ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,622 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אהלן שמעתי על הפורום הזה רבות וטובות, אפילו יצא לי להנות מהשאלות והתגובות וחייב אני לומר כי למדתי המון . כפי שראיתם בכותרת אני שוקל לקניה את הפולו 16V 1400 ידני שלוש דלתות , לרשותי עד 80,000 שח, על אף הסכום אשר ברשותי הייתי רוצה להוציא הרבה פחות בחישוב של עלות תועלת. ובכן - במחירון מצויין פולו ישנה 16V ופולו החדשה 16V עם 100 כוחות סוס. השאלה היא האם בכלל יש הבדל - מישהו יכול אולי להפנות אותי לתמונות של שני הדגמים - האם הם כל כך שונים אחד מן השני? חיצונית ופנימית. אשמח לבעלי ניסיון על הרכב שיאירו את עיני על חויותיהם ורשמיהם. נ.ב חשבתי גם על גרסת ה OPEN AIR, היש המלצות? תודה לכם jingel
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שתי דלתות גיר אוטומט (למרות שזה לא נראה לי הגיוני כי אוטומט יש רק 3 דלתות אבל ראיתי אותה בעצמי) בכל מקרה האוטו שמור לגמרי, עם סאנרוף ונראה חדש אפילו שהוא מודל 95 והכי חשוב- יד ראשונה מרופא נשוי ולפי הבוסטר גם עם תינוק ולכן כנראה רוצה להחליף אוטו. מחירון של אוטו כזה הוא בסביבות ה40 והוא רוצה עליו כמעט 46 האם שווה לקנות אוטו כזה? האם צפויות לי בעיות גיר אוטומטי? איזה עוד בעיות אתם מכירים של הדגם? תחזוקה ודלק יקרים? חוצמזה האם אתם יודעים ואיפה וכמה יעלו לי שיפורים לאוטו כמו אגזוז לחץ, כונס אויר?
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות אוטו ממישהו ונפגשתי איתו כדי לראות את האוטו, האוטו מאד מרשים אבל נתקלתי בתופעות כמו התגבשות בועות של קורוזיה בצבע האוטו בחלקים מסויימים, ועוד חלקים כמו ידית הדלת אינה נראית במצב טוב, חשוב לציין כי האוטו עבר צביעה. האם ניתן להסיק כי כל מכלול האוטו נתון לקורוזיה ולא כדאי לסמוך על האוטו, או שעדיף להחליט לאחר בדיקה של הרכב במוסך? ועוד שאלה- כמה זמן בערך עורכת בדיקה כזו והאם ממש ניתן להסתמך עליה לפני החלטה של קניית האוטו.
הודעה אחרונה מאת Ziv, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש משפחתית קומפקטית ולצערי ידוע שמה של הפיאט בעניין האמינות האם גם בפונטו ספייס החדשות (00'-02) הן גם סובלות מאמינות קשה?? נ.ב. יתקבלו גם המלצות למשפחתית קומפקטית בתקציב של עד 35K
הודעה אחרונה מאת saimonv, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אולי מישהו מכיר את הדגם של פונטו STILE TD דגם דיזל 1.7 שיצא רק בשנת 2000 למשך שנה או הובא לארץ רק במשך שנה זו.אולי מישהו יודע אם זה רכב טוב,קצת מחשיד שהיה רק שנה. וגם מה דעתכם על הפונטו HGT 1.8 תודה מראש ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת alfetta2000, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני רוצה לשמוע חוות דעת מאנשים על האוטו אני יודע שזה אחלה אבל הוא צרפתי למרות הכל ולפרצתים יש הרבה בעיות ... האם שווה בכלל להסתכל ..?
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
קליאו בהזדמנות?
מאת ttzz- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחרי שכבר שאלתי ועניתי חיפשתי מצאתי קליאו אוטומט 96 יד ראשונה פנסיונר 64000 ק"מ בתור רכב שני שאני חושב על 121 סטארלט שווה ללכת על זה?
