Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שיש , ג'ימי, יוקון ועוד. מה מהם הכי נוח וטוב בשטח?

האם הג'יפים האלו יותר טובים משל היפנים? האם החלקים שלהם יקרים? האם קשה למצוא חלקים שלהם? וכל השאלות האלו מתייחסות לג'יפים שנמצאים אצלנו בארץ, לא חדשים.

תודה לכל העונים

פורסם

הג'יפים האלה זוללי דלק ממדרגה ראשונה.

בשטח הם בכלל לא מצטיינים ולא חזקים , הם יותר בשביל הפוזה מאשר רכב שטח אמיתי .

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

לא חזקים, הכוונה לשילדה? או לכח המנוע? כי 5700 סמ"ק לא נראה לי חלש.

פורסם

סביר להניח שאתה מתכוון לגימי וליוקון.לגימי מנוע 4.3 6 צילינדר בעל 190 כח-סוס בגרסת הוורטק,או 160 בגירסה הישנה יותר.היוא התבסס על שילדת ומכללי הטנדר סונומה,עיצוב נאה,די מרווח ביצועים מצויינים,התנהגות כביש ונוחות נסיעה ברמה נמוכה,עקב שימוש במתלה אחורי פרימיטיבי בעל קפיצי עלים,שפגע מאד גם ביכולת השטח שלו(מהלך מתלים מוגבל מאד)לעומת זאת בדיונות חול הוא מצויין,בשל המנוע החזק שלו.באופן כללי הוא נחות בהרבה מהאופצויות היפניות,צריכת הדלק שלו גבוהה(גם הפגרו בנזין בנזין הארוך לא חסכוני בהרבה)ומנוע הוורטק אמין ביסודו,אבל המערכות ההקיפיות שלו רגישות.היוקון התבסס על שלדת הטנדרים הגדולים יותר(סיירה 1500),בעל מנוע 8 צילינדר 195 כח-סוס ושפע של מומנט בטורים נמוכים.ליוקון ישנם מספר גירסאות-קצר בעל 3 דלתות,ארוך בעל 5 דלתות,וגירסה ארוכה עוד יותר שנקראת סאברבן.העבירות שלהם טובה יותר משל הגימי,אבל עדיין נופלת מזו של היפניים,הביצועים מצויינים(ישנה גם גרסת דיזל בעלת הספק זהה לבנזין 6.5 ליטר שמוכר מהסוונה) נוחות הנסיעה בארוך מצויינת עקב בסיס גלגלים ארוך ומשקל עצמי גבוה,ומחירו אגב,גבוה בהרבה משל הגימי.אם אתה מוכרך גיפ אמריקאי-לך על יוקון קצר,ותכין כסף לדלק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חזקים במובני שטח , העבירות שלהם דיי נמוכה , תסתכל מתחת לג'יפ ותגלה למה לבד ( אני לא יודע איך להסביר את זה במילים ) .

האינפורמציה הזו מדוד שלי ששרוף על ג'יפים וגם משפר אותם בעצמו , גם אני פעם אהבתי את הג'ימי וביררתי עליו ואמר לי את הדברים הנ"ל .

אגב מנוע חזק עוזר מאוד בשטח , אבל לא עד כדי כך בשטח טכני קשה

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

לא חזקים, הכוונה לשילדה? או לכח המנוע? כי 5700 סמ"ק לא נראה לי חלש.

לא כשה5700 סמ"ק האלה מוציאים כ 210 כ"ס שהולכים ליותר משניים וחצי טון של משקל ריק.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

כמו שציינתי,הבעייה של הגיפים האמריקאיים,בייחוד הגימי,היא המתלים שלהם שלא מאפשרים נהיגת שטח של ממש.הגימי מקפץ בלי סוף,וגם במהירויות נמוכות הגחון נחבט בקרקע,מהלך המתלים שלו אפסי,וקשה מאד לבצע הצלבות.במצב של הצלבות אין שום ערך לכח המנוע-אם גלגל אחד מפרפר באוויר לא יעזרו לך גם 450 כ"ס...מבחינת עבירות היוקון יותר טוב,אבל גם סובל ממתלים רכים מדי.אפשר לשפר את המיתלים-הוצאה לא נמוכה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...