ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
מחפש רכב חדש ב-150,000 1 2 3
מאת Hugo-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אני מחפש רכב קודם כל שיהיה חדש, ספורטיבי ומרווח טווח מחיר בסביבות ה150 אלף. לפני שאני הולך להסתכל ולנסוע על כל מכונית שחשבתי עליה אני רוצה לראות מה אתם חושבים. אני חשבתי אולי על סיאט ליאון 20VT או אולי מאזדה מיאטה, שלגביה אין לי מושג לגבי המרווח והנוחיות. תנו בנוסף הצעות שלכם, אם יש.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אבא שלי מחפש רכב שטח אבל לא ביקרים ככה גג 220000 אפשר לחרוג אבל לא בהרבה חשוב שיהיה די חזק ונוח אז תגובות בבקשה תודה גל אלרון
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם בעוד חודש אני מקווה אני כבר יעשה טסט ראשון ויעבור אותו ואני כבר חושב על איזה אוטו לקנות... אני מחפש אוטו שנוסע ולא אחד שמתפרק וגם אחד שסוחב 1.2 ליטר או יותר, אני מעדיף 4-5 דלתות אבל אם יש משהו רק ב3 דלתות וזה טוב אז אני אתפשר מדובר על תקציב של בסביבות ה15 אלף שח חשבתי על מיצובישי לאנסר או פז'ו 305 או איזה גולף קטנה אם יש למישהו הצעות איזה דגם טוב שאפשר למצוא במחיר הזה מוזמן להגיד
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מה עדיף? איך נובירה/שומה מחזיקה לאורך זמן? מה מרבח הטיפולים? איך היא על הכביש? הכל!!! מה שווה לקנות האם יש אלטרנטיבות במחירים האלה??? כל תגובה תתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה הייתם מעדיפים?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ידני, רצוי בתצורת 5 דל' מנוע חזק מהממוצע, אמין שנתון 2001 ואילך, ומחיר של עד 110K אשמח לקבל תגובות והמלצות!
הודעה אחרונה מאת punto_gt, -
-
- 0 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות רכב משפחתי עם אפשרות ל7 מקומות. לאחר קצת בירורים צימצמתי את ההתלבטות לאחת מהשתיים MPV או ספייס וואגן שנת 96' - 98' בתקציב של 60K +-. אבקש את התייחסותכם ו/או אם יש למישהו מידע מיד ראשונה לגבי הנקודות הנ"ל: - צריכת דלק (בשל הבדלי נפח המנוע ברור שיש הבדל, אבל האם יש למישהו גם הערכה קונקרטית או דוגמאות) - עלות טיפולים (כמה עולה בערך 10000). - עלויות של חלפים וטיפולים לא סדירים. - בהמשך לסעיף הקודם. רמת אמינות וכמה מגיעים איתה למוסך (לי למשל היו כבר שני אפלאוז עד עכשיו ולמעשה חוץ מ10000 לא ראיתי מוסך, למעט פחחות באשמתי ). - עלויות ביטוח. (בבירור עם החברה שלי מדובר על 3800 ו 3600 לטובת הMPV). תודה מראש על כל פריט מידע, יוב…
הודעה אחרונה מאת uv48, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לחבר שלי יש פיזו 505 1.6 אוטומאטית שנת 1988 הוא רוצה לדעת כמה היא שווה בערך... יש לציין כי האוטו לא ממש שמור אבל נוסע בסדר... בתודה נדב
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש יעוץ לרכישת רכב ספורטיבי ב 30k חשוב שיהיה מהיר ומהנה לנסיעה. חשוב שיהיה קטן וזריז (לא איזה מרצדס s500 שנת 79) עוד חשוב שלא יהיה שתיין דלק ושישתה לכל היותר ליטר ל 10 ק"מ בראש סדר העדיפויות שלי חשבתי על ההונדה הצ'בק ESI נהגתי בפיג'ו ראלי 1300, לא ממש אהבתי את נוחות הנסיעה בו כי הוא כמו קופסה כזאת ואני אדם גדול מימדים שהרגשתי בתוכו כמו בתוך קומקום, והוא גם לא ממש מהיר. איזה רכבים יכולים להיכנס לקטגוריה הזאת שאני מדמיין לי ?
