Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המומחים.

אני מחפש כרגע רכב בסביבות ה-30 וקצת אלף ש"ח.

השיקול היחידי שלי הוא אמינות, ועלויות אחזקה נמוכות. כלומר: אוטו שלא מתקלקל הרבה, ואם הוא מתקלקל - שיהיה זול לתקן.

לאחר שערכתי בדיקה לא קטנה, ננעלתי על שתי מכוניות: יונדאי אקסנט או דיהטסו שרייד. הבעיה: קשה למצוא מכוניות אוטומטיות כאלה בשנתון מעל 95, בתקציב שלי. יש מעט מאוד, רובן עם קילומטרז' גבוה, והן גם נחטפות במהירות.

הדבר הביא אותי לחשוב בכיוון של יונדאי לנטרה 1600 סמק אוטומטית, שנים 96-97. אני מוצא הרבה מכוניות כאלה, במחיר שמתאים לי. מה דעתכם? איך הרכב מבחינת אמינות ועלויות אחזקה? מבחינת מחיר - הוא עולה כמו אקסנט 1500 סמק, ואפילו פחות!

יש לציין כי שיקולים של נוחות, ביצועים, עיצוב, איבזור וצריכת דלק לא חשובים לי כמעט בכלל, שכן אני נוסע מעט מאוד. הדבר היחיד שחשוב לי הוא שאני לא אצטרך להיתקע במוסכים ולהוציא הרבה כסף על תיקונים.

אשמח לקבל את תגובות המומחים! תודה.

פורסם

אין מה לעשות,אם התקציב שלך מוגבל ל 30,000 שקל,תיאלץ לבלות במוסכים,או להסתפק במכונית קטנה יחסית,בייחוד אם אתה מחפש אוטומטי.לגבי הלנטרה-סך הכל היא מכונית די אמינה,תלוי במצבה כמובן.אם תמצא אחת שמורה וטבה,סך הכל קנייה טובה.אופצייה נחמדה ואוטומטית יכולה להיות המזדה 121.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בלאנו - שנתון 96 יכול להכנס לך תקציב.

טויוטה סטארלט - קשה להשגה... אבל אמינה מאוד.

אם לא בכיוון האוטומטי - אתה יכול ללכת גם על רנו קליאו משנתונים גבוהים יותר (97-8) וגם על פיאט פונטו, סוזוקי סוייפט, דייהטסו שרייד...

שיהיה בכיף!

פורסם

עוד רעיון שבא לי לראש: סיטרואן סקסו.

לא חשבתי בכלל להתקרב למכוניות אירופאיות לאור המוניטין שיש להן בנושא האמינות, אבל כשאני מסתכל על המחירים אני פשוט לא מאמין:

סיטרואן סקסו 1100 סמק (יש רק ידני), שנת 2000 לפי המחירון עולה 27.5K!! שנת 2001 עולה 32.5K!! ולדעתי, מכיוון שזה סיטרואן אפשר להוריד קצת במחיר. שתיהן נכנסות לתקציב שלי בגדול, ואני חושב שאולי למרות העובדה שמדובר ברכב אירופאי, אם זה רכב של 4 שנים יכול להיות שזה עדיין בסדר מבחינת אמינות!

יש גם את הדגם של ה-1360 סמק, וגם המחיר שלו הוא בדיחה. שנת 99 עולה 28K, שנת 2000 עולה 34K. בשתיהן, לאוטומט צריך להוסיף 2500 ש"ח, ומבחינתי רצוי מאוד-מאוד שהרכב יהיה אוטומטי.

מה דעתכם? זו יכולה להיות אלטרנטיבה לא רעה מבחינת אמינות, ליונדאי ודייהטסו מאמצע שנות ה-90? שימו לב - אני מחפש לא רק מעט קילקולים, אלא גם כאשר יש קילקול - חשוב לי שלא יהיה יותר מדי יקר לתקן.

תודה!

פורסם

אמיר מהמרכז - הסקסו היא בחירה טובה אבל לא באוטומט. הגיר האוטומטי מיושן, מסרס, ובעל 3 הילוכים בלבד. גם צריכת הדלק תורע בעקבותיו. אם אתה יכול להסתדר עם ידני, קנה סקסו 1.4 ידנית. היא חסכונית מאוד, זולה לאחזקה, ואולי תתקלקל יותר מיפנית מצויה, אבל עלויות הטיפולים זולות מאוד והרכב הרבה יותר חדש (שנת 2000 במקום שנת 96 זה הפרש גדול - יהיה גם קל יותר למצוא אחת טובה).

מנוע ה-1.1 חלוש מאוד וכנראה רק יעצבן אותך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני דווקא מציע לך להישאר עם הלנטרה

לחבר שלי יש אחת והיא מראה אמינות יוצאת דופן

הייתה לו רק תקלה אחת שהלך הגיר אבל זה עקב התעללות בגיר

חוץ מזה הרכב נוח יש לו כוח והוא אפילו יותר יפה מכל הרכבים שתמצא (לפי דעתי)

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

מנוע ה-1.1 חלוש מאוד וכנראה רק יעצבן אותך.

תודה, אבל אל תשכח שביצועים לא ממש מעניינים אותי. אני נוסע בערך 3,000 ק"מ בשנה, הדבר היחיד שמעניין אותי הוא שהאוטו לא יעשה לי בעיות, ואם יעשה - שזה לא יעלה לי יותר מדי כסף.

האם ה-1.1 הוא לא אמין? ועוד שאלה - עלויות האחזקה של הסקסו זולות? נשמע תמוה כשמדובר במכונית צרפתית.

תודה.

פורסם

עם כל הכבוד לצרפתיות,

לפי מה שאתה דורש מהרכב לך על הלנרטה ולא תתאכזב.

לי יש לנטרה 96' ואני יכול לומר לך שהרכב הזה אמין במיוחד ועלות האחזקה שלו נמוכה מאוד.

הביצועים סבירים כך גם הנוחות אבל הוא מואבזר מא' עד ת' ושוב - אמין אמין אמין.

אריאל

יונדאי ix35 + i10 שנת 2011

• תוכן חדש...