Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ בקניית טויוטה קורולה 1999 SUN

amitgat
שימו לב! השרשור הזה בן 7516 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי,

אני בוחן טויוטה קורולה 1999 SUN, מחיר מחירון 64000 המוכר מבקש 58000.

נסעתי ברכב, הוא לאוזן הבלתי מקצועית בעליל שלי הוא נשמע שקט מאוד, ההילוכים עוברים חלק, אין עשן שחור מהאגזוז והכל נשמע תקין.

המוכר הצהיר שהאוטו עבר תאונה אחת בבגאז' ללא פגיעה בשאסי, הוא הציג דו"ח בדיקה שעשה לדבריו מיוזמתו (למרות שאחרי ששאלתי בטלפון אמר לי שלא נעשה עדיין בדיקה לאוטו), הדו"ח מכיל את הדברים הבאים (סליחה מראש):

רעשים במנוע + מגלגלות ואביזרים, סימני קורוזיה בין ראש מנוע לבלוק, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, רשת מצנן פגומה.

חופש ונקישה בתיבת הגה, הגה קשה.

תיקוני תאונות בגוף הרכב, תיקונים בתא מטען.

הוחלפו חלקי מרכב מחוברים עם ברגים.

מעיכות בקורות תחתית, תיקונים במרכב.

בלימה לקויה, לפרק גלגלים לבדיקה.

מתנע פגום - רועש, להחליף מצבר.

נקישה בשילוב בהחלפת הילוכים, שמן כהה שחיקה בדסקיות הילוכים, רעש מסיבי בגלגלים.

מה ת'כלס אומר כל הבלה בלה הזה לאדם חסר השכלת רכב לחלוטין כמוני? :shock:

האם כדאי לקנות את הרכב למרות זאת ואם כן באיזה מחיר?

תודה רבה מראש, אתם עושים עבודת קודש :D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי האישית - האדם כנראה לקח את הרכב למכון בדיקה והקונה התחרט לאחריה.

בכל אופן רצוי לבצע לרכב בדיקה במכון בדיקה ש א ת ה תבחר - שהרי היות ואינך מבין, יכול להיות שהבדיקה מוזמנת ע"י המוכר!!!.

בכל אופן לגופן של עובדות - ראשית לא מסרת לנו את הקילומטראז' של הרכב וכמה ידיים עבר, האם הוא מיד פרטית במקור? (בשנת 1999 - היו רבות מהקורולה SUN מיועדות להשכרה).

הליקוי בתיבת ההגה אינו טיפול זול - לכן בדוק במוסך בכמה כרוכה החלפת מסרק הגה ותפוחים.

הקורולה משנת הייצור הזו היא מוצלחת ביותר אבל רצוי לבדוק האם המנוע לא עבר רתיחה, האם עבר החלפת אטם ראש עקב כך?

בכל אופן לפי המידע החלקי שסיפקת לנו - לא נראה איזשהוא ליקוי שאמור למנוע ממך לרכוש את הרכב, כי לרכב בגיל כזה ישנו בלאי סביר המתבטא בטופס הבדיקה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה צודק לגבי החוסר בפרטים, אני מצטער:

110,000 ק"מ

יד שניה פרטית

אצלו שנה ושמונה חודשים

טסט עוד חצי שנה

שכחתי לציין גם שהמוכר לקח את הרכב + דו"ח הבדיקה למוסך מורשה בהרצליה והם נתנו לו הצעת מחיר לטיפול 100,000 של 2000 ש"ח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שאל את המוכר למה הוא מוכר את הרכב ב6000 ש"ח מתחת למחירון.

אם זו לא תאונת שאסי אז אין הצדקה להוריד כ10 אחוז ממחירון הרכב.

לדעתי יש כאן משהו יותר מזה...

אני מוכן להתערב על זה שלרכב יש שאסי...

יש "תיקונים במרכב" , יש "מעיכה בקורות תחתונות " (למרות שזאת יכולה להגרם מעליה על מדרכה...)

בקיצור בדוק את הרכב היטב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי הסיבה למחיר הזול היא שהיד הראשונה היתה חברת ליסינג (ואת זה - לא רואים ברשיון...)

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי המידע שנתת לנו (גם ם הרכב היה בליסינג או בבעלות חברה פרטית) ובתנאי שאין פגיעות בקורות (משמע שאסי) - אזי הרכב נשמע כמו עיסקה טובה.

בכל מקרה תבדוק אם הרכב עבר למשל החלפת טיימינג שזהו טיפול גדול וכואב (מחליפים גם רצועות מנוע ובודקים היטב את צינורות המים).

תיידע אותנו על מה שבסוף החלטת (סקרנות, סקרנות :lol: )

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובות.