הודעה אחרונה מאת ebs, -
-
- 0 תגובות
- 734 צפיות
שלום, אני צריך דעה כללית לגבי מכניקה, אחזקה ואמינות של פ'גו 309 1600 תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Triple-H, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ראיתי אותה בתחנת דלק ומיד נדלקתי! שאלתי את הבעלים אם הוא מוכר והוא ענה בחיוב פרטים : יד 1 96,000 ק"מ צבע כחול מטאלי טיפולים בחברה והיא נראת ממש שמורה! הוא טוען שאין לה תאונות והמנוע והגיר במצב מצויין... הבעלים מבקש מחירון השבוע אני יקח אותה לבדיקה ב"ה... ונקווה שהכל במצב טוב. השאלה שלי לבעלי ה106 מה הנקודות החלשות של הרכב שכדאי לשים לב אלהם בבדיקה מבחינה מכאנית ועוד... תודה אלעד.
הודעה אחרונה מאת ישי, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אמי נוסעת בגולף וי אר 6 שנת 97 יד ראשונה 125000 ק"מ שחורה 4 דלתות סאנרוף שמורה ובלי תאונות!!! כמה לפי דעתכם הכי הרבה אפשר להוציא על הרכב כשהמחירון שלו הוא 58??? בתודה מראש Kravitz
הודעה אחרונה מאת kravitz9, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רציתי לשאול אם למישהו היה נסיון או שמע על מישהו שהיה לו נסיון, בקנית רכב מחברת יורו(פ)קאר ? ראיתי רכב שנמצא באחד הסניפים שלהם למכירה, שהם אומרים שהגיע אליהם מלקוח שקנה אצלם בטרייד אין, הם אומרים שהם לא מבצעים בדיקה במכון מוסמך אלא ע"י מכונאי שלהם, והם טוענים שאין לרכב תאונות. האם לסמוך עליהם או לקחת לבדיקה ? ההגיון שלי אומר שהם לא היו מקבלים לידיהם את הרכב אם היו לו נזקים רציניים.... הם דורשים מחיר שמתאים למחירון לפי כל החישובים של ירידת הערך: ידיים, קילומטרז', שנתון וכמובן חברת השכרה. מי שיש לו רעיון או נסיון מוזמן לענות. תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת Guy, -
סוזוקי סוויפט
מאת ph7-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה דעתכם על הנ"ל: סוויפט 86, יד שישית (כנראה 3 ידיים שייכות לאותה משפחה). הוחלף מנוע. כרגע 30 אלף ק"מ. מחיר 5500 בערך. הצרכים שלי: אמין וחסכוני
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 0 תגובות
- 840 צפיות
1.הונדה סיויק EX 93 מנוע 1.6 אוט'. 2. רנו מגאן 96 מנוע 1.6 אוט'. 3. מאזדה לנטיסF מנוע 1.6 שנת 96 אוט'. התייחסות לגבי אמינות והחזקה שוטפת
הודעה אחרונה מאת blackcoupe, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
רציתי לדעת בעקרון אם האוטו שווה לקנייה, מבחינת תחזוקה בעתיד, דלק וכד' עדיף מאנשים שבאמת מכירים את האוטו. האוטו עצמו הוא מנוע 1400 אוטומטי, נסע קרוב ל100 אלף ק"מ, ללא תאונות רציניות (בלי פגיעות מנוע, שסי וכד'), למרות שזה אוטו ספורט לפי מה שהבנתי הבעלים הקודמים שלא לא היו צעירים במיוחד ולא התעללו ברכב, הוא יד 2. כמה אתם גם חושבים שיצא לי הביטוח, אם הוא לשני אנשים רשומים בלבד, כאשר אחד מהם נהג חדש.
