Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

במו סדרה 3 קופה שנתונים 92-95??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לכל מידע על הרכבים הנ"ל

בייחוד מבחינת אמינות ועלויות החזקה

אני מתכוון לדגמי 318-325 קופה

אשמח מאוד גם להספקים

תודה רבה מראש

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

אשמח מאוד גם להספקים

תודה רבה מראש

חלומי הרטוב ...

ובכן נתמקד בגרסאות החמות והמעניינות .

היחידה עם מנוע 4 צילינדר היא ה 318IS קופה, רכב נחמד לכל הדעות אבל עם הספק בינוני (140 כ"ס) , מאובזר טוב ויחסית ניתן להשגה בגירסה הידנית.

פוטנציאל שיפורים לא רע.

אחר כך יש את מנועי ה 6 בטור :

320 עם 150 כ"ס

323 עם 170 כ"ס

325 עם 192 כ"ס

328 עם 193 כ"ס (נשמע מוזר אבל זה ככה.)

נהגתי ב כמה מהדגמים הנ"ל והמוצלח ביותר לדעתי זה ה 323 מעבר לנתונים זה רכב פשוט מדהים, חוויה מעולם אחר, אני לא מגזים.

הבעיה היא עלויות אחזקה מטורפות, ביטוח לדבר כזה שווה כ 7000 שקל למקיף.

האגרה השנתית גם כן גבוהה .

טיפולים וחלקים גבוהים מהרגיל .

אבל אמינות החלקים והרכב הם דיי טובים.

למצוא אחת כזו ידנית זה נס.

פורסם

אשמח מאוד גם להספקים

תודה רבה מראש

חלומי הרטוב ...

היחידה עם מנוע 4 צילינדר היא ה 318IS קופה, רכב נחמד לכל הדעות אבל עם הספק בינוני (140 כ"ס) , מאובזר טוב ויחסית ניתן להשגה בגירסה הידנית.

פוטנציאל שיפורים לא רע.

320 עם 150 כ"ס

323 עם 170 כ"ס

325 עם 192 כ"ס

נהגתי ב כמה מהדגמים הנ"ל והמוצלח ביותר לדעתי זה ה 323 מעבר לנתונים זה רכב פשוט מדהים, חוויה מעולם אחר, אני לא מגזים.

אז למה לא מימשת??

מה כל כך היה מדהים ב323?

כמה אגרה שנתית בערך??

7000 למקיף בלבד לרכב שנת 93-95??

איך הגיר האוטומתי מבחינת אורך חיים ואמינות??

תודה שלומי

פורסם

מאז שמכרת את הVTS הספקת להתעניין ברנו 19, סאאבים ישנים, פיאט 9\1 X ( :shock: ), בימרים 5XX ו3XX, אופלים ישנים ונראה לי שהיו עוד כמה שכבר שכחתי...

יש לך משהו לספר לנו איש? אני באמת ובתמים סקרן :roll:

פורסם

אשמח מאוד גם להספקים

תודה רבה מראש

חלומי הרטוב ...

פוטנציאל שיפורים לא רע.

320 עם 150 כ"ס

323 עם 170 כ"ס

325 עם 192 כ"ס

אז למה לא מימשת??

מה כל כך היה מדהים ב323?

כמה אגרה שנתית בערך??

7000 למקיף בלבד לרכב שנת 93-95??

איך הגיר האוטומתי מבחינת אורך חיים ואמינות??

תודה שלומי

לא מימשתי כי למצוא אחת כזו ידנית, קופה ובסטנדרטים שאני רוצה, זה משימה כמעט בלתי אפשרית.

אני עדיין מנסה לממש דר"א.

אגרה שנתית היא לפי קבוצה 4 או אפילו יותר, צא מנקודת הנחה שהרכב נמכר כרכב פאר בזמנו.

7000 שקל זה פחות או יותר המחיר, זה אבסורד , לפעמים זה מגיע לכמעט 20 אחוז ממחיר הרכב.

לגבי מה מדהים ב32X , השילוב הזה של הנעה אחורית עם שילדה מושלמת ומנועים כ"כ כיפים שבא לך ללטף להם את הסל"ד (אל תשאל אותי איך, זה ההרגשה).

לגבי הגיר האוטומטי, לא יודע .

