ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
מצאתי רכב מלימוד נהיגה הרכב שמור בצורה יוצאת דופן! נקייה ללא תאונות שמורה טיפולים בזמן הכל!! עכשיו היא מלימוד נהיגה. המורה הוא פנסיונר שלימד על האוטו במשך שנה פחות או יותר. הוא היה עושה בין שלושה שיעורים לארבעה בשבוע! לא רציני. הרכב הוא שנת 1998 ועשה עד כה 120K - סביר ביותר! אל הרכב הגעתי דרך המלצה של המוסכניק שלי שעליו אני סומך בעיניים עצומות והרכב אמין בצורה מצויינת - סובארו לגאסי ידנית. אם רק לפי הדברים הנ"ל הייתי צריך לקבוע על קנייה של רכב זה אז אשכול זה לא היה נכתב. אך הדאגה היחידה שלי ברכב זה היא מכירה של רכב זה בעתיד. מיותר לציין כי קיימת דעה קדומה על רכבי לימוד נהיגה שחלקם צודקות וחלקן(כמו ברכב זה אינן צודקות). מכירה של רכב זה תהיה קשה…
הודעה אחרונה מאת M1963, -
-
- 0 תגובות
- 795 צפיות
או קיי אז ככה אני רוצה לקנות איביזה GTI 2000 שנת 93 עם מגדש טורבו ופילטר אוויר פתוח עכשיו אני רוצה לדעת כמה אני אמור לשלם על האוטו הזה למה אין לו מכירון ויש רק GTI 94 מה עושים?? הבנאדם רוצה על האוטו 27000 כמה אתם חושבים שצריך להוציא על האוטו הזה??? *#*#* את המגדש הוא הוסיף לבד האוטו בא GTI 2000
הודעה אחרונה מאת or_18d, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחר אני הולך לראות רנו 5 שאני רוצה לקנות, אם הכל יהיה בסדר אני יקנה אותה. הרנו מודל 88 והיא 1400. למי שיש קצת ניסיון עם האוטו ויכול להתריע בפני על בעיות שעלולות לצוץ אני יודה לו מאוד. תודה.
הודעה אחרונה מאת bmw123, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז ככה: חמותי, אשה בת 25 (+ 39), הורסת רכבים שיטתית (מכירים את הנשים הללו שנוהגות במעין תנוחת ישיבה רכונה על ההגה - בכוננות לארוע בכל שנייה? היא המציאה את זה!), זקוקה לרכב קטן ממשפחת המיני - קומפקטיות, נסיעות בעיקר עירוניות - אבל הרבה, אמינות - תכונה החשובה והעיקרית, אוטומטית - הכרחי, תקציב - עד 50000 ש"ח. כמו כן, האם כדאי לפנות לחברות השכרה? עד אתמול נהגה על אונו 95 שאתמול לאחר סיום סעודת הסדר, החליט לנפוח את נשמתו.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
קודם כל ברצוני להגיד שאני מאוד מתרשם מכמות הידע בפורום! קראתי יום אחד והספקתי ללמוד כמויות עצומות של מידע. כחלק מתהליך קניית המכונית, אני בוחן הרבה אופציות (התקציב הוא 50-60 אלף). לאחר קריאה של יום שלם כאן ובפורומים אחרים, הגעתי לרשימת מכוניות שאני שוקל (השיקולים יירשמו בהזדמנות אחרת, אנא אל תייעצו כאן שכן זהו אינו הפורום המתאים). אספתי את הנתונים החשובים לי בעיקר לגבי כל מכונית: מנוע, תאוצה, צריכת דלק, שנים שבו נמכר בישראל, ו"מקדם פוזה"... עם כל החיפושים שלי, כאן, בפורום אחרים, ובגוגל, לא הצלחתי להשלים את כל הנתונים! אודה לכם אם תסתכלו בקובץ המצורף ותבדקו האם אתם יכולים להשלים את הנתונים שלא מצאתי. נ.ב. אני מבין שדירוג היופי הוא קצת טיפשי וסובייקטי…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם חבר שלי מעונין לקנות רובר 200 ורציתי לדעת מה חוות הדעת שלכם עליה האוטו הוא 1600 אוטומט בעל קאמשאפט כפול דרך רגב האוטו הוא שנת 98 ומוכרים אותו רק ב 39 למרות שהמחירון 48 אז רציתי לדעת אם זה רק האוטו הזה דפוק או שכל הרובר הם ככה במחירון תודה מראש וחג שמח
הודעה אחרונה מאת שמר, -
מכוני בדיקה
מאת burshtein- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו יודע אם הם פתוחים מחר בבוקר? ואם כן עד איזו שעה? תודה, איתי
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הי אני מתלבט בין ה- יונדאי אקסנט החדשה gl1.5 אוט' לבין ה- סוזוקי ליאנה החדשה gl1.6 אוט' הייתי שמח לדעת איזו מהשתיים עדיפה מבחינת בטיחות, נוחות, מרחב פנימי, הנאת נסיעה... תודה
-
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הי, בחירה קשה בין פוקוס 2002 יד 1 (אני אהיה ה-2) במצב חדש (90K ש"ח) אל מול מאזדה 3 חדשה (110K ש"ח) ? ה-3 הגיעה מליסינג עם 0 ק"מ ולכן המחיר .... מה אומרים ? (כולל התייחסות לדרגת האבזור של ה-3 מליסינג ?)
