Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עדיף ? 306 או פולו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם

אני מחפש רכב משומש באיזור ה 40k , ומתלבט בין פיג'ו 306, ופולקסווגן פולו. גיר ידני.

אני לא מבין גדול במכוניות , אני פשוט מחפש רכב קומפקטי, ועל 2 המכוניות הללו יצא לי לנהוג בעבר ונהניתי.

ושאלתי היא : איזה מכונית עדיפה מבחינת אמינות/דלק/טיפולים ? ואם יש דגמים אחרים שאתם ממליצים עליהם .

תודה

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי ה-306 , זה רכב מוצלח שסביר שיהיה אמין יותר וזול יותר לאחזקה מהפולו שחלפיה יקרים.בנוסף, יש הרבה 306 שמוצעות למכירה (1.6 ידני) ולכן תוכל למצא רכב טוב במחיר טוב.

חשוב לציין שאם אמינות ומחיר חלפים זה הכי חשוב אזי כל משפחתית יפנית עדיפה.

פורסם
שלום לכם

אני מחפש רכב משומש באיזור ה 40k , ומתלבט בין פיג'ו 306, ופולקסווגן פולו. גיר ידני.

אני לא מבין גדול במכוניות , אני פשוט מחפש רכב קומפקטי, ועל 2 המכוניות הללו יצא לי לנהוג בעבר ונהניתי.

ושאלתי היא : איזה מכונית עדיפה מבחינת אמינות/דלק/טיפולים ? ואם יש דגמים אחרים שאתם ממליצים עליהם .

תודה

היי רפאל.

פז'ו 306 היא מכונית קומפקטית (או משפחתית).

פולו היא סופר מיני. המתחרה של הפולו היא ה-206, ומנגד המתחרה של ה-306 היא הגולף.

בכל מקרה, ה-306 תספק לך מרווח גדול יותר, נוחות גבוהה יותר ויכול להיות שגם איבזור עדיף.

מבחינת אמינות - ממש אין לדעת, תלוי באקזמפלר שתמצא.

דלק - שוב, תלוי במנוע, כנראה שה-306 תהיה פחות חסכונית, כבדה יותר ולרוב מנועים גדולים יותר.

טיפולים - לא יודע...

עוד דגמים? פורד פיאסטה למשל (מקביל לפולו), סיטרואן ZX (מקביל ל-306)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הגורם המרכזי שמנחה אותי כרגע הוא שהמכונית תיהיה קטנה/קומפקטית, הייתי שמח למצוא רכב יפני , אבל יש מעט דגמים מהסוג הקטן, ניסיתי למצוא שרייד אבל רובן אוטומטיות ואני רוצה גיר ידני , ויש את המיצובישי קולט, שעלייה הייתי שמח אם תחוו דיעה ( אני יודע שכמעט כולן מכוסחות ) אבל ראיתי אחת במצב נחמד, אולם השאלה היא האם הדגם הזה באמת מוצלח ואמין כמו הלאנסר למיניהן?

פורסם
הגורם המרכזי שמנחה אותי כרגע הוא שהמכונית תיהיה קטנה/קומפקטית, הייתי שמח למצוא רכב יפני , אבל יש מעט דגמים מהסוג הקטן, ניסיתי למצוא שרייד אבל רובן אוטומטיות ואני רוצה גיר ידני , ויש את המיצובישי קולט, שעלייה הייתי שמח אם תחוו דיעה ( אני יודע שכמעט כולן מכוסחות ) אבל ראיתי אחת במצב נחמד, אולם השאלה היא האם הדגם הזה באמת מוצלח ואמין כמו הלאנסר למיניהן?

