Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע תוצרת ESSO

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מסכים איתך.

השוואה כזו היא קלאסית מכיוון שהיא מראה הבדלים בין שני שמנים בדיוק באותה הצמיגות, מה שאומר LM ראש בראש מול ESSO. נחכה לתוצאות.

ספק אם מישהו מאיתנו יוכל להגיד אם שמן אחד עולה על האחר... צריך מעבדה, ידע בנושא ומחקר. הכי טוב שנוכל לעשות זה לדווח על הבדלי טמפ' מנוע/לחץ שמן בשימוש שני השמנים. לא יותר מזה.

הפריע לי רק שזורקים סתם תגובות מסרסות לכותב פורה ואיכותי (לדעתי כמובן) שבא לשתף, לא יותר מזה. הוא יכל באותה מידה לשמור את האינפורמציה לעצמו. כל אחד יכול להרים טלפון לצנטרל ולבדוק מחיר/מלאי...

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני מסכים עם התגובה של אלון..

גם אותי מעניין יהיה לשמוע על השינויים המורגשים במנוע. עכשיו אחרי ההחלפה שלי לקסטרול מגנטק אני לא מרגיש שום דבר... אולי קצת יותר שקט.

אה, ולא כל המנועים צריכים 5 ליטר שמן, וגם לא 4. שלי צריך 3. מה עושים עם שני ליטרים נוספים?

איתמר.

איתמר שלום,

במקרה שלך המיכל של ESSO בדיוק מתאים לצרכים שלך מבחינת הכמות, 1 גלון אמריקאי=3.78 ליטר ישאר לך גם עודף.

איך אני אדע האם המעבר לשמן של ESSO מועיל למנוע שלי יותר מ-LM ?

בדיקה מעבדה,בדיקה ספקטרומטרית יכולה בוודאות לתת תמונה איזה שמן עדיף למנוע שלי.אני לא מתכוון לבע זאת.

אבל אני כן יכול לדעת האם המנוע עובד שקט יותר

צריכת שמן

צריכת דל'ק

משקעים שנוצרים על פקק המילוי

איזה פרמטרים אתם חושבים שאני יכול לבדוק בלי בדיקת מעבדה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אבל אני כן יכול לדעת האם המנוע עובד שקט יותר

צריכת שמן

צריכת דל'ק

משקעים שנוצרים על פקק המילוי

איזה פרמטרים אתם חושבים שאני יכול לבדוק בלי בדיקת מעבדה ?

העדר חיים.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

לא ניתן להרגיש בשום שינוי לאחר החלפת שמן ,כל מי שאומר שכן - טועה (ההרגשה תיהיה פסיכולוגית בלבד) .

ישנם אנשים שפותחים פה כל שבוע שרשור על שמן, וטוענים שהם הרגישו ככה וככה ! זה הכל שטויות ,בסך הכל אין הבדלים בין כל השמנים שנחשבים למעולים וחבל כל תקופה להחליף לשמן אחר בשביל לבדוק , כי הרי אין לאף אחד פה את הכלים הדרושים כדי להגיע למסקנה איזה שמן עדיף .

זה שרוצים ומוכנים להשקיע כסף ,זה נפלא אך לא תמיד היקר ביותר יהיה יותר טוב מאשר הסוג היותר זול ,בתנאי שכל עוד משתמשים בשמן מוכר ונשחב לטוב מאוד בעולם.

לדעתי ,שמן מסוג טוב בצמיגות המומלצת לפי ההוראות יצרן יהיה לא פחות טוב מכל שמן אחר שיעלה פי 4 ואם יהיו הבדלים קרוב לוודאי שיהיו זניחים וחסרי משמעות .

JDM :twisted:

פורסם
לא ניתן להרגיש בשום שינוי לאחר החלפת שמן ,כל מי שאומר שכן - טועה (ההרגשה תיהיה פסיכולוגית בלבד) .

ישנם אנשים שפותחים פה כל שבוע שרשור על שמן, וטוענים שהם הרגישו ככה וככה ! זה הכל שטויות ,בסך הכל אין הבדלים בין כל השמנים שנחשבים למעולים וחבל כל תקופה להחליף לשמן אחר בשביל לבדוק , כי הרי אין לאף אחד פה את הכלים הדרושים כדי להגיע למסקנה איזה שמן עדיף .

זה שרוצים ומוכנים להשקיע כסף ,זה נפלא אך לא תמיד היקר ביותר יהיה יותר טוב מאשר הסוג היותר זול ,בתנאי שכל עוד משתמשים בשמן מוכר ונשחב לטוב מאוד בעולם.