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחפש רכב עד 20 אלף ש"ח ידני ולא גדול בעיקר לנסיעות בעיר ופעם בשבועיים לצפון איזה מכוניות מתאימות
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 7 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
פרסמתי בעבר בפורום יעוץ בקשה להכרעה בבחירה בין מספר רכבים, אך כעת התעוררה שאלה חדשה, אינני בטוח שזה הפורום המתאים, אך אנסה כאן, מקסימום יעבירו את זה לפורום הנדרש (לדעתי אנשים כאן מכירים טוב יותר את הדגמים הספציפים). יש לבחור רכב חברה (ליסינג) מתוך 4 רכבים, כולם בקבוצה 2. הבעיה היא שלא ממש ברור מהו הדגם הספציפי של כל סוג רכב, שחברת הליסינג מציעה בקטגוריה 2 (החברה לא ממש סייעה בנושא...) אני מברר זאת עבור חבר, לכן נא לא לשחוט אותי בכל מקרה, אכתוב כאן את הרכבים השונים, אם מישהו יודע מהו הדגם הספציפי של אותו רכב, שמוצעת בקטגוריה 2 (ליסינג) - אשמח מאוד אם יוכל לכתוב זאת. בסוגריים ניסיתי לנחש איזה דגם הוא הדגם שמוצע לאותו רכב בקטגוריה 2, אשמח מאוד א…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
OPEL Corsa A sedan 1991 1400 90000 KM 3rd hand Manual 13000 NIS מה דעתכם על האוטו הנ"ל? איך הhא נראת בכלל לא הצלחתי למצוא תמונה שלה?
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מי שראה את ההודעות האחרונות שלי בפורום ראה שאני מעוניין לקנות רכב עד 13000 ש"ח. המכוניות 1300-1400 סמ"ק, ידנית. חייב לדעת איזו מכונית הכי כדאית. שתי הקרטריונים שאני חייב לקחת בחשבון הם:1. אמינות הרכב,2. עלות תיקונים ואחזקה שוטפת. צימצמתי את המחבחר לשלוש דגמים של מכוניות: 1. פג'ו 205. 2. פורד פייסטה. 3. רנו קליו. אני מאוד רוצה את הפג'ו אבל ההורים לוחצים על פורד ו רנו. כך שאני כבר משתגע ולא יודע מה לבחור חייב עזרה עריכה: הבנתי שהמחירון של רנו גבוהה ל שנים אלו יחיסת לשתי המכוניות האחרות. תודה מראש לכל העוזרים Lethal_Acid
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אבי רוצה לרכוש רכב משפחתי משומש בתקציב של עד 90K ש"ח. הפרמטרים החשובים (לפי סדר) אמינות, מקום ומרווח, ביצועים (לא צריכה להיות חורכת אספלט אבל לא עגלה ...). מבקש את התייחסותכם לדגמים הבאים (שנתון 2002) : פוקוס (החביבה עליי), קורולה, לנטיס, אסטרה, טולדו. אה כן - וקיימת אופציה של 626 ממודל 2001. (הקודמת שלנו הייתה לנטיס ...) בתודה מראש, מונו.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 2 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
רציתי לדעת אם יש למשהו נסיון או חוות דעת לגבי קנית רכב ממגרש בכלל ו"דיפלומט רכב" מר"ג בפרט, יש להם כמה רכבים "מעניינים" ורציתי לדעת האם זה בטוח/משתלם כמה צריך להוריד ומה צריך לבדוק האם בדיקה במכון, של רכב כזה, היא מספיקה?