פורסם
320 עם 150 כ"ס

323 עם 170 כ"ס

325 עם 192 כ"ס

אם אני לא טועה, הסיבה לנתוני ההספק המוזרים נעוצה בדרישות השוק הגרמני, כמו היפני הדורש שמכוניות הספורט שלהם לא יעברו את ה-286 כ"ס, כך גם בגרמניה יש הקלות מסוימות (לא סגור על אילו) למכוניות שההספק המוצהר שלהן הוא 193 כ"ס לדוגמא (אחת מהמדרגות).

קראתי כבר בכמה מקומות שההספק האמיתי בהחלט גבוה יותר, ושצפוי שאם ל-325 יש 192 כ"ס אז ל-328 יהיה יותר מ-200.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יש בזה הגיון.

עוד אבסורד קטן, המנוע ב 325 וב323 זהה בנפח שלו.

שניהם 2500 סמ"ק , בהרבה פורומים אירופאיים קראתי שה 323 מוציא יותר מ 170 כ"ס , קרוב יותר ל 190.

ראינו את זה גם אז בבדיקת הדיינו שאושרי עשה לרכב שלו, למי שזוכר.

בכל מקרה, אם מישהו רואה אחת כזו ידנית קופה במצב טוב (רצוי מאוד עם 6 צילינדרים) שיגיד לי.

פורסם

לצערי, וזה באמת לצערי הגדול, להחזיק רכב כזה בביצה שלנו זאת משימה קשה.

מחיר הקניה לא מהווה שיקול,המחירי הקניה יותר מסבירים יחסית לשוק שלנו, אבל מחירי הביטוח, המיגון שהביטוח דורש, החלפים, והאגרות הוא בלתי הגיוני בעליל.

אולי באמת אושרי יכול לשפוך קצת אור על תחזוקה של רכב כזה.

חיפשתי המון זמן אחרי קופה ידנית 6 צילינדרים עם שלדה שלמה ויד סבירה...פשוט לא מצאתי :!: . מה גם שהשיקולים שציינתי למעלה פשוט הורידו אותי מהקניה.

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

פורסם
לצערי, וזה באמת לצערי הגדול, להחזיק רכב כזה בביצה שלנו זאת משימה קשה.

מחיר הקניה לא מהווה שיקול,המחירי הקניה יותר מסבירים יחסית לשוק שלנו, אבל מחירי הביטוח, המיגון שהביטוח דורש, החלפים, והאגרות הוא בלתי הגיוני בעליל.

אולי באמת אושרי יכול לשפוך קצת אור על תחזוקה של רכב כזה.

חיפשתי המון זמן אחרי קופה ידנית 6 צילינדרים עם שלדה שלמה ויד סבירה...פשוט לא מצאתי :!: . מה גם שהשיקולים שציינתי למעלה פשוט הורידו אותי מהקניה.

בדיוק המחיר לא בעייתי!!

אבל האחזקה אוי האחזקה והביטוחים זה הכאב האמיתי!!

אז כך ערן לשאלה הראשונה שלך":

אני עכשיו נוהג ברנו 19 ,קניתי כזה

חלק מהרכבים:סאאב ועוד כמה אני שואל לחברים\קרובים שאין להם גישה לידע ולאנשים הנחמדים שיש פה

לגבי הסידרה 5 ו3 מאמצע שנות ה90 זה איזה משהוא שרציתי ללכת בכוון אבל בשל היותי מהיום סטודנט(אני הולך ברגל)

אני צריך לחשוב טוב טוב ולקבל כמה שיותר אינפורמציה לגבי הבוואריות

ולגבי הפיאט אקס 9\1 אני עדיין לא מפרט.....

פורסם

בימרים יקרים לאחזקה .. את זה כבר אמרנו בשרשור על הסדרה 5...

בסדרה 3 זה פחות יקר ... אבל לא בהרבה...

לגבי הגיר האוטומטי .. לי לא ידוע על בעיות ספיציפיות של הגיר .

לגבי המנוע , אם אתה רוצה לקנות אחת אז תקנה אך ורק בימר עם מנוע שישה סילנדרים טורי אם זה 323 או 325 או 328 ... זה לא ממש משנה העיקר שיהיה לך המנוע הנפלא הזה ...מנוע ה ארבעה סילנדרים טוב אבל חלש ביחס למשקל המכונית .

