Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחי חייל משוחרר טרי יחסית (כחצי שנה), מה שאומר שממונו לא רב...

הוא מעוניין לרכוש רכב בעיקר בשביל עצמאות התנועה.

הדרישות מהרכב, לפי סדר חשיבות:

1. שיהיה מסוגל לסבול לאורך זמן נסיעות תכופות ר"ג-מעלה אדומים, בלי להיתקע בדרך (MTBF נמוך, MEAN TIME BETWEEN FAILURE, או במילים אחרות - אמינות גבוהה גם בנסיעות קשות וארוכות).

2. מזגן

3. מנוע 1400 לפחות (1300 חזקים גם יכולים לתפוס... אולי)

4. מרווח יחסית, אפשר שיהיה סדאן/חמש דלתות, משפחתי/מיני, רק שיהיה מרווח.

5. גיר אוטומט - בעדיפות, גיר רגיל לא יפיל קניה

6. הגה כוח - בעדיפות, הגה רגיל לא יפיל קניה

7. אם יש חלונות חשמל, מה טוב...

8. נוחות נהיגה

התקציב המדובר נכון לעכשיו הוא: 14K

ישנה אופציה של הגדלת התקציב ל 17K רק אם זה ממש שוה את ההשקעה וההבדל מבחינת הדגמים הספציפיים.

תקציב זה אינו כולל ישור קו/ביטוח/תוספות וכו' אלא רק מחיר הרכב.

האופציות שעלו עד כה:

1. רנו קליאו שנתונים 92-94 *

2. פיז'ו 205 עד 95

3. פיז'ו 106 עד 96 (בלחץ) *

4. סיטרואן AX עד 94 (96 בלחץ)*

5. מזדה 323 סדאן *

6. ניסאן סאני שנת 93 *

7. רובר 216 שנת 94 *

8. דיהטסו אפלאוז

9. פיאט בראבו *

10. פורד פיאסטה עד 95

11. סיאט איביזה

12. סוזוקי סוויפט

13. סובארו DL, LEGACY *

14. קרייזלר סרטוגה *

15. טויוטה קורולה עד 94 *

16. אופל אסטרה (92-95) /קורסה (92)

* כל הרכבים המסומנים ב * נכנסים לתקציב בלחץ בתלות בהורדה ממחיר המחירון, לכן, בהמלצותיכם נא ציינו את מחיר השוק הריאלי ולא את המחיר המחירון בפועל.

מה מהרכבים הנ"ל אפשר לסנן החוצה ? מה אפשר להשאיר ? מה כדאי לחפש ?

תודה רבה מראש לכל מי שיעזור

גונן.

פורסם

אני מציע לך ללכת על סובארו די.אל למרות שבתקציב שלך אתה יכול לקנות משהו אחר קצת יותר חדיש אבל!!! במשהו יותר חדיש גם עלויות הטיפול הרבה יותר גבוהות למה סובארו די.אל ? כי האוטו אמין מאד וכימעט ואין בעיות !!! וגם כאשר יש צורך לבצע תיקון כלשהו לעומת רכבים אחרים הטיפול\תיקון יוצא ממש זול ובנוסף האוטו בעל מנוע מסוג בוקסר שידוע כמנוע אמין מאד שיכול לסבול התעללות מצד בעל הרכב ולא לעשות בעיות !!!!

אם תלכו על האוטו הזה תקנו אך ורק אם גיר ידני למה? כי יש לו האצה הרבה יותר טובה!!! מאוטמט ובסוג רכב הזה יש הבדל גדול מאד בין אוטומט לידני והאוטו אם גיר ידני דיי מהיר והאצה סבירה ביותר

הדגם של האוטמט לדעתי דיי עגלה!!!

http://photos.walla.co.il/sagishu <--אלבום תמונות של הרכב
פורסם

nitro 86, תודה רבה... למרות שתה לא הכי אובייקטיבי :wink: (אל תיעלב...)

אני יודע שהרשימה ארוכה, אבל הסיבה היא שאנחנו פשוט לא יודעם על מה להתמקד.

