדות. כולם קונים מה שיש לכולם. והנה סובארו הולכת ומציעה משהו מיוחד יותר. הנעה כפולה ושני ליטר במשפחתית. מה רע להיות קצת מיוחדים? אתה רואה, זה מה שדפוק בתרבות הרכב בארץ. אף אחד לא יחשוב אפילו לקנות גרסת סטיישן למכונית יוקרה. לאלפא 156, לב.מ.וו סדרה 5. ויש עוד הרבה דוגמאות...

חס וחלילה... אני מתנגד לאוטומט ושונא רכבים במרכב המסורתי של 4 דלתות...

אבל לדעתי הקורולה זאת האופציה הטובה ביותר, ושתהיה בגרסת ה RUNX.

האימפרזה הנ"ל נראית ממש רע מבפנים לטעמי וגם מבחוץ וזאת סיבה עיקרית.

עיצוב מיושן ואפרורי....

אפרופו קורולה, בחברה של אבא שלי מחלקים את הקורולה הטורקית ואבא שלי אומר

שיש הרבה תלונות על נושאי איכות...

ולרדרוז - אתה מעצבן אותי. אתה הולך ומשבח את הקורולה בכל מיני דברים, אבל עדיין כותב את ה"ע" המעצבנת הזאת כל פעם, וטוען שבשבילך היא מכונית רעה ואתה לא אוהב אותה. אז אתה משבח מכונית ואח"כ טוען שהיא רעה. כל הכבוד. אם אתה כל כך לא סגור על עצמך, אולי כדאי שלא תייעץ בנוגע אליה. אתה יודע מה, אני יכול לעזור לך בזה ולמחוק לך הודעות עם "קורולע", מה דעתך?

אני שמח לראות שאני לא היחיד ששמתי לב לזה....

הבחור ירד מאופל אומגה (אלגנס יש לציין) וממשיך להשוות אותה ליפנית סטנדרטית 1600,

ברמת גימור לציי רכב ....

קצת לא במקום יש לציין.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ולרדרוז - אתה מעצבן אותי. אתה הולך ומשבח את הקורולה בכל מיני דברים, אבל עדיין כותב את ה"ע" המעצבנת הזאת כל פעם, וטוען שבשבילך היא מכונית רעה ואתה לא אוהב אותה. אז אתה משבח מכונית ואח"כ טוען שהיא רעה. כל הכבוד. אם אתה כל כך לא סגור על עצמך, אולי כדאי שלא תייעץ בנוגע אליה. אתה יודע מה, אני יכול לעזור לך בזה ולמחוק לך הודעות עם "קורולע", מה דעתך?

אני שמח לראות שאני לא היחיד ששמתי לב לזה....

הבחור ירד מאופל אומגה (אלגנס יש לציין) וממשיך להשוות אותה ליפנית סטנדרטית 1600,

ברמת גימור לציי רכב ....

קצת לא במקום יש לציין.

אני הצעתי לגיא (כבר די מזמן, האמת) שבכל מקום שהוא כותב "קורולע" זה יהפוך אוטומטית ל"קורולה", כמו עם "א_חי" ו"ידידי היקר". כנראה שהצעתי לא התקבלה בחיוב בקרב הסגל המנהל... :lol:

פורסם

נ.ב.

בקיצור, אתה תומך בישראליות העדרית - לקנות 1.6 אוטומט. זו הסיבה שאין כאן מכוניות מיוחדות. כולם קונים מה שיש לקונים. והנה סובארו הולכת ומציעה משהו מיוחד יותר. הנעה כפולה ושני ליטר במשפחתית. מה רע להיות קצת מיוחדים? אתה רואה, זה מה שדפוק בתרבות הרכב בארץ. אף אחד לא יחשוב אפילו לקנות גרסת סטיישן למכונית יוקרה. לאלפא 156, לב.מ.וו סדרה 5. ויש עוד הרבה דוגמאות...

