Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

AUDI A4 1.8 T vs CITROEN C5 3.0 V6

ali-g
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ינון יספר לך שיום אחרי שנגמרת האחריות הוא יכול לקפוץ לפרילינג ולהגיע ל 180HP ויותר בקלות :wink:

אני בכלל מסכים איתך(ועם מי שרשם ראשון...) ממקודם על עניין ה-B4, שווה בדיקה...

ובעניין הצ'יפ אני מהיום רק ממליץ בשקט, אחרי נסיונות מייגעים!! לארגן קבוצות, בהתחלה בשביל שאני אשיג מחיר טוב לעצמי ואחרי זה סתם מתוך שיעמום/היותי איש נחמד ולקוח מרוצה, אבל זה בלאגן ענק...

ינון, ושים לב שציטטתי כראוי בלי היוד הראשונה... :snipersm:

לגבי היינון - טעות, אני פשוט תמיד שוכח שזה עם י אחת, וזה נשמע עם 2 ולכן הטעות. אופס.

לגבי ה B4 הבחור הוסיף שהוא מעוניין ר-ק באחת מ2 אלו, ולכן אין מה להציע לו אופציות אחרות....

גיא

פורסם

בתור בעליה של C5 מנוע 3000, ולאחר ששקלתי לקנות אאודי A4 טורבו, אני יכול לומר שאני לא מצטער - הסיטרואן אמינה (במפתיע!) וגם מה שיכול להתקלקל נמצא באחריות מקיפה. המכונית נוחה מ-א-ו-ד וכל כך מאובזרת שלא ניתן להאמין - ריפודי עור, גימור עץ, גג נפתח, חיישני רוורס+אורות+גשם, כסאות חשמליים, בקרת אחיזה+משיכה+יציבות, קרוז קונטרול, מחשב דרך, דיסק+צ'יינג'ר עם שליטה מההגה... צריך להמשיך? כי הרשימה ארוכה מאוד.

לדעתי, אמנם התאוצה ההתחלתית איטית בגלל הגיר אבל אחרי כמה מטרים המנוע "משנס מתניים" והרכב פשוט טס. ולמי שלא יודע - יש לו מעל 30 קג"מ, מה שמבטיח סחיבה מדהימה (והמומחים יעידו שקג"מ גבוה חשוב יותר מכוחות סוס לחיי היומיום). ובכלל - תשבו פעם באאודי ותפתחו קלאסטרופוביה מהחלונות הקטנים והגימור השחור-מדכא. אני את הבחירה שלי עשיתי, ואני מרוצה.

נ.ב. - לסיטרואן יש יתרון נסף בתחום עלות הביטוח - ב-4000 ש"ח משיגים ביטוח מקיף לשנה. פחות מלאנסר...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
הסיטרואן אמינה (במפתיע!) וגם מה שיכול להתקלקל נמצא באחריות מקיפה.

אכן מפתיע או שלא, תראה, באמינות מדובר על סטטיסטיקה, מין הסתם יש יוצאים מין הכלל לכל כיוון, למזלך אתה בחלק הטוב, בשביל דגם חדש יחסית ושרוב המכוניות מדגם זה על הכביש חדשות יחסית שומעים יותר מידי על בעיות, כמובן שזה לא מייצג, אבל כבר בשלב זה וללא סטטיסטיקה מדוייקת ניתן לומר שאי אפשר לקרוא לרכב אמין ואפשר להתפשר על ממוצע ויש שיאמרו שפחות.

המכונית נוחה מ-א-ו-ד וכל כך מאובזרת שלא ניתן להאמין - ריפודי עור, גימור עץ, גג נפתח, חיישני רוורס+אורות+גשם, כסאות חשמליים, בקרת אחיזה+משיכה+יציבות, קרוז קונטרול, מחשב דרך, דיסק+צ'יינג'ר עם שליטה מההגה... צריך להמשיך? כי הרשימה ארוכה מאוד.