מצד אחד יש רכבים חדשים יותר שנכנסים לתקציב, וחדש יותר בד"כ אומר גם אמינות יותר טובה (ובד"כ גם יותר איבזור), מצד שני, אני בעצמי מחזיק BMW שנת 87 ואני לא שולל שנתונים ישנים יותר אם נתוני הרכב הספציפי טובים (קילומטראז' נמוך, מצב טוב...)

לכן אנו מעוניינים לצמצם את הרשימה בתור התחלה, ולאחר מכן נעשה השוואה בין מה שישאר כדי להחליט על מה להתמקד יותר בחיפוש.

לגבי איבזור ה DL - הגה כח יש בהן ? חלונות חשמל לפחות בחלקן? מזגן מקורי בכולן ???

פורסם

יש הגה כח בחלקן, וחלונות חשמל בחלקן, בעיקר בדגמי ה-GL המאובזרים, אולם הגה כח ניתן גם למצוא בדגמי DL.

מחירי השוק של הסובארו לגאסי נמוכים יותר (אני יכול להשיג לך שנת 90 ב-12000)

הם מציעות אמינות של סובארו, הגה-כח, חלונות חשמל בדגמים המאובזרים יותר, -

ו...צריכת דלק קטסטרופלית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

צריכת דלק קטסטרופלית בנסיעות שציינתי = ?

1:6 כמו הקוואליר של ההורים ?

1:9 כמו ה BMW שלי ?

1:3 כמו קורבט משופרת קלות ?

לגבי הלגאסי - אשמח לקבל פרטים נוספים בה"פ.

עוד עזרה/דעות יתקבלו בברכה...

פורסם

בין ה-BMW לקוואליר ויותר קרוב לקוואליר של ההורים... :(

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

האמת שהבוקר שאלתי אותו לגבי הלגאסי, והוא די מעדיף לוותר בגלל עניין צריכת הדלק.

לכן, הלגאסי יורדת מהרשימה.

הרשימה עדיין מונה 15 רכבים :shock:

מה עדיף לצמצם ממנה ?

האמת, עכשיו אני נזכר שהיה עוד רכב אפשרי - סקודה פליסיה/ניו פליסיה, כאשר שנתון 98 יכול להיכנס בלחץ לתקציב במידה והיא נסחת מתחת למחירון...

אז הנה שוב הרשימה גדלה ל 16 דגמים...

מה עושים ? עזרו לנו להגיע ל 5 דגמים בערך המשתלמים ביותר ושעונים על רוב הצרכים...

תודה.

פורסם

נראה לי שאחרי סיבוב בפורום תרד מהנושא של רובר 216 כמו שאני ירדתי...

אם לא חשוב לו ספורטיביות או משהו כזה דייהטסו שרייד יכולה להיות אפשרות טובה הבעיה שהיא קצת יקרה בהשוואה לאחרות בגלל זה יהיה צורך בהורדת השנה מול אמינות יפנית...

סוזוקי סוויפט שנמצאת ברשימה יכולה להיות גם טובה ולפי דעתי לפיאט בראבו אין את השוק הכי מטורף שיש בארץ מה עוד שהוא רוצה מרווח שצריך לבדוק כמה הוא מקבל שם ב3 דלתות.

היתרון של ה205 הוא החלקים הזולים שאפשר למצא בהרבה פירוקיות היא לא ידועה בתור האמינה ביותר(צרפתית)אבל גם לא סובלת ממחלות תכופות,מנסיון...(נשמעתי כמו כתב הגה אני יודע)

קריזלר?בדוק טוב את צריכת הדלק ואחזקה

בהצלחה

צביקה

פורסם

טוב, אז בניסיון לצמצם את הרשימה, ניסיתי למצוא מידע על צריכת הדלק של קרייזלר סרטוגה (מפני שעניין צריכת הדלק עלה לגבי הלגאסי), ומכיוון שמדובר באמריקאית מיושנת יחסית, אני מניח שצריכת הדלק שלה לא טובה בהרבה מהקוואליר או מהלגאסי. כמו כן, סביר להניח שאחזקתה לא תהיה זולה.

אז סרטוגה - נמחקה.

שרייד - לא הופיעה ברשימה המקורית - משום שהאוטו קצת יותר צפוף וקטן (אם איני טועה מדובר בעיקר ב 1300, והרכב לא חזק כל כך, כדי לשמש תחלופה ל 1400 או 1600, זכור לי גם כי נאמר שהוא די עגלה בעיקר בגיר אוטומט).

