Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לטעמי, הדיון כאן הוא לא האם אתה מחויב לתאריך חלופי זה או אחר (לי אישית נראה שברור שלא) אלא אם הלקוח מחויב בדמי הביטול. ולדעתי, במקרה הזה הוא לא מחויב לשלם לך דמי ביטול. איך שאני רואה את זה, מטרת דמי הביטול היא לפצות אותך על אובדן הכנסה פוטנציאלית כתוצאה מהביטול. מכיוון שהאירוע בוטל בשל החלטת הממשלה, ובכל מקרה לא היתה לך אפשרות לעבוד באירוע אחר באותו היום, הרי שלא נגרם לך הפסד באשמת הלקוח, אלא באשמת הממשלה. לכן הלקוח לא אמור לשאת באשמה (ובתשלום).

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • מעניין 3
פורסם
  בוא נלך רחוק

לא 3000

2000

אבל יש לך 15 מקרים כאלה

אתה מוכן לוותר ?

אני לא

אז לאנשים שהתחברתי אליהם יותר אני אוותר, ולכאלה שהתחברתי פחות לא נוותר ?

אין דבר כזה. ההתנהלות צריכה להיות שווה מול כולם

ואי אפשר להחליט לוותר על סכומים כאלה

בדיוק מאותה סיבה שמכון כושר לא מוכן לוותר על דמי ביטול של 500 שח

500 שח, לא מתעשרים מזה ולא מתים מזה נכון ?

אבל תכפיל בכמה מאות\אלפי מתאמנים

אמרתי, אני מדבר באוויר. לא מקנא בך. לא יודע מה הייתי עושה במצבך.

שאלה היא כזו. היה והלכת ל-15 משפטים כמה זה יעלה לך וכמה כסף תראה מזה באמת. הרי כל משפט יעלה לל כסף, וזמן ובכל משפט אתה תקבל תוצאה שלא בטוח תהיה זהה למשפטים האחרים.

קח 15 תכפיל ב2000 זה 30K.

כמה יעלה לך כל משפט? תכפיל ב15. עכשיו נניח שב20% מהם לא תראה שקל ותשלם הוצאות משפט.

בשאר המשפטים תקבל רק את דמי הביטול+הוצאות משפט.

אני לא יודע אם זה מתכנס למשהו ששווה לך להתעסק בו. באמת, אבל אני מדבר באוויר.

ומה עם הפגיעה בשם, הם יטנפו עליך, לא דיברתי על זה, עוד תגיע ל״צינור״ כאיש הרע.

ועוד כהנה וכהנה.

תבחר את הקרבות שלך טוב טוב, בטח עכשיו שצריך לשמור אנרגיות.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 8 דקות, malcishua כתב:

לטעמי, הדיון כאן הוא לא האם אתה מחויב לתאריך חלופי זה או אחר (לי אישית נראה שברור שלא) אלא אם הלקוח מחויב בדמי הביטול. ולדעתי, במקרה הזה הוא לא מחויב לשלם לך דמי ביטול. איך שאני רואה את זה, מטרת דמי הביטול היא לפצות אותך על אובדן הכנסה פוטנציאלית כתוצאה מהביטול. מכיוון שהאירוע בוטל בשל החלטת הממשלה, ובכל מקרה לא היתה לך אפשרות לעבוד באירוע אחר באותו היום, הרי שלא נגרם לך הפסד באשמת הלקוח, אלא באשמת הממשלה. לכן הלקוח לא אמור לשאת באשמה (ובתשלום).

ברור שנגרם לי נזק.

זה שקיים אירוע X

לא אומר שאני צריך לוותר על אירוע Y

שגם הוא אירוע שסגר איתי, שדחיתי לקוחות אחרים בגללו.

אני בסוף שנה צריך להרוויח גם את X וגם את Y

ואם אני מרוויח רק אחד מהם = אני בהפסד

פורסם

שוב, זה שנגרם לך נזק ואתה בהפסד - ברור. אבל הוא לא באשמת הלקוח. אם הלקוח מבטל - הנזק נגרם באשמתו, מכיוון שהיית יכול לעבוד באירוע אחר באותו יום אם הוא לא היה סוגר איתך. אם הממשלה מבטלת את כל האירועים באותו היום - בכל מקרה לא היית יכול לעבוד באותו היום. נגרם לך נזק, אבל לא באשמת הלקוח, אלא באשמת הממשלה. לכן הוא לא זה שצריך לשאת בתשלום דמי הביטול.