בסעיף זה אין ספק שיש יתרון גדול ל-C5, אפילו ענק... ה-A4 לא מאובזרת בעליל.

לדעתי, אמנם התאוצה ההתחלתית איטית בגלל הגיר אבל אחרי כמה מטרים המנוע "משנס מתניים" והרכב פשוט טס. ולמי שלא יודע - יש לו מעל 30 קג"מ, מה שמבטיח סחיבה מדהימה (והמומחים יעידו שקג"מ גבוה חשוב יותר מכוחות סוס לחיי היומיום).

ל-C5 3000 אין מעל 30 מומנט קג"מ, יש לה 29 קג"מ שזה יפה, אולם שיא המומנט מגיע ב-3750 סל"ד(אופייני לאטמוספרי ולא רע כשלעצמו) ושיא ההספק ב-6000 סל"ד גבוהים יחסית, ל-A4 1.8T יש 22.9 קג"מ בלבד אבל כבר החל מ-1950 סל"ד ובזכות הטורבו וגיר מתקדם עם 5 הילוכים יש ל-A4 טווח פעולה יעיל מרשים וגדול בהרבה מה-C5 שלה רק 4 הילוכים וגיר מיושן(והשרוב לא מסתדרים איתו למרות שהוא טוב,ה-AL4 כמובן), תוסיף לכך את העובדה שה-C5 כבדה יותר ותבין את יתרון הזריזות של ה-A4 ברוב סוגי האצות וכולל ביניים במהירויות לשימוש יום יומי (עקיפות למשל), שתי המכוניות לא טסות, הן זריזות ולא יותר.

ובכלל - תשבו פעם באאודי ותפתחו קלאסטרופוביה מהחלונות הקטנים והגימור השחור-מדכא. אני את הבחירה שלי עשיתי, ואני מרוצה.

נ.ב. - לסיטרואן יש יתרון נסף בתחום עלות הביטוח - ב-4000 ש"ח משיגים ביטוח מקיף לשנה. פחות מלאנסר...

אין ספק שה-C5 מרווחת יותר וגם המושבים ב-A4 נמוכים יחסית והתחושה יותר צפופה, הכי חשוב שאתה מרוצה, ועלות הביטוח זה אכן שיקול חשוב ועוד יתרון ל-C5, אתה מחדש לי לגבי הביטוח של סיטרואן, למרות שהוא נשמע הגיוני, אני רק יודע שאודי מאוד יקרים בביטוח.

ינון.

פורסם

אמנם רק 1800 סמ"ק, אבל בכל זאת יש לי C5.

גם אני אוהב 0-100 קטלני, היגוי זריז וטורבו, אבל המציאות היומיומית קובעת ש- C5 הכי נוחה והגיונית.

פתאום גיליתי שכיף לסוע חיפה-ת"א בכביש עמוס. הרכב פשוט מרגיע ומפנק, להבדיל מכל מיני מכוניות זריזות מדי שהיו לי קודם, וגרמו לי לנהוג קצת אחרת...

בקיצור, אם הרוכש הוא רווק צעיר, אז שיעשה מה שירגש אותו. אם בלאו-הכי יושבים לידו או מאחוריו כמה מיקיריו, אז C5 ללא ספק.

ואכן הביטוח זול מאד - לי עלה 3000 ש"ח מקיף לכל נהג 24+ עם קודן בלבד. זול בהרבה מכל רכב אחר ברמה הזו.

לגבי הגיר - נכון שהוא מעצבן לפעמים, אבל יש בו גם יתרונות כמו בלימת מנוע בירידות ורמזורים ותחושת רוגע בכל מצב. הוא לא מפתה להשתולל ו/או לשרוף דלק על גז-קיק-ברקס.

ודרך אגב, בגרסת השלושה ליטרים יש גם מערכת מתלים משופרת, כך שזה לא מסתכם רק בפאר.

• תוכן חדש...