אם כוונתך הייתה לאפלאוז - נלקחה בחשבון בהחלט, למרות ירידה בשנתון.

רובר - נמחקה, בעיקר לצורך צמצום הרשימה...

לגבי פיאסטה - היה פה פעם דיון, שבו נאמר שהדגמים מהשנים שנכנסים לנו בתקציב (עד 95) מומלצים פחות מהדגמים המאוחרים יותר (משנת 96 ומעלה ?). גם אז ביקשתי לדעת את הסיבה לאמירה זו אך לא קיבלתי תשובה... אז שוב מבקש...

ניסן סאני - אחזקה יקרה/זולה ? חלפים ? כדאי להתעסק ? יש אמינות ?

אסטרה - fixxxer אמר לא מזמן שעלות אחזקה לא גבוהה, איך הרכב מבחינת אמינות + אבזור (הדרישות שציינתי) ?

איביזה - כדאי לגעת בשנתונים אלה ? עד 95 נראה לי שנכנס לתקציב... אם אינני טועה, 95 זו השנה האחרונה לפני המתיחה של VW ?

בראבו - יבדק עניין המרווח, כמו כן, אם מישהו יכול להעיד לגבי המרווח בבראבו...

אז עם מה נשארנו עד כה ? (אני אשתדל לסדר את זה לפי סדר עדיפות)

1. סובארו DL (בעיקר בגלל שתי תגובות נלהבות ותומכות)

2. רנו קליאו (בגלל האבזור - ח"ח ומזגן, והרוב עם ה"כ)

3. סוזוקי סוויפט (אמינות יפנית, ואח שלי מסמפט את הרכב)

4. פיז'ו 205 (למרות ארץ המוצא, עקב חלפים רבים וזולים)

מניח ש 106 עומדת באותה נקודה ברשימה

לאלה עוד אין תשובה ולכן לא יודע איך למקם אותן (או לשלול):

סיטרואן AX (כמעט מקבילה ל 106 ???)

ניסאן סאני

מאזדה 323

קורולה

אפלאוז

בראבו

פיאסטה

איביזה

אסטרה

והאחרונה שהוספתי בהודעה הקודמת - פליסיה/ניו פליסיה (השנתון הכי גבוה בחבורה)

עדיין, הרשימה מונה 15, אך טיפה יותר ממוקדת...

מה הלאה ?

פורסם

להוריי היה בעבר לגאסי ולא זכור לי צריכת דלק מטורפת מה שכן מדי פעם מרגישים שהרכב כבד..יציאה מרמזורים וכאלה...

אם יש לך ברשימה קורולה או 323 הייתי הולך על הקורולה בעיניים עצומות כמובן לבדוק מה עבר הרכב...לפי דעתי הוא המומלץ ביותר כאן אבל זה שיקול שלך מבחינת אחזקה...

כמו שאמרת AX מקבילה כמעט ל106 מבחינת הגודל לפחות.

ניסאן סאני הוא רכב עם ביצועים לא רעים אם אתה מוצא אחד כזה זאת יכולה להיות אפשרות טובה.

אם הוא אוהב את הסוויפט למה שלא יילך עליה?שים לב רק למחלה של הצבע בגג בעיקר בדגמים האדומים...

עדיין אני במקומך לא הייתי מוריד את השרייד מהרשימה הוא לא הרבה יותר צפוף מדגמים שמופיעים כאן אם בכלל במיוחד כמו 106 וAX

פורסם

כפי שזה נראה כרגע, אם אף אחד לא יעזור לי לצמצם את הרשימה,

הוא צריך פשוט לעשות המון טלפונים (לכל הדגמים הנ"ל), ללכת לראות המון רכבים, עד שתימצא המציאה האולטימטיבית בין כל הדגמים הנ"ל...

כל המטרה של הת'רד הייתה למקד את החיפוש לדגמים מסויימים שיקלו על חיפוש הקניה הטובה.

עד כה, המטרה לא הושגה, וצריך לעבוד קשה יותר בחיפוש...

פורסם

שלום גונן.

