Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם הודעתי הראשונה פה!

חבר באתר max-tuning שלח אותי לייעוץ אצלכם לגבי רכישת רכב

או קיי אז ככה אני באמת חייב את עזרתכם..כי אני חדש בתחום רכישת רכב.

אני כנראה לקראת קניית פורד אסקורט שנת 95 1800 סמ"ק ידנית. (החלטתי על האוטו אחרי ששיניתי את דעתי 7 פעמים לפחות על איזה אוטו אני הולך בסוף)

עכשיו המחירון שלה הוא 43000 לפי לוי יצחק. (הסטנדרת כולל גג חשמלי,מזגן,חלונות חשמל,abs וכו').

עכשיו מצאתי שניים שמציעים לי את הרכב הנ"ל...הנה הפירוט לגבי כל אחד מהם:

הראשון: בעל צבע ירוק בקבוק,עבר 110000 קילומטר,יד שלישית,מחייל שבקושי נוהג עלייה והרכב נראה שמור מאוד (יצא לי להתקל בו פעם אחת ברחוב). הוא אומר כי המנוע של הגג החשמלי לא עובד..ולפי הידוע לי זה סיפור יחסית יקר (משהו כמו 3 או 5 אלף הבנתי)...יש לאוטו ספויילר יחסית גבוה שהתקינו לו.

הבחור מבקש 41000...אני ינסה להוריד אותו לפחות ל-37 ואם אני יצליח אפילו ל-35...

השניה: בעל צבע אדום, עבר 170000 קילומטר,יד חמישית,את הרכב לא יצא לי לראות אבל השבוע הוא אמור לנסוע למוסך שיבדוק בשבילנו את הרכב (מוסך שהוא לקוח של אבא שלי אז אנחנו סומכים עליו)...

בכל מקרה הוא מספר לי שבגג יש כמה חורים ועוד משהו על זה שהוא לא מתקפל טוב..לא ממש הבנתי מה הוא אמר...את זה המוסך יספר לנו..

הבחור רוצה על האוטו 30000 ויש עוד על מה לדבר לפי מה שהוא אומר...

המחיר מעט חשוד בעיניי...אבל לפי הקילומטראג' והיד והמצב...יכול להיות שזה אפילו הגיוני...

אני חשבתי שאם אני כן בוחר באוטו הזה (אם המוסך נותן לי תשובה חיובית לגביו) אז כדאי שאני יביא לו מנוע של אסקורט גרמניה או של אסקורט RS2000 כדי שאולי אפילו יהיה יותר חזק מהסטנדרט...סיפור שלא יעלה יותר מידיי אני מקווה...אולי אני גם יחליף קלאץ',יתקן את הקרעים בגג...וכל הסיפור הזה כנראה עדיין ייצא לי פחות ממה שהראשון רוצה על שלו (ואני מדבר כאילו הוא רוצה 37 ולא 41)..

עכשיו אם המוסך נותן לי תשובה חיובית לגבי שתיהן...ואני מצליח להוריד את הראשון מהמחיר שהוא רוצה ל-37...(אבל זה אומר שאני צריך להביא לה מנוע לגג החשמלי)...איזה אוטו אתם ממליצים לי לקחת?

בתודה מראש שי

למכירה: טויוטה אוונסיס מודל 2003, 2000 סמ"ק, יד ראשונה צבע שמפניה. 052-4355354- משה.

פורסם

קודם תקח את 2 הרכבים לבדיקה במכון (ולא במוסך שאתה סומך עליו), תוציא קצת פחות מ-1K ש"ח וכך תוכל להיות שקט שקנית את הרכב הטוב יותר ולא זרקת לפח 40K ש"ח ...

אחרי שתעשה בדיקה לשתיהם תבוא ותראה לנו את התוצאות, אז נהיה יותר חכמים לעזור לך ...

תקח בחשבון שתיקון של הגג הוא עסק יקר, הייתי קופץ למוסך של פורד לבקש מהם הצעת מחיר ואז להתחיל לדבר על המחיר (כאשר אתה יודע כמה יעלה לך לתקן את הגג) ...

תקח בחשבון שק"מ ומספר ידיים לא משחקים כ"כ תפקיד במכוניות בגיל הזה, צריך לבדוק כל רכב לגופו כי רמת האחזקה/טיפולים ו/או ההתעללות זה מה שקובע. יכול להיות רכב יד ראשונה ממישהו שלא טיפל ברכב כמו שצריך ומהצד השני רכב יד חמישית שכל יד שהוא החליף אז מישהו אחר השקיע בתיקונים של משהו אחר ולכן הרכב מטופל לעומת היד הראשונה שלא השקיע בטיפולים ...

קח טיפ קטן לחיים, אל תסמוך על אף אחד !!! כמות השקרנים והרמאים שמסתובבים ברחוב היום עצומה והם חיים על חשבון אנשים נאיבים וחסרי ניסיון כמוך !!!

תקח את הרכב למכון (ממליץ על קומפיוטסט) ואל תסמוך על שום מוסך של חבר של אבא או של הסתבא כי היום אנשים מתעוורים בגלל כסף. יכול להיות שהבחור נתן למוסכניק הזה איזה אלפייה או 2 בשביל שיגיד דברים טובים על האוטו, ואז אתה זורק 40K ש"ח לפח, לא חבל ???

בגלל שזו הקניה הראשונה שלך אני ממליץ לך להיות כמה שיותר חשדן, אל תתפתה לסיפורים כמו דוד של סבתא של האח של הגיס ...

כל אחד יודע לדבר, ואנשים יכולים לספר לך סיפורים מפה ועד עזה, הכי חשוב זה ללכת למישהו ניטראלי שיתן לך חוות דעת כמה שיותר מקצועית על מצב הרכב ...