יפניות מהגודל הזה באמת נדירות וגם פחות טובות באופן מוחלט. שרייד היא מכונית מאוד בינונית. גם הקולט. את השניה אני לא מכיר מניסיון אישי. את השרייד כן - לא איכותית, לא נוחה, לא חזקה, לא מהנה, לא כלום. אמינות - בהחלט. אבל מחירי חלפים יקרים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לגבי ה-306 , זה רכב מוצלח שסביר שיהיה אמין יותר וזול יותר לאחזקה מהפולו שחלפיה יקרים.בנוסף, יש הרבה 306 שמוצעות למכירה (1.6 ידני) ולכן תוכל למצא רכב טוב במחיר טוב.

צפה לתגובה

אני מתחיל לספור 1,2,3,4,5 .................

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

זה יותר פשוט ממה שאתה חושב, ה 306 טובה מהפולו בכל התחומים, נוחות נסיעה , הנאה מנהיגה, מרווח פנים (למרות שהן לא מאותו סגמנט) בקיצור, הכול.

ביצועים זה כנראה עניין של גירסה, אין הבדלים גדולים בגרסות הבסיסיות.

ההבדל ה "יחידי" וזה שאף אחד לא יכול להגיד לך בוודאות שבאמת יתקיים זה רמת האמינות של שני הרכבים, אם היה מדובר בקורולה למשל, הייתי אומר שבאחוז גבוה מהמקרים הקורולה תהיה אמינה יותר, על הפולו אני בוודאות לא יכול להגיד את זה.

בכל מקרה החלקים ב 306 1.6 שכיחים למדי וניתן לתחזק אותה בעלות זולה יחסית.

פורסם

צפה לתגובה

אני מתחיל לספור 1,2,3,4,5 .................

6,7,8,9,10.....

היו לי את שתיהן (ויש לי עדיין את הפולו כמובן) , ואני יכול לבצע השוואה מדוייקת ,

כולל עלויות טיפולים , חלקים , התנהגות כביש ושאר ירקות,

אבל בגלל תפיסת הגובה של האיש , איש שאגב לא היה בעלים של שני הרכבים הנ"ל,

אני אוותר בינתיים

אייל.

נ.ב. קח בחשבון ששתי הדעות מעלי מושפעות בעיקר מהליכה עיוורת אחרי מותג, ולאו דווקא מנסיון ספציפי לאורך זמן על המותג השני.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני יותר מאשמח אם תכתוב את דעתך , במיוחד אם היו לך את שניהם , כמו שאמרתי אני לא מבין יותר מדי במכוניות , אבל נהגתי בעבר במסגרת עבודה על2 הרכבים האלה ונהניתי.

אם אתה לא רוצה לכתוב פה , אולי תכתוב לדואר הפרטי.

תודה

פורסם
אני יותר מאשמח אם תכתוב את דעתך , במיוחד אם היו לך את שניהם , כמו שאמרתי אני לא מבין יותר מדי במכוניות , אבל נהגתי בעבר במסגרת עבודה על2 הרכבים האלה ונהניתי.

אם אתה לא רוצה לכתוב פה , אולי תכתוב לדואר הפרטי.

תודה

לא ,לא אתה.

מכיוון שאני לא רוצה להשאיר אותך תלוי באוויר, אתה תקבל תשובה עד סוף היום , מעל דפי הפורום, ברגע שאני אמצא לכך זמן.

אייל.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לאחר שקרה לי אסון ובו נמחקה התגובה הקודמת שהשתרעה על מספר עצום של שורות, אני

אכתוב מצומצם הפעם בתקווה שלא יקרוס המחשב.

פיג'ו 306

הפיג'ו היתה הרכב הראשון שלי.

היא היתה שנת 95 ונקנתה במצב מכני וקוסמטי מצויין.

מסתבר שבפיג'ו מצב מצויין זה מצב נזיל מאוד.

מבחינת ניהוג הרכב היה טוב למרות שלא היה מצוייד בהגה כח, השלדה אף היא הורגשה בסיבובים, הרכב היה נוח יחסית לכל דבר שהיה לי קודם, והוא שיכך באמפרים בצורה

טובה מאוד, עד שיום אחד הגעתי לבאמפר והוא לא הצליח לטפס אותו.