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
בימר, סידרה 3. 1 2
מאת fizban-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום, בעבר התייעצתי עמכם לגבי רכישת רכב וקיבלתי תשובות מספקות מאוד. לאחרונה התחלתי להתענייו ברכישת ב.מ.ו סידרה 3. לאחר חיפוש בפורום הבנתי שגירסות 320 ומעלה יותר מומלצות (וגם קראתי ויכוח מעניין בין מנהלי הפורום לאדם שהיה מאוהב ב 316 שלו ) התקציב המדובר - 50K, אם אמצא מציאה אפשר גם 60 (אבל עדיף שלא כי אני עדיין צריך לאכול מדי פעם) הדרישות לפי סדר יורד הן: תיבה ידנית (!!). הנאה מנהיגה. מראה סקסי (על טעם וריח אתם יודעים...) בטיחות, עד כמה שאפשר בשנתונים המדוברים (93-96) הנעה (הנאה) אחורית זה פלוס. שיהיה לה שוק טוב וצריכת דלק מינימלית (סתם, סתם!) ברשותכם קושיות נוספות: האם יש הבדל בכיול מתלים / התנהגות בין גירסת הקופה לבין ג…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
אופל אסטרה
מאת orrianna-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אסטרה 2001 GL יד ראשונה פרטית 76000 ק"מ ורוצים עליה 78000 ש"ח. מה אתם אומרים ? משיהו קנה רכב מאוטו סנטר ? זה כדאי לקנות מהם ?
הודעה אחרונה מאת Eddy, -
-
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לנו (המשפחה) לנסר 92.. עכשיו אנחנו רוצים להחליף את האוטו הזה.. על איזה אוטו אתם ממליצים לי..?? התקציב שלי הוא 35-40 אלף גג!! ואני מתכוון למכוניות משפחתית כמו הלנסר.. בבקשה תעזרו לי אני מחפש הרבה זמן הלכתי בכיוון של הלאנטיס אבל יקר קצת.. מה אתם אומרים איזה אוטו???
הודעה אחרונה מאת אלמוג שקיבל שינוי שם בגלל , -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום וסליחה מראש על הנושא המשעמם שהוא בחירת רכב משפחתי חדש. התקציב הוא כ65 אלף ש"ח, כאשר הרכב ה"יוצא" הוא סוזוקי בלאנו 1996 GLX אוטומטי. הדרישות הן דרישות ממוצעות: - רכב בגודל משפחתי, כלומר 4-5 דלתות. - תיבת הילוכים אוטומטית (מה לעשות, אמא נוהגת) - אמינות : רכב בעל מוניטין אמינות מכובד (הסוזוקי הוזנחה כמעט לחלוטין בשנה וחצי האחרונות, כאשר על המד קילומטרז' 99 אלף עכשיו, ואין שום בעיות מיוחדות), הרכב יקבל טיפולים תקופתיים, ולא יוזנח לחלוטין (לפחות יקבל יותר תשומת לב מהחציל השרוף שחונה עכשיו בחנייה). - צריכת דלק שפויה, אני מניח שלכל משפחתית יש צריכת דלק נורמלית פחות או יותר, אבל בכל זאת צירפתי את הדרישה הזאת. - שנתון שלא נופל מ2001. - מכיוון שאני נהג חדש ויחס…
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 26.5 אלף צפיות
כאחד שיש לו בעיות בירכיים חמורות נאלצתי לעבור לפני כמה שנים לרכבים אוטומטיים. האמת שדי התבאסתי אבל קיבלתי את זה כגזירה משמיים ונפרדתי בעצב מדוושת הקלאץ' ואיתה מהאפשרות לשלוט ברכב שלי ולהעביר הילוכים בהתאם לצרכיי ורצונותי. לאחרונה שמעתי את המושג "חצי אוטומטי" גם בהקשר של רכב (ולא רק בנשק ). רציתי לשומע מכם האם באמת יש כזה דבר, הילוכים ללא קלאץ'? האם יש כזה דבר גם ברכבים לאנשים פשוטים כמוני? באיזה רכבים? מה עוד אתם יכולים לספר לי על ההמצאה (הגאונית, לדעתי) הזו.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
תודה לאל הצלחתי לעלות טיפטיפה בתקציב... והדרישות מהרכב ננעלו על רכב משפחתי. ולכן אני מעמיד כאן להשוואה את הסובארו אימפרזה\גרנד לאונה |מול| טויוטה קורולה. אודה לכם אם תעזרו לי בהחלטה... מדובר עם אוט', 1.6 , ה"כ , ח"ח ב2 הדגמים... ולכן רק נותר לי להשוות מהבחינות הבאות (הם כל כך דומות שאני זקוק לעזרתכם) אמינות - הטויוטה ידועה... האימפרזה פחות? צריכת דלק - חבר (משוחד...) טוען שהטויוטה צורכת פחות דלק... האם הוא צודק? והאם זה קשור לכך שלסוברו יש הזרקת דלק חד נקודתית... ביצועים - נסעתי על טויוטה... והיא פרווה + (יחסית למשפחתיות...) לא נסעתי עדיין על הסוברו... אשמח לשמוע את דעתכם. טיפולים - האם בשנתונים האלו הטיפולים של טויוטה יותר יקרים (ואני לא מ…
הודעה אחרונה מאת nafnaf, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום. אמא שלי מחפשת רכב קטן (סגנון קליאו B), אמין וחסכוני. נפח מנוע בסביבות ה-1400, ובשנתון כמה שיותר גבוה. התקציב עומד על כ-45 אלף שקל. זהו רכב שני למשפחה שישמש את אמא שלי ליום יום. בבקשה תנו הצעות, תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חברי שלקראת רישיון רוצה לקנות רכב עד 70 אלף שח. הסטנדרטים הם: עד 70 אלף שח סופר מיני- קומפקטית ידני בלבד שלא תהיה סדאן שנת 2000 ומעלה אירופית בלבד, מלבד פיז'ו ורנו. מרווחת באופן יחסי ושתהיה בעלת מושבים נוחים ומרווח טוב לראש. **** הכותרת נערכה **** כל ההודעות בפורום ייעוץ הן בעניין "ייעוץ ברכישה".