ולרדרוז - אתה מעצבן אותי. אתה הולך ומשבח את הקורולה בכל מיני דברים, אבל עדיין כותב את ה"ע" המעצבנת הזאת כל פעם, וטוען שבשבילך היא מכונית רעה ואתה לא אוהב אותה. אז אתה משבח מכונית ואח"כ טוען שהיא רעה. כל הכבוד. אם אתה כל כך לא סגור על עצמך, אולי כדאי שלא תייעץ בנוגע אליה. אתה יודע מה, אני יכול לעזור לך בזה ולמחוק לך הודעות עם "קורולע", מה דעתך? :p

ל- ELAZ - האלמרה אולי קצת יותר חזקה מבחינת נתוני מנוע, אבל על הכביש אין לזה משמעות. למכוניות האחרות יתרונות אחרים עליה, ולכן הן עדיפות.

רוני

אם אתה היית משקיע קצת יותר מחשבה במה שהייתי רושם אולי היית מבין ...

אני ממליץ על הקורולה מכיוון שזה אוטו מצויין לשימוש רגיל, הדרישות שלי מרכב הם שונות (ידני, מקסימום 3 דלתות, הגה מתקשר וכו') ולכן אני לא אוהב את האוטו הזה. אם היינו בוחרים בפוקוס תאמין לי שלא הייתי מתלונן, הייתי שותק כמו דג (חוץ מאולי קצת תלונות על העוצמה של המנוע והגיר האוטומט למרות התפקוד היחסית טוב שלו לאופי שאני מחפש) ...

אני לא חושב שהקטע של ההנעה הכפולה הוא לא טוב, להפך, הלוואי שיעלו לכביש כמה שיותר מכוניות עם הנעה כפולה. אבל אני חושב שכרגע הסובארו לא נמצאת בחבילה יותר משתלמת מהקורולה. היא צפופה מאוד מאחורה, העיצוב הפנימי נראה ממש גרוע והעיצוב החיצוני גם לא נראה משהו (אבל על טעם ועל ריח). כאשר סובארו יעדכנו את האימפרזה הנוכחית וישפרו את החבילה שלהם אז אני בשמחה אמליץ עליה ...

תסביר לי בבקשה למה להמליץ על מנוע 2 ליטר כאשר יש מנוע 1.6 ליטר עם ביצועים דומים ??? הרי אתה הרגע הסברת לבחור שלמנוע של האלמרה יש אומנם נתונים יפים יותר על הדף אבל במציאות המשפחתיות האחרות יותר טובות ממנה, אז למה להמליץ על רכב שבשורה התחתונה הוא פחות טוב ??? נכון שבקטע של ההנעה יש לו יתרון, אז גם לקורולה יש יתרון במנוע והגיר, מה שחשוב זה הסיכום של כל הפלוסים והמינוסים של כל רכב ...

אם אתה רוצה להפוך את זה לאישי אתה מוזמן למחוק כל הודעה שלי בנוגע לקורולה ולאומגה. אני לפחות שלם עם עצמי שאני מבין טוב מאוד מה היתרונות והחסרונות של הקורולה והאומגה ולא רושם לאנשים תגובות כגון "לאנטאיכס זה אחלה של אוטו, תראה כמה כאלה יש על הכביש" ...

אייל, אני ממש אבל ממש לא משווה את הקורולה לאומגה מכיוון שאין בכלל מה להשוות בניהם. אני נסעתי בהרבה משפחתיות והדעה שאני נותן היא ביחס למשפחתיות האחרות ולא לאומגה ...

הדעה שלי לא מתאימה לך ??? אתה מוזמן לדון איתי על זה על דפי הפורום (בתנאי שזה מתאים לשרשור) או בהודעה פרטית או במפגש, אני תמיד שמח לקבל ביקורת בונה ואף פעם לא לוקח כלום כדבר אישי ...

לאייל ו-UrbanDK, אז יאאלה, למה אתם מסיימים פה ??? בואו נדקדק עד הסוף, כל מי שרושם לאנטאיכס יהפוך ללאנטיס ואלמרע יהפוך לאלמרה וכו' ...

אתם רוצים שאני אתחיל לרשום פה כמה דברים אנשים אומרים שלא מוצא חן בעיניי ??? זה היה ממש לא במקום ...

• תוכן חדש...