ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אנחנו מחפשים עכשיו רכב משפחתי ראשי! בעיקר אמא שלי תנהג עליו ולאחר שכל שנות הנהיגה שלה היא נהגה על ידני, הפעם היא החליטה שהיא רוצה אוטומט- לכן זו דרישה אחת. 2) אירופאי 3) מרווח ככל האפשר. 4) הוא לא יעשה יותר מדי ק"מ בשנה. אבא שלי, למרות כל מה שאומרים, אוהב את הרובר 45 אבל אני משתדל להרחיק אותו מאופציה זו. רכב נוסף שירד מהפק הוא הבורה והסיאט ליאון (קטנות). תודה מראש....
הודעה אחרונה מאת אוהד_מ, -
- 5 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
דיברתי עם בעל רכב מהפורום (החסיון בפרטים זה ע"מ לשמור על פרטיותו) המוכר את רכבו. הבחור טוען שהייתה לרכב פגיעה מקדימה ("קצה שילדה" לדבריו) והוא החליף רדיאטורים. לזכותו יאמר שהוא היה ישר ואמר את זה מיד הרכב נמכר ב-5000 מתחת למחיר שציפיתי, האם קצה שילדה מקדימה נחשבת פגיעה רצינית שתפגע בפעולת הרכב?
הודעה אחרונה מאת Fireball, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם! בעקבות תקלות רצופות בסיטרואן zx שלי אני מתכוון להחליף את הרכב. התקציב הוא סביב ה-22000 שקל, (אולי עוד כמה אלפים יותר אם יהיה צורך).. האופציות שעולות כרגע הם: -פיאט פונטו מודל 96-97(אולי גם 98 ומעלה אם נכנס בתקציב) -מאזדה 323 מודל 94-95 או 96 אם תמצא במצב מעולה. -סיאט איביזה 96 1400 או 1600 סמ"ק. חשוב שהרכב יהיה אמין ככל האפשר וחסכוני עד כמה שאפשר. כרגע הדעות וההיתרונות הולכים לפונטו (גם בגלל שנתון גבוה)... יתרונות/חסרונות של כל רכב יתקבלו בברכה, כמו גם נסיון אישי. בתודה, אמיר.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 15 תגובות
- 15.4 אלף צפיות
אז ככה,האודי שלנו נמכרה ואנחנו מחפשים דיזל (מעל 30 אלף קילומטר בשנה,הרבה מעל),והתקציב מאפשר לנו רק קניית רכב דיזל אחרי מונית. עכשיו אני רוצה לדעת ממה יש להזהר במיוחד בעת בדיקת רכב אחרי מונית? חוץ מקילומטרז' גבוה,מה עוד יש לבדוק?אני לא מדבר על כל הבדיקות שעושים לרכב רגיל,אלא האם יש דברים נוספים שיש לבדוק אותם היטב בעת קנייה של רכב כזה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת cabrio, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מציעים לי באמצעות העבודה, ליסינג תפעולי לרכב יפני (מזדה 3 2005),ברשותי כעת פאסאט 2002 יד ראשונה. מבחינה כלכלית אני עשוי לחסוך כסף בליסינג - אך חשובה לי הבטיחות הקיימת בפאסאט שלי. אודה על חוו"ד האם במחיר של חסכון כספי ושקט נפשי (תיקונים ביטוח וכו') בליסינג עם רכב יפני לעומת השארת רכבי הקיים פאסאט כאמור תודה
הודעה אחרונה מאת new driver, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הלכתי למיגרש של המיכרז בפ"ת הקיצר כולם מושחטים שם אין לי כוח להגיד לכם למה אבל שמתי מהגדר את המיספרים של המכונית איפה ואיך אני יכול לדעת פרטים עליהם(מעל שנת 1990) יענו דרך איזה מקום כי היה סגור אני יודע שבמיכרז לא נותנים הערכת מצב אבל אני רוצה רק לדעת את השנה כי היה סגור שם ולא היה את מי ללישאול
הודעה אחרונה מאת אופיר86, -
-
- 3 תגובות
- 790 צפיות
שלום חברים. מישהו שאני מכיר אמר לי שלפיאט פונטו היה שנתון אחד בעייתי, לטענתו זה או 95 או 98, שהדגמים בו עשו בעיות. זה נכון?
