אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,392 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
באביב לפני 83 שנה תמה תקופת ספינות האוויר (צפלינים) האזרחיות, אחרי אירוע שמופיע בעטיפת אלבום הבכורה של לד זפלין. * ספינת אוויר היא כלי טייס ממונע אשר משקלו קל יותר ממשקל האוויר, הוא צף באוויר בדומה לאונייה במים. אחרי 5 שנות עבודה ב 1936 הושלמה בגרמניה בניה של ספינת האוויר הגדולה ביותר לאותה תקופה (ובכלל) שכונתה LZ129 Hindenburg, על שם קנצלר גרמניה פאול פון הינדנבורג שנפטר תקופה קצרה קודם לכן. הינדנבורג היה מדהים בגודלו. אורכו 245 מטר, שזה רק כמה עשרות מטרים פחות מאורכה של טיטאניק. הוא היה צפלין קשיח זאת אומרת גוף בעל שלד אלומינים ששומר על צורתו גם ללא גז, בניגוד לגוף רך בצפלינים קטנים. הונע באמצעות 4 מנועי דיזל תעופתיים 16 צילינדרים של מרצדס, 900 כ"ס…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 545 צפיות
שלום לכולם, מדובר בעסק חיוני, אני מעוניין להכין תכנית מגירה למקרה (חלילה) שהעובדים ייאלצו לעבוד מהבית. יש לי מרכזיית סנטריקס בעסק עצמו, אבל לא אכפת לי לאבד קווים ולפעול רק על אחד ראשי. האתגר הוא שעקוב אחריי מהטלפון הראשי לא מספיק טוב, כי המקום פעיל סביב השעון במשמרות, כלומר לבצע ניתוב שיחות חדש בכל כניסה למשמרת - מתכון לתקלות. איזה פתרון יעיל ויציב יהיה להעברת שיחות אל 8 ניידים במקביל?
הודעה אחרונה מאת Moonlight Theory, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 461 צפיות
אני יודע שסופו של המוצר הזה לשמש כקולב לבגדים. אני גם יודע שרוב אלו שקנו אותו , מחפשים למכור בשלב זה או אחר (גם לי היה אחד בעבר ומכרתי). אם למישהוא יש אחד בבית ורוצה\חשב למכור ואם נתפרע , אולי אפילו למסור תמורת פינוי מהבית, מוזמן ליצור איתי קשר בפרטי. תודה ובריאות לכולם.
הודעה אחרונה מאת michaelbe6, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יש לי את האופניים GT AVALANCHE Comp, באופניים מורכבים הצמיגים wtb Transition, 29 x 2.25הרכיבה שלי ברובה עירונית ו/או בכבישי כורכר קלים, בנוסף יש לציין שגם בעיר אינני אוהב לרכב במהירות רבה ומהירות של 30 קמ"ש כבר מרגישה לי מספיק מהירה.אני שוקל להחליף את הצמיג האחורי בלבד לכזה שמותאם יותר לעיר, כך שישאר הצמיג הקדמי אגריסבי יותר שיעזור בשטח אך האחורי שיתגלגל בייתר קלות.הצמיג תקין וטוב ולא עשה הרבה ק"מ, הסיבה היחידה שאני רוצה להחליפו היא עבור קלות ברכיבה בפחות מאמץ, האם כדאי בכלל להחליף או שחבל על הכסף? חשבתי על שני צמיגיםSERFAS Driffter 29x2.0 צמיג עיר ARISUN METRO TROOPER
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
- 9 עוקבים
