Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

באוטו שלי כרגע מותקנים הרכיבים הבאים :

רמקולים אחוריים הסדרה הישנה של פיוניר 180 וואט מוגברים על ידי מגבר DHD USA 4 יציאות (2 בשימוש)

סאב של PHASE EVOLUTION SX12 וקומפומנט של מורל מילניום(דגם ישן) מוגברים על ידי מגבר גם כן של פייז דגם CC480.. המגבר מוציא סביבות ה85 RMS (תקן DIN) לערוץ

אני מאוד מתלבט אם שווה לי כרגע להחליף את הקומפומנט של המורל מילניום בקומפומנט של מורל דוטק 6.5 אינץ'.

שמעתי את הדוטק והוא נשמע ממש מדוייק ויפה על אף ששמעתי את ה5 אינץ' אבל אני לא מאמין שהבדל גדול כל כך יהיה בינו לבין ה6...

בסטאפ הזה איך הייתם ממליצים לי לחבר את הדוטק ? האם 85 RMS בכלל ידגדגו אותו או שאני יצטרך להפעיל עליו מגבר שלם בגישור כדי להזיז אותם כמו שצריך ?

אני ישמח לשמוע עוד המלצות מה דעתכם ניתן לשפר במערכת בסביבות ה1000 שקל לא כולל את העבודה שתעשה בנפרד?

בסה"כ אני די מבסוט מהמערכת ושומעים נחמד אבל על אף שהסאב בתיבה אטומה והוא נשמע ממש מגניב ופאנצ'י הוא קצת גובר על הרמקולים וזה לא נשמע בדיוק כמו שאני מצפה מזה

שאלה נוספת איפה להתקין את הקרוסים? כרגע הם מותקנים בתוך הדלתות והם עושים לי מלא רעש כשהמערכת מנגנת הם פשוט נוגעים בדלתות .. המתקין שהרכיב לי את המערכת אמר לי שעדיף להתקין אותם בבגאז' אבל שמעתי הרבה דעות נגד שאני סתם מגדיל את ההתנגדות בזה שאני מרחיק את הקרוס, דעתכם?

בתודה רבה מראש!

אבי.

פורסם

הגברה אידיאלית לדוטק היא בסביבות ה 110 - 120 RMS , לדעתי 85 זה לא מספיק ואם אתה לא מתכוון להחליף גם את המגבר

בקרוב אז חבל על ההשקעה של הסט , סה"כ הוא סא מאוד מוצלח , סאונד נעים וכיפי - מומלץ מאוד !

פורסם

ואם אני יפעיל עליו מגבר שלם ז"א יגשר שני ערוצים של כ80RMS ויוריד את הגיין ככה שלא ינוצל כל המגבר האם יהיה ניתן לשמוע או שפשוט אי אפשר להגביר במגבר יותר חזק רמקולים חלשים ?

עוד דבר שמציק לי זה שרשום באתר שלהם שהpower זה 140 וואט בניגוד ל120 בכל השאר..?

אתה בטוח שמדובר על 110 RMS הגברה ל6.5 אינץ'?

פורסם

זה הורג אותי שאנשים חושבים שנתונים של המורל מדוייקים!

הם ממש גרועים אני אישית יכול להראות כאן לחברה שמגבר JBL 75.4 עם 104 RMS לערוץ...מפחלץ את הפולס 6X9 (_כמובן עם כיוון נכון) הרמקול מעוות קודם לכן

פורסם

קודם כל - המגבר 85 וואט שלך - ירים גם ירים

הסט מעולה! ודווקא בקטע של המיד - ככל שהמיד באס יותר קטן ככה הוא גם יותר מהיר ויותר מדוייק ופחות מושך את הצליל של המידבאס לעבר התחום הנמוך - לדעתי 6.5 אינטש זה זה מיד שכבר מתחיל למשוך בכוח לאזור הנמוך של הסאונד - לכן רצוי לבחור בסט שהוא 2WAY טוויטר עם נקודת חיתוך כמה שיותר נמוכה - הדוטק עושה את זה באופן נפלא יחסית לשאר הקומפוננטים במחיר הזה ב3200 הרץ!!! שזה פשוט יוצא מן הכלל והטוויטר שלו יורד נמוך עד 2000 הרץ.

בקטע הזה אני חושב שהאוביישן יורד ל1800 הרץ וזאת גם נקודת החיתוך בקרוס - קטלני!

בגלל זה גם מערכת רמקולים שלושה חלקים (קומפוננט) היא רמה אחת מעל 90 אחוז מהסטים שהם שני חלקים. המיד מקבל תחום תדר שאותו הוא מנגן בצורה יוצאת מן הכלל, הטוויטר מקבל את התחום שלו והתחום הנמוך מועבר למיד באס שעובד נמוך או אפילו לסאבוופר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני אישית במקוך לא הייתי משקיע על סט אחר

הסט שיש לך בסדר גמור

הייתי מעביר את הקרוסים למקום אחר כמו בגאג' או מתחת לכיסא נהג ומשקיע את ה 1000ש"ח על איטום דלתות וזה ישנה את הצליל בהרבה - מנסיון :-)