כבר אז חקקתי בזכרון הטלפון את מספרם של ממסי. אליהם נחזור מספר רב של פעמים.

הרכב נגרר אחר כבוד למוסך שם הכרתי את גרשון (גרישה) המוסכניק .

זאת היתה תחילתה של ידידות מופלאה. לאורך הזמן הוא למד להכיר אותי, ואת חיי הפרטיים , ואף נתן לי עצות לגבי העתיד. כל פעם שנכנסתי למוסך הוא היה מסנן "פיג'ו בלאט" ומדליק עוד סיגריה...

בוצע יישור קו, חצי אוטו הוחלף, מחירים לא זולים כלל וכלל. צינורות גומי במאות שקלים בלתי מוצדקים ועוד ועוד.

ואז הגיע החורף.

איך ידעתי שהגיע החורף?

מים התחילו לטפטף לי על היד שאוחזת בידית ההילוכים.

מבט מעלה הראה שהאנטנה הנהדרת של פיג'ו הממוקמת במרכז הגג, אטומה במיטב החומרים הצרפתיים. הנוסעים מאחור אף הם חוו את חוויית היורה בעת שההתקנה המקורית החאפרים של אור הברקס העליון בחלון האחורי התחילה לנזול אף היא.

קור החל לחלחל לעצמותינו ולכן הפעלתי את החימום האימתני של הפיג'ו.

לאחר 20 דקות התחיל לצאת חום אמיתי מפתחי האוורור... השבח לאל...(מי אמר אלכס אורגינל)

פתחי אוורור עשויים מפלסטיק כידוע לנו , הפלסטיק הפיג'ואי לא שורד בצורה נאה כ"כ

את פגעי הזמן והשמש ונוטה להתקלף , להסדק, להתפורר (כפתורי הדלתות והקונסולה המרכזית).

לאחר שרכב התיז עליי בוץ רציתי לנקות את החלון האחורי עם קצת מים , אז גיליתי שהוישר האחורי נסתם כפי שאמרו חז"ל : לעולמי עולמייא.

שום חומר שבעולם לא פתח אותו מאז אותו היום.

לאחר ביקורים רבים במוסך שכללו גם החלפת קלאץ' ועוד אי אלו דברים מוזרים שהולכים רק בפיג'ו מסתבר , הגיע הקיץ.

איך ידעתי שהגיע הקיץ? פשוט אחרי עמידה בשמש נשארה לי ידית ההילוכים ביד...

(בלאי טבעי יאמרו חכמי הפורום), לא נורא, גם ככה נסעתי לאט אחרי שהאגזוז נפל ולקח איתו את כל מערכת הפליטה.... בנוסף התגלתה החידה מהו צבע היסוד של כל רכב (לבן)

בגלל החלטתו של הצבע הצרפתי להישרף בשמש הישראלית ולהעלם אט אט.

ואז הוא הגיע והתנגש בי מאחור.

רוסי שיכור חמוש בבלאנו נכנס בפינתה האחורית של יקירתי הכחולה, והכניס אותה בתוך

רכב מוזר, רכב אשר לא נפגע כלל וכלל מעצמת המכה למרות שכל הפרונט שלי רוסק,

רכב אשר היה עליו צירוף האותיות המוזר, הבלתי אפשרי, V ו W אחת מעל השניה מוקפות בעיגול. VW ? חשבתי לעצמי, מי אלה ? תוך כדי התיישרות מכסא הנהג שנשבר בגלל המכה ושפשוף הפדחת בגלל המראה הקדמית אשר הודבקה בדבק צרפתי אציל ונותקה בשעת המכה ישר אל תוך מצחי.

לאחר פגישה עם שמאי, הוחלט ל"הרדים" את יקירתי למנוחת עולמים ....

פולו

לאחר שקיבלתי את הכסף מהביטוח החלטתי לבדוק מי אלו ה VW האלו

וניגשתי לעבודה.