לגבי הגיר הידני , יש כמה מכוניות כאלה וזה משימה בלתי אפשרית למצוא אחת .. העיקר הרצון לקנות אחת כזו ! .... והיכולת להחזיק אותה :wink:

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

לגבי המנוע , אם אתה רוצה לקנות אחת אז תקנה אך ורק בימר עם מנוע שישה סילנדרים טורי אם זה 323 או 325 או 328 ... זה לא ממש משנה העיקר שיהיה לך המנוע הנפלא הזה ...מנוע ה ארבעה סילנדרים טוב אבל חלש ביחס למשקל המכונית .

לגבי הגיר הידני , יש כמה מכוניות כאלה וזה משימה בלתי אפשרית למצוא אחת .. העיקר הרצון לקנות אחת כזו ! .... והיכולת להחזיק אותה :wink:

ה328 מחוץ לתחום בשל אחזקה כוללת לא שפויה!!

ה323 אולי

יש 320 עם מנוע 6 צילינדר??

פורסם

ה323 אולי

שלומי רשם את חלוקת המנועים המדוויקת. ה320 היא 6 צילינדרים.

פורסם

ה323 אולי

שלומי רשם את חלוקת המנועים המדוויקת. ה320 היא 6 צילינדרים.

צודק

תודה

פורסם

ה323 אולי

כן ה 320 עם 6 צילנדרים .

הרכב בעל כוח זמין ... וטוב מאוד ..

לגבי שאלתכם ותמיהותיכם ....

לא נדמה לי שיש דגם 323 ו325 באותו שנתון .... המנוע שונה...

למשל ה 528 מודל ישן יחסית 98-97 .. ו 525 ממודל חדש יותר .... מנוע 2500 ברכב זה חזק יותר ממנוע ה 2800 ....

פעם היתה אגב השוואה בין ה 323IS וה328 .... לא בדיוק זוכר אבל המנצחת היתה ה 323...

אני אחפש את הכתבה הזו בהזדמנות (כי לא ממש יפה לכתוב את זה בלי קישור מתאים .. אבל אין כוח לחפש עכשיו ... ואני צריך לישון כי מחר יש לימודים מ8 בבוקר .... ואני עדיין בחיפה !!! אז מחר בלילה אני מקווה שאמצא את הכתבה )

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

אמנם הרכב שלי הוא עם מנוע יותר קטן ממה שאתה מחפש (316 קומפקט 1996), אבל אני יכול לפחות לתרום משהו לגבי האמינות:

הרכב נמצא אצלי רק חדשיים, אבל בתקופה הזאת אני רואה שתצרוכת השמן ממש מינימלית (עדיין לא נזקקתי להוסיף). המנוע נשמע נפלא (יש עליו למעלה מ 160 אלף ק"מ) והרכב מתפקד כמו שצריך. אגב, גם צריכת הדלק מאד סבירה במנוע הזה, בממוצע 9.5 ק"מ לליטר.

ההוצאות שהיו לי בינתיים היו על החלפת צמיגים ותיקון מנוע של חלון חשמלי, שלא היה מקורי של BMW אלא תוספת מקומית. מתוך הנחה שהוא תפקד שבע שנים, גם זה לא רע...

כשרכשתי את הרכב (אצל קמור, מהטרייד אין שלהם) הם החליפו לי משאבה לא תקינה של נוזל לניקוי השמשה הקדמית ובקר חשמלי שפיקד על הפעלת המאוורר של הרדיאטור על חשבונם. מה שאני יכול לייעץ לך זה להקפיד לקנות ממישהו שפינק את האוטו שלו. תסתכל טוב לראות איך הרכב נראה מבפנים - אפילו מצב הריפודים יכול להעיד על משהו על הצורה שהתייחסו לרכב. שים לב גם לסוג הצמיגים על הרכב - האם התקמצנו או קנו צמיגים טובים?

לפני שקניתי את הרכב קראתי הרבה עליו לעומת דגמים אחרים באתר בריטי, והתרשמתי באופן כללי שרוב הנהגים של BMW דיווחו על אמינות גבוהה. עד כה, מנסיוני הקצר אני נוטה להסכים.

בהצלחה.

ירון

לא רוצה לחיות על אוטומט!

מורשת הרכבים שלי (רק אלה שאני מתגעגע אליהן):

BMW Compact 1996 - נוכחי

Audi Coupe GT 1985 2.2l 5cyl

Mazda RX-7 1979

• תוכן חדש...