Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מישהו יודע מה המדיניות בנוגע לטיסת קונשקן שבוטלה?

זתומרת הייתי אמור להגיע לשוויץ ומשם לארץ ביטלו לי את הטיסה משוויץ וכתוצאה מזה קניתי כרטיס ממקום אחר דרך החברה שניפקה לי את הדיל המקורי... היה סיכום עקרוני שהטיסה שאני אקנה מהם תוחזר כשאני אגיע לארץ... יש מדיניות פיצוי לסוויס אייר או שעדיף להמשיך בחיי

עריכה אחרונה על ידי r.e.g.e.v
פורסם

השאלה שלך לא לגמרי ברורה. אתה שואל אם סוויס (לא אייר, סוויסאייר כבר לא קיימת....) יפצו אותך עבור הכרטיס החדש שרכשת עם חברת תעופה אחרת?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

לא.

מצטער שתחברית נכשלתי.

השאלה אם הם יפצו אותי על ביטול הטיסה בעוד שהחברה שדרכה קניתי בארץ תפצה אותי על קנית כרטיס מחברה אחרת במסלול אחר ..

כאילו מה שקרה הטיסה משוויץ בוטלה ואני קניתי כרטיס מחברה אחרת במסלול אחר מבלי להגיע בכלל לשוויץ כי ידעתי שהטיסה בוטלה (לא עליתי על הטיסה לשוויץ) במקום זה קניתי טיסה למדריד ומשם לארץ. על הטיסה הזו אמרו לי עקרונית שיזכו אותי בארץ (כרגע בתהליכים)

פורסם (נערך)

כאחד שעבד הרבה שנים בתחום, דעתי שונה מדעת קודמי.

אם הוא רכש על דעת עצמו כרטיס טיסה מבלי לדבר עם סוויס, הרי שהם יכולים להתנער מאחריות.

הנכון היה לטוס עם סוויס מהיעד, (עיר היציאה חזרה לישראל) לשוויץ, ומשם סוויס אמורים לסדר לו המשך לישראל גם אם לא ישיר.

כך הוא נשאר עם חברת סוויס ברוב קטעי הטיסה, והם "סופגים" או משלמים לחברת תעופה אחרת רק את הקטע משוויץ לישראל.

במקרה הזה, סוויס יכולים לטעון שנכפה עליהם תשלום של קטע טיסה נוסף,מארץ היעד לנקודת הטרנזיט, קטע שאוליי הם יכלו לבצע,

ןלחסוך לעצמם קנייה בחברת תעופה אחרת.

אשמח לדעת איך נגמר-כאשר ייגמר.

עריכה אחרונה על ידי סלע

סלע

פורסם
אם הוא רכש על דעת עצמו כרטיס טיסה מבלי לדבר עם סוויס, הרי שהם יכולים להתנער מאחריות.

מה הקשר בין זה ומה שכתבתי? הרי ברור שהתייחסתי לטיסה שסוויס ביטלו ולא הטיסה שרכש על דעת עצמו (שלגביו אני מסכים אתך).

Sent from my iPhone using Tapatalk
פורסם
לפני 6 דקות, סלע כתב:

הנכון היה לטוס עם סוויס מהיעד, (עיר היציאה חזרה לישראל) לשוויץ, ומשם סוויס אמורים לסדר לו המשך לישראל גם אם לא ישיר.

כך הוא נשאר עם חברת סוויס ברוב קטעי הטיסה, והם "סופגים" או משלמים לחברת תעופה אחרת רק את הקטע משוויץ לישראל.

במקרה הזה, סוויס יכולים לטעון שנכפה עליהם תשלום של קטע טיסה נוסף,מארץ היעד לנקודת הטרנזיט, קטע שאוליי הם יכלו לבצע,

ןלחסוך לעצמם קנייה בחברת תעופה אחרת.

אשמח לדעת איך נגמר-כאשר ייגמר.

אם הוא קנה את הטיסה בכרטיס אחד(ז״א כרטיס בין המקור לישראל דרך שוויץ) אז סוויס אמורים להחזיר לו את הכסף על הכרטיס מלואו, ולא רק על המקטע שהוא לא עלה עליו(כי היא התחייבה להביא אותו לתל-אביב ולא יכולה לעשות זאת).

