Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דעתכם על פיאט קופה טורבו 96'?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה על התשובה

רק תיקון קטן

אני שאלתי רק לידע כללי ואמרתי שההתרשמות שלי היא רק מהמושב הימני

פותח הת'רד מחפש פיאט קופה אני מרוצה עם מה שיש לי :p

ובצדק, אני מניח שהקליאו שלך טובה מהפיאט קופה ברוב בפרמטרים הדינמים.

מאיפה אתה כ"כ בטוח?

בגלל שהקליאו צרפתיה? זה עושה אותה באופן אוטומטי עדיפה דינמית?

הקופה לא בדיוק מכונית נחותה דינמית, מסוג הקביעות שראוי לעשות אחרי נהיגה בשתיהן.

פורסם
תודה על התשובה

רק תיקון קטן

אני שאלתי רק לידע כללי ואמרתי שההתרשמות שלי היא רק מהמושב הימני

פותח הת'רד מחפש פיאט קופה אני מרוצה עם מה שיש לי :p

ובצדק, אני מניח שהקליאו שלך טובה מהפיאט קופה ברוב בפרמטרים הדינמים.

מאיפה אתה כ"כ בטוח?

בגלל שהקליאו צרפתיה? זה עושה אותה באופן אוטומטי עדיפה דינמית?

הקופה לא בדיוק מכונית נחותה דינמית, מסוג הקביעות שראוי לעשות אחרי נהיגה בשתיהן.

אני לא כ"כ בטוח, אמרתי שאני מניח .

מישהו עם דיי הרבה נסיון בנהיגה ושתי המכוניות האלה בארסנל שלו ציין את זה.

אין שום קשר לצרפתייה.

פורסם

בדיוק בשביל זה יש לנו את falou ו-be_roo שהיו בעלי פיאט קופה בעבר וכיום יש להם גם קליאו MK1 וגם MK2. את כל ההשוואות הם כבר עשו. גם בפורום הזה וגם בתפוז, למיטב ידיעתי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
msigal

אני ישמח אם תוכל לפרט מה הכוונה שהשלדה "בורחת"

לצערי לא יצא לי לשבת מאחורי הגה של פיאט קופה אבל ומנסיעה קצרה במושב הימני מאוד קשה להתרשם מאיכויות השילדה

כמו כן לא פעם בעבר הוזכרה הקופה כאחת משלדות ההנעה הקידמית הטובות

ככלל, המדובר בשלדה טובה בהחלט, והנהיגה מהנה. יחד עם זאת, 200+ כ"ס על שילדה קצרה לרכב קל עם הנעה קדמית, מגדש טורבו ובלי בקרות אלקטרוניות או 4X4 זה מתכון בטוח להיגוי-מומנט ותחושה שהרכב "בורח" לך בסיבובים. בהחלט סיבה להזהר בכביש חלק או באיזור הררי (כמו חיפה, שבה אני התנסיתי בנהיגה על הרכב). שים לב גם שהמדובר ברכב בן 7-8 שנים, עם הרבה כוח וחיים שבד"כ היו קשים, מה שלא תורם לבטיחות המכלולים שודאי כבר בלויים למדי (הסיכוי למצוא רכב כזה עם 20,000 ק"מ יד ראשונה מזקנה עם שער כחול הוא "לא משהו" - עדיף למלא לוטו).

הדפרנציאל הקדמי מוגבל החלקה לא אמור לפתור את הבעיה הזאת של עודף כוח להנעה קדמית?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
תודה, אני אעדכן אתכם :)

עוד מישהו משהו?

כן ...

שים לב למערכת חשמל מאוד מאוד מאוד בעייתית ורגישה, שים לב גם למצב הטורבו כי הוא רגיש להזנחה ובד"כ לא מחזיק הרבה זמן (לפי מה ששמעתי 150K-200K ק"מ זה נתון יפה מאוד) והחלפה שלו גם יקרה מאוד ...

בכלליות רכב מדהים, אגרסיבי, חזק, מושבים מצויינים, מאובזר, קוטר סיבוב של אוטובוס "דן" אבל זה ממש שטויות ...

150-200 אלף ק"מ לטורבו? בחיים לא. מהנסיון שלי עם הדגם הזה, יש חשש אמיתי להחלפה של שנה/שנתיים. מעבר לזה, צריך לבדוק טוב טוב את הבודי מאחר ולא מעט רכבים כאלה "נקרעו" ועברו תאונות. בסה"כ- רכב יפה ומיוחד, אבל לא באמת ספורטיבי (מנסיוני השלדה לפעמים "בורחת", בייחוד ברכבים משופרים). בהצלחה.

שנה-שנתיים אורך חיים של טורבו ??? מאיפה הנתון הבדיוני הזה ?

אצלי הרכב עבר כבר 170K ק"מ לא הכי קלים ועדיין הטורבו המקורי נותן גדישה טובה ולא זורק שמן.

פורסם

טורבו לא מחזיק מס' ק"מ מסוים...

אז הויכוח הזה של כמה זמן טורבו מחזיק הוא דיי - :silly:

אם תשמרו על הטורבו ותכבה אותו אחרי שהוא יתקרר וכו' אז הוא ישאר תקופה מכובדת בתא המנוע

תנו לי טורבו ( שמחובר למנוע :wink: ) ואני מראה לכם איך תוך 10 דקות הוא מקבל עידול לבן מעל הראש וממריא למעלה תוך כדי מילמולים של "אני רואה אור"....

זה רק עניין של הקפדה ותחזוקה .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

תנו לי טורבו ( שמחובר למנוע :wink: ) ואני מראה לכם איך תוך 10 דקות הוא מקבל עידול לבן מעל הראש וממריא למעלה תוך כדי מילמולים של "אני רואה אור"....

זהו, שמה גורם לך לחשוב שמישהו יתן לך משהו כזה? :wink:

ובכל מקרה - :lol::lol::lol: אהבתי! "אני רואה אור"...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לגבי הטורבו - לא סתם כתבתי שרוב המכוניות עברו חיים קשים, כי "בתוך עמי אני חי". בהחלט יכול להיות מצב שהמגדש יעבוד נהדר שנתיים, שלוש וגם עשר, אבל זה רק מקרב את קיצו... (או כמו שאמר האפיפיור "בכל יום שעובר אני חש שאני מתקרב ליום שאעזוב את העולם", בתרגום חופשי. מבריק, נכון? ואני לתומי חשבתי שכולנו באותו מצב...).

לגבי הדיפרנציאל - אכן, בהיותו מוגבל החלקה הוא אמור לפתור את המצב של היגוי מומנט וכד' בתנאים רגילים, אבל במיוחד אם הרכב שופר וההספק הועלה ו/או מדובר ביום גשום ובכביש מפותל, הסכנה בהחלט קיימת ומוחשית (ואלה הנתונים שלגביהם התייחסתי). ברור שביום בהיר ובקו ישר לא צפויות בעיות, מלבד "פרפור" צמיגים "קל".

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תוכן חדש...