Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראו בדקי מגאן קופה 96 1.6 ידנית והנה התוצאות,

לחץ דחיסה 150 150 150 150 אחוז נפילת לחץ 8 8 8 8

קודם כל בשביל שאי לא יחזור כ"כ הרבה פעמים שתדעו שחוץ מלוח מחוונים שום דבר לא תקין ואני אתן את הפירוט:

מנוע, מערכת קירור, דלק, הצתה::

בלאי פנימי במנוע, שריפת שמן, נזילות שמן חזקות במנוע, רעש מערכת תזמון ושסתומים, רעש מערכות אביזרי מנוע, רעשים פנימיים במנוע, דליפות לחץ, תושבות מנוע, קורוזיה בצירות ואבזרי קירור, נזילות מים מצינורות ואביזרים, מערכת חימום פנימית בתא נוסעים פגומה, לתקן ולנקות מערכת קירור, מנוע מצלצל, תפקוד מערכת דלק והצתה לקויה.

מערכת פליטה:: פגומה ורועשת, תיקונים ורקבונות במערכת.

סרן קדמי ומערכת הגוי::

חופש הגה, חופש במיתלים+בוקסות, גומיות אבק להגה פגומות, נזילות שמן ממערכת ההגה, הוחלף גשר תחתון, תיקון וכיוון ציר קדמי.

קפיצים:: בולמי זעזועים אחוריים פגומים.

שילדה:: ליקויים בעלי משמעות גבוהה:: תיקון תאונה בגוף המרכב+תיקונים כיפופים וחומר בגג+סדקים

משמעות נמוכה:: תיקוני מרכב וצבע, מעיכות פח ושריטות, פגושים קדמים פגומים וקדמי שבור, סאנרוף לא עובד.

בלמים (ללא פירוק):: תלחות בלם פגומות, רפידות בלם שחוקות, בלם יד חלש.

צמיגים:: חדשים, אבל אחורי ימני פגום (יש שריטה)

תאורה ומצבר:: מצבר 2002, פנס איתות ופנס קדמי ראשי שבור.

העברת כוח:: בלאי מצמד גבוה, נזילות שמן חזקות מתיבת הילוכים, שילוב הילוכים לקוי ובודד, תיבת הילוכים רועשת, חופש ייתר ציריות- רועשות, גומיות אבק לציריות קרועות, נזילה מדיפרנציאל ורעש.

כ"כ גרוע? כי בתכלס זה לא דברים כמו שאסי או מנוע או גיר, דרך אגב כל הנזילות הכתובות (חוץ מהדיפרנציאל שהוא אמיתי) הרב כסוי תחת כי נמצאה נזילה אחת ולא ברור מאיפה היא (מלוכלך) ולכן רשמו את כולם. הדברים המדאיגים ויקרים מודגשים, האם יש עוד משהו מדאיג?

כמה להוריד מהמחירון אם בכלל כדאי? כמה יעלה לעשות תיקון קבלנות מלא לערך?

פורסם

כדיי לדעת מה אכן כיסוי תחת, ומה באמת בעיה תעשה את המעשה הכי פשוט שיש - קח את האוטו למוסך מורשה של רנו כדיי שיבדקו ויתנו לך הצעת מחיר. הכי פשוט והכי טוב.

לפי מבט ראשוני שלי:

מנוע:

רעש מערכת תזמונים וכו' - כמעט תמיד זה כסת"ח, אין מה לדאוג. אבל, המנוע שלך מצלצל - כניראה בגלל הבעיה במערכת הדלק שיש לך וההצתה הלקויה. בנוסף על כך, למרות שרשמת שיש נזילה ולא יודעים מאיפה היא אז רושמים הכל - רשמו נזילה חזקה מהמנוע ושריפת שמן. שני דברים שיצריכו טיפול רציני.

היגוי:

חופש בהגה, במתלים ובבוקסות - מצריך טיפול רציני, אי אפשר להזניח לדעתי.

