Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

6% מתוך ה 8 מופקדים בכל מקרה בקרן הפנסיה. ה 2.33% הנותרים משולמים על ידי המעסיק ישירות. תגיד לאשתך שתיקח את החלק של המעסיק ושתעזוב את מה שמופקד בקופה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם יש לך פחות מ-32 שנה עד הפנסיה אתה לא מאבד את הפטור ממס. כל פטור ממס שאתה מנצל לטובת משיכת כספי פיצויים בפטור יורד מחישוב פטור ממס על קצבת הפנסיה. יש איזה חישוב שניתן לבצע ולהחליט מה יותר משתלם.

שקל היום = שקל ו-35 אג' בעתיד.

משכנתא זה קל

פורסם

פות"ש, כבר אזרת ביצים והלכת לבקש העלאה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
פות"ש, כבר אזרת ביצים והלכת לבקש העלאה?

הייתי שבוע בחופש

בזמן הזה ללא ידעתי וללא התייעצות עימי, קולגה שלי שהוא 6 שנים איתי בתפקיד חופף הלך לבקש העלאה.

אמר לו הבוס הגדול זה בבדיקה.

חזר הקולגה לאחר 3 ימים ושאל מה קורה, זה עדיין בבדיקה אמר לו המנהל הגדול.

לאחר 4 ימים פנה הקולגה למנהל הדלפק שיברר מה קורה עימו, מאז נדומו השמיים.

הערכה שלי?

מסתכלים עליו בכל המצלמות שבחנות, בוחנים, ויפוטר.

ימים יגידו, אני שותק כרגע.

• מעניין 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

יום ראשון קיבל שימוע

יום שלישי היה בשימוע אמרו לו שהוא מדבר לא יפה ללקוחות ויש תלונות עליו

ביקש חודש ניסיון

מיהו החכם הרואה את הנולד? אני!!!

• מבאס 1

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

עם כזה מעסיק, ממליץ להתחיל לחפש מקום עבודה שיעריך אתכם יותר.

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

אלא אם ממש אין לך אופציות תעסוקה אחרות - תעוף משם, ויפה שעה אחת קודם. נשמע כמו מקום רעיל מאוד.

בנוגע לפיצויים - אולי דרך שתעזור לך להסתכל על הסיטואציה היא כזו: יש לך קרן פנסיה בגודל כלשהו (נניח לדוגמא, 100,000 ש״ח). מתוך כל הסכום הזה, יש סכום כסף מסוים שצבוע בצבע אחר, צבע ה״פיצויים״. כשאתה עוזב מקום עבודה, מותר לך למשוך את הכסף הצבוע הזה מבלי לשלם קנס על המשיכה - בניגוד לשאר כספי הפנסיה אשר עליהם תשלם קנס אם תחליט למשוך טרם המועד.

כשהחבר׳ה כאן רושמים לך לא למשוך, הם אומרים זאת מהסיבה שאותה קרן פנסיה בינתיים, לכאורה, תופחת (בהתאם לאפיקי ההשקעה ועלויות התפעול). היות והתפיחה היא צמודה לגודל הקרן באחוזים, אם יש לך הרבה קרן אז תקבל הרבה ריבית, ואם יש לך מעט קרן תקבל מעט. אם תמשוך את כספי הפיצויים, תצמצם את גודל הקרן הזו ולכן היא תתפח בקצב איטי יותר.

דוגמא להמחשה - אם הכסף עשה 3% בשנה למשך 30 שנים, ואם הפיצויים הם שליש מהקרן:

100,000 ש״ח יהפכו לבערך 242,000 (+142,000)

70,000 ש״ח יהפכו ל170,000 (+100,000)

יענו משכת 30,000, אבל הפסדת 42,000 -- לכן השאלה האם 42,000 הפרש על פני 30 שנים בתרחיש הזה מצדיקים את המשיכה המוקדמת.

(ובשביל להבין את עצמת הריבית דריבית: אם הריבית היתה 5%, אז ההפרש הוא 130,000, יענו למשוך 30,000 היום עולה לך 130,000 במרוצת השנים)

לכן אני מסכים שלרוב רובם של האנשים אין הגיון כלכלי במשיכת הקרן.

א-ב-ל (!)

בניגוד לשאר חברי הפורום, לא הייתי נותן עצה קטגורית שאומרת ״לא מושכים פיצויים נ ק ו ד ה״, מהסיבה שזה לאו דווקא מתאים לכל סיטואציה. אם יש לך אפיק השקעה לכסף שעלול להחזיר תשואה גבוהה יותר מהריבית דריבית + יתרונות מס, אז אולי שווה לך למשוך (נניח: אתה צריך את הכסף בשביל לפתוח עסק) - פשוט ברוב המקרים ולרוב האנשים לא באמת קיים אפיק עדיף כשמשקללים פנימה ריסק פקטור. כמובן שאם אתה מתכנן למשוך בשביל לטוס עם זה לארובה או לקנות איזו במו חדשה, אולי פחות כדאי לך למשוך (ברמה הפיננסית).

