Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוויפט היא מכונית מיני - ומהנחותות שבהן - פחות עוד אחת...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ז"א בין קליאו לסוויפט עדיף להישאר עם קליאו ?

פורסם

ציטוט

323 - מצויין, אבל לא נפוץ בשוק, לא מוכרים אותה...

קורולה - כמו 323 אם לא יותר...

אני יעשה מן אופציות חיתוך: (מחקו את המיותר... :lol: )

ZX/DL/קליאו/סוויפט

אפלאוז/סאני/בראבו/פליסיה

קורולה/323

בתקוה להישאר עם 3 עדיפות (אחת מכל שורה), מקסימום 4.[/quote

סוף

קורולה ו323 לא נפוץ בשוק?באיזה מדינה אתה חי?

לפי דעתי המסומן באדום זה מה שעדיף אבל בקליאו תלוי איזה גיר הוא לוקח (זה לא מחייב כי יש עוד רכבים עם גיר רגיש)ידוע שהאוטומט רגיש וצריך לטפל בשמנים ואחזקה בזמן...

שאני חפשתי היו כאלה שמכרו אוטומט אבל שלהם כבר נמכר ואמרו לא להתעסק בגלל הגיר אולי באמת הם לא טיפלו כראוי כי מולם יש כן מרוצים.

בהצלחה

צביקה

פורסם
יפה...

אלה נתונים שעוזרים להתקדם :lol:

ZX/DL/קליאו/סוויפט

סאני/בראבו/פליסיה

קורולה/323

זה מה שנשאר.... רק כמה רגעים... הרבה בדמיון, מעט בחיים...

אופס, נסחפתי...

דרך אגב, כדי לאפשר סינון חזק יותר ומהיר יותר:

מזגן, ציינתי שהוא חשוב, אז שיהיה מקורי.

לגבי איבזור - חלונות חשמל לפחות קדמיים, כיוון מראות חשמלי - יש באחת מהן ?

מקום לכוס יש ? (עם חולם לא עם שורוק!!!)

כמו כן, אם יש לכם מושג - באיזה נכנסים רמקולים 6.5 בדלתות ? 5.25 גם בסדר, אבל 6.5 עדיף. גודל הרמקולים אינו נתון קריטי לפסילת רכב מהרשימה, אבל יכול לעזור להעדיף X על פני Y.

בZX יש רמות גימור שונות.

ב-1.6 אוונטג' יש חלונות קידמיים חשמליים,מראה ימנית חשמלית,מזגן מצויין ויש מקום לכוס בין המושבים למרות שלא ממש כדאי לשים שם כוסות תוך כדי נסיעה.. :roll:

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

לגבי הקורולה וה 323, התכוונתי שהן לא נמכרות הרבה, וגם אם כן הן נחטפות ממש מהר...

כמובן שלחפש כאלה תמיד אפשר...

המנוע 1.4 של ה ZX הוא כמו של הקליאו ?

איזה מהן יותר חזקה בגרסת ה 1.4 ?

כנראה שהכיוון אכן יהיה ZX/קליאו/323/קורולה

מה רמת האבזור של 323 ? ה"כ, ח"ח ?

כנ"ל של הקורולה ?

מבחינת כוח (גם כ"ס, גם יחסית למשקל), מה הדירוג של הארבע הנ"ל ?

מבחינת רמקולים קדמיים - איזה גודל באיזה רכב ? (אם למישהו יש מושג...)

פורסם
אחי חייל משוחרר טרי יחסית (כחצי שנה), מה שאומר שממונו לא רב...

הוא מעוניין לרכוש רכב בעיקר בשביל עצמאות התנועה.

הדרישות מהרכב, לפי סדר חשיבות:

1. שיהיה מסוגל לסבול לאורך זמן נסיעות תכופות ר"ג-מעלה אדומים, בלי להיתקע בדרך (MTBF נמוך, MEAN TIME BETWEEN FAILURE, או במילים אחרות - אמינות גבוהה גם בנסיעות קשות וארוכות).