שילדה:: ליקויים בעלי משמעות גבוהה:: תיקון תאונה בגוף המרכב+תיקונים כיפופים וחומר בגג+סדקים.

אין לי הרבה מושג מה זה אומר, אבל קודם כל עצם העובדה שזה נמצא תחת "ליקויים בעלי משמעות גבוהה" זה לא טוב... תבין בדיוק את משמעות התאונה, יכול להיות שזה קצה שילדה\שילדה.

העברת כח:

נזילה מדפרנציאל ורועש?

נזילות שמן חזקות מתיבת הילוכים?

תבדוק קודם כל טוב מאוד מאיפה הנזילה.

Back to the original - NC again.

פורסם

אנסה שלא להתייחס בלי פירוט הולם לתגובה השניה, אני מחפש תשובות ולא אמירות (בטח שהבלאי גבוה, אוטו מצעיר ושנת 96!- השאלה האם הוא גבוה ביחס למכוניות אחרות בשנתון זה).

כל מקרה באמת כנראה כדאי למוסך... אבל אי רוצ לדעת איזו מהנזילה יותר יקרה ומה מקסימום הטיפול בה (מחיר)

בקשר לשלדה- נאמר לי במפורש שהרכב נקי משאסי ע"י הבודקים, שוט זיהו פגיעה ותיקון בגג הרכב במרכבו ועדיין לא ברור ממה זה היה (כמובן שבעל הרכב לא יודע, אבל מן הסתם זו לא התהפכות...), בכל מקר לעניין זה לא צריך להתייחס כ"כ ברצינות.

שוב דבר שמדאי אותי ומאד מעורפל זה "שריפת שמן" ממה לעזאזל זה נובע??

ושוב האם אתם חושבים שאני יכול לאפס את האוטו כראוי ולהעניק לו טיפול הולם ולא במחיר מוגזם (לא מעל ששת אלפים לכל) וככה להבטיח את עתידו?

הדבר שאמרו לי שדי מנחם אותי זה שדברים כאלה ותקלות כאלו הם עם בעלי אפשרות להחלפה ולא במחירים מוגזמים במיוחד (הדבר האולי באמת יקר זה חופש ההגה).

פורסם
שילדה:: ליקויים בעלי משמעות גבוהה:: תיקון תאונה בגוף המרכב+תיקונים כיפופים וחומר בגג+סדקים

משמעות נמוכה:: תיקוני מרכב וצבע, מעיכות פח ושריטות, פגושים קדמים פגומים וקדמי שבור, סאנרוף לא עובד.

תשמע, הרכב במצב זוועה, גם אם נניח ש70 אחוז מהדברים הם כסת"ח , אז יש כאן הרבה השקעה... רק לתקן את הסאן רוף יעלה לך כמה אלפים טובים.

הרכב עבר תאונת שאסי :

גשר תחתון, חומר בגג , תיקון בגוף המרכב=שלדה ....

יש לו שאסי, קצה שאסי, שאסי בגג , שאסי עם פטריות, עם זייתים וגם עם גבינת מוצרלה.

יש בעיות במנוע , לא גרוע כמו שאומרים אבל רק הקורוזיה זה סיפור בפני עצמו

יש נזילה חזקה מהגיר שזה לא כסת"ח.... כסת"ח אומר : הזעת שמן בגיר.

על סמך מה אתה יוצא עם האמירה :

כ"כ גרוע? כי בתכלס זה לא דברים כמו שאסי או מנוע או גיר

?

בקיצור תתרחק מהרכב הזה....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אתה בטוח? כי שאלתי במפורש בקשר לעניין בבדיקה ום אמרו לי שאין שאסי, בקשר לגשר תחתון שהוחלף, יכול להיות שזה בעקבות תאונה אבל אין פגיעה בשאסי עצמו והוא לא חלק ממנו.

בקשר לסאנרוף - אני לא מעוניין לתקן אותו, אני רק פוחד מהקטע של נזילות דרכו ומהעניין שאפשר לפרוץ אותו בקלות, ככהשההשקעה הכספית עליו לא מדאיגה אותי.