סיפור מציאת הרכב נידון בשרשור מציאת הרכבים ע"י חברים הפורום.

נוחות : מורגש הבדל לרעה בנוחות לעומת הפיג'ו , אבל לעתים עדיף רכב שירגיש את הבאמפרים מאשר ייכשל בלעבור אותם.

ניהוג : בגרסאות הבסיסיות הן של הפיג'ו (לא מוגברות כח) והן של הפולו (כן מוגברות )

ההגה לא כזה מלהיב אבל ל90 אחוז מהנהגים אין צורך ביותר מזה, פשוט לא.

(ב 16 וי הגה מכוייל טוב הרבה יותר וכך גם ב306ים החזקים יותר)

איכות ההרכבה מעולה ביחס ל306, הרכב מאובזר כיד המלך גם בגרסאות הבסיסיות

שמקבלות כסטנדרט 2 כריות אוויר וABS. מזגן חום וקור מעולה.

הסטוריה אצלי ובכלל:

כשרכשתי את האוטו ביצעתי יישור קו מבחינת צמיגים ע"י רכישת רביעייה חדשה , איזון גלגלים וכיוון פרונט.

החורף הגיע, למרות הסאן רוף ולמרות העובדה שאין גומיה לאנטנה, לא חדרו מים

ולא התגלתה רטיבות באף מקום. זה המקום לציין פרט ששכחתי קודם לכן בפיג'ו :

המרזבים של הרכב נוטים להרקב ולתפוס חלודה (יש לבדוק מתחת לגומיות)

לאחר כמה שבועות נכנסתי לבור שנפער בכביש , לא נגרם נזק אבל לא הייתי שקט.

פירוק גלגלים קדמיים הראה קרע בגומיית הצירייה. תפסתי את זה בזמן : 25.90 לגומיה

עבור פולו , החלפתי כבר את השניה על הדרך... כולל עבודה 200 שקל.

אמרתי לעצמי : אם הגלגלים כבר מפורקים נחליף צלחות + רפידות קדמיות ונחליף נוזל בלמים : 450 שח לסט קדמי של 16 וי שיקר יותר מהרגילים.

לאחר שהאוטו גמע 120 אלף ק"מ הגיע זמן הטיפול.

עלות החלקים ? 300 שקל כולל פקק לרדיאטור שששברתי ועלה 70 שח.

טיפול גדול יש לציין כולל החלפת נוזל הקודש האדום והיקר של צ'מפיון (רק 40 שח לבקבוק)

זהו. עד עכשיו זה מה שבוצע לאורך שנה וחצי...

עיון בספר הטיפולים של הרכב , מצא שני דברים בולטים :

תיקונים בחלונות חשמל (יש לציין שברכבים משומשים העסק כבר תוקן ואין חשש)

שיפוץ גיר בעלות של 1000 שח לאחר 81 אלף ק"מ (קצת זול בשביל צ'מפיון)

נ.ב. מבחני ריסוק : 3 כוכבי NCAP לשני הרכבים . יש לציין שהפיג'ו נבחנה בשנת 97

לאחר תוספת אביזרי הבטיחות שהפולו היתה מצויידת בהם מלכתחילה.

נ.ב.2. בתקופה שהיתה לי הפיג'ו לא הבנתי טוב כ"כ ברכבים ,אבל כמות החלקים שהחליפו עשתה את שלה... אפשר תמיד לכסת"ח את כמות החלקים במילה "בלאי" אבל יש בלאי סביר ובלאי בלתי סביר.

זהו. מקווה שאין טעויות בדרך. השעה 4 בבוקר.

אני אשמח לענות לשאלות נוספות.

אייל

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בכל מקרה החלקים ב 306 1.6 שכיחים למדי וניתן לתחזק אותה בעלות זולה יחסית.

החלקים ב 306 1.6 אינם כה שכיחים וממש לא זולים.