- 43 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בוקר טוב, השימושים רגילים ללא דרישות מיוחדות - 1.אינטרנט - בעיקר youtube, לפעמים גלישה רגילה ויכולת לפתוח קבצי וורד/אקסל. 2.סרטים - יש אפליקציה נחמדה בחנות של מיקרוסופט שמציגה קיר סרטים /סדרות מערכת הפעלה - עדיף ווינדוס היא יותר גמישה מאנדרואיד (אפשר גם לעשות dual boot ולהשתמש בשתי המערכות הנ"ל בהתאם לצורך) דרישות - 1.חשוב מאוד שיהיה שקט 2.מחפש מארז די קטן, המחשב עתיד לעמוד ליד טלוויזיה ויחובר אליה, אין שם הרבה מקום. 3.רצוי שלא יפלוט הרבה חום כי אז עדיף כבר ללכת על htpc עם מאוורר, מה שיצור רעש מיותר. 4.רוב הזמן לא יהיה שימוש במחשב אבל אני מעדיף שהוא יהיה ב sleep mode ולכן רצוי שיהיה חסכוני בחשמל. תקציב 1200…
הודעה אחרונה מאת shake, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בסוף 2019 קפצתי לכמה ימים למסקבה... מה כל רוסי נורמלי עושה בתאריך 31/12? טוב, זה ברור, כולם יודעים אז זהו, קפצתי לבקר במוזיאון מכוניות שנפתח לא מזמן. המוזיאון ממוקם במתחם מפעל קריסטל, מפעל הסטורי שנפתח ב 1901 וייצר אך ורק משקאות חריפים. המפעל עצמו לא פועל באתר הזה כבר מספר שנים, הייצור הוצא מחוץ לעיר. אבל כל המתחם מתוחזק ונשמר במצב מצויין. עובר את הש"ג, שם שואלים אותי מה מטרת הביקור ואחרי שעניתי מסבירים איך להגיע למוזיאון. חוצה את הרחבה הנטושה של המפעל שנראית כאילו רק אתמול הייתה מלאה בעובדים שיצוא להפסקה. בדרך, בתוך המתחם של המפעל עברתי ליד איזו תצוגה אפוקליפטית שלא קשורה למוזיאון, המקום היה סגור כך שלא הבנתי מה…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 723 צפיות
מישהו יודע מה המדיניות בנוגע לטיסת קונשקן שבוטלה? זתומרת הייתי אמור להגיע לשוויץ ומשם לארץ ביטלו לי את הטיסה משוויץ וכתוצאה מזה קניתי כרטיס ממקום אחר דרך החברה שניפקה לי את הדיל המקורי... היה סיכום עקרוני שהטיסה שאני אקנה מהם תוחזר כשאני אגיע לארץ... יש מדיניות פיצוי לסוויס אייר או שעדיף להמשיך בחיי
הודעה אחרונה מאת r.e.g.e.v, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אז מה היה לנו? בגדול אפשר לסכם זאת כך יונית: ממגיפה (סיטרואן C5 2003) למגיפה (קורונה).
הודעה אחרונה מאת Soundman, -
-
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
הנ"ל ביטלו לנו את תכנית המילוט מליל הסדר. הם מודים שמגיע לנו כסף בחזרה. אבל לחיצה על ריפאונד בין אם באפליקציה או באתר מובילה ללינק שבור או סתם לא עובדת. זה שלושה ימים שאני ממתין בצ'ט שלהם יום עבודה שלם (אני ממילא עובד מהבית וכל היום על המחשב, אז אני מפעיל ומחכה תו"כ עבודה) ללא שום מענה או תוצאות. כל פניה דרך ה"טפסים המקוונים" שלהם או במייל חוזר על המיילים שהם שולחים לי נענים תוך שניה ע"י בוט תורן. אבל לדבר עם בן אדם, שלא לדבר על כסף חזרה, זה לא... אודה על קבלת דרך ליצירת קשר עם מישהו בכיר בשירות הלקוחות .