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
יש לי אפשרות לקנות 106 ראלי דור שני עם קצה שילדה מאחורה..(לא קדימה) האוטו לא עבר תאונה הוא קיבל מכה ממידרכה מאחורה האם שווה לקנות את האוטו קצת פחות מהמחירון האוטו יד חמישית האם הקצה שילדה מאחורה משפיע על הרכב ?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 4 תגובות
- 973 צפיות
אז ככה אני כבר משתוקק לקנות את האוטו במחיר מתחת למחירון, רק ניקח לבדיקה אצל פחח ואז למוסך כמו בכל בדיקה שגרתית, אבל לפני הפרוצדורה רציתי לשאול בעצתכם. **חשוב הודעות מעצבנותצ כמו "חפש בפורום" ונעילות, אני רוצה לציין כי עברתי על כל תוצאות החיפוש של "מגאן קופה" - כן, כן- אני משועמם שעבר על לינקים של יותר משלושה עמודים, וזה בגלל שאני ממש רציני בקשר לאוטו. בכל מקרה מדובר ברנו מגאן קופה, 1.6, ידנית כמובן, 96, 130000 וצהובה עכשיו מכל ההסתכלויות בחיפוש ציינתם שזה יותר אוטו פוזה, ואכן אני לא ממש מחפש ביצועים, וגם אמרתם שיש עליו אמינות, לכן אי שואל שוב אם בכל מקרה אולי אתם מכירים אי אילו מחלות באוטו שכדאי לשים דגש בבדיקה, מה אתם חושבים עליו מבחינת אמינות בכלליות (כי לרב התי…
הודעה אחרונה מאת בזיק172, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום. יש לי פיאט פונטו שנת 97 s-75 מנוע 1300....אצלי כבר 6 שנים ואני נהנה ממנה מאוד... אבל הגיע הזמן להתקדם ולהחליף רכב...אני מעוניין ברכב 5 דלתות עם ח"ח נ"מ והגה כוח (בפיאט אין)...וכמובן מעל שנת 97...הציעו לי להחליף את האוטו ביונדאי אקסנט שנת 98 אוטומט ולהוסיף עוד 20.000 ש"ח...מישהו יודע אוליי נתונים על האקסנט?....כ"ס מהירות מירבית והכי חשוב אמינות... אני אישית לא התלהבתי מהמראה של האקסנט לכן חשבתי אוליי למישהו יש פה הצעות לאוטו מהנה בתקציב של בין 35 ל 40 אלף ש"ח תודה
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי שכן בשכונה שמעוניין לימכור את הרכב שלו פונטיאק סונדר אכשיו המחירון שלה הוא 20 אלף שקל והוא אמר לי שהוא מוכר אותה ב 7 וחצי בלי טסט.אכשיו זה לא ניראה הגיוני ביכלל אבל הוא אומר לי שהרכב הזה הוא טוב מאוד ועבר בדיקת עשרת אלפים לפני כמה חודשים מה אתם חושבים על הרכב וביכלל הוא אמר לי שטסט לרכב זה 2000 שקל כי זה מנוע של 2000 סמק...אז מומלץ ליסתכל על הרכב ליקנות אותו ביכלל..או ליסתכל ומה תהיה האחזקה שלי עליו?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה דעתכם ? שווה? 26000 בנתיים , מעוניין לשמוע את דעתכם נסיונכם האם האוטו זול להחזקה , חלקים זולים או לא ( כי חלקם של פולסוואגן ) וכו .. כל דעה חשובה תודה
הודעה אחרונה מאת Avram, -
-
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
חבר שלי מחפש מכונית פוזאיסטית, מהנה לנהיגה (לא בהכרח חזקה), לא שוחטת את הכיס ויוקרתית במחיר שלא יעלה על 70 אלף ש"ח. אני הצעתי מיאטה, GTV\ספיידר והאמת הרעיונות נגמרו לי, איזה עוד מכוניות עונות על הקריטריונים הללו ? דניאל.
