Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע תוצרת ESSO

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר,

לכול המעוניינים

היום רכשתי שמן של חברת ESSO מיכל של 3.8 ליטר סינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W40 ובדרגת איכות SJ במחיר של 100 שקל אצל צנטרל ביצחק שדה.

איזה כייף לי :)

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוודאי !!

כרגע במנוע קיים שמן סינטטי מלא של LM 5W40.

החלטתי לנסות את ESSO.

הסטוק של השמנים תוצרת ESSO שקיבל 'צנטרל' עומד להסתיים.

המחיר של ESSO באוטו דיפו 188 שקל (דרגת איכות SL).

דרך אגב ESSO היום נקראים Exxonmobil או רק EXXON הם התאחדו עם MOBIL אלוהים יודע.

איזה כייף לי :)

פורסם
בוקר,

לכול המעוניינים

היום רכשתי שמן של חברת ESSO מיכל של 3.8 ליטר סינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W40 ובדרגת איכות SJ במחיר של 100 שקל אצל צנטרל ביצחק שדה.

כל הכבוד !

ולכל המעוניינים, היום קניתי חלב 3% לבן, דירוג "אחלה בחלה" במכולת של שמעון מול הבית שלי, במחיר של 4.5 ש"ח לליטר.

הנחות לממהרים, שעות פתיחה גמישות, מחזיר עודף ולא מסטיקים !

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
נשמח לשמוע התרשמויות לאחר ההחלפה.
אתה אומר את זה ברצינות?

מה הוא יגיד אחרי ההחלפה? ממה הוא "יתרשם"?

שלפתע הרכב קיבל עוד 30 כ"ס? שהשינוי משמן סינטטי אחד לאחר הפך את המנוע למוגדש?

נסיך- שיחקת אותה.

שמר- מה עדיף? מנעול רב בריח, או 333?

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

תומר, אני רציני לחלוטין.

תוספת 30 כ"ס בוודאי שלא, אבל אני מאמין שיש שינויים בהתנהגות מנוע בין שמן לשמן.

שים לב להודעה הבאה.

אני חושב שבהחלפת השמן הקרובה אני העבור לשמן תוצרת ESSO בדרגת צמיגות 5W40 בדרגת איכות SJ סינטטי מלא.

השמן זמין לקנייה אצל 'צנטרל' בתל-אביב הוא קיבל משלוח של מספר ארגזים השמן עומד בדרישות קונצרן VW 502.00.

כרגע קיים ברכב שמן 5W40 של LM סינטטי מלא, אני רוצה לנסות משהו אחר מכיוון שיש לי הרגשה שאחרי המעבר לסינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W40 של LM המנוע מעט רועש לטעמי או לשנות לצמיגות 10W40.

לפני המעבר לסינטטי היה לי ברכב שמן מינרלי וגם חצי סינטטי בדרגת צמיגות 15W40.

השימוש בשמן המינרלי וגם החצי סינטטי יצר שכבת לכלוך על פקק המילוי של השמן למרות שהרכב הוא יחסית חדש כ-45000 קילומטר (גולף).

לאחר המעבר לסינטטי מלא לא נוצרת שכבת לכלוך על פקק המילוי אבל עדיין מוקדם להסיק מסקנות מכיוון שעברו רק 1500 קילומטר.

פורסם

:mm_nah:

הבחור (מרק) משתף אתכם באינפורמציה שיכולה לעזור לכם בעתיד, כשתרצו לרכוש שמן של ESSO (ותבצעו חיפוש) או אחרים שממש עכשיו מחפשים המלצה על שמן מנוע (+ איפה וכמה עולה).

אני לא כותב כאן הרבה אבל מרתיח אותי לראות תגובות כאלו! לא לענין.

אלון

פורסם

מרק, לא בא לי לבדוק אבל אני מתאר לעצמי שאם תחפש בהודעות של המגיבים תמצא הודעות בסגנון:

"שחטו אותי אצל הפרסי, איפה קונים שמן בזול לפני שאני שם שמן חמניות?"

כך שלדעתי עזרת פה ללא מעט אנשים.

ובכל-זאת.. אני ממש לא חסיד של אטרף השמנים (סינטטים או לא) שרץ פה חזק.

לדעתי יש הרבה דברים אחרים שאפשר לדאוג להם באוטו, שמן הכי קל להחליף.

ועוד נקודה- אני בחיים לא קונה שמן שבא בגלון (3.8) מאיפה אני מוסיף 200 מ"ל?

עדיף אריזות של 5 ליטר .

אנו הולכים בדרך, כדי להבין את הדרך שבה אנו הולכים.

פורסם

אני מסכים עם התגובה של אלון..

גם אותי מעניין יהיה לשמוע על השינויים המורגשים במנוע. עכשיו אחרי ההחלפה שלי לקסטרול מגנטק אני לא מרגיש שום דבר... אולי קצת יותר שקט.

אה, ולא כל המנועים צריכים 5 ליטר שמן, וגם לא 4. שלי צריך 3. מה עושים עם שני ליטרים נוספים?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ההתרשמות שהוא יכול לשתף אותנו בה היא,

איך המנוע עובד בסרק... מה לחץ השמן אצלו.?? (נמוך\גבוה..)

רעש מנוע...עלה או ירד..

וכן הלאה..

מחכה לשמוע התרשמות ממך מרק כי אני בונה על השמן הזה.

פורסם
:mm_nah:

הבחור (מרק) משתף אתכם באינפורמציה שיכולה לעזור לכם בעתיד, כשתרצו לרכוש שמן של ESSO (ותבצעו חיפוש) או אחרים שממש עכשיו מחפשים המלצה על שמן מנוע (+ איפה וכמה עולה).

אני לא כותב כאן הרבה אבל מרתיח אותי לראות תגובות כאלו! לא לענין.

אלון

מסכים איתך.

השוואה כזו היא קלאסית מכיוון שהיא מראה הבדלים בין שני שמנים בדיוק באותה הצמיגות, מה שאומר LM ראש בראש מול ESSO. נחכה לתוצאות.

פורסם
אני מסכים עם התגובה של אלון..

גם אותי מעניין יהיה לשמוע על השינויים המורגשים במנוע. עכשיו אחרי ההחלפה שלי לקסטרול מגנטק אני לא מרגיש שום דבר... אולי קצת יותר שקט.

אה, ולא כל המנועים צריכים 5 ליטר שמן, וגם לא 4. שלי צריך 3. מה עושים עם שני ליטרים נוספים?

איתמר.

לך יש מנוע קטן.

לרוב המנועים 1 US גלון 3.78 ליטר לא מספיק לקרטר. לכן אני תומך ב-elia888 שאומר שעדיף אריזות של 5 ליטר. יש מכוניות שגם 5 ליטר לא מספיק להם ואני לא מדבר על גדולות, כמדומני שמר פעם התלונן שהקרטר של הZX דורש 5.5 ליטר. אז כבר לקנות 2 גלונים זה כבר מייקר את החלפת השמן. אבל תמיד אפשר לשמור להחלפה הבאה, לי אישית יש שריטה שכל פעם שאני מחליף שמן אני חייב לפתוח את הנייר כסף הזה.

בכל אופן אצל הישראלים השמן הכי טוב זה השמן הכי יקר - בפורום יצחק שדה LM יחסית זול לשאר החברות היוקרתיות, מה שמעורר סימן שאלה אצל חלק מהישראלים.

אני גם פעם הבאה ינסה את האיסו ונראה מה יהיה.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

• תוכן חדש...