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אולה, נקלעתי למצב לא פשוט בעקבות סיטואצית הקורונה (מניח שכולם נקלעו למצב לא פשוט 😂) מזה שנתיים אני עובד בחברה ישראלית מצליחה מאד בתחומה, מקום עבודה מומלץ מבחינת תנאים ויחס לעובד ויציב מאד, להבנתי אחת החברות האחרונות במשק שיושפעו מהבלאגן בכלכלה העולמית. לפני שנה קודמתי בתפקיד. בחודשים האחרונים הרגשתי שהגעתי לרוויה מבחינה מקצועית. העבודה נהייתה מאד רוטינית ומשעממת, אין שום דבר שמאתגר אותי, יש המון עומס ולחץ מצד אחד וחוסר הערכה מקצועית מצד הממונים הבכירים כלפיי וכלפי עמיתיי לעבודה. לפני כחודשיים נחתה על שולחני הצעת עבודה מארגון גלובלי עצום, בחוד החנית של עולם הטכנולוגיה. התפקיד קרץ לי מאד מכיוון שמדובר בתחום עיסוק מעט שונה ו"מתקדם"…
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 565 צפיות
אחד הגיע מדרום סודן והשני לא ידוע מאיפה. שניהם היו צנתוקים וזה מעלה חשד. בפעם הראשונה התעלמתי אבל בפעם השניה הבנתי שזה לא טעות במספר ומישהו כנראה מנסה או לשגע אותי או לגרום לי לחייג בחזרה. אני לא תמים ואני בטוח שמדובר בשיחות שמטרתן לעקוץ אותי בדרך כלשהי. העניין הוא כזה: בדרך כלל מקבל אזהרות בוואטסאפ או במייל שמזהירות מעוקצים שונים, אבל הפעם זה שונה כי כל השבוע לא קיבלתי הודעה כזאת. האם אתם מכירים משהו ספציפי מהזמן האחרון?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 749 צפיות
שלום רב, האם חוקי למעסיק לגלם את שווי השימוש ברכב לעובד? האם יש הגבלות מסויימות? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת idan10, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, הזמנתי מצלמת אבטחה PoE, וקיבלתי את המייל הבא מחברת השילוח: ( אחרי שהתקשרו ואמרו שאני חייב להמציא אישור תקשורת) שלום רב, מצ"ב ניירת משלוח שהגיע עבורכם מסין. המשלוח מכיל ציוד תקשורת, במידה והפריט ניזון ממתח העולה על 9V ו/או מגיע עם ספק כוח - נדרש אישור תקן. במידה והפריט מכיל אלמנט תקשורת אלחוטי ומתחבר לרשת תקשורת ארצית בזק - נדרש אישור תקשורת. במידה ולא - אנא הצהירו בהתאם. שלחתי בחזרה שהפריט הוא מצלמת אבטחה חוטית שעובדת על תקן PoE, שלא מכילה רכיב תקשורת אלחוטי. מאז( כמעט שבוע), לא חזרו במייל ולא עונים בטלפון שממנו התקשרו. יש למישהו נסיון מה צריך לעשות אם כן מתעקשים…
הודעה אחרונה מאת BiG_BuG2, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 492 צפיות
שלום לכם. יש לי המון המון מיילים שיש בהם תמונות, אותן אני רוצה לשמור. הבעיה: צריך לעבור בנפרד מייל, מייל. האם אין תוכנה שמאפשרת לקחת בבת-אחת עשרות מיילים, ולשמור מהם באופן אוטומטי את התמונות בתיקייה כלשהי? אני משתמש בחלונות 10, ממשק הדוא"ל הוא OUTLOOK או ג'ימייל.
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
-
- אחראי פורום
- 19 עוקבים
- 49 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
לקוח סגר איתי הזמנה לחודש מרץ, מאחר ותחום האירועים מושבת לא ניתן לקיים את האירוע, אך ניתן לדחות אותו הלקוח קיבל 2 תאריכים אפשריים באולם, שאחד מהם "לא מתאים לו, כי זה יום חלש" התאריך השני זה תאריך שאני תפוס בו הסברתי ללקוח שבמידה ואני תפוס לא אוכל להגיע לאירוע וניתן לבחור תאריך אחר, או לבצע ביטול עסקה במידה הלקוח מתעקש רק על תאריך ספציפי. ביטול עסקה גורר דמי ביטול. העו"ד שלי אמר שקורונה זה לא כוח עליון (לפחות במקרה שלנו) ההגיון שלי אומר שמאחר וניתנת ללקוח האפשרות להזיז תאריך לכל תאריך שפנוי אצלי ומול האולם - אין שום בעיה אם הוא מתעקש על תאריך ספציפי זו כבר בעיה שלו. אף אחד לא קבע שאירוע מחודש מרץ חייב לעבור לתאריך ספציפ…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