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
האם כדאי לקנות רכב מהשכרה ? מה צריך לשאול ולבדוק לפני שקונים ? ועוד שאלה, בחברה (UMI) יש מכוניות לא חדשות, שנקנו על ידי החברה כנראה בטרייד אין, האם כדאי לקנות ? מה צריך לבדוק ולשאול במקרה הזה ?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
עצה ברכישת רכב
מאת Lee- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב יד שניה שיהיה אמין, לא גדול מדי, אוט', לנסיעות בתוך העיר בעיקר בסכום של 40-30 שח. חשבתי על אפלאוז, שרייד או אקסנט-97. רוצה לשמוע דעות של אנשים שמבינים יותר ממני בתחום.
הודעה אחרונה מאת Lee, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום ... אני מעוניין בתקופה זו לקנות רכב ... יד 2-3 ... חשבתי על הרכבים מיצובישי קולט \ הונדה האצ'בק ... שאלתי מישהו שקצת מבין בזה ואמר לי שלא כדאי לי להתקרב אליהם טחנו את האמא של המכוניות הללו .. ונדיר למצוא שנת 94-96 במצב טוב .. עכשיו, הייתי מעוניין לשמוע את החוות דעת שלכם. מה אתם אומרים על רכבים הללו ? כדאי ? חלקים יקרים? יש להם שוק? יש הרבה בעיות? בקיצור .. כל מה שאתם יכולים לתרום מהידע שלכם.. יתקבל בברכה ! תודה רבה רבה מראש !
הודעה אחרונה מאת חולה הגה, -
-
B.M.W z3 ? מישהו מכיר ? 1 2 3
מאת B-M-W- 39 תגובות
- 4 אלף צפיות
אני מתעניין בקניית הרכב ומעוניין לקבל מידה על הביצועים שלה, בעיות מכניות נפוצות ואחזקה. אני מתכוון לדגם 2800 ידנית. והאם יש z3 עם נפח 3000 ? תודה...שי.
הודעה אחרונה מאת s.b.m.w, -
סיומת 00 לאלפא 33 1 2
מאת Buki-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היום הלכתי לראות אלפא 33 מודל 90 והמספר שלה מסתיים ב 00. הרכב הוא יד שניה ובעלים טוען שדגמים ראשונים ב1990 קיבלו סיומת זו (ב 89 לא היה יבוא). מישהוא יכול לאשר את זה ?
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מה המחירון של אופל קדט מנוע 1300 אוטומט? ומה דעתכם על האוטו הזה בכללי?
הודעה אחרונה מאת B-M-W, -
-
- 0 תגובות
- 727 צפיות
מה ההבדל בין כל אימפרזה ואימפרזה בשנתונים הנ"ל??? מבחינת איבזור? כוח? צריכת דלק? אמינות? ובכלל מה ההבדל גם בענייין חיצוני. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת M.c Mordy, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם אני צריך בקניית רכב לבקש את הקבלות על הטיפולים שעבר הרכב , ולברר באיזה מוסכים הוא טופל.. כלומר האם אני צריך לרדת לעומק עד כדי כך, או שזה יהיה לא נעים לבקש את הפרטים האלו מבעל הרכב... אפילו שמעתי על מישהו שהתקשר למוסכים שבו טופל הרכב ואימת את הדברים וביקש את כל המידע שיכלו לתת לו על הרכב... האם זה בסדר או לא?