2. מזגן

3. מנוע 1400 לפחות (1300 חזקים גם יכולים לתפוס... אולי)

4. מרווח יחסית, אפשר שיהיה סדאן/חמש דלתות, משפחתי/מיני, רק שיהיה מרווח.

5. גיר אוטומט - בעדיפות, גיר רגיל לא יפיל קניה

6. הגה כוח - בעדיפות, הגה רגיל לא יפיל קניה

7. אם יש חלונות חשמל, מה טוב...

8. נוחות נהיגה

התקציב המדובר נכון לעכשיו הוא: 14K

ישנה אופציה של הגדלת התקציב ל 17K רק אם זה ממש שוה את ההשקעה וההבדל מבחינת הדגמים הספציפיים.

תקציב זה אינו כולל ישור קו/ביטוח/תוספות וכו' אלא רק מחיר הרכב.

האופציות שעלו עד כה:

1. רנו קליאו שנתונים 92-94 *

2. פיז'ו 205 עד 95

3. פיז'ו 106 עד 96 (בלחץ) *

4. סיטרואן AX עד 94 (96 בלחץ)*

5. מזדה 323 סדאן *

6. ניסאן סאני שנת 93 *

7. רובר 216 שנת 94 *

8. דיהטסו אפלאוז

9. פיאט בראבו *

10. פורד פיאסטה עד 95

11. סיאט איביזה

12. סוזוקי סוויפט

13. סובארו DL, LEGACY *

14. קרייזלר סרטוגה *

15. טויוטה קורולה עד 94 *

16. אופל אסטרה (92-95) /קורסה (92)

* כל הרכבים המסומנים ב * נכנסים לתקציב בלחץ בתלות בהורדה ממחיר המחירון, לכן, בהמלצותיכם נא ציינו את מחיר השוק הריאלי ולא את המחיר המחירון בפועל.

מה מהרכבים הנ"ל אפשר לסנן החוצה ? מה אפשר להשאיר ? מה כדאי לחפש ?

תודה רבה מראש לכל מי שיעזור

גונן.

אתה בבעיה.

התקציב שלך דחוק להחריד, הדרישות גבוהות - ובסה"כ נראה לי שאתה שוכח שמדובר במכוניות משומשות ישנות שעברו הזנחה (בלשון המעטה).

יידרש הרבה כסף ל"יישור קו"במרבית המכוניות הקטנות שציינת - וקח בחשבון שאצל חלק מהיצרנים יש הרבה יותר דגש והשקעה על הדגמים הגדולים מאשר הקטנים, כך שלפעמים שווה ללכת על דגם גדול יותר פיזית ולהנות מיתרונות חשובים (נוחות, בידוד, כח) ביחס לגודל.

קח בחשבון שאם עיקר הנסיעות שלך הן מחוץ לעיר, ההבדל בין מכונית מודרנית אוטומטית לבין ידנית עלול להיות זניח ביחס לתמורה של גיר אוטומטי בעיר.

התקציב שלך דחוק בין מכונית קומפקטית עם הזרקת דלק (קרי: 205 מודל 95') לבין משפחתית 1600 עם קרבורטור מיושן (תצרוכת דלק שיכולה להיות רעה מאוד).

אפרופו הניסאן שציינת - תמורה מעולה לכסף (חסכונית, אמינה, מאובזרת).

מבין הקטנות שציינת (205/106/AX) מעל מודל 94 תקבל הזרקת דלק (חשוב מאוד) ותצרוכת דלק מעולה מחוץ לעיר. הן לא מזדקנות בכבוד כך שרצוי לקחת בחשבון גם הוצאות גבוהות על בלאי.