פורסם
לפני 1 דקה, malcishua כתב:

שוב, זה שנגרם לך נזק ואתה בהפסד - ברור. אבל הוא לא באשמת הלקוח. אם הלקוח מבטל - הנזק נגרם באשמתו, מכיוון שהיית יכול לעבוד באירוע אחר באותו יום אם הוא לא היה סוגר איתך. אם הממשלה מבטלת את כל האירועים באותו היום - בכל מקרה לא היית יכול לעבוד באותו היום. נגרם לך נזק, אבל לא באשמת הלקוח, אלא באשמת הממשלה. לכן הוא לא זה שצריך לשאת בתשלום דמי הביטול.

המצב הוא שהלקוח סגר איתי ושריינתי לו תאריך במשך מספר חודשים

התאריך צריך לזוז

אז הוא יזוז לתאריך שנוח לי וללקוח

ולא רק לאחד מאיתנו

אני מאמין שזה מה שבית המשפט יקבע

במיוחד בגלל שעסקים ממילא נפגעו מהמצב והלקוח לא יכול לכפות עליי  תאריך שאני תפוס בו מבלי לפצות אותי

פורסם

אם אתה מאמין לך למשפט.

שיהיה לך בהצלחה תעדכן אותנו לגבי התוצאות.

אני מאמין שהשופט יזרוק אותך מכל המדרגות.

אסביר.

האירוע המקורי בוטל. לצורך העניין אין אירוע נוסף. אתה יכול לבלוש אחרי הבחור שביטל ולהוכיח שהוא התחתן בזמן אחר. זה כלל לא משנה.

הוא יטען שהוא החליט לשנות את כל התוכניות, כי הוא בנה על הדוד מארהב שיגיע עם צ׳ק ענק לאירוע ויכסה לו את הכל, אבל הדוד לא יכל להגיע בתאריך החדש, ולכן הוא בחר לבטל חלק מהדברים באירוע. סתם סיפור שהמצאתי אבל מה הבעיה להמציא סיפורים.

אני באמת לא יודע איזה שופט יפסוק לטובתך עם כל הצער.

בשורה התחתונה הבחור בכלל לא חייב להתחתן, בטח חא לעשות אירוע, ובטח לא לעשות אירוע ולהזמין אותך. התוכנית המקורית שלו בוטלה שלא באשמתו. מכאן הוא אדם חופשי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, Transporter כתב:

המצב הוא שהלקוח סגר איתי ושריינתי לו תאריך במשך מספר חודשים

התאריך צריך לזוז

אז הוא יזוז לתאריך שנוח לי וללקוח

ולא רק לאחד מאיתנו

אני מאמין שזה מה שבית המשפט יקבע

במיוחד בגלל שעסקים ממילא נפגעו מהמצב והלקוח לא יכול לכפות עליי  תאריך שאני תפוס בו מבלי לפצות אותי

אבל עקרונית, הלקוח לא מחויב לקבוע איתך תאריך חלופי, הוא יכול פשוט לוותר על שירותיך. הוא סגר איתך על תאריך ספציפי, ומכורח הנסיבות אתה לא מסוגל לעמוד בסיכום (לא באשמתך כמובן!). מכיוון שהביטול לא קרה באשמת הלקוח, הוא לא צריך לשאת בדמי הביטול. מי שכן צריך לשאת בהם היא הממשלה (בעולם מושלם..), שאחראית להפסד שלך. 

כמובן שהאופציה הטובה ביותר (עבור שניכם) היא להצליח לסגור על תאריך חלופי, ואני מאחל לך שזה מה שיקרה בסופו של דבר. אני כן חושב שהלקוח צריך לההתאמץ ככל הניתן להגיע איתך לסיכום על תאריך חלופי שיהיה מקובל על שניכם, ולו מתוך הגינות בסיסית.

• מעניין 1
פורסם
לפני 4 דקות, malcishua כתב:

אבל עקרונית, הלקוח לא מחויב לקבוע איתך תאריך חלופי, הוא יכול פשוט לוותר על שירותיך. הוא סגר איתך על תאריך ספציפי, ומכורח הנסיבות אתה לא מסוגל לעמוד בסיכום (לא באשמתך כמובן!). מכיוון שהביטול לא קרה באשמת הלקוח, הוא לא צריך לשאת בדמי הביטול. מי שכן צריך לשאת בהם היא הממשלה (בעולם מושלם..), שאחראית להפסד שלך. 

כמובן שהאופציה הטובה ביותר (עבור שניכם) היא להצליח לסגור על תאריך חלופי, ואני מאחל לך שזה מה שיקרה בסופו של דבר. אני כן חושב שהלקוח צריך לההתאמץ ככל הניתן להגיע איתך לסיכום על תאריך חלופי שיהיה מקובל על שניכם, ולו מתוך הגינות בסיסית.