אני קניתי כרטיס לאפריל בין תל אביב לאינברנס דרך היטרו עם בריטיש, בריטיש ביטלה לי את הכרטיס בין היטרו לאינברנס - ושלחה לי מייל שאני זכאי לקבל החזר על כל ההזמנה, שיחה של 2 דקות למוקד שלהם וקיבלתי החזר על ההזמנה במלואה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

סויס מחוייבת לתת לך פתרון - טיסה חלופית או פיצוי. 

עם ביטול הטיסה סוויס אמורה להודיע לך מה היא מציעה, והיית אמור ליצור אתה קשר לפני שרכשת את הכרטיס החלופי.

בשנים האחרונות עמדתי פעמיים בפני ביטול טיסות, בשני המקרים פניתי לחברה האחראית ונמצא פתרון. ברור שבימים אלה של השבתת מרבית הטיסות בעולם זה יותר מורכב, אבל, בדיוק מסיבה זו, לחברות התעופה הסכמים הדדיים. הבעיה היא עם חברות שאינן חברות ב-IATA ולפיכך אינן צד להסדרים אלה. אחד היתרונות של חברות לגאסי על פני LCC.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זהו היה לי מאוד מוזר ההתנהלות. סוויס הודיע על ביטול ואני נלחצתי.. פניתי לחברה בארץ ארגנו לי טיסה משוויץ לוינה לארץ כמה שעות אחרי הארגון הזה קיבלתי הודעה מאלעל על ביטול הטיסה מוינה ואז פעלתי..

אז בעיקרון יש לי לגיטימציה לפנות לסוויס או לוותר?

בגלל שלא עליתי על הטיסה לשוויץ אני לא בטוח אם הטענה לגיטימית.. למרות שבוטלה הטיסת המשך

פורסם

סויס, אוסטריאן ולופטהנזה חברים באותו איגוד של חברות תעופה.

לכן ניתן לשלב ביניהן.

שים לב מה הוא כתב: "מה שקרה הטיסה משוויץ בוטלה ואני קניתי כרטיס מחברה אחרת במסלול אחר מבלי להגיע בכלל לשוויץ כי ידעתי שהטיסה בוטלה (לא עליתי על הטיסה לשוויץ) במקום זה קניתי טיסה למדריד ומשם לארץ. על הטיסה הזו אמרו לי עקרונית שיזכו אותי בארץ (כרגע בתהליכים)". (מי אמר שיזכה אותך?)

כלומר, מרגע שנודע לו כי הטיסה מציריך לת"א בוטלה, הוא לא טס עם סויס לציריך אלא קנה כרטיס טיסה בחברת תעופה אחרת.

במקרה כזה, ייתכן והוא לא אפשר לסויס להטיס אותו עד ציריך ומשם לדאוג לו, אלא החליט על דעת עצמו לקנות כרטיס חזרה לישראל בחברת תעופה אחרת..

אם הבנתי נכון וכך התנהלו הדברים, אני לא בטוח שסויס ימהרו להחזיר במלואו את הסכום ששילם לכרטיס החזרה לישראל.

נחכה לעדכון של האיש.

סלע

פורסם

ניסיתי לפנות לסוויס כשהייתי בחול לא היה תגובה.

דרך הסוכנות נסיעות ארגנו לי עם סוויס ככל הנראה טיסה דרך וינה לארץ, הטיסה בוטלה על ידי אלעל מוינה ושוב פניתי לכולם והפעם לא עזרו לא סידרו טיסה חדשה כשהיה ברור ששויץ זה דדאנד.

פנתי לסוכנות הנסיעות אמרו לי שהם בעומס והם לא מצליחים לעשות שום דבר לא ביטולים לא סידורים לא כלום אם אני רוצה אני אקנה כרטיס חדש וכשאני אגיע לארץ יזכו אותי (הסוכנות נסיעות) כרגע אני במשא ומתן איתם.

פשוט חשבתי שסוויס עשו את כל הבלאגן (זה היה עוד לפני סגירת השמים) להבנתי החליטו שהטיסה לא רווחית וביטלו אותה..

אז כאילו מצד אחד הסוכנות כאילו דואגת לי מצד שני אני לא בטוח שיש לי מה לבוא בטענות לסוויס כי כאילו בארץ דואגים לי שאני לא יצא מופסד.

מצד שני בוא נגיד ככה שהימים האחרונים בחול היו קרנבל

• תוכן חדש...