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
* האם רכב 55/60 סוחב בעליות? (לדוגמא: עליות ירושלים) * מה מחירון רכב לכל המודלים בשנים 95/96? * האם רכב נוח למכונאות אישית? (כמו למשל טיימינג) * מאיזה בעיות אופייניות רכב סובל? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Flash_oS, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מעוניין בהמלצות והשואות ל4X4 דיזל (גיפ' ,לא טנדר) סביב 80K-90K ש"ח מה ההיתרונות ונקודות התורפה, מבחינת אחזקה ואמינות.
הודעה אחרונה מאת ZiZi, -
-
- 1 תגובות
- 846 צפיות
תודה
הודעה אחרונה מאת ZiZi, -
Polo 16V 1999
מאת AutoFan- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני ממשיך בחיפושיי - מצאתי את הנ"ל, יד שלישית, 88000 ק"מ, הבחור רוצה את המחירון בדיוק (55000). מה דעתכם? האם האותו גם חסכוני? אמין? (הרצתי חיפוש אך לא מצאתי תשובות ברורות) הכל כמובן בכפוף לבדיקה - דרך אגב למה כדאי לשים ליב?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום חברי/ות פורום יקרים כנהוג (ברוב המקרים), אינני מביע דעה לכאן ולכאן לגבי רכב זה או אחר לפני ( משתדל) שאני בעצמי נוהג עליו, אך , חבר(ילדות) קרוב שלי נמצא כעת בדילמה, הוא שאל את ה"מומחה"(אני) במי מהן הייתי בוחר, לא לפני ששאל אותי באם נהגתי על שלושתן, השבתי לו כי לצערי לא נהגתי על אף אחת מהן, אך קראתי עליהן בירחונים כאלה ואחרים, כעת ברשותו אלפא 166 3.0, וכבר ודאי הבנתם כי הוא חובב נהיגה, ואם אפשר לשלב עם פאר מה טוב, כן בעברו שלל ספורטיביות חזקות, וכיום בבעלותו בנוסף לאלפא 166 עוד ספורטיבית מכובדת. נחזור לעיניין. הבחור בעל מעמד חברתי גבוהה,ומחפש מכונית באותו סיגמנט "מכוניות סאלון" (מאחר שה M5 החדשה, עדיין איננה משווקת ) שאלני במה הייתי בוחר…
הודעה אחרונה מאת Z-8, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מעוניינת להחליף את הרכב שלי , קורסה 94 (גו'י) ידנית. האם ניתן לקבל מחיר טוב עליו או שכדאי לעשות טרייד אין ולהתפשר על כל מחיר ? המכוניות שאני חושבת עליהן הן: -טויוטה קורולה (נראה לי שחדשה, אם כי בשביל זה צריך הלוואה גדולה, האם כדאי ?) מה ההבדל בין קורולה סאן, לקורולה gli -אופל אסטרה (לא חדשה) אבל מה שראיתי בפורום ונסיוני האישי, מוסכי אופל גרועים בשירות ויקרים להחריד. האם לקחת זאת בחשבון ? שברולט אוויאו חדשה ? אודה מאוד על עזרתכם
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מכיוון שהרכב כבר כמה חודשים על הכביש וכי לא מצאתי מחירון ל04' משומשת, כיצד ניתן להעריך מחיר לאוטו שנמצא חודשים בודדים על הכביש? (לצורך העניין 1.6 -4 דלתות) תודה.
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חזרתי זה עתה מבדיקה של 106 XSI 1400. הבדיקה יצאה שנויה במחלוקת מצד אחד האוטו בבסיסו הוא טוב: שילדה נקייה, מנוע איבד רק 7 אחוז מהספקו המקורי וכו'... אבל מצד שני יש יותר מדי תיקונים לעשות לאוטו כגון: ראש מנוע, צמיגים, בלמים, רצועה וכו'... קיבלנו הצעת מחיר של כ-7 אלף ש"ח על כל התיקונים במוסך המרכזי. זה מצריך ירידה משמעותית במחיר מהמחיר ההתחלתי (כ-15 אלף). דעתכם בעניין, בכמה הייתם לוקחים אותו?