הודעה אחרונה מאת ariKk, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טוב חברים אני חושב שמצאתי אוטו חביב.. סיאט איביזה שנת 88 מנוע 1500 סמ"ק הראש מנוע של פורש, לא התלהבות גדולה... ידני יש מזגן 5 הילוכים מה עוד אפשר להוסיף??? האוטו יד שניה, שלוש דלתות, צבע לבן, נקיה מתאונות שאסי וגם אין מכות בפח לא שראיתי משהו ... יש רדיו דיסק 2 אחוריים חביבים ושתיים קדמיים הפאנל של האוטו יענו כל הדאש בורד נראה חדש!! יש אמבולייזר.. החשש היחידי שלי הוא 220 אלף קילומטר, חוץ מזה האוטו בבעלות של מבוגר איזה 6 שנים נראה לי.. האוטו שמור גם מבחינה מכאנית אין לו נזילות שמן מיים וכו' שקט יחסית וזהו רציתי לשמוע את דעתכם על העיניין.. התקציב שלי דל ביותר וזה האוטו הראשון שלי ... אם יצא לפועל.. הוא אומר שהמחירון שלו 5 אלף והוא לא מוכן לרדת מ 4,500 מקווה שיהיה …
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ליסינג כמובן. הבעיה היא כזו: -קח את זה -לא רוצה -נו קח קח. אין לך ברירה -לא, אני נשאר עם הישן. -טוב. -אנחנו מוכרים את הרכב שלך. -טוב אבל אני לא לקוח בשום פנים את זה אני רוצה:................................ (השלם את החסר) כרגע יש לו ברלינגו, והציעו לו פורד קונקט. הדרישות הן: שיהיה לו תא מטען גדול. שיהיה בדרגה 2. לא חייב דיזל, אבל רצוי מאוד מאוד שזה כן יהיה דיזל. אהה כן, ורצוי שזה לא יהיה מסחרי כמו הברלינגו. נמאס לו ! ראיתי את האופציה של שברולט ויויאנט. מישהו שמע, יודע? איזה עוד הצעות יש לו? תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת Leonid, -
-
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חבר שלי מבקש לקנות רכב שיעמוד שבדרישות הבאות: 1)תקציב - 70 K 2)קבריולט , כמה שיותר ספורטיבית (למרות שמה שחשוב אצלו זה יותר פוזה) 3)אמינות (בחור צעיר , הוא מוכן להתפשר קצת על אמינות , אבל לא מוכן להתקרב קילומטר לסיטרואן לדוגמה ) 4)ידנית (הוא לא רוצה צריכת דלק בעננים , חוץ מזה שידנית כיף יותר ) הוא חשב על מיאטה , למרות ששמע שיש לה בעיות אמינות עם הגג (לכל קבריולט יש איזה בעיית גג לא? ) וחוץ מזה כמו שכבר הזכרתי - יש לו פחד מפני הצרפתיות (למרות שאם מישהו ימצא איזושהי צרפתיה נחמדה אולי אני אוציא ממנו את הפחד ) בתודה מראש הראל.
הודעה אחרונה מאת הראל, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שוקלת רכישת רכב 4X4, שיהיה נעים לנסיעה על הכביש וחיה אמיתית בשטח. מתלבטת בין טויוטה לנדקרוזר לבין איסוזו טרופר. האם יש לי עוד כמה אופציות טובות להתלבט ביניהן? תודה על כל תגובה.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 1 תגובות
- 952 צפיות
חבר שלי מעוניין להחליף את ה323 1.8 ליטר שנת 98 ברכב טיפה חדש יותר. הוא אהב את הקוואליר מאוד, ומעוניין בקרוב לרכוש אחת. אני כמובן ניסיתי לשכנעו שלא כדאי, שהאוטו לא מרווח, לא אמין ולא מפנק, אך הוא מתעקש לרכוש אחת כזו. לכן אני שואל: מה אתם חושבים על הרכב? האם שווה להחליף את המאזדה שלו בקוואליר? איזה אופציות אחרות אפשר לשקול?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני רוצה לקנות אוטו בסביבות של ה-55 אלף שקל בהתחלה חשבתי על יונדאי קופה ידנית 98 ששעולה בסביבות אבל הבנתי שיש איתה קצת בעיות אז אני עדיין מתלבט חשוב לי שהאוטו יהיה גם בפוזה גם חזק וגם אמין ככה שאני לא יצטרך לבקר של יומיים במוסך. עדיף מנוע 2000 {לא טורבו ולא נעליים} אני לא סגור על אוטו חדש אם אני ימצא משהו מעניין גם ישן או אספנות אני יבדוק כל אופציה מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני נהג חדש כבר כשנה ברצוני לרכוש רכב רציתי לדעת איזה אוטו אתם ממליצים לי אליו בתור התחלה ? דגם,שנה .. בתודה מראש פיליפ