מדובר בקלאץ' יקר מאוד (מעל 1000 רק החלק) ובחלקים שאינם תמיד בהישג יד במחירים כה זולים (למרות שמדובר במנוע TU בנפח 1600, כמו ב 106).

בכל מקרה, אם ההשוואה היא בין הפולו ל 306, קשה לומר בוודאות מי תהיה יותר אמינה(למרות שמבחינת הישרדות יש יתרון לפולו הרגילות, 1400 + 1600).

סה"כ הפולו בנויה בצורה טובה יותר והינה פחות "מחלתית" מה 306, אך בכל מה שקשור לאמינות, זו עדיין לא סובארו/דייהטסו/טויוטה.

את השיקול במי לבחור נשאיר לך.

עלויות מרבית החלקים הקטנים (חלקי חשמל, פלסטיק וכו') זולים יותר בפג'ו - אך גם מתבלים מהר יותר.

החלקים ב VW יותר יקרים, אבל גם שורדים טוב יותר.

סה"כ כמשומשת הפולו מקבלת ב PARKERS ציון של 5 כוכבי אמינות (מדהים כשלעצמו) מול 3 כוכבים ב 306.

מרבית מבעלי הפולו איתם שוחחתי (1600 בעיקר) הראו שביעות רצון גבוה מאוד בנושא אמינות הרכב. בדגם 16V אחד בו נתקלתי החליפו מנוע מאוורר למזגן.

סה"כ יחידת המנוע-גיר טובה מאוד ועמידה מאוד. מערכת החשמל בנויה בצורה טובה יותר מהצרפתיה המתחרה וגם תשרוד טוב יותר.

מבחינת בטיחות ואיבזור, הפולו "לוקחת" גם כאן (כריות אויר ו ABS כסטנדרט).

אם ניקח 2 מכוניות שקיבלו טיפול "סביר" במהלך חייהן, אני מעריך כי הפולו תשרוד טוב יותר.

אם מצאת 306 מלוקקת עם היסטוריית טיפולים מלאה להחריד - דע לך שאין זה ערבות להמשך עתיד נטול תקלות. סיבת המפתח הינה איכות החומרים הכללית ברכב שהיא ברמה בינונית, קשה לדעת מה החלק הבא שיתפורר.

נקודה נוספת למחשבה: הטיפולים ב VW יקרים (ברשת היבואן), אבל יש כאלו שמעדיפים לשלם יותר בטיפולים השוטפים ולא על תיקוני-סרק.

שוב, ההחלטה בידך.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האמת היא שנטיית הלב שלי היא לכיוון הפולו...

עכשיו על איזה מנוע כדאי ללכת , 1.4 או 1.6 ? ( אני רוצה גיר ידני בכל מקרה), יש הבדל מורגש ? לגבי צריכת דלק כבר נכתב לי כאן שההבדל הוא זניח. יש לי פשוט חבר שמחזיק גולף cl 97, עם מנוע 1600 100 כ"ס , והוא לא כ"כ מבסוט ואומר שבראייה לאחור הוא היה לוקח 1800, בהתחשב בכובד האוטו.

השאלה היא האם אני צריך להשליך מכאן על פולו ולחפש 1600 ?

כמו כן , קראתי שבצ'מפיון יש מבצעי טרייד אין כרגע , האם מישהו יודע לאן מגיעות המכוניות חוץ מאוטו דיל? שם כבר ביקרתי...

תודה

פורסם

אני שמעתי כבר לפחות משני אנשים שהוציאו פולו שנת 2001 מהחברה,

שהאוטו לא הפסיק לעשות בעיות (זה בלשון עבר, כי שניהם העיפו את הרכב קיבינימאט).

הבעיות כללו בעיות חשמל שונות של תאורה (גם בפנים הרכב), וחמור מכל,

הרכב פשוט היה נכבה באמצע נהיגה (לא נעים כשמתקרבת אליך מדרכה ב-70 קמ"ש,

כפי שקרה לאשתו של אחד מהשנים).

• תוכן חדש...