אתה יודע שאתה זקן כש... 1 2 3 4 46
מאת יוסי פרנקוס-
- אחראי פורום
- 22 עוקבים
- 683 תגובות
- 108.7 אלף צפיות
1) כשאתה עולה לאוטו של עם עוד 4 אנשים (אחד מהם גם חבר פורום) ובאופן אוטומטי נותנים לך לשבת מקדימה, למרות שאתה יורד בדרך והם לא. 2) כשאתה אומר על פעילות מסוימת "אני עושה את זה כבר יותר מ20 שנה". 3) כשיש לך רכב ישן אבל אתה יותר מבוגר ממנו. 4) כשמעיפים אותך מחדר צ'אט בוידאו כי אתה נראה זקן מדי. 5) כשאנשים בני יותר מ18 באים ואומרים לך "כמוך אני רוצה להיות כשאני אגדל". אלו רק דוגמאות מהיום. אתם מוזמנים לתרום את חלקכם.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 836 צפיות
היי! יש לי שאלה. אמא שלי נשלחה לחל"ת. אמורה לקבל דמי הבראה בעוד חצי חודש בערך. מה קורה לדמי הבראה שלה עכשיו, מישהוא יודע? תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 601 צפיות
שלום חברים, אבא שלי רכש זוג כרטיסים לסיאול עם קונקשן במוסקבה עם aeroflot לפסח, הכרטיסים נרכשו לפני מספר חודשים עוד לפני בהלת הקורונה. הכרטיסים שנרכשו הם הזולים ביותר, nun refundable וכו. ניסיתי ליצור קשר עם Aeroflot לברר מה ניתן לעשות,אולי לקבל החזר חלקי\ מסי נמל\ דחייה וכו, אך לאחר שעה וחצי המתנה הבנתי שכנראה לא יענו אף פעם. כעת עם ההגבלות החדשות בטרמינל 3 נראה שהטיסה לא תוכל בכלל להתקיים. מה אפשר לעשות לדעתכם כדי להציל לפחות חלק מהכרטיס אם אפשר או שהמקרה אבוד לחלוטין? תודה מראש. Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת shake, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 612 צפיות
יש כאן עוד אנשים בבידוד? ספרו, איך ולמה, איך מעבירים את הזמן? מבודדים משאר המשפחה? אני נכנסתי לבידוד אתמול בערב. הייתי בחמישי בצהריים בסופר פארם ביכין סנטר בפ"ת בשעה שהיתה שם חולת קורונה. ניסיתי לשכנע את משרד הבריאות שהייתי שם רק דקה לחפש אלכוג'ל, חבשתי מסיכת P100 חצי פנים, ולא נגעתי בכלום. לצערי לא שכנע אותם. להתקע בבית זו מכה רצינית. יש לי כל מני אבחונים עם הילד שצריך לבטל. הילדים עוד קטנים מכדי להבין אבא עכשיו בחדר אחר, אי אפשר להכנס אליו. זה ממש מרגיז שהמון אנשים שאני מכיר בכלל לא עוקבים אחרי הדיווחים, וכנראה חלקם היו במקומות בימים ושעות הדורשים בידוד. ואילו אני שנכנסתי לדקה עם מסיכה, תקוע בבידוד.
הודעה אחרונה מאת Pika007, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 527 צפיות
בלי קשר לקורונה התפטרתי לפניי כשמונה חודשים לאחר עבודה במקום מסודר במשך 11 שנים, לא ביקשתי אבטלה מאחר והייתי בחו"ל במשך מספר חודשים ועכשיו חזרתי בדיוק לתוך המצב הבעיתי שנוצר עקב נגיף הקורונה,האם עכשיו אני יכול לבקש דמיי אבטלה(לא על החודשים אחורה)אלא מעכשיו והלאה? אגב שהתפטרתי משכתי את הפיצויים,מה אומר החוק?
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 536 צפיות
האם מישהו התנסה? המחירים ממש נמוכים ביחס לגודל ולמתחרים באותו גודל. טלויזיה חכמה עם כל הפיצ'רים, "בזלים" קטנים. מה הקאץ? האם מישהו התנסה?
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
כל החלק הימני של המשקוף התנתק איך לחבר אותו בחזרה? אני רואה שהיה שם חומר מוקצף. האם להשתמש שוב פעם בחומר מוקצף? או סיליקון? אשמח לעצות בנושא **המשקוף בצבע לבן
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 6 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מזה חודשיים אני יושב וצופה מתלבט מה לעשות עם הקופות גמל שלי ושל אישתי. נראה שצניחה ממשיכה וממשיכה. כאחד שחשב לפדות אותן בקיץ ע"מ למכור ולקנות דירה גדולה יותר. נראה שעדיף לי לפדות אותן עכשיו יפה שעה אחת קודם. מה אתם חושבים על השפעת הקורונה על שוק ההון ועל הקרנות השתלמות והגמל שלנו?