מבין כל הרכבים שציינת בתקציב הזה - קשה לבחור במכונית שבאמת תיתן את המקסימום ביחס לדרישות שלך. הפיאסטה חלשה (אבל נוחה ואמינה), חלק נכבד מהרשימה שציינת לא מזדקנות בכבוד, חלקן זוללות דלק (קרבורטור / מנוע קטן) - ובקיצור, כדאי שתתחיל להתפשר (ובגדול).

מתוך ניסיון אישי עם הלאונה והלגאסי: הלאונה (הידנית) תהיה בסדר גמור אבל לא תספק תצרוכת דלק של מכונית מוזרקת. כן, היא סוס עבודה מעולה. בלגאסי כדאי לגעת (שוב, מניסיון) רק מ 1800 סמק ומעלה. ה 1800 סמק הינו גבולי מבחינת ביצועים ותצרוכת דלק, דגם ה 2 ליטר כבר נהנה מיתרון ביצועים מעולה ותצרוכת דלק שפויה להחריד (כן, ל 2 ליטר יש תצרוכת דלק יותר טובה מ 1600 וגם 1800).

בקיצור: כדאי לחסוך עוד כסף או להתפשר על משהו (קריטי).... אגב, בנוגע לחלונות חשמל והגה כח: זה הדבר האחרון שצריך לעניין אותך בתקציב הזה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, תודה על הפירוט...

כמו שציינתי הרכב בשביל אח שלי, והוא זה שצריך להתפשר...

אני אישית מחזיק רכב עם ח"ח, נעילה מרכזית, מראות חשמל, תצרוכת דלק לא נוראית למנוע 1600 בן 17 (1:8-9 ב 90% בתוך העיר), קרבורטור...

לגביו - אני ניסיתי לשכנע אותו לוותר על ה"כ, וכן על גיר אוטומט (למרות שהבנתי ממך שעדיף אוטומט לדרישות שלו) לטובת צריכת דלק עדיפה.

לגבי מזגן - לא מוכן להתפשר כלל. לגבי ח"ח - אני מניח שזה לא מה שיפיל קניה של רכב טוב.

אם ראית את השתלשלות העניינים - החיפוש די הצטמצם לכיוון ZX/קליאו/קורולה, ניקח בחשבון הסאני (למרות שאני לא יודע מה עלויות האחזקה/חלפים שלה).

כמו כן, יש וויתור על קטנות (פרט לקליאו שמאובזרת יפה יחסית לקטנה - ה"כ ברובן, ח"ח, מזגן).

האם הקליאו מוזרקת בשנתונים 92-3 ?

האם ה ZX מוזרקת בדגמי ה 1400/1600 של 93-4 ?

הקורולה והניסאן מוזרקות ?

כמו כן - חשוב לי לקבל מידע/המלצה/פסילה לגבי הפליסיה שמחירה מגוכח לשנת 96-7, וכן אני מניח שהיא לא נסחרת במחירון. האם מדובר במנוע ובקרת איכות של VW ? האם הרכב כדאי ? ניתנת במכונית זו אפשרות לשנתון גבוה משמעותית מהאחרות. מה לגבי צריכת הדלק שלה ? אמינות ? מחלות ? אבזור ?

המון תודה...

פורסם

כבר עדיף לחשוב בכיוון דיזל.

במידה ואחיך מוכן לותר על עניין המרחב (ואני רואה שה106 אכן בין האופציות) אזי סיטרואן סקסו SXD '98 בהחלט יכולה להתאים לכיסו ולדרישותיו.

פורסם

לגבי דיזל - אכן, כרגע זו אפשרות עם הנסיעות הללו...

מטרת הנסיעות היא החברה שגרה במעלה אדומים (למה היא גרה שם אין לי מושג, למה הוא צריך חברה שלא בטריטוריה - גם לא ברור לי...)

בכל מקרה, הדיזל אכן יכול להיות עדיף, השאלה היא כמה זמן הם יחזיקו (לא הוא והאוטו אלא הוא והחברה), ובמידה והם יפרדו - האם החברה הבאה גם תגור במדינה אחרת... :lol:

אני יעלה לו את האופציה, רק במידה וה SXD נסחרת בפחות מהמחירון. לפי יצחק היא עומדת על 19K לשנת 98. רק אם היא נמכרת מתחת למחירון היא אופציה...