ויתור על השירות מכל סיבה שביניהן פרידה, בגידה, מוות, מחלה כרוך בתשלום דמי ביטול

פורסם

ה״שירות״ המדובר הוא שימוש בשירותיך בתאריך מסוים. הוא לא ויתר על השירות - אתה לא מסוגל לספק את השירות הזה (בשל החלטת הממשלה). הוא לא מחויב להמיר את השירות הזה בשירות בתאריך אחר.

פורסם
לפני 2 דקות, malcishua כתב:

ה״שירות״ המדובר הוא שימוש בשירותיך בתאריך מסוים. הוא לא ויתר על השירות - אתה לא מסוגל לספק את השירות הזה (בשל החלטת הממשלה). הוא לא מחויב להמיר את השירות הזה בשירות בתאריך אחר.

מסתבר שכן

לפי העו"ד

פורסם (נערך)

נניח שאתה הזמנת מודול תאורה מספק כלשהו, ושילמת מקדמה. זמן מה לאחר מכן, הספק יוצר איתך קשר, אומר שהוא לא מסוגל לספק את המודול המבוקש, ומציע לך מודול אחר שלטענתו שווה ערך. האם לדעתך אתה מחויב לקבל את הצעתו? ואם לא, האם זכותו לשמור אצלו את המקדמה?

פורסם
לפני 6 דקות, malcishua כתב:

נניח שאתה הזמנת מודול תאורה מספק כלשהו, ושילמת מקדמה. זמן מה לאחר מכן, הספק יוצר איתך קשר, אומר שהוא לא מסוגל לספק את המודול המבוקש, ומציע לך מודול אחר שלטענתו שווה ערך. האם לדעתך אתה מחויב לקבל את הצעתו? ואם לא, האם זכותו לשמור אצלו את המקדמה?

זאת לא אותה דוגמא

אין שום קשר בין אספקה ומועד אספקה

לתאריך אירוע שנקבע מראש וצריך לזוז בגלל שאסרו על קיום אירועים.

על המקדמה בכלל אין ויכוח אגב- היא לא חוזרת, זה ברור לכולם ואין שאלה בכלל

פורסם (נערך)

ודאי שיש קשר. ברגע שאתה מספק שירות שנקבע למקום וזמן ספציפיים, זמן האספקה הוא חלק אינטגלי מהשירות, מכיוון שהשירות קשור ישירות לאירוע של הלקוח, ובכל זמן אחר הוא חסר ערך עבורו.

בכל אופן, ביקשת דעות נוספות - קיבלת. מאחל לך (בכנות) שהעניינים יסתדרו על הצד הטוב ביותר.

פורסם
לפני 9 דקות, malcishua כתב:

ודאי שיש קשר. ברגע שאתה מספק שירות שנקבע למקום וזמן ספציפיים, זמן האספקה הוא חלק אינטגלי מהשירות, מכיוון שהשירות קשור ישירות לאירוע של הלקוח, ובכל זמן אחר הוא חסר ערך עבורו.

בכל אופן, ביקשת דעות נוספות - קיבלת. מאחל לך (בכנות) שהעניינים יסתדרו על הצד הטוב ביותר.

אין שום קשר בין אספקה\משלוח של מוצר שהתחייבת לזמן ואתה לא יכול לספק אותו

לבין קיום אירוע

אם הזמנתי מוצר והוא לא מגיע, יכול להיות שאני כבר לא רוצה אותו כי הייתי צריך אותו לתאריך שנקבע

אבל במקרה שלנו הלקוח מודה ומודיע שהוא מתכוון לדחות, ככה שהוא כן צריך את השירות שלי

ולכן הדחיה מותנית בהסכמת כל הצדדים

אגב, היה לקוח אחד שביטל לגמרי את האירוע והתחתן בבית כנסת - כיבדתי את זה

פורסם
לפני 32 דקות, Transporter כתב:

ויתור על השירות מכל סיבה שביניהן פרידה, בגידה, מוות, מחלה כרוך בתשלום דמי ביטול

בנוסף לשירותים שאתה נותן לאירועים אתה גם דיג'יי, נכון?

הנה סתם סיפור על הדיג'יי שניגן בחתונה שלי - 

הוא הציג לנו את החוזה, וכשהגיע לסעיף של דמי הביטול הוא אמר שהוא מחייב בדמי ביטול רק במקרה שהאירוע מתקיים ואנחנו לוקחים ספק אחר במקומו.

ציין שבמקרה והאירוע מתבטל בגלל פרידה הוא לא נוהג לקחת דמי ביטול כי הזוג כבר חטף מכה מספיק קשה ולדיג'יי המדובר לא חסרה עבודה. הוא כלל לא חייב לנהוג כך, יש שרות ויש שרות.

• תוכן חדש...