אני ממליץ לך גם לקרוא את ההודעה הראשונה בראש הפורום הזה, תקרא כמה סיפורים/שקרים/רמאויות מסתובבות בשוק, תלמד על חשבונם של אחרים ולא על חשבון הכיס שלך ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אם אתה מדבר על ה-XR3I אזי תדע לך שזה אומנם רכב נחמד ביותר כשהוא תקין.

אבל... אליה וקוץ בה... זהו רכב יקר לאחזקה הסובל מצורך דחוף בתיקונים.

לידיעתך.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

לדעתי - חפש רובר 216 קבריולט או גולף קבריו, ואפילו 306 קבריו - רכבים קלים יותר לטיפול, בעלי שוק טוב יותר ולא פחות הנאה - מנסיון, לפורד יש שלדה גרועה, הגה שלא מתקשר וביצועים "פושרים" מאוד. הגולף איכותית בהרבה, לרובר מחיר נוח מול גימור מפואר, והפיז'ו משלבת אמינות סבירה עם פאר ומראה נהדר, וכמובן שלדה טובה. מה שכן - תמיד עדיף רכב עם קשת אמצעית (קרי כל הנ"ל מלבד הפיז'ו), מכיוון שהיא מוסיפה לבטיחות במקרה של ח"ח התהפכות ומחזקת את השלדה, כך שיש פחות עיוותים. כמו כן, הגג "יושב" טוב יותר.

והכי חשוב לזכור - לצערנו, אף אחת מהנ"ל אינה מכונית ביצועים, אלא יותר "FUN CAR" לסיבוב דאווין. וחשוב גם לזכור שמזג האויר בארץ בד"כ מחייב ליסוע עם הגג סגור בין השעות 10-18 או למרוח המון קרם עם מקדם 30 לפחות... (תקף במיוחד ליוצאי עדות פולין וכו').

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

או קיי אז ככה...

אותו מוסכניק הוא נייטרלי מבחינתי ואני סומך עליו (עד לפני חודש רציתי פונטו קבריולט..ושלחתי אחת לבדיקה אצלו,ולמזלי בלעדיו לא הייתי יודע שלאוטו יש שאסי והדלתות מורכבות כמו פאזל)..

לגבי רובר קבריולט- הרכב האחרון (בלי להעליב) שאני ייקח על פני האדמה...אוטו לא אמין וחלפים יקרים מאוד

לגבי פיג'ו קבריולט- יקרה מידיי לתקציב שלי

לגבי גולף קבריולט- אוטו אמין אבל בסה"כ גם לו יש חלפים מאוד יקרים..

אגב האסקורט xr3i יוצרו עד שנת 92 אם אני לא טועה...

ואחרי התייעצויות רבות הגעתי למסקנה שפורד אסקורט הכי תתאים לי

אני לא מתכוון לנסוע איתה הרבה...היא באמת לנסיעות דאווין כאלה..

אני גם לא מתכנן לשחוט אותה כי אני יודע מה קורה לאוטו כשעושים לו את כל השטויות כמו אמברקס וגלגלים וכאלה...אז חבל על התיקונים בשביל כמה רגעים של "הנאה"...

אני יבדוק את שתי המכוניות

השבוע האדומה אמורה להיכנס למוסך...נראה מה התוצאות

ובגלל שהירוקה רחוקה מהמוסך ודווקא קרובה מאוד אליי...נצטרך לשלם למוסך שיבדוק אותה כנראה...אבל באמת עדיף להוציא בערך 400 שקל ולחיות בנחת מאשר להוציא 40K ולהתבאס...

שי

למכירה: טויוטה אוונסיס מודל 2003, 2000 סמ"ק, יד ראשונה צבע שמפניה. 052-4355354- משה.

פורסם

האסקורט קבריולט יובאה בשנת 90' ביחד עם ה XR3I,בכמות לא גדולה.בשנת 94 חודש היבוא בגירסת 1.8 עם 16 שסתומים ו 136 כ"ס,בדגם שלאחר מתיחת הפנים.האסקורט יובאה למעשה בשנים 94-95,אבל מכוניות רבות "נתקעו" אצל היבואן,ורבות מהן עלו לכביש גם ב 97!ההבדל היחיד בין 94 ל 95 הוא כרית אוויר לנהג ב 95.היה לה גג נפתח חשמלי,ארבע חלונות חשמל,מושבים ספורטיביים(מעולים!)והגה קטן ומרופד עור.למרות המנוע החזק,הביצועים לא מדהימים,בעיקר בגלל משקל גבוה יחסית והילוכים ארוכים.התנהגות הכביש טובה,ההיגוי טוב והיא די מהנה לנהיגה.המרכב קשיח והאוטו לא נוטה להתעוות במהמורות ובפניות.ככל האסקורט אמינה למדי,אבל יקרה לתחזוקה.המנועים גילו רגישות לדלק הישראלי,והצטברות פיח על השסתומים היא תופעה מוכרת,כמו גם צילצולים.כמובן שחשוב מאד לבדוק את מנגנון הגג,וכמובן את אטימותו למיים.כמו כן לבדוק היטב את המצמד,החלפתו יקרה להחריד!סימנים לסופו הוא היתקשות דוושת המצמד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה רבה לך על המידע

הוא יהיה שימושי ביותר כשאני יראה את הרכב ואני יידע מה לבדוק!! :D

אני לא צריך רכב כ"כ חזק (בגלל זה חשבתי בהתחלה ללכת על פונטו קבריולט)

אז זה לא ממש יפריע לי אם המנוע לא יהיה כ"כ חזק..

תודה...שי

• תוכן חדש...