פורסם

אם אמינות מעניינת אותך והוצאות שוטפות מינימליות אז קודם כל תצמצם את האפשרויות לרכבים יפניים בלבד.

עכשיו יש לנו : ניסן,טויוטה,סובארו ומאזדה.

הסובארו הכי אמין,סוס עבודה רציני.

מבחינת תקציב שלך ,הכי מתאים זה סובארו דיאל, חפש אחת שעשתה ק"מ נמוך מאיזה זקן.

פורסם
אם אמינות מעניינת אותך והוצאות שוטפות מינימליות אז קודם כל תצמצם את האפשרויות לרכבים יפניים בלבד.

עכשיו יש לנו : ניסן,טויוטה,סובארו ומאזדה.

הסובארו הכי אמין,סוס עבודה רציני.

מבחינת תקציב שלך ,הכי מתאים זה סובארו דיאל, חפש אחת שעשתה ק"מ נמוך מאיזה זקן.

אתה לא יכול להגיד שסובארו הכי אמין,זאת קביעה שרירותית מידי.

היה לי סאני שש שנים (גנבו אותו) שלא נכנס למוסך חוץ מטיפולים רגילים.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
לגבי דיזל - אכן, כרגע זו אפשרות עם הנסיעות הללו...

מטרת הנסיעות היא החברה שגרה במעלה אדומים (למה היא גרה שם אין לי מושג, למה הוא צריך חברה שלא בטריטוריה - גם לא ברור לי...)

בכל מקרה, הדיזל אכן יכול להיות עדיף, השאלה היא כמה זמן הם יחזיקו (לא הוא והאוטו אלא הוא והחברה), ובמידה והם יפרדו - האם החברה הבאה גם תגור במדינה אחרת... :lol:

אני יעלה לו את האופציה, רק במידה וה SXD נסחרת בפחות מהמחירון. לפי יצחק היא עומדת על 19K לשנת 98. רק אם היא נמכרת מתחת למחירון היא אופציה...

עזוב אם יפרדו למה את חושב על זה ואם הוא ימצא עבודה מקום אחר אי אפשר לדעת אוטו זה לא חתונה נכון לא מחליפים כל יום אבל אי אפשר לדעת מה יהיה מחר...

מבחינת דיזל קח חשבון את האגרה היקרה יותר למרות שגם פה וכל מני מקומות עשו השוואה מה יותר משתלם אם אתה עושה 20 או 30 אלף בשנה כל אחד נותן את הסיבות שלו למה זה משתלם

שורה תחתונה

קח בחשבון אגרה יקרה יותר בדקו בעצמכם כמה הוא נוסע מה יותר משתלם.

גם רכב דיזל קטן הרבה חושבים במכירה לשעבר השכרה נטחן חשבו גם על זה למרות שזה לא אמור להפיל קניה

דרך אגב טריטוריה של מי? :roll:

בהצלחה

צביקה

פורסם

טריטוריה שלו...

כמו כלב, שהולך מסביב לבלוק ומשתין... ככה הוא קובע את הטריטוריה,

למה צריך חברה יותר רחוקה מזה ? :lol: כמובן שאני מקצין...

בכל מקרה, זה לא פורום רומנטיקה פה...

לגבי הסקסו - נראה לי שיהיה די קשה למצוא אחת...

הפליסיה עדיין קורצת, אך אין לי תשובות...

פורסם
טריטוריה שלו...

לגבי הסקסו - נראה לי שיהיה די קשה למצוא אחת...

דווקא יש לא מעט סקסו דיזל בשוק ורובן נסחרות מתחת למחירון (פרטיות/השכרה/ליסינג) כך שאינני צופה בעיה במציאת אחת בגדר התקציב.

• תוכן חדש...