ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
טוב אני לא יודע אם זה הולך בייעוץ רכישה או בטכני וטיפולים ... מכיוון שהרכב שלי (א) עדיין באחריות (ב) נמצא בשימוש שוטף של 2 אנשים (ג) יעניש אותי קשות על טעויות (ד) מתוחכם מדי למתחילים, אני משתעשע ברעיון לקנות רכב זול ולפרק לו את הצורה לצורכי למידה. בשאיפה גם להרכיב חזרה וכמובן לשפר. אני זקוק לעזרתכם כדי לבחון את המעשיות של פרוייקט כזה ולבחור את עכברת המעבדה המתאימה. לגבי עצמי יש לציין שאין לי נסיון מעשי במכונאות ואין לי (עדיין?) חברים מוסכניקים. יש חוש טכני, הבנה טובה בחשמל, וקצת (באמת קצת, לא הרבה) כסף לזרוק על שטויות מהסוג הזה. נתחיל ברשותכם ממה לא חשוב: - שנת ייצור, כל עוד היא לא מעבירה אותי סטטוס במשרד הרישוי (כלומר מיושן/מתיישן/אספנות). - סוג מרכב…
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני יודע שזה שונה אצל כל יצרן, אבל בגדול מתי מתחיל שיווק דגמי 2005?!
הודעה אחרונה מאת 20VT, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני חושב לרכוש פאג'רו 1996 האם משהו יכול להמליץ על חברת ביטוח - זולה ואמינה?
הודעה אחרונה מאת leelo, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ץראו אני יכול להביא אותה ב10 אלף ככה.. מנוע 1.5 הזרקה..... עכשיו אין לי הרבה כסף אז רציתי לדעת אם אני יהיה הרבה במוסך... אם למישהו יש עוד פרטים על האוטו אני יודה לו.. תודה...
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
ייעוץ בקניית 306
מאת op21- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב, ברצוני לקבל פרטים, במידת האפשר, לדעתכם על קניית: פיז'ו 306 xsi שנת 1995 מנוע 2000 סאן רוף בלי תאונות שאסי, יחסית שמורה ויפה ...דעות בעיקר לגבי האוטו...ותמורתו למחיר....בערך 32k בתודה, עופר
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני סטודנט תפרן ואני מעוניין לקנות רכב לקמצנים, כלומר זול, אמין, ונוח יחסית. הייתי שמח לקבל המלצות על רכבים באים בחשבון. כמה פרמטרים: שנת 97 וצפונה (בשביל האמינות) כרית אויר אחת לפחות (בשביל שאמא תישן בשקט) מנוע לפחות 1400 (כדי שאפשר יהיה לנסוע בין-עירוני עם מזגן) מזגן מכונית אמינה שלא צריכה שיבעים טיפולים ותיקונים בשנה. מכונית קטנה או משפחתית קטנה. נוחה עד כמה שאפשר. והכי חשוב - מחיר עד סביבות 30 אלף שקל (פלוס-מינוס). מישהו אמר לי שיונדאי אקסנט עונה על כל הדרישות. מה דעתכם על האקסנט והאם יש לכם המלצות אחרות? אופציה נוספת שנזרקה היא סקודה (ניו)-פליסיה. מה אתם אומרים? והערה - "סטייל" או "סקסיות" של המכונית ממש לא מטרידים אותי ומצידי שהמכונית…
הודעה אחרונה מאת friziblite, -
-
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
להזכירכם, חיפשתי אוטו שיהיה קטן,גיר ידני וכמה שאפשר לכיוון הספורטיבי אחרי אינסוף מריבות עם אבא ואח שלי (שבקושי נוסעים בכלל על האוטו, אבל.. אחרי הכל אבא הוא זה שמממן), הדבר היחיד שנאשר מה"דרישות" שלי זה גיר ידני כנראה שנלך לכיוון פולסוואגן פולו 1400 שנת 2002 אז אני לא חושב שאפשר לקרוא ל75 כ"ס ספורטיבי וגם קטן הוא לא בדיוק, אבל... זה אוטו ואפילו אחד לא רע בכלל (רק לא בדיוק מה שאני חיפשתי) רציתי לדעת קצת נתונים על הפולו. כנראה נלך על הדגם הישן, כי הדגם החדש (הפנסים העגולים- הבנתי שהוא יצא בסוף 2002) יקר יותר איך הוא מבחינת נוחות נסיעה? אבזור? איך ה"ביצועים" שלו? תודה
הודעה אחרונה מאת shachar_bd, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולכם. אני זקוק לעצתכם בנוגע להחלטה בקניית רכב משפחתי. העניין הוא כזה: אבא שלי רוצה לקנות רכב חדש למשפחה שיחליף את הנוכחי. הרכב צריך להיות בטווח המחירים 110K-130K יפני, 1.6 ליטר, משפחתי. לאחר התלבטויות רבות צמצמתי ביחד איתו את הרשימה ל: מאזדה 3 1.6 ליטר , 4 דלתות - 128K הונדה סיווק ES 1.6 ליטר , 4 דלתות - 123.5K עכשיו העניין הוא כזה: לדעתי עדיפה המאזדה 3, ואילו אבי מעדיף את הסיוויק (על שתיהן ערכנו נסיעות מבחן) הנושאים שחשובים לנו ואליהם הייתי רוצה מאוד שתיתייחסו: 1. בטיחות - לדעתי המאזדה 3 יותר בטיחותית, בגלל 6 כריות אוויר, 4 בלמי דיסק, (לסיוויק רק 2) , צמיגים רחבים יותר, דוושת גז ובלם קורסות. 2. צריכת דלק - לשתיהן צריכת דלק זהה לדעתי…