ואם אתה אומר שהסאב גובר על הצליל אז תנמיך קצת את הסאב ותעלה טיפה ווליום ייצא לך יותר מדויק

לשיקולך אחי.

hu - alpine 9877 -->front : boston acoustic pro sixsty + morel elate 8" mid bass ==>rear : mbquart 3 way 150-rms -> amps : alpine pdx150.4 , alpine mrd 1005d ,second gel battery

פורסם
אני אישית במקוך לא הייתי משקיע על סט אחר

הסט שיש לך בסדר גמור

הייתי מעביר את הקרוסים למקום אחר כמו בגאג' או מתחת לכיסא נהג ומשקיע את ה 1000ש"ח על איטום דלתות וזה ישנה את הצליל בהרבה - מנסיון :-)

ואם אתה אומר שהסאב גובר על הצליל אז תנמיך קצת את הסאב ותעלה טיפה ווליום ייצא לך יותר מדויק

לשיקולך אחי.

מצטרף לדעתו של mohadib שהסט הוא סט טוב ולדעתו שיש לך בעית איטם והתקנה שצריכה להפתר קודם, כי אם יש לך בעיות שהקרוס עושה רעש ונוגע בדלתות , משמע שיש לך או בעיה של התקנה - כלומר יושבים יותר מידי קרוב לקומפוננט שהוא עצמו יושב יותר מידי קרוב לחלקים של הדלת אולי טבעת עץ תעזור כאן, אבל לא מספיק כי עדיין נשארת לך בעית רזוננס די גדולה שאותה תפתור רק על ידי איטום . ואז תוכל להשאיר את הקרוס קרוב לקומפוננט שזה חשוב וגם העדר הצלצולים ישפר לך מאוד את הסאונד הכולל.

חוץ מזה לשים דוטק או כל קומפוננט אחר כשיש לך בעית רעש זה כמו לשים מנוע של אימפרזה בסוסיתה, היא עדיין תסע כמו סוסיתה (אומנם מאומפרזת אבל עדיין....:-) )

מאחל לך שתהנה מהתוצאות מה שתבחר לעשות ושיהיה לכולנו חג שמח יהודה

בברכה יהודה

פורסם
זה הורג אותי שאנשים חושבים שנתונים של המורל מדוייקים!

הם ממש גרועים אני אישית יכול להראות כאן לחברה שמגבר JBL 75.4 עם 104 RMS לערוץ...מפחלץ את הפולס 6X9 (_כמובן עם כיוון נכון) הרמקול מעוות קודם לכן

מי החליט שהנתונים של מורל לא מדויקים ?!

הפולס הוא רמקול שיכול לספוג 120 RMS מה שאומר שהגברה אידיאלית בשבילו היא 90 - 100 RMS

אז בוודאי שעם הגברה של 105 RMS הוא "מפחלץ" את הרמקול.

פורסם

קודם כל תודה רבה לכולם על התגובות ושהשקעתם זמן באמת לקרוא מה רשמתי.

הבעיה שלי כרגע היא שהכל מותקן כרגע באופל קורסה ואני לא יודע בדיוק עוד כמה זמן אני ימשיך להשאר עם האוטו הזה וממה שאני מבין אם אני משקיע כרגע 1000 שקל על איטום בדלתות (1000 שקל = דלתות בלבד נכון?>> כמה לכל האוטו כולל הבגאז'?) הכסף הזה ילך לי במכירה שיכולה להיות עוד שנה ואולי עוד 5 ולכן חשבתי יותר לכיוון של לקנות קומפומנט יותר טוב ולהעביר אותו מתי שאני ירכוש אוטו חדש..?

בקשר לקרוסים שנוגעים בדלתות זה מאוד מציק ותודה על כל התגובות לפתרון, אח שלי הציע רעיון שאני ישמח לשמוע את דעתכם עליו - לפתוח את הכיסוי של הדלתות ולשים איזשהו ספוג קטן שיפריד בין הקרוסים לבין הדלתות שימנע את הוויברציות - האם מישהו ניסה לעשות כזה דבר? כמה זה החזיק ? כמה זה השפיע?

אבי.

פורסם

בסטאפ הזה איך הייתם ממליצים לי לחבר את הדוטק ? האם 85 RMS בכלל ידגדגו אותו או שאני יצטרך להפעיל עליו מגבר שלם בגישור כדי להזיז אותם כמו שצריך ?

הדוטק בהחלט סט מומלץ והוא יתפקד טוב מאוד עם 85 RMS.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

בתור הבעלים הקודם של האוטו , ומי שהתקין את המורל ושמע אותם ( וכמובן , משום מה בעלים של דוטק ועוד כמה שטויות.

אבי אתה מדבר שטויות , הבעיה שלך היא של כיוון בעיקר.

המערכת כרגע לא מכוונת כמו שצריך , כשהחלפת את הרדיודיסק והיית עם המגבר הקודם שמעו יפה מאוד במילניום ( הפתיעו אפילו אותי , ואני שמתי אותם שם לפני כמה שנים טובות ), עם המגבר החדש משהו התפספס ( או כיוון מגבר , או שינוי כיוונים ברדיודיסק ) והיום שומעים הרבה פחות טוב.

זו הבעיה היחידה שלך.

תתקן את זה - ישמעו טוב.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...