Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 156 2000 או 2500

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שאלות לקראת רכישה:

א. האם ההבדלים בין הדגמים שווים את ההפרש במחיר ?

[לפי מגאזין "אוטו" ה- 2000 מהירה יותר ויותר קלה משמעותית ]

ב.האם תיבת ה- Q טובה או מסרסת את כוח המנוע ?

ג. האם יש רמת גימור גבוהה (ריפודי עור, חלון בגג וכו') גם במנוע 2000 ?

ד. האם כדאי לרכוש 325/323 במקום ??

:shock:

---

פורסם

אתה מדבר על חדשה? אני נסעתי אחת מול השניה ב-156 2.0 (עם 165 כ"ס, המנוע החדש) וב.מ.וו 318 (מנוע 2.0 עם 143 כ"ס), ולמרות שהב.מ.וו עלתה עשרות אלפי שקלים יותר, היא הייתה נחותה בכמעט כל היבט. כחדשה האלפא קורעת את הב.מ.וו גם במחיר, אז אין הרבה מה להתלבט.

שמעתי מכמה מקורות כי במנוע 2.5 האלפא מאבדת קצת מחדוות ההתנהגות בגלל אף כבד יותר. היא לא תהיה איטית יותר כמובן, אבל ה-2.0 גם עם 155 כ"ס וגם עם 165 מרגישה מאוד חזקה!! יותר חזקה ממה שנדמה.

עדיף לקנות סלספיד, התיבה האוטומטית הרבה פחות טובה ומספקת ביצועים נחותים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לי יש ניסיון רק עם ה156 עם מנוע ה 2.5 וידנית

הרכב מדהים , שילוב של נוחות ואופי ספורטיבי וכמובן גיר ומנוע שיש להם קצת יכולת...

בהחלט רכב מצויין ליום יום , אז אם יש למישהו לתרום לי כה ליום יום אני אהיה אסיר תודה

או שאני אצטרך לגנוב ואז אני אהיה רק אסיר

:shock:

וכמעט שכחתי , צריכת דלק שערורייתית ( ויחסית לרכב שלי היא קטנה מאוד ככה שאני עדיין מוכן לקבל כזו ליום יום )

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

היו הייתה לי 156 מנוע 2000 אחלה אוטו בצועים מרשימים ביותר

שילדה מצויינת הגה מתקשר אבל ביום שאתה רוצה למכור אותה ומציץ במחירון כמה היא שווה אתה שוכח מהכל וגם אתה מוכר אותה בפחות מהמחירון

פורסם

הגרסה המומלצת ביותר היא עם מנוע 2.0L (אנחנו כמובן לא מדברים על הGTA) עם תיבה ידנית. גם אני שמעתי ביקורת לא ממש חיובית על מנוע ה 2.5L של האלפא. תיבת ה Q לא משהו גם כן.

בקיצור לך על מנוע ה 2.0L ואם אתה ממש לא יכול להשתמש ברגל שמאל קנה סלה-ספיד.

אגב רוני, איך נסעת 156 מול 318? הצתרפת למבחן שאוטו ערכו בזמנו?

second is the first looser

פורסם

איפה שמעת שה-2000 יותר מהירה? למיטב ידיעתי, היא מגיעה ל-100 שניה נקודה שתיים לאט יותר. לי הייתה 2500 משופרת ידנית 6 הילוכים, ועם משהו כמו 230 כ"ס (צ'יפ, פילטר, אגזוז) ומתלים של קוני "נתתי בראש" לכל מה שהיה בסביבה, כולל אימפרזות מדי פעם. הרכב פשוט מדהים, אבל צריכת הדלק "לא משהו" (בערך 6 ק"מ לליטר, משולב).

מה שכן - דגם ה-2000 סמ"ק עולה הרבה פחות, סביר להניח שהוא סחיר יותר ונותן תמורה כמעט זהה בעלות אחזקה ורכישה נמוכות משמעותית. ולמי שחושש מירידת הערך, שיקנה לאנטיס! חיים רק פעם אחת (חוץ מהחתולה שלי שכבר הגיע לסיבוב שביעי, אבל מי סופר...) :lol: .

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

מכל מה שכתבת, הכי כדאי לקנות 323, כי היא שומרת על הערך הכי טוב. האמת, אם יש לך כסף, אולי כבר תקנה את הלנטיס, שטובה ממנה בהרבה.

325? לא מכיר מזדה כזאת. :wink:

אם אתה מדבר על מכוניות נהיגה - השאלה היא מה אתה מחפש.

קודם כל - עזוב את הגיר האוטומטי.

עכשיו - ה- 2500 של ה-156 סובלת מעט יותר מתת היגוי עקב אף כבד יותר, אבל היא יותר חזקה, יותר מהירה ויש לה אופציה לגיר עם 6 הילוכים.

ה- 2,000 היא גרסה הרבה יותר שפויה לנסיעות יומיומיות, וההתנהגות שלה מעט טובה יותר. היתרון של מנוע ה- 2000 הוא בגמישות שלו מה שמאפשר נסיעה בלי צורך לדאוג לזה שהסל"ד יהיה בשמים.(כמובן שבשביל הצליל הסל"ד כן צריך להיות גבוה...)

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם
מכל מה שכתבת, הכי כדאי לקנות 323, כי היא שומרת על הערך הכי טוב. האמת, אם יש לך כסף, אולי כבר תקנה את הלנטיס, שטובה ממנה בהרבה.

325? לא מכיר מזדה כזאת. :wink:

אם אתה מדבר על מכוניות נהיגה - השאלה היא מה אתה מחפש.

קודם כל - עזוב את הגיר האוטומטי.

עכשיו - ה- 2500 של ה-156 סובלת מעט יותר מתת היגוי עקב אף כבד יותר, אבל היא יותר חזקה, יותר מהירה ויש לה אופציה לגיר עם 6 הילוכים.

ה- 2,000 היא גרסה הרבה יותר שפויה לנסיעות יומיומיות, וההתנהגות שלה מעט טובה יותר. היתרון של מנוע ה- 2000 הוא בגמישות שלו מה שמאפשר נסיעה בלי צורך לדאוג לזה שהסל"ד יהיה בשמים.(כמובן שבשביל הצליל הסל"ד כן צריך להיות גבוה...)

בוקסר - קבל תיקון. הבחור מתכון לב.אמ.וו ולא ללאנטיס או מאזדה 323. יש הבדל קטן, נכון?

כמו כן - גיר 6 הילוכים אינו "אופציה" באלפא 2500, אלא הסטנדרט. האופציה הינה גיר QSYSTEM שהוא למעשה אוטומטי לכל דבר ועניין, אבל איתו הביצועים חלשים יותר ובאופן כללי אינו מומלץ.

לגבי ה-SELESPEED - זהו גיר ידני במקור שמעביר הילוכים ללא קלאצ' ועם אופציה לאוטומטי מלא. אמנם הוא פחות טוב מגיר אוטומטי, אבל למי שמבקש ביצועים זהים לדגם הידני, צריכת דלק טובה ומנגד "פטור" מהעברת הילוכים, זו אופציה טובה בהחלט, בודאי שטובה יותר מאשר גיר אוטומטי רגיל לעניות דעתי.

ואגב - מנוע ה-2500 גמיש בהחלט (V6, להזכירך, גם אם חובב סל"ד באופן נדיר לגבי מנועי V) ודווקא ה-2000 מצריך סל"ד גבוה יותר ע"מ לקבל הספק טוב. בסה"כ - אי אפשר לפספס עם 156 (ואפילו יצא לי חרוז, במבטא מרוקאי :wink: ).

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תוכן חדש...