הודעה אחרונה מאת LiorB, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני יודע שיש לשניהם הספק דומה (140 כ"ס), הבנתי שה-xsi יותר מאובזרת. xs קיימת גם עם 3 דלתות כמו ה-xsi בידיוק... אז יש עוד איזה הבדל? xsi אמורה להיות ספורטיבית.... לא
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
צריך הצעות לגבי טנדר\רכב שטח בסיגנון של GMC jimmy עדיפות לאמרקאי אוטומט בנזין
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- 0 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מה עדיף מבין השתיים (דגם 2005, ליסינג)
הודעה אחרונה מאת Neo, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מנוע 1.9 שנת 92. הבנאדם רוצה עליה 35. רציתי לשמוע חוות דעת על ההוצאות באחזקה של הרכב הזה, עד כמה האמינות וכו' ואם יש בעלים של רכבים כאלו פה, בבקשה ממכם תשתפו אותי כמה יוצא הוצאות אחזקה בשנה, לא בא לי לפול בפח. תודה
הודעה אחרונה מאת Serginio, -
-
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
אצלנו בחברה מעוניינים לקנות 2 רכבים מסחריים חדשים. מה הייתם ממליצים מבין הרשימה שלהלן :- סיטרואן ברלינגו (או פג'ו פרטנר), רנו קנגו, פיאט דובלו, הפורד החדשות (לא זוכר את השם...).? מדובר במנועי הטורבו דיזל שלהם.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
שברולט ברטה
מאת gkeeper- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מישהו שמע על הרכב יכול לשים פה קישורים של תמונות ספרות משהו אגב הרכב שנת 92 93
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
טוב, הרכב המיועד הוא לידידה טובה שלי ... עברה לאחרונה טסט, התקציב עומד על 50K .... ! מחפשת אוטו מרווח ... אוטו אמין... בעלת משאבת דלק חלשה ( לא שותה דלק... ללא מבינים ) וכמובן ( לצערי )... אוטומטי ! יש עדיפות לאוטו לא משפחתי... אוטו צעיר ... אבל אם הבחירה הטובה ביותר תיהיה משפחתית.... נחיה עם זה ! תודה !
הודעה אחרונה מאת toyota man, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ראיתי הודעה כזו בפורום לפני זמן די קצר, אבל חיפשתי, חיפשתי, חיפשתי ולא מצאתי אותה, אז אני מתנצל שאני שואל שוב: האם מחיר המחירון נקבע עפ"י התאריך בו עלה הרכב על הכביש או עפ"י שנת הדגם הכתובה ברשיון הרכב?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
אסטרה GSI...
מאת colchao- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם כדאי לקנות אופל אסטרה GSI שנת 1992 יד 3 עם 130,000 ק"מ שעומדת כבר שנה וחצי? כמה להוריד לו מהמחיר? (המחירון שלה 20,000 ש"ח) תודה...
הודעה אחרונה מאת msigal, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני רוצה ליקנות פיאט אונו עד 170 אלף קילומטרז שנת 90 עד 94 יש סיכוי שאני יפול בפח עם הרכב הזה על מה אני צרייך לשים לב טוב מאוד תיתנו לי את ההמלצה שלכם בנושא בבקשה זה חשוב לי תגידון כל מה שאתם חושבים .על מה אני יסתכל כשיקנה את הרכב ???
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חשבתי אולי לימכור את היאריס שלי בא לי שינוי. אני רוצה ליקנות איזה טנדר אמרקאי חייתי ושיהיה אוטומט... רציתי לישמוע את דעתכם. וגם לדעת אם כדאי לי לימכור את האוטו? בכמה הייתם קונים את היאריס שלי(שנת 2003)?? המחירון עומד על 86,000 משהו כזה לדעתכם משיהו יתן לי מעל למחירון?? תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש ג'יפ, או רכב יפני אוטומט. בכל מקרה הלכתי היום לראות איזה ג'יפ מדגם cj 6 הרכב נראה סביר למדי אבל שמור מנוע נשמע ופומע מצויין, מבפנים הוא שלם ועבירות שטח מצויינת לדעתי... מה שמאובזר ויש בו זה סי.ג'יי.6 קצר מצב מכני מעולה, צמיגים רחבים, אקסים משופרים אחורי דנה 60 קידמי 44 , פילטר אויר פתוח, ברזנט חורף חדש, לוקרים רבע סיבוב,הג'יפ מותאם לתנאי שטח קשים בעל יכולת עבירות שטח מדהימה. אחלה רכב לדעתי, הוא מודל 85 עכשיו אני צריך יעוץ לגביו, לאן אני נכנס מהם חסרונות יתרונות? טיפולים וכל מה שתוכלו לספר לי עליו. המנוע הוא בנזין 4300 אחרי ראש מנוע...
