Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. כוח - כמו שכבר אמרתי, ברור שהוולבו יותר מהירה. אבל כוח זה גם תחושה, והאלפא מרגישה מהירה בהחלט. גם עם 155 (המנוע הישן) ובוודאי שעם החדש (165 כ"ס). המומנט במפתיע גבוה גם בטורים נמוכים (שיא ב-3250 ולא ב-5000) והיא מושכת מצוין. בנוסף אין השהיית טורבו כמו בוולבו, אין גיר אוטומטי כמו בוולבו ויש צליל של אלפא ש... אין בוולבו. תאוצות הביניים מצוינות, לא ברמה של הוולבו אבל עדיין - לא חושב שמול אלפא 2.5 הוולבו תברח כל כך בקלות.

2. איבזור - קודם כל למיטב ידיעתי יש בקרת אקלים ושאר שטויות באלפא, בנוסף זה גם עניין של מראה פנימי וחיצוני שהוא, מה לעשות, מושך בהרבה.

3. לא יודע, אולי אתה צודק...

4.גם לא יודע... יכול מאוד להיות שאתה צודק.

5. שוב - לא יודע. ה-156 לא נבחנה...

שוב אגיד - זה לא שלוולבו אין אחיזה טובה או התנהגות בטוחה מספיק - היא פשוט לא ברמה של האלפא מהבחינה הדינמית, ואת זה אפשר לראות בקלות. לא נהגתי הרבה על הוולבו וגם כשנהגתי זה היה בעיקר בקו ישר ("הנה אנחנו ב-100 קמ"ש וטויוטה קורולה משמאלנו באה לעקוף ב-130. (1, 2, 3...) - ו...הנה אנחנו כבר על 160 והקורולה מתחילה להעלם במראה..." :wink: ) אבל על האלפא נהגתי לא פעם ואני חושב שמה שיפה בה הוא שהיא דווקא כן מצליחה להדמות למכונית קטנה יותר מבחינת הזריזות והדינמיות.

רוני

הרעש באלפא הוא כמו של פריפלואו וזה פשוט פסיכולוגית גורם להרגשה מהירה יותר ממה שזה באמת, יצא לי ליסוע על קולט עם פריפלואו ויחד עם גיר ידני שגם מוסיף לתחושה (כי גם יותר קל למשוך טורים) הרכב הרגיש לי ממש מהיר והרי הוא ממש לא... וכמה שהרעש מוסיף לתחושה כך השקט שיש בוולוו מפחית מהתחושה... נסע איתי פעם מישהו שיש לו קליאו ספורט עם צ'יפ והיה בטוח שהמשיכה חלשה יותר מהקליאו כי התחושה אחרת, בבדיקה הוכח בדיוק ההיפך ובפער גדול, מה גם שלמרות הפצרותיי לא לחצת חזק מתחת ל-100... הבריחה ל-2.5 הייתה ממש גדולה, אולי הוא לא לחץ הכי חזק.

המומנט של ה-2.5 מגיע ב-5000... מסתבר ששל ה-2.0 אכן מגיע נמוך בהרבה, זה הטעה אותי.

עוד בעיה של הוולוו בסיבובים היא שהטורבו במהירויות נמוכות בועט ממש חזק... ואתה עלול לקבל בעיטה באמצע סיבוב כשתרצה גז עדין, בגדול נדיר שהרכב מפתיע אותך אחרי שאתה מכיר אותו, אבל הוא פחות לינארי ופחות מעודן ולכן פחות מתאים לתיקונים קלים שדרושים בסיבובים, אין ספק שלשם האלפא יותר מתאימה, גם מהבחינה הזאת וגם מבחינת התאמת שילדה למנוע טובה יותר.

רק אם ממש חשוב לך הכוח (וההבדל הוא בהחלט גדול אחרי הצ'יפ) והנוחות ליום יום לך על ה-T4, אחרת לדעתי תתפשר על הכוח (עדיין תהיה ראשון ברוב הרמזורים...) בשביל השאר, אתה גם עולה רמה מ-206 XS וגם האלפא תרגיש חזקה הרבה יותר ממנה.

ינון.