יתרה מזאת - וממש ללא קשר לשרשור הזה - לאנשים שעושים רילוקיישן חד-כיווני אני ממליץ לשקול האם כן כדאי למשוך את הכספים ולקבל גישה אליהם כעת, או להמתין עם זה ולהתמודד עם השלכות המיסוי בעתיד. אני אישית מתחרט שלא משכתי את כל כספי הפנסיה ברגע המעבר פלוס וואטאבר קנס שרוצים לתקוע לי, גם ככה מדובר בסכום זניח (in the grand scheme of things) ולצערי הוא עכשיו תקוע בישראל במערכות שאין לי גישה נוחה אליהן, עם אפס אמון, ועם עתיד של תשלומי מס על הסכום בגלל מדיניות המיסוי בארה״ב.

לשמחתי למרות שגם לי אמרו את אותן עצות קטגוריות, תפסתי את עצמי מספיק מהר והספקתי למשוך את הפיצויים - ואני בהחלט מעדיף עוד בית בפורטפוליו ע״פ עוד קצת כסף בקרן הפנסיה הישראלית.

(למען הסר ספק: אני לא טוען שזה מתאים לכל אחד, ואני מדגיש שוב שלרוב האנשים קרוב לוודאי שלא כדאי למשוך לא פיצויים ובטח לא פנסיה)

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • מעניין 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כשאומרים לא למשוך זה לא כי התשואה, אלא כי הקצבה שלו שפטורה ממס תקטן. ולכן מיסוית (החל מגיל 35+-) לא כדאי למשוך כי פוגעים בפטור.

משכנתא זה קל

פורסם
מיהו החכם הרואה את הנולד? אני!!!

אתה פיקח הרואה את הנולד, חכם היה מחליף מקום עבודה מזמן.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

פוטר בחמישי האחרון

יקבל חודש מלא רק שלא ידרוך במקום העבודה

אדון ניטצ היקר, אני מפנה אותך להודעה הראשונה שלי

כיף לי במקום העבודה

נוח לי

אני מתחיל לעבוד לפני כל הפקקים הרעים שיש בירושלים וזה טוב לי

אני מספיק להתפלל מוקדם וזה עושה לי טוב

העלאה הייתה רק בכדי שאוכל לקצץ בשעות בסוף היום כי אני רוצה להיות יותר זמן עם המשפחה.

קורונה בדרך, אם העבודה תמשיך להיות במגמת ירידה אדירה, קרי הפעולים הערבים מהשטחים יהיו בבידוד כחודש, וקבלנים גדולים לא ימשכו סחורה שהם הלב המניע של החנות ולא לקוחות קטנים אם כי גם להם יש מקום של כבוד כמובן, החנות תיסגר וכולנו נעוף הביתה אז עכשיו לדבר על העלאה זה ממש לירות לעצמך ברגל.

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

עדיין מוצא את זה קשה לי מאוד להתנהל תחת מנהל כזה איכס.

מבקשים העלאה זה דבר נורמטיבי, על מה הפיטורים בדיוק? תגיד "לא" וזהו, מה הקטע בלפטר או לחפש בקטנות? במיוחד אם זה עובד שעושה ת'עבודה כמו שצריך.

זה מה נקרא מנהל אפס, לא אאחל לו שיסגר העסק כי משפחות תלויות בו, אבל אני דיי מקווה שלאדם כזה לא יעמוד יותר בחיים מהיום עד הקבר.

לרוב זה מובן שכשיש בלאגן כמו עם הקורונה וירידה בעבודה, אנשים נוטים לא לבקש העלאת שכר.

• מעניין 2

Opel Adam S 2017

פורסם

תראה, זה מקום פרטי הוא מתנהל כמו שהוא רוצה.

אני שכיר, מה אני יכול לעשות כנגד זה?

אני רואה את ההתנהלות מהצד, גם אם יפשוט רגל המקום, אני מוגן מבחינת ביטוח לאומי.

זה המחיר שאנחנו משלמים על זה שאין לנו מקומות עם וועד חזק שנלחם.

אין יום שעובר שאני לא מתבעס שאני לא עובד מדינה עם קביעות אפס פחד מפיטורים ויציאה מוקדמת לפנסיה. הרכבת עזבה ב2002 עם סיום הפנסיה התקציבית.

אני מוצא את המקום להזכיר את 2 המקומות עבודה הקודמים שלי, מלון שרתון ירושלים- 0 אפס העלאות במשכורת וחמור מזה גם היו מקצצים שעות עקב ירידה בתפוסה.

אוויס- אין העלאה במשכורת. רוצה יותר כסף? תעשה יותר שעות נוספות {באמת שלא הגבילו} ותמכור יותר - תעלה את המשכורת שלך יותר {המנהל ביקש לוותר על הרכב הצמוד ולקבל 3000 שקל תוספת במשכורת- אמרו לו ממש לא}

BMW E36 M40 year of 1992

• תוכן חדש...