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
שאלה על zx
מאת ttzz-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אחרי שלא מצאתי רכבים מי יודע מה החלטתי ללכת בכיוון הסיטרואן פג'ו בעיה שאני חייב אוטומט בלי קשר לחיפוש בפורום שנעזרתי בו רציתי לדעת עוד פרטים על zx ax saxo איך הם מבחינת אחזקה טיפולים ולאיזה מהן יש מערכת הידראולית בדומה לbx? תודה צביקה
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
זה כבר יותר מדי בשבילי. אחרי הבדקיה עם ה-XSI 1.4 שלא מתפשר במחיר, היום אבא שלי הלך לבדיקה עם 106 ראלי כחולה. השילדה פשוט גמורה! האוטו כאילו החזירו אותו מטוטאל-לוס לכביש. והוא דרש מחירון! זה היה נראה כל כך מפתה. הוא לא פירסם מודעה או משהו, אבא שלי ראה אותו אתמול ושאל אם הוא מוכר. לאבא שלי די נמאס מלהוציא 420 שקל על בדיקות ככה שנראה לי שהוא ילך על הרכב הרגיל הראשון שימצא (ככל הנראה סקסו). זהו..... אם יש למישהו רעיון איפה לחפש אוטו, איפה יש מכוניות כאלה למכירה או שידוע לו על מישהו שמוכר ורוצה לעזור למישהו מיואש כמוני... שיודיע לי בבקשה תודה מראש.....
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
-
- אחראי פורום
- 41 תגובות
- 4 אלף צפיות
אחים שלי כמו שאתם רואים אני חדש כאן בפורום אבל אני קורא אותו באדיקות ואני אוהב את הכתבות של תומר ואחרים עכשיו יש לי שאלה ברשותי פיאט פונטו מודל 96 שעברה 240 אלף קילומטר והיתה לשעבר צבאית המחירון שלה אחרי ההורדה הוא בסביבות ה16 אלף שקל רציתי למכור אותה אבל לא הייתי כול כך רציני בגלל שהשקעתי בה מערכת צמיגים ועוד טיפולים ותוספות , לפני שבוע תפסה את עייני מודעה למכירה 106 ראלי או החלפה ישר התקשרתי לבן אדם וקבענו להיפגש , הראלי מודל 96 יד שניה עם הרבה תוספות כגון מזגן חלון בגג אגזוז של רמוס חדש עם תקן וקפיצי הנמכה ועוד שטויות הבעיה האוטו הוא שיש לה הורדת ערך של 2 אחוז עקב רוורס לא נכון ויש מכה קלה בקצה השלדה והאוטו עבר 180 אלף קילומטר שזה די הרבה וצריך לעשות טסט עוד חודש …
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני רוצה לקנות מכונית חדשה לעצמי והתקציב שלי מוגבל ביותר אני צריך אוטו בסביבות ה 10 אלף אוטו שההוצאות עליו לא יקרות ולא משמעותיות, כאלה שאני יכול לשאת בהם ואני רוצה גם אוטו שאני יכול קצת לעשות לו שיפורי יופי, כמו מדבקות וכאלה דברים, יענו לא דברים רציניים, אבל משהו שנגיד פס הצללה, או מדבקות על הדלת יראו עליו יפה על איזה אוטו אתם אומרים כדי ללכת? לא משנה לי הנפח מנוע, ומבחינת הגיר, אם יש משהו שעדיף בו אוטומט אז סבבה, לא כזה משנה לי הסוג גיר.
הודעה אחרונה מאת gmb, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אנו מחפשים סיטרואן קסארה 1.6 אוטומאטית ואין הרבה כאלו... למשהו יש עיצה לתת לי? איך אני אמצא רכב כזה (אני מחפש רכב חדש עם מעט ק"מ) בתודה נדב
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
- 0 תגובות
- 806 צפיות
למישהו יש מושג איך האסטרה gsi החדשה נוסעת והאם יש גם ידנית ?
הודעה אחרונה מאת arikocc, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מישהו יכול לספר ?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 309 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- avargel
- mikyl
- sperial
- winner
- TomerP
- borsood
- itaysamurai
- ליסינג בצער
- benny-m
- Golf_91
- Liviur
- לירון .ה.