פורסם

זה מוזר, בנוגע ל-2.5 ליטר. המומנט שלה באמת גבוה רק במעט ביחס לזה של ה-2.0, ולא עומד ברמה של מומנט ממנוע בסדר גודל הזה. (למנוע באותו נפח של ב.מ.וו יש כמעט 3 קג"מ יותר והם מגיעים 1500 סל"ד נמוך יותר). מוזרה במיוחד העובדה שהוא מגיע בטורים גבוהים בהרבה מב-2.0.

למרות זאת נתוני התאוצות בסל"ד ביניים שלה טובות למדי (כ-11 שניות מ-80-120 בהילוך חמישי). באפס למאה היא מספקת תוצאה דומה לוולבו (קצת מעל 7 שניות).

והצליל של האלפא הוא בהחלט לא כמו הרעש של אגזוז פתוח... ממש לא...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זה מוזר, בנוגע ל-2.5 ליטר. המומנט שלה באמת גבוה רק במעט ביחס לזה של ה-2.0, ולא עומד ברמה של מומנט ממנוע בסדר גודל הזה. (למנוע באותו נפח של ב.מ.וו יש כמעט 3 קג"מ יותר והם מגיעים 1500 סל"ד נמוך יותר). מוזרה במיוחד העובדה שהוא מגיע בטורים גבוהים בהרבה מב-2.0.

למרות זאת נתוני התאוצות בסל"ד ביניים שלה טובות למדי (כ-11 שניות מ-80-120 בהילוך חמישי). באפס למאה היא מספקת תוצאה דומה לוולבו (קצת מעל 7 שניות).

והצליל של האלפא הוא בהחלט לא כמו הרעש של אגזוז פתוח... ממש לא...

רוני

התכוונתי צליל בס שכזה... לי יצא ליסוע על אלפות ישנות יותר וגם נתקלתי באלפות בנסיעה והיה להם רעש בס מאוד חזק שמזכיר פריפלואו... אתמול במקרה יצא לי ליסוע ליד סקסו עם פריפלואו, אני לא מכיר את הרכב מספיק טוב בשביל לדעת איזו גירסה זו הייתה, אבל היא עשתה הרבה רעש והתקדמה בסדר... רק שאני נסעתי במקביל אליה ממש ממש בעדינות והיא לא הצליחה לעקוף אותי, איזה שקט היה אצלי ומלא רעש מהסקסו, אני בטוח שמי שהיה יושב בסקסו היה בטוח שהיא מהירה יותר, זו הכוונה להבדלים בתחושות.

ינון.

פורסם

ינון כל הבדיקות המקריות שלך לא שוות. לא ברור לי למה אתה מזכיר אותן בכלל. כל דבר שהוא לא מתוכנן מראש מעמידה לדוגמא, או מתוכנן מראש מגלגול הוא לא דוגמא לכלום. מאיפה לך שהרכב השני לוחץ באמת? וגם אם כן, רכבים עם יכולת דומה שאחד מהם התחיל ללחוץ קודם, השני לא יוכל להשיג אותו, מה שגם מוריד פה אלמנט מסויים. בטח אם הגעת לרכב מאחורה ובהבדל מהירות. בקיצור בדיקה מזדמנת כמו שהזכרת לא ממש אינדקציה. באיזה שהיא צורה זה מזכיר את כל הרכבים שהיו לוחצים מולי שהיתה לי GT, זה שיש לך GT לא אומר שאתה מחפש רייסים ושכל מי שיעקוף אותך או יגיע לידך בכביש המהיר ויתן גז שאני אתחיל איתו בדיקת יכולת כל שהיא. אני בטוח שמסתובבים בארץ כמה בעלי איביזות\A3, גולפים ועוד כמה וכמה רכבים שניסו למשוך אותי ללחוץ ולא הלך להם עם ידיעה של - לקחתי אימפרזה!

אם הבדיקה נעשתה מתוכנתת או שהיה נראה שהאדם באמת לוחץ ואתה בטוח בכך זה שווה יותר.

לגבי הוולוו וסיבובים הבעיה היא בעיקר הגיר , ואליו נוספת הבעיה של הטורבו. כל עוד אתה על D, אם תלחץ חזק יותר יש סיכוי שתבוצע הורדת הילוך תוך כדי סיבוב דבר שיזעזע את הרכב משווי משקלו. נכון שאפשר לעבוד באופן ידני עם הגיר, אבל אם המסילה היא לא בסגנון של מרצדס (לא קו ישר) אז זה מאוד לא נוח. כי צריך להסתכל לראות מה עושים.