תראה, אתה חייב לצמצם את הרשימה בצורה דרסטית, אפילו אם תשאר עם 5 רכבים כאופציה זה עדיין הרבה מאוד עבודה וחיפוש של רכב טוב כי אלו מכוניות נפוצות יחסית.

תתחיל לשלול גם על בסיס שיקולים חשובים לך פחות כמו עיצוב, מזגן מקורי, הגה כוח, איבזור וכו', כי עם כמות כזאת לא תגיע לשום מקום.

הצמצום הטוב ביותר בשלב הראשון הוא להחליט אם אתה מעוניין בסופרמיני (205, סוויפט, פיאסטה ושות') או בקומפקטית/משפחתית (סאני, אפלאוז, 323 וכו').

מכל הדרישות שהעלת כאן, אני חושב בא ומוסיף לך אפשרות מספר 17.

קוראים לה סיטרואן ZX, הרבה מהדגמים נכנסים לתקציב שלך בעיקר עם המנועים הקטנים יותר (1.4/1.6). מדובר במכונית אמינה יחסית (מנוע 1.4 זהה ל-205/106), מרווחת מאוד!, מאובזרת בד"כ, ביצועים מספקים ביותר גם ב-1.4.

המחירון שלה נמוך מאוד ולא בצדק, מדובר במכונית דומה עד זהה מכנית לפיז'ו 306 הנחשבת רק "ארוזה" עם פחות חן.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

או קיי, דיברתי עם אחי...

המיני יורדות (205, 106, AX, שרייד שמראש לא נכנסה, פיאסטה)

הקליאו והסוויפט נשארות למרות הגודל בגלל סימפטיה...

ה ZX נכנסת לרשימה

עדיין יש את DL

אפלאוז - עדיין ללא התיחסות

סאני

323

קורולה

בראבו

פליסיה/ניו פליסיה

אז צמצמנו ל 10...

מבחינת מה משתלם יותר - האם ZX עדיפה על DL ? שנתון יותר גבוה, יותר חדיש, (אולי) יותר אבזור, מצד שני - צרפתיה...

אפלאוז - ידוע לי שנסחרת יחסית גבוה, יש הצדקה ?

סאני - ? עלויות אחזקה/חלפים ?

323 - מצויין, אבל לא נפוץ בשוק, לא מוכרים אותה...

קורולה - כמו 323 אם לא יותר...

בראבו - הוא מוכן להתפשר על מרווח פנימי משום שמדובר בשנתון יותר גבוה

פליסיה/ניו פליסיה - מדובר על מנועי VW לא ? תחת בקרת איכות VW ? שנתון 97-8 נכנס ? היא נסחרת במחירון/מתחת למחירון ?

קליאו וסוויפט - מה עדיף בין השתיים ?

אני יעשה מן אופציות חיתוך: (מחקו את המיותר... :lol: )

ZX/DL/קליאו/סוויפט

אפלאוז/סאני/בראבו/פליסיה

קורולה/323

בתקוה להישאר עם 3 עדיפות (אחת מכל שורה), מקסימום 4.

פורסם

את האפלאוז תוריד - בלוק המנוע נוטה להתפורר כתוצאה משימוש במי ברז במקום בנוזל קירור.

החלפת מנוע בדגם זה יקרה מאד.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

יפה...

אלה נתונים שעוזרים להתקדם :lol:

ZX/DL/קליאו/סוויפט

סאני/בראבו/פליסיה

קורולה/323

זה מה שנשאר.... רק כמה רגעים... הרבה בדמיון, מעט בחיים...

אופס, נסחפתי...

דרך אגב, כדי לאפשר סינון חזק יותר ומהיר יותר:

מזגן, ציינתי שהוא חשוב, אז שיהיה מקורי.

לגבי איבזור - חלונות חשמל לפחות קדמיים, כיוון מראות חשמלי - יש באחת מהן ?

מקום לכוס יש ? (עם חולם לא עם שורוק!!!)

כמו כן, אם יש לכם מושג - באיזה נכנסים רמקולים 6.5 בדלתות ? 5.25 גם בסדר, אבל 6.5 עדיף. גודל הרמקולים אינו נתון קריטי לפסילת רכב מהרשימה, אבל יכול לעזור להעדיף X על פני Y.

• תוכן חדש...