בקשר לגג- שילדת הגג אולי לקויה (לא בטוח בכלל שהשלדה פגומה, אמרו לי שם שיש מצב שאולי בגלל ברד או משהו דומ הוא עבר שיפוץ), בכל מקרה גם אם כן, אינני סובר שיש לכך השלכות על התנהגות הרכב ואיני מחשיב את הפגיעה כפגיעת שאסי (אלא אם יש לכם המבינים ממני השגות בעניין).

תיקון בגוף המרכב- הם מצאו שתקנו לו משהו באזור הטמבון מאחור- צבע ופחחות, לא מדאיג במיוחד ובטח שלא מוגדר כשאסי ולא משפיע על התנהגות בנהיגה ובטיחות.

פורסם

אוהד,

אתה לא צודק במה שאתה אומר שזה רכב ישן אז זה בסדר שיש לו בעיות.

רכב ישן שיטופל כמו שצריך לא יהיה עם דף מלא בעיות. אז יהיה לו קצת כסת"ח, ופה ושם בעיות כמו בלאי גבוה למצמד, צמיגים מעט יבשים, מערכת פליטה, או נזילות מים, אבל,

שריפת שמן, תאונות בלי משמעות גבוהה, חופש הגה, נזילה מדפרנציאל, ועוד דברים במנוע זה דברים של רכב שלא טופל והוזנח קשות!

כמה ק"מ יש על הרכב?

ושוב פעם - אני ממש לא מסכים עם מה שאתה אומר. רכב ישן לא צריך להיות רכב :? .

אני מכרתי רכב עם 120,000 ק"מ שנת 98 יד 4! אבל מה, הטופס לא היה מלא כמו אצלך. ברור, בולמי הזעזועים יצאו חלשים. הזעת שמן, בריחת אוויר מהסעפת ושטויות כאלו קטנות.

אבל בכללי, יצא במצב טוב מאוד למרות הק"מ. ולמה זה? כי טיפלתי ברכב. אני מוכן להתערב שיש כאן בפורום רכבים שנת 93 ספורטיבים אפילו - שייצאו במצב טוב יותר מאשר מה שאתה בדקת 96 לא ספורטיבי. אז תבין שזה לא צריך להיות ככה, תחפש עוד רכב, עוד שתיים, ואז תמצא רכב במצב טוב עם דף לא מלא. אל תתפשר!

Back to the original - NC again.

פורסם

לי יש מגאן קופה (ולא בצהוב) , בארצנו הקטנה יש בעיה עם רכב זה

משום שאנשים חושבים שזהו רכב ספורטיב, בעיקר הצעירים בגלל המראה שלו

ולכן אנו רואים פה הרבה דוגמאות של מגאנים "קרועות" ולא מתוחזקות היטב,

עוד טעות נפוצה היא היד הראשונה , שכאשר אנשים שומעים על יד ראשונה מבחורה

או סתם בחור נהוג לחשוב שהרכב במצב של יצאה מהחברה וברוב המקרים אנשים

לא תחזקו את הרכב כמו שצריך .

את המגאן שלי קניתי לאחר בדיקה של 3 רכבים בינהם 106 ראלי MK1 , טיגרה וסיווק קופה

וכולם היו "גמורות" ואפילו הראלי והטיגרה היו יד שניה .

לבסוף מצאתי אותה ותתפלאו במגרש רציני ולא איזה קומבינטור והמצב שלה היה

יותר טוב משלושתם והאוטו יד שלישית שכאשר היד החרונה "חידש" את כול האוטו

ופשוט טס מהארץ והיה לחוץ למכור.

אז אני אומר לכם מניסיון שלא לפחד לקנות ממגרש כול עוד הוא מתחייב על שילדה ורואים שזה

מקום מסודר וגם לא להתלהב מיד ראשונה כי כגודל הצפייה כגודל האכזבה :D

פורסם

כנראה שאתה צודק... (מתכוון לטיבי)

בכל מקרה לרכב 135 אלף ק"מ.