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
מעוניין לקנות פיאט קופה.. רציתי לדעת קצת פרטים ממי שמבין, אם כדאי מבחינה כלכלית, מבחינת חלפים ותחזוקה.. ובכלליות על הרכב..? אולי יש משהו עדיף?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
כיום כשהמחירים של רוב הארופאיות בשמיים (יורו) פתאום נוצר חלל מסויים בתחום ה200-300K ונוצר מצב שבו אין המון מכוניות כדאיות בתחום זה והרבה יותר משתלם לרדת ולהתמקד במשפחתיות הגדולות (שגם הן לאט לאט מזדחלות עם מחיריהן לכיוון ה170K+-). כפי שידוע לכם מחירי התוצרת האמריקאית ($) לא ממש עלו ונוצר מצב שבו האמריקאיות פתאום מתחילות למצוא את מקומן בשוק הישראלי. דבר זה גרם לי לחשוב שוב על הביואיק לה-סייבר. בזמנו לא היינו מעלים על דעתינו להעלות את שמה על שפתינו אפילו לא כאופציה והיינו משבחים אותה בחיבה ואומרים שהיא "הדרך הכי טובה לשרוף רבע מליון ש"ח", אבל כיום כשהיא עדין עולה כמעט אותו הדבר, האם אין מקום לדעתכם לשקול מחדש את מקומה בחניה של הישראלים? 1. דעתי האישית עליה כמכונית לא …
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הרכבים הם: 1.פורד פוקוס 1.6 00-01 2.פאסאט 1.8 99 3.וולוו 940 4.טיוטה קורולה 99-00 בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת .tommy g, -
יכול לקנות ?
מאת Searcher- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שאלה אחרונה בנושא סינג'ור בין חברים במידה ולעובד מסויים יש רכב חברה (ליסינג), שבעבורו יורד לו X ש"ח בחודש מהמשכורת. האם אתם מכירים אופציה של תשלום נוסף מצד העובד (נניח תוספת של 1,000 ש"ח נוספים כל חודש לחברת הליסינג) - ולאחר מספר שנים, הרכב הופך להיות שייך לעובד ? כלומר, בזמן הליסינג הוא שילם תוספת, ולאחר מספר שנים הרכב הפך להיות שלו. האם יש חברות ליסינג שאפשרות את הנ"ל ? תודה !
הודעה אחרונה מאת ttzz, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
כמו שהבנתם אני מעוניין באופל טיגרה ומוכן להתפשר על מאזדה 323 הדגם הספורטיוי האם מומלץ לגעת באחת מהם והאם אני עומד בתקציב? אני מחפש רכב עם פוזה אוטומט ולא מתכוון להיתחבר עם המוסך וכמו כן יש לציין שאני רואה את איילון בכל בוקר... אשמח אם תמליצו ותייעצו
הודעה אחרונה מאת erez21, -
-
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש רכב אוטומט עד 20 אלף שקל ומישתדל למצוא משהו שלא נראה חולה כמו הפג'ו הישנות והאונו שלפי דעתי נראות ממש גרוטאות... יש להיתחשב בזה שאני עובר ממאזדה 626 ...המיתון הרג את כולם וכמובן שצריך להיתחשב בחסיכת דלק...כי אני חייל. אודה לכם על המלצותיכם
הודעה אחרונה מאת ebs, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
המאזדה יד שלישית שנת 98 ככה שאף אחד לא ממש מתלהב לקנות אותה למרות שהיא שמורה אני מנסה למכור אותה כבר חצי שנה ולא מצליח...להרים ידיים ולהוריד את המחיר או להמשיך להוציא כל חודש שלט "למכירה" חדש?