הודעה אחרונה מאת Ziv, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
איזה מנוע יש לאוטו? (כ"ס, מומנט, ביצועים), אני יודע רק שהוא 1.8 איך האוטו הזה מבחינת אמיונת, ביצועים, צריכת דלק והתנהגות. למי שיש בבקשה קישורים לאתרים שיש בהם את האוטו הזה אשמח מאוד, תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני עומד לקנות אוטו ראשון אני כרגע בן 19 ויש לי בערך שנה רישיון. התקציב לאוטו הוא גג 25 אלף שקל וזה באמת הגבול כי יש לי 20 ואני מאמין שאיכשהו אני אצליח לסחוט עוד איזה 5, אז אל תתנו לי מכוניות ב28 כי זה לא בתקציב . הדרישות הן: אוטו ידני עם התנהגות ספורטיבית, שהנהיגה בו תהיה מהנה, מזגן, הגה כוח, כמובן שיהיה אמין, בעיקרון ההנאה מהנהיגה וההתנהגות הספורטיבית הכי חשובות לי. הנסיעות שלי הן בעיקר בעיר אך לעיתים מחוץ לעיר, אני נוסע די הרבה. בעיקרון נדלקתי על פז'ו 106, מה אתם אומרים עליה? איזה מכוניות אחרות יש בתקציב ובדרישות שאולי טובות ממנה? תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 0 תגובות
- 960 צפיות
למביני ענין אני אשמח לקרוא חוות דעת על הפאג'רו GLX 99 כבעל פאג'רו 1998 GLS (המפואר יותר) - על ההבדלים כללי (פרט לשוני בצורה המעוגלת יותר) וההבדל בביצועים בשטח אם יש.
הודעה אחרונה מאת Ofer Dotan, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בשביל חבר אוטו משפחתי לא ספורט או משהו כזה תקציב עד 50 אלף 4 או 5 דלתות מנוע 1600 לא פחות, אפשר יותר עדיף רכבים משנת 98 ומעלה
הודעה אחרונה מאת dobon, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני החלטתי למכור את האוטו שלי קיבלתי עליו 52K אני מחפש לקנות עכשיו אוטו ספורט במחיר הזה איזה מכוניות יש לכם להציע לי?
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מעונין לדעת מה היה מחירה של הונדה סיוויק EX אוטומטית, 5 דלתות + ABS, מודל 1994, לפני שלוש שנים. (זאת אומרת כמה היתה שווה לפני שלוש שנים) אני יודע כי היום היא שווה 38,500 ש"ח. מי שיודע כמה היתה שווה לפני שלוש שנים, שיענה. בתודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת mga345, -
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לדעת מה עדיף פג'ו 106 או סירואן סקסו? ולמה?
הודעה אחרונה מאת הראל, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם ! מחפש פולו GTI על סף יאוש! דרך אגב למי שמכיר את האוטו איך הוא? האם שותה הרבה דלק יחסית?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם , רציתי לשמוע חוות דעת על האוטו עצמו , אם יש בעיות כולשהם ברכב , ואיך האחריות מבחינת שירות ומבחינת החלפת חלקים באחריות כי האוטו יעבור מס' קילומטרים גדול. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ultras_monkeys, -
רכב ספורטיבי ב-150,000.. 1 2 3
מאת RamiG-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
חבר שלי מעוניין להחליף את ה-206cc 2.0 שלו, התקציב שלו עומד על 150,000 ש"ח. הרכב אמור להיות בעל אוי ספורטיבי ומראה יפה (=פוזה), ביצועים קצת פחות חשוב. הרכב כעיקרון אמור להיות חדש מהחברה, אבל יד שנייה יכולה להתקבל במידה ואתם מכירים רכב מתאים לתצקיב, ושמור שלא נחרש. חשבתי על יונדאי קופה 2.0 חדשה, מה אתם אומרים? יש לכם אלטרנטיבות אחרות? תודה מראש, רמי
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 304 אורחים (הצג רשימה מלאה)