העניין הוא שהרכב מאד הרשים אותי מבחינה חיצונית וגם הנסיעה בו הייתה מאד רגועה ושקטה ולכן מאד התפלאתי כשקיבלתתי כזה טופס עמוס.

בכל מקרה ממש חבל לי לבזבז כ"כ הרבה כסף על בדיקות למרות ההכחרכיות שבהן (לא שאני אפסיק לבצען אבל עדיין חבל).

בכל מקרה העניין הוא שזה אוטו פוזאיסטי לצעירים ולכן הוא גם קרוע, אבל טיבי, השאלה שלי היא האם אני יכול לתקן את הדברים האלו בטיפוליםפ בעלות סבירה או שהם מתוסבכים מדי (כי אם אפשר, אז הוא יכול להוריד במחיר- השאלה כמה, כי הוא כבר ממש לא מוכן לרדת ל29 אלף כי האוטו גם עם מערכת, מגבר, סאב, דיסק, וו גרירה, וחשמל מאחור לגרירה).

בנוסף הבודק אמר לי שרב הבלאי לא כ"כ משמעותי והוא כתוצאה מדברים שניגרמים ע"י נסיעות קצרות בעיר כמו הצטברות פיח ואפשר לתקנם ע"י יציאות למספר נסיעות ארוכות במלוי תוסף מתאים בו המנוע ינשום לרווחה.

(אני יודע שאי אולי טיפה מנסה לשכנע את עצמי, אבל לא אשקר לעצמי ומנסה למצוא תקווה שהאוטו בעל פוטנציאל טוב בהשקעה ובטיפול הנכון- תאירו את עיני במקרה שאני צודק וגם אם לא)

פורסם
אתה בטוח? כי שאלתי במפורש בקשר לעניין בבדיקה ום אמרו לי שאין שאסי, בקשר לגשר תחתון שהוחלף, יכול להיות שזה בעקבות תאונה אבל אין פגיעה בשאסי עצמו והוא לא חלק ממנו.

בקשר לסאנרוף - אני לא מעוניין לתקן אותו, אני רק פוחד מהקטע של נזילות דרכו ומהעניין שאפשר לפרוץ אותו בקלות, ככהשההשקעה הכספית עליו לא מדאיגה אותי.

בקשר לגג- שילדת הגג אולי לקויה (לא בטוח בכלל שהשלדה פגומה, אמרו לי שם שיש מצב שאולי בגלל ברד או משהו דומ הוא עבר שיפוץ), בכל מקרה גם אם כן, אינני סובר שיש לכך השלכות על התנהגות הרכב ואיני מחשיב את הפגיעה כפגיעת שאסי (אלא אם יש לכם המבינים ממני השגות בעניין).

תיקון בגוף המרכב- הם מצאו שתקנו לו משהו באזור הטמבון מאחור- צבע ופחחות, לא מדאיג במיוחד ובטח שלא מוגדר כשאסי ולא משפיע על התנהגות בנהיגה ובטיחות.

אני בטוח במה שאני אומר...

ידידי היקר, לא עושים חומר פחחים בגג סתם בגלל צבע שרוף.

הרכב במצב זוועה, הלכו 400 שקל אבל הצלת 40 אלף....

בפעם הבאה תחתים את הבן אדם על התחייבות .

לכולנו זה קרה, כולנו הפסדנו עלות של בדיקה או שתיים. אין מה לעשות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

קשה מאד להתייחס אל בדיקה שכזו מבלי לראות את הרכב ולבדוק אותו בעצמך(בתנאי שהנך מבין).

אחת משתי אפשרויות קיימות לגבי רכב זה:

(1)הבדיקה היא כסת"ח אחד גדול עם ליקויים אמיתיים פה ושם.

(2)הבדיקה אמינה וזהו רכב שחוט לחלוטין.

שלדה ומרכב - ההשערה שלי כי מדובר על תיקוני פחחות וצבע עקב פגיעות ברד.

ב"עולם" בד' הרכב מתייחסים לשלדה כאל פגיעה בקורות האורך של הרכב בלבד.