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב אז אחרי שנמעס לי לחיות במוסך עם ה 309 שלי אני רוצה לקנות רכב אחר! כמה דברים שאני מחפש באוטו! א.שיהיה אמין! (לא רוצה להכנס כול חודש למוסך ולזרוק את המשכורת שלי!) ב. שיהיה חיסכוני בדלק! (חברה שלי גרה רחוק והולך לי 20 ש"ח ביום רק לנסיעה הזו!) וכמובן שאני מבין שחיסכון בדלק = פחות כח אבל אני גם לא חייב בהשלייה שאפשר לקנות רכב ספורטיבי בזול! ג.שלא יראה כמו קופסאת גפרורים ! משהו סביר אבל לא מכוער!
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
בסוכנות הונדה הוצג בפני סיכום המבחן הנ"ל. היכן אוכל להשיג את המבחן ההשוואתי המלא?
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
מכון עם שם טוב, שלא עובד בחאוות עם סוחרים ודגי רקק אחרים. מכון שידע לזהות כל פגיעה בשלדה, וכל דבר אחר שינסו להסתיר מעיניי. חובה שיהיה באזור פתח-תקווה והפריפריה, לא יותר רחוק. מקוה שההודעה בפורום הנכון, אודה למנהלים אם לא ימחקו לי אותה, זה חשוב לי מאוד. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ssc, -
-
106 נגד פיאסטה
מאת exter-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם עשיתי חיפוש ולא ראיתי סקר או מבחן השוואתי בין שתי המכוניות האלה, אז רק רציתי לדעת מה עדיפה לקנייה כרכב ראשון. פיג'ו 106 XR 1400 1995 או פורד פיאסטה 1994 (1.4\1.3) תודה
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
-
volvo s40?
מאת mero-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מה אתם אומרים על VOLVO S40 1.9D מבחינה כללית. איבזור, אמינות, ביצועים, נוחות, בקיצור הכל.
הודעה אחרונה מאת mero, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מחפש טרייד-אין שיתן מחיר קרוב *מאד* למחירון.. מדובר על דיהטסו אפלאוז 92 אוט' יד 3... מחפש רכב קטן, יפני, 2003-2004 אוטומט.... משהו בסגנון טויוטה יאריס, דיהטסו YRV, משהו בסגנון... מדובר ברכב לאמא שלי... אם מישהו מכיר משהו, סוכנויות, יבואנים שעושים טרייד, מישהו... כותובות, טלפונים, פרטים... תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
לכל מי שיש ניסיון עם הרכב אשמח לתגובה...
הודעה אחרונה מאת megapuzik, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
מחפש מכונית ,גיר רגיל ,אמינה (הכי חשוב) ,עלות תחזוקה נמוכה(טיפולים,דלק) ועדיפות משנית נוחות. אשמח לעזרה בתודה מראש....
הודעה אחרונה מאת Guy, -
גולף שנת 81
מאת a_l_f_a- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם ! בקרוב אני מביא גולף שנת 81 חודש בלי טסט וצריך לעשות פחחות וצבע, מבחינה מכנית היא במצב סביר מנוע 1100. רציתי לדעת איזה מנוע אני יכול להכניס לה אבל שישב על אותן תושבות ושלא יצתרך התאמות מיוחדות, לא משהו רציני , משהו כמו 1.6 כי גם ככה האוטו קל.? ומה אתם חושבים על האוטו הזה ? שווה לשפץ אותו? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת tzahico, -
אוטו לתאומים 1 2
מאת jp-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ברוך ה' אנחנו מצפים לתאומים, לכן אנחנו נצטרך בגאז' ע-נ-ק (עגלת תאומים + ציוד נלווה לתינוק X2). התקציב שלי הוא בסביבות 20K. פרסמתי פה כבר מודעה לגבי סטיישנים משנות ה- 90 וקיבלתי המלצה להתרחק מהמיצובישי וללכת, בזהירות, על הסובארו. 1. יש אפשרות שיש אוטו גדול רגיל עם בגאז' גדול בתקציב הזה? אמריקאית אולי? 2. אשתי( שתנהג בעיקר על האוטו) רוצה אוטומט. אני יודע שסובארו לגאסי אוטו' שותה 8 ק"מ לליטר בעיר, כמה אמור לשתות לגאסי עם הלוכים רגילים? 3. הבנתי שצריך להתרחק מלגאסי סטיישן 1600 (רמת גימור נמוכה וגיר אוטו' בעייתי), יש למישהו עוד טיפים? 4. יש טיפים מיוחדים לגבי ליאונה סטיישן? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 271 אורחים (הצג רשימה מלאה)