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם!! ישנה פולו GTI שנת 2000 כמובן יד ראשונה, עשתה 38000 ק"מ.. כן כן 38 בלבד ב4 שנים מצב שמור עד שמור מאוד, הבן אדם לא רק מתחייב על שילדה אלא על כך שלא היו לאוטו אפילו תיקון אחד של צבע או משהו בסגנון, אין מה לדבר האוטו שמור מבפנים ומבחוץ בקנאה ואהבה, אפילו יש לו ניילונים עדיין על הגג ועל השטיחים מצב מדהים אכן.. עכשיו, הסוגיה היא , המחירון הוא 72.5K ולאחר שיקלול המצב הוא דורש 5K מעל שזה מה שיצחק לוי אומר שמגיע לו השאלה היא האם כדאי ללכת על האוטו או יותר נכון האם שווה לשלם על רכב שעשה רק 9K בשנה ושמור היטב 5K מעל... ?? תודה לכולם מבקש עזרה..
הודעה אחרונה מאת טורבינה קטנה, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן , אבא מחפש אוטו (אחרי שהשבתתי לו את שלו לפני כשנה) הרעיון המרכזי הוא: VOLVO S70 .. כנראה לא ה T5 כי היא יקרה אבל ה 2.3 (אני חושב) GLT שנת 97 באה יופי. המחירון הוא 82 .. ידוע למישהו אם היא נמכרת מעל\מתחת ? התקציב עומד על כ70-75 לרכב (לא ביטוח וכו) מישהו יכול לשפוך יותר אור על העניין ? תודה מראש. אורן.
הודעה אחרונה מאת live4cars, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איך הרכב באופן כללי? מהנה? או אם אתם יכולים לכוון אותי לחיפוש תחת איזה מושג? כי לא מצאתי בדיוק את מה שרציתי
הודעה אחרונה מאת burshtein, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לפני שאני יגיד איזה אוטו תדעו שאני רק צריך ייעוץ אני יודע שתגידו שב1500 ש"ח אני ימצא גרוטאה אבל מה לעשות אני חייב אוטו וזה מה יש כרגע... מצאתי פיאט אונו שנת 89 עם חלונות חשמל נעילה מרכזית ומזגן מנוע 1300 s70 לפני כמה ימים התקשרתי לבנאדם מסתבר שהוא רוצה עליו 2000 שקל נראה לי חשוד שאלתי אותו אם יש משהו לא בסדר הוא אמר שהבעיה היחידה של האוטו זה הראש מנוע שצריך להחליף אותו (אני אומר שעדיף כבר להחליף מנוע...מישהו יודע כמה עולה מנוע 1300 של אונו?) חוץ מזה הכל פיקס...עוד בעיה זה שהטסט נגמר החודש הזה וצריך לעשות לו טסט מחדש...אמרתי לו אם הוא רוצה אני יביא לו 1500 הוא אמר סבבה למה לא...האוטו יד שלישית...נראה לי חשוד כי המחירון הוא 6 למרות שיכול להיות שמדובר גם במציאה ושבעל הר…
הודעה אחרונה מאת BigMan, -
-
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מה מצב אני תלמיד. ועוד מעט יהיו לי לימודים רחוק. בבצפר בנתניה ואני גר קצת לפני חדרה. וצריך לנסוע כול יום. אני מחפש רכב עד 6000-7000 שקל. שיהיה ממש חסכוני בדלק. וכמה שפחות תקלות (אי אפשר לצפות הרבה ממכונית במחיר כזה). תודה רבה תמיר
הודעה אחרונה מאת silent night, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
206 XS 110 יד ראשונה +סאן רוף.. משהו בשיכלול לא יוצא לי הגיוני,צריך את עזרתכם. תודה. אפשר גם בה"פ
הודעה אחרונה מאת LiranAr,
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 395 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- gpro
- AmitGo
- NickName1
- hgilad123
- דובצע
- Shmelov
- Mech Morphix
- garicho
- yoav911gt2
- Stav132
- MOTIOZ
- Aviady001