ב"עולם" חובבי הרכב פגיעת שלדה נחשבת גם כפגיעה בעמודים, גג וכד', ומכאן ההבדל בגרסאות.

קבל את העצה של ~TB~ וקח את הרכב למוסך רנו או כל מוסך שהנך סומך עליו שיחווה את דעתו על הרכב וממצאי הבדיקה.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
ותכלס אם זה שאסי, למרות שאמרו לי שלא בבדיקה, זה משנה משהו בהתנהגות הרכב או רק בסחירות אם בכלל?

לרוב פגיעת שלדה פוגעת בעיקר בסחירות. (בצורה קשה :? ) כמובן שאם מדובר בפגיעה קשה וביישור קורות ואי אלו דברים אחרים אז זה יפגע גם בהתנהגות הרכב.

מה המחירון של הרכב?

לדעתי כפי שרשמו עמית וTB, לך למוסך רנו, ותקבל חוות דעת על הממצאים. עדיף שתלך מראש למוסך שאתה הולך לטפל בו ותבהיר שאתה לפני רכישה ובמידה ואתה רוכש אתה הולך לטפל אצלם (הם לרוב לא ממש מתלהבים מכל האנשים שבאים אליהם עם טופס בדיקה, מניסיון שלי לפחות עם מוסך רנו בהרצליה שלמעשה סירב להסתכל על טופס בדיקה...)

לגבי השלדה אם יש לך ספק כל שהוא אתה יכול לקחת את הרכב לבדיקה אצל פחח, תעשה חיפוש בטכני תמצא כמה מומלצים.

כמה זמן אתה מחפש מגאן? האם ראית אחרות? טובות יותר או פחות?

הבעיה באמת שאם כל מה שרשום בבדיקה נכון, הרכב לא במצב מבריק...

אגב להבא, תנסה להחתים את המוכר על מסמך שאם מוצאים פגיעת שלדה אז הבדיקה על חשבונו.

גיא

פורסם

לפי דעתי אסור לקחת את הבדיקות הללו כתורה מסיני.

הכי פשוט לקחת את הטופס, ללכת למוסך מורשה וטוב של הרכב לתת להם את הטופס ושיבדקו את האוטו יאמתו את הליקויים (מה אמיתי ומה כסת"ח) ויתנו הצעת מחיר לתיקון.

Finger's gonna kill me.

פורסם

שכנעתם אותי אני באמת אלך איתו למוסך מורשה.

העניין הוא שהוא קצת כועס כי הצעתי לו 6 מתחת למחירון כדי לסגור כולל כל התוספות וכמעט ניתק את הטלפון :)

הדבר שמעצבן אותי זה ששבוע הבא ביום ראשון הוא טס, אבל חוזר אחרי שבוע אבל זה בקטנה...

פורסם
שכנעתם אותי אני באמת אלך איתו למוסך מורשה.

העניין הוא שהוא קצת כועס כי הצעתי לו 6 מתחת למחירון כדי לסגור כולל כל התוספות וכמעט ניתק את הטלפון :)

הדבר שמעצבן אותי זה ששבוע הבא ביום ראשון הוא טס, אבל חוזר אחרי שבוע אז בקטנה...

6 מתחת למחירון זה לא הצעה כזו גרועה ...

שימשיך לחפש את הפראייר שיקנה את הרכב הזה במחירון, אני מקווה שזה יקח לו הרבה זמן כדי שהוא יבין ש-6K מתחת למחירון זה דווקא הוגן ביחס למצב של הרכב ...

אני אומר לך כבר מראש תרד מהסיפור, גם אם 50 אחוז מהבדיקה היא כסת"ח עדיין רואים שמדובר ברכב מוזנח שלא טופל כראוי, בשביל מה להכניס ראש בריא למיטה חולה ???

לפי דעתי תמשיך לחפש, אני בטוח שתמצא מגאן קופה עם רשימת תקלות הרבה יותר קצרה, כל מה שצריך זה קצת סבלנות ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...