גיא.

פורסם
ינון כל הבדיקות המקריות שלך לא שוות. לא ברור לי למה אתה מזכיר אותן בכלל. כל דבר שהוא לא מתוכנן מראש מעמידה לדוגמא, או מתוכנן מראש מגלגול הוא לא דוגמא לכלום. מאיפה לך שהרכב השני לוחץ באמת? וגם אם כן, רכבים עם יכולת דומה שאחד מהם התחיל ללחוץ קודם, השני לא יוכל להשיג אותו, מה שגם מוריד פה אלמנט מסויים. בטח אם הגעת לרכב מאחורה ובהבדל מהירות. בקיצור בדיקה מזדמנת כמו שהזכרת לא ממש אינדקציה. באיזה שהיא צורה זה מזכיר את כל הרכבים שהיו לוחצים מולי שהיתה לי GT, זה שיש לך GT לא אומר שאתה מחפש רייסים ושכל מי שיעקוף אותך או יגיע לידך בכביש המהיר ויתן גז שאני אתחיל איתו בדיקת יכולת כל שהיא. אני בטוח שמסתובבים בארץ כמה בעלי איביזות\A3, גולפים ועוד כמה וכמה רכבים שניסו למשוך אותי ללחוץ ולא הלך להם עם ידיעה של - לקחתי אימפרזה!

אם הבדיקה נעשתה מתוכנתת או שהיה נראה שהאדם באמת לוחץ ואתה בטוח בכך זה שווה יותר.

לגבי הוולוו וסיבובים הבעיה היא בעיקר הגיר , ואליו נוספת הבעיה של הטורבו. כל עוד אתה על D, אם תלחץ חזק יותר יש סיכוי שתבוצע הורדת הילוך תוך כדי סיבוב דבר שיזעזע את הרכב משווי משקלו. נכון שאפשר לעבוד באופן ידני עם הגיר, אבל אם המסילה היא לא בסגנון של מרצדס (לא קו ישר) אז זה מאוד לא נוח. כי צריך להסתכל לראות מה עושים.

גיא.

קודם כל היו לי כמה בדיקות מתוכננות כולל עם ה-S2000(שהתחיל בהתקלות והמשיך ליותר מזה) וכמה קליאו ספורט ועוד רכבים, הבדיקות המקריות הן לא כל עקיפה או התגרות או משהו, אם כבר התגרו בי ואז ללא ספק ניסו את המקסימום, האלפא הייתה איתי ברמזור בדרך נמיר ונסעה חזק עוד לפני זה, היא יצאה מאוד חזק וזה היה דיי ברור שהיא מנסה את המקסימום שלה... זו הכוונה לבדיקה מקרית, שראיתי בבירור שהרכב מנסה או שאפילו סתם מישהו זר זרק לי מילה ברמזור(או סתם לתץ על הגז בניוטראל), עוד בדיקה למשל זה כשאני בנתיב האמצעי ורוצה לעבור לשמאלי ביותר ובא רכב ודווקא לוחץ על הגז בשביל להיכנס קודם, אז אם יש מקום קדימה אני נותן גז ונכנס לפניו אם אני מצליח... שם גם אין ספק שהרכב לחץ חזק, בכלל אני לא יודע מה הבעיה עם לתת להשתלב... יש זבלים בכביש וזה עושה אותי מאושר בכל פעם מחדש שאני מבאס אותם... גם לפעמים לא נותנים לצאת מאיילון... פתאום הזוחלים בנתיב הימני מאיצים ולא נותנים לפנות ימינה למרות שאתה מאותת, אין דבר נחמד יותר מגזון קטן ולהיות מלפניהם.

לא ציינתי סתם עקיפות, כבר יצא לי לעקוף אימפרזה בלי שום התגרות שנסעה 90 ולא האיצה, הדוגמא שאני כן מביא עם אימפרזה הייתה בודאות נסיון שלו ללחוץ.

ואין אפשרות להעברה ידנית אצלי, אבל ראם סמואל ביטל את ההילוך החמישי למשל...

הקטע עם הסקסו לא היה בדיקה, רק לומר שבמהירות X לשבת אצלו בטוח הרגיש מהר יותר מאשר אצלי.

ינון.