המוכר לא עשה טיימינג, הוא קנה את הרכב ב-85000 ק"מ והוא אמר שיכול להיות שהבעלים הראשון עשה (בטוח לא בינינו).

אני מתלבט עכשיו בין רכב נוסף, טויוטה קורולה 1997 GLI עם 50000 ק"מ (!!), יד ראשונה עם ספר טיפולים מלא.

המחירון 56000 והמוכר רוצה 59500, בהנחה שה-1997 תקין (לא בדקתי עדיין) מה הייתם בוחרים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובות.

המוכר לא עשה טיימינג, הוא קנה את הרכב ב-85000 ק"מ והוא אמר שיכול להיות שהבעלים הראשון עשה (בטוח לא בינינו).

אני מתלבט עכשיו בין רכב נוסף, טויוטה קורולה 1997 GLI עם 50000 ק"מ (!!), יד ראשונה עם ספר טיפולים מלא.

המחירון 56000 והמוכר רוצה 59500, בהנחה שה-1997 תקין (לא בדקתי עדיין) מה הייתם בוחרים?

להערכתי בשניהם תצטרך לבצע טיימינג אז בכל מקרה תתלווה השקעה של כ2000 ש"ח לסכום הקניה. אז כדאי להוריד את המוכר מבעוד מועד.

בכל מקרה, בדוק קודם את ה97, כבר ראיתי מכוניות יד ראשונה עם ק"מ נמוך ובמצב פשוט מחריד ( :shock: ) אז אין לדעת אף פעם....

אני באופן אישי דרך אגב, לא הייתי הולך על הקורולה עם התאונה מאחורה , כי אני אף פעם לא אקנה רכב שעבר משהו ולא משנה מה.... העין שלי מאוד רגישה להבדלי צבע וזה יכול להטריף אותי ולכן אני לא נכנס לזה מלכתחילה....

נ.ב. גם הדור הישן נמכר בשנת 97.... בדוק את העניין.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהמשך לשאלת פותח השרשור בהודעה פרטית , ובעקבות ריבוי הודעות הקורולה

אז הנה סדר בדברים:

שני דורות אחורה :

שנים 93 עד 97

307627.jpg

קורולה דור אחד אחורה (97 עד סוף 2002) :

חלק אחורי - זהה בין 97 ל2002

99CorollaSpirit.jpg

חלק קדמי : משנת 97 עד 2000

307620.jpg

חלק קדמי לאחר מתיחת פנים : משנת 2001 עד 2002 (כולל)

307659.jpg

קורולה דור נוכחי, 2003 ועד היום

Corolla_20TS_front_01_medium.jpg

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הי,

אם אפשר, כמה עדכונים והתייעצות אחרונה:

בדקתי את הרכב, הדגם הוא הישן יותר (93-97), המנוע נשמע בסדר גמור, האוטו נוסע חלק, ווידאתי ברשיון הרכב שהוא יד ראשונה ושתאריך הרכישה מסתדר הגיונית (לפי ההמלצות ש-kompy כתב בשרשור הדביק שלו).

ראיתי ספר טיפולים שמראה קילומטרז' נמוך (עד רמת המוזר אפילו - ראיתי שב-2002 הקילומטרז' היה 34000 וב-2003 הוא היה 37000) סך הכל ארבעה טיפולים ב-4 שנים האחרונות, הכל החלפות שמנים, ברקסים והחלפת רצועת טיימינג שבוצעה לפני שנה בערך.

הצלחתי להוריד את המוכר ל-58750 וסיכמנו להיפגש במכון בדיקה דינמומטר ברעננה לבדיקה והעברת בעלות.

הוא חתם לי שבמידה ומתגלה תאונה קשה ופגיעה בשאסי, הוא משלם על הבדיקה.

מה אתם אומרים, קנייה טובה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המלצתי האישית (ואני בטוח שיחלקו עלי) היא לרכוש את הדגם החדש יותר מכמה סיבות-

ראשית, ככל שהרכב חדש הוא לרוב בטיחותי יותר (עובר מבדקי ריסוק ויש בדר"כ ABS וכריות אוויר).

שנית, במחיר שבה מוצעת לך הגירסה הישנה תוכל לרכוש דגם חדיש יותר (לא יודע אם זה חשוב לך - אבל מכרים שלך יחשבו שיש לך רכב יקר ומודרני יותר).

שלישית, בטויוטה קורולה האמינות הבסיסית גבוהה מאד - לכן קילומטראז' מעט יותר גבוה לא ישפיע על אורך חייה בדר"כ.

ולסיכום - זו דעתי והמלצתי האישית.

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם לדעתי כדאי ללכת על הצורה החדשה....

מדובר על רכב מודרני יותר ...

אני לא בטוח שהדגם הישן עבר מבחן ריסוק...

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 7516 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...