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 669 צפיות
שלום רב, אני כרגע בתהליך ראיונות ואני בתהליך מול חברה שהעבודה תכלול נסיעות בשטח ברחבי הארץ עם רכב צמוד. החברה עצמה לא משלמת על זמן הגעה לעבודה וסיום עבודה. הכוונה,יש ימים שתחילת העבודה בבאר שבע/ירושלים ואני מתגורר במרכז הארץ וסיום העבודה יכול לקחת זמן מבאר שבע-למרכז ועל זה אין תשלום אלא רק על סיום העבודה בבאר שבע. האם מקובל לשלם על זמן נסיעה לפחות עד תל אביב? פשוט זכור לי מתפקיד קודם שעבדתי לפני מספר שנים ששילמו לי על הזמן נסיעה עד ת"א אם סיימתי באתר מרחוק מהבית. תודה.
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 506 צפיות
הדומנו שטיפל בעבר בעניין עבור משפחתנו התפלפ ולא עונה לווטסאפים והודעות. דרוש עבור בן משפחה אחר, שעדיין לא טיפל בהשבת אזרחות, עו"ד מהפחות גרועים לעניין. אגב- אי שם אני חושב שגם אני המלצתי על העו"ד שלי, אז אם מישהו מוצא את ההצלצה ההיא בארכיון- היא בטלה...
הודעה אחרונה מאת natco, -
מנעול חלון-קיפ
מאת ד ו ד- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מנעול של חלון קים תקול. התקלה היא שהפלסיק שמאחורי הידית על הסרגל האנכי שבור. הסרגל האנכי מחובר בחלק העליון של החלון לסרגל האופקי עליו שני פינים הזזים ימינה ושמאלה לנעילה/פתיחה של החלון. לא מצאתי איך לפרק את החיבור בין הסרגלים כדי שתהיה אפשרות לשלוף אותם כדי להחליף את הפלסטיק השבור. הסברים יעזרו מאוד.
הודעה אחרונה מאת ד ו ד, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום. דירה שסובלת מעיבוי בתקופת החורף ועובש שמתפתח על הקירות והרהיטים. חקרתי לא מעט ברשת, יש ציפוי של חברת KefaRid, אין אותו למכירה בארץ, רק קבלנים מורשים להשתמש בו בגלל האחריות, העדיפות היא להימנע מכך כי זו דירה שכורה וכנראה המחיר יהיה גבוה מאוד. בשנה שעברה בוצעה צביעה של הקירות עם צבע אקרינול נגד עובש, בהחלט היה שיפור גדול אבל לחורף הנוכחי זה כבר לא הספיק, כל יום שהוא קר גם ללא גשם גורם לעובש בקירות. איזה ציפוי נגד עיבוי קיים למכירה בארץ? איפה רוכשים?
הודעה אחרונה מאת Asfanut, -
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בוקר טוב חברים, מחפש רופא מוהל מומלץ באיזור המרכז שמגיע עד הבית ולא עובד רק בקליניקה אצלו. מה המחירים +- מניסיונכם? תודה מראש. Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת rev-Match, -
הי לא מתכוון לעזוב את העבודה, כיף לי. אבל כן מתכוון לבקש העלאה. ממה שקראתי פה בפורום, קיים סיכוי שיחסי עובד מעביד יעלו על שרטון, כאשר מגיעים לבוס לבקש העלאה. במידה ויועזב, מה הפיצויים שלי?. משכורת חודשית 10500 ברוטו. 8 שנות עבודה- אבל בעצם זה 5 כי "פוטרנו" כולם והוחזרנו - שינו ח.פ של המקום. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כן, אני יודע שזה נשמע הזוי. אבל מי חשב לפני חודשיים שיאזלו רוב המלאים של מסיכות פנים, ג'ל חיטוי ונייר טואלט... ולענייננו - הדבר המפריד בין חיים למוות אצל חולי קורונה הוא מכונת חמצן. החשש הגדול הוא שבעת הצורך, בתי החולים לא יעמדו בעומס ולא יוכלו לטפל במסות של אנשים שזקוקים לחמצן. השאלה היא האם מכונת חמצן ביתי יכולה לשמש תחליף למכונה מקצועית של בית חולים? ואם כן, יש אלף ואחד דגמים - bipap, cpap ועוד כל מיני מושגים שנשגבים מבינתי. מה כדאי לרכוש (בתוך ארה"ב)? האם צריך לרכוש גם בלוני חמצן, או שיש מכונות שמסננות את האוויר שבסביבה? תודה, צחי
הודעה אחרונה מאת sperial,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 417 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- D4K
- sperial
- RBRB
- yohai71
- מחכה
- yor2
- zaf
- SlowRide
- Fixesss
- דובצע
- arik100
- srool