פורסם

יינון, בשביל להגיע ליחס הספק משקל של S2000 אתה צריך כ 260 כ"ס.

שלא לדבר על העובדה שה S2000 הנעה אחורית וגיר ידני .

מכאן יש שתי אפשרויות, או שהנהג שעשית מולו נוהג כמו דודה בתיה אחרי חמין של שבת, או שהדמיון עובד שעות נוספות.

בכל מקרה, כמו שגיא אמר, כל הבדיקות האלה שוות אתה יודע למה , הם בטח ובטח לא פרמטר לכלום ובטח ובטח לא רלוונטים לדיון הנוכחי.

ה S40 משפחתית מהירה וזהו, קח הונדה סיוויק, קנה לה קיט טורבו מחו"ל היא תהיה מהירה לא פחות, זה לא ממש חוכמה גדולה , גם לשפר איביזה טורבו להספקים מטורפים זה דיי קל , זה עדיין לא עושה אותה למכונית טובה.

ועל זה אנחנו מדברים כאן, נתון התאוצה הוא שטחי מדי בשביל למדוד איתו טיב של מכונית כלשהי.

פורסם
יינון, בשביל להגיע ליחס הספק משקל של S2000 אתה צריך כ 260 כ"ס.

שלא לדבר על העובדה שה S2000 הנעה אחורית וגיר ידני .

מכאן יש שתי אפשרויות, או שהנהג שעשית מולו נוהג כמו דודה בתיה אחרי חמין של שבת, או שהדמיון עובד שעות נוספות.

בכל מקרה, כמו שגיא אמר, כל הבדיקות האלה שוות אתה יודע למה , הם בטח ובטח לא פרמטר לכלום ובטח ובטח לא רלוונטים לדיון הנוכחי.

ה S40 משפחתית מהירה וזהו, קח הונדה סיוויק, קנה לה קיט טורבו מחו"ל היא תהיה מהירה לא פחות, זה לא ממש חוכמה גדולה , גם לשפר איביזה טורבו להספקים מטורפים זה דיי קל , זה עדיין לא עושה אותה למכונית טובה.

ועל זה אנחנו מדברים כאן, נתון התאוצה הוא שטחי מדי בשביל למדוד איתו טיב של מכונית כלשהי.

אתה כנראה לא שמת לב למה שכתבתי ושאני ממליץ על האלפא... איפה דיברתי על כמה היא טובה ? זה לא הנושא... התפתח עניין הכוח ולכן כתבתי את מה שכתבתי, הבדיקות המקריות הן בדיקות ממשיות, לגבי ה-S2000, גם אני חושב שאפשר להוציא מהרכב יותר, אבל גם אז לא יהיה הבדל גדול ממה שיצא, נהג ה-S2000 ניסה בודאות, עצרנו ודיברנו אחרי זה וגם עשינו עוד בדיקות בהאצות ביניים שונות, אולי הוא מעביר הילוכים לא טוב ואולי הוא לא מושך מספיק למעלה, יצא לי לעשות סיבוב איתו והוא נוסע טוב והתחושה הרבה יותר מהירה מאשר אצלי, אבל באף בדיקה הוא לא הצליח להוביל, תמיד אני הייתי טיפונת קדימה והפער דיי נשאר, אפשר לומר שאנחנו עומדים ביחד.

תראה, גם אם הוא לא יודע להעביר הילוך בצורה האופטימאלית הוא מעביר טוב, כמה הבדל כבר יהיה ממה שהוא עשה למצב האופטימאלי... ובכל מקרה, למשל בבדיקה מ-60, בכמה שניות הראשונות הוא רק לוחץ על הגז בדיוק כמוני, לא צריך להיות פה נהג גדול, לא ישר מעבירים הילוך, ועד שהוא הגיע לשלב שצריך להעביר זה רק גז כמו אוטומטי וגם שם הרכב שלי פשוט משך חזק יותר בטיפה.

אני לא מדמיין ולא מדבר סתם... והאמת שזה ממש לא מעניין אותי רייסים... זה סתם מדד להשוואה, בגלל זה גם לא מפריע לי שיש השהיה של הטורבו, כי אני אוהב את להרגיש את הכוח ולא אכפת לי לחכות עוד חצי שניה בשבילו, אין לי הנאה בלקחת רכב אחר.

ינון.

• תוכן חדש...