הודעה אחרונה מאת Shays, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, יש לי ויכוח עם חבר הפורום Lethal_Acid הנכבד ואם מישהו יכול לעזור לנו זה מאוד יעזור באיזה קטגוריה האוטו שלי מבין ההבאות: 1. רכב פנאי-שטח (ממשלתי/או"ם). 2. משרד הביטחון, משטרה, חקלאות. כולל רכב פנאי-שטח. 3. יתר משרדי הממשלה. כולל רכב פנאי-שטח. תודה רבה לכל העוזרים. Peugeot 106
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
טוב אז ככה ... אני מיתעניין במוטוריקה ומאוד אוהב רכבים ומשתדל לקלוט כמה שיותר מידע אבל יש כמה דברים שאני ממש לא יודע ולא מבין ולא משנה כמה שירשורים אני קורה בנושאים הנ"ל כולל דברים אחרי חיפושים וכאלה אז אם מישהו יוכל להסביר לי על ההבדלים של דור אחד ודור שני בראלי של פזו ובסוגים שונים של gti או למשל מזה אומר mk1 או mk2 של פולסווגן תודה מראש... כי ממש הלכתי לאיבוד
הודעה אחרונה מאת bugy, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לא מצאתי בשום אתר! אני רוצה לדעת כמה שוקל, כמה מאיץ ל-100, כמה שסתומים, מה אורך החיים שלו (בקילומטראז'), כמה דלק אוכל, מה התקלות הנפוצות. חסרונות ויתרונות ו... דעתכם על הרכב. מודה לכם מראש...
הודעה אחרונה מאת i-karamba, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב ספורטיבי במחיר 45-50 אלף ש"ח על מה אתם ממליצים? תודה, ערן.
הודעה אחרונה מאת colchao, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רציתי לדעת אם אפשר, מה ההבדל בין כל הדגמים שלה (XN XR KID) ואיפה עומדת ה KID שנת 97 מנוע 1.1 שלי? האם היא בכלל נחשבת לבסדר או סתם עגלה.. תודה מראש, אור.. :]
הודעה אחרונה מאת ORrrr, -
-
- 12 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
חברי שאל אותי איזה רכב חברה כדאי לו לבחור (ליסינג, המחיר של כולם די דומה, כולם קבוצה 2). מכיוון שאין לי שמץ בנושא, אמרתי לו שאברר עבורו אצל האנשים המקצוענים, זה אתם כל הרכבים חדשים לחלוטין כמובן. 1. אשמח מאוד אם תוכלו לדרג את הרכבים, מהרכב המומלץ ביותר, לרכב הפחות מומלץ, ועוד יותר אשמח אם תנמקו מדוע בחרתם במקום הראשון את מי שבחרתם 2. הבנתי שכל הרכב הללו הם בנפח מנוע של 2,000 - זה נכון ? 3. אני אפילו לא יודע איך הרכבים הללו נראים, מישהו יכול לצרף בבקשה תמונות שלהם ? (הלכתי לאיבוד באתרי היצרן... ) תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת Searcher, -
- 2 תגובות
- 947 צפיות
ידוע כי בממוצע רכב מחליף ידיים כל שלוש שנים. כמה חשיבות צריך לתת ליד בה נמצא הרכב בעת הקנייה? למשל, האם כדאי לי להתרחק מרכב שנת 2001 רק בגלל שהוא כבר יד שנייה (בהנחה שחיפשתי כבר הרבה זמן רכב והרכב הנדון במצב טוב)? נניח שבעוד שלוש שנים ארצה למכור אותו. האם זו תהיה בעיה שרכב בן שש שנים החליף שלוש ידיים והקונה לא ירצה להיות יד רביעית?
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בדקתי יונדאי לנטרה שנת 96 עם 98K ק"מ. הרכב נבדק בקומפיוטסט ראשל"צ באזור התעשיה הישן. הערות עיקריות היו: 1. שמן גיר כהה - בוחן טען שצריך להחליף שמן גיר, פילטר ותושבת גיר. מה זה תושבת גיר? למה צריך להחליף אותה? כמה כל העסק יעלה? הבוחן אמר שהגיר בסדר. גם כשאני נסעתי באוטו לא הרגשתי בעיה מיוחדת. 2. תושבות מנוע קרועות - הבעלים טען שזה דפקט שמצאו בבדיקה שלו וזה "שום דבר". האמנם?? כמה יעלה כזה דבר? ההגה של האוטו רועד בצורה מאוד חזקה, זה קשור? סה"כ האוטו נראה ומרגיש טוב, הבעלים דוש מחיר מחירון ( 30K) אני פשוט לא רוצה לשלם מחיר כזה ולהתקע אחר כך עם עוד 2-3K הוצאות.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
מי מחובר 19 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 378 אורחים (הצג רשימה מלאה)