לדעתי ,שמן מסוג טוב בצמיגות המומלצת לפי ההוראות יצרן יהיה לא פחות טוב מכל שמן אחר שיעלה פי 4 ואם יהיו הבדלים קרוב לוודאי שיהיו זניחים וחסרי משמעות .

שלום!

יש לי פיג'ו 205 וכאשר עשיתי החלפת שמן משמן מנוע של מוסך (סביר להניח פז) לשמן מנוע של פרסטון

היה הבדל משמעותי.. יודע במה?

התחילו צילצולים!! ולא לא מהפלאפון שלי!

אז כן יש הבדל משמעותי ולא בכח סוס אלא בעבודה של המנוע , בכמה הוא עובד עגול בסרק, וכמה הוא מרעיש בטורים גבוהים.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה ..

מישהו יכול לתת הסבר למה באתרי אינטרנט של חברות גדולות כמו

Prestone ו acdelco לא מוזכר שהם מייצרות שמן?

אנו הולכים בדרך, כדי להבין את הדרך שבה אנו הולכים.

פורסם

אני מסכים איתך.

חבל על כל הכספים שאנשים מוציאים על מותגים.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
שלום!

יש לי פיג'ו 205 וכאשר עשיתי החלפת שמן משמן מנוע של מוסך (סביר להניח פז) לשמן מנוע של פרסטון

אז כן יש הבדל משמעותי ולא בכח סוס אלא בעבודה של המנוע , בכמה הוא עובד עגול בסרק, וכמה הוא מרעיש בטורים גבוהים.

יקירי, אתה לא מוסר מספיק מידע כדי שנוכל להתייחס לקביעה שלך ברצינות.

האם החלפת בין שמנים מאותו דרג? מאותה צמיגות?

הרי אין לך שמץ של מושג מה היו מאפייני השמן הישן - לפני שהחלפת לשמן של פרסטון [פרסטון???] - לפיכך הטיעון שלך מופרך מהיסוד.

אתה רוצה להשוות?

כך שני גלונים בעלי פרמטרים זהים [תיסוף דומה, צמיגות זהה, דירוג איכות זהה] קח מהם דגימה למעבדה וביתר אתה מוזמן לשחק במכונית שלך ולספר לנו על התוצאות.

לכתוב שטויות כמו "החלפתי שמן "אין לי מושג" בשמן "אין לי מושג 2" והמנוע נשמע שונה זה לא הבדל.

רון.

"העדר חיים" בהחלט מעיד על הומור משובח ואיכותי.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
שלום!

הצילצולים התחילו כתוצאה משריפת שמן, מגומיות מובילי שסתומים יבשות, השימוש בשמן סמיך מפחית את התופעה.

ב-106 שלי ביצעתי החלפת גומיות שסתומים וכרגע הרכב לא צורך שמן כלל,תופעת הצילצולים כמעט ונעלמה.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם
שלום!

שים לב למה שרשמתי ! התייחסתי לשמנים שנחשבים לטובים ואין לי מושג מה שמו לך במוסך ומה עשית באוטו שלך . חוץ מזה שצלצולים לא נובעים מהחלפת שמנים אלה מדטונציה או מכיוון הצתה לקוי .

JDM :twisted:

פורסם

אני לא יודע איזה תת דגם יש למרק 10, אבל אני בדיעה שאין שום סיבה שבעולם לשים שמן סינטטי מלא במכוניות סטנדרטיות עם מנועי 1.4- 1.6.... עדיף כבר להחליף פעם ב5000 ק"מ שמן 10-40 איכותי ועוד יישאר עודף.

אם כבר רוצים לבצע אחזקה ברמה גבוהה, אפשר את ההפרש הזה להשקיע במישורים אחרים.

בנוסף, אני ממליץ לבדוק בספר הרכב איזה שמן היצרן מוצא כאידיאלי עבור הרכב, ולהידבק לדרישה הזאת.

שלא נתחיל פתאום לראות כאן פיאט אונואים עם שמן סינטטי מלא , אבל עם צמיגים בני 10...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

עושה רושם שמרק מקצועי ביותר,וההשוואה מתבקשת.אני מניח שלא מדובר כאן על הבדלים פסיכולוגיים,והוא ידע לאמר עד כמה הוא חש בשינוי.לכן אני מברך על היוזמה,ולא מסכים עם הקביעה שלא צריך להיות שום שינוי.בהצלחה.:-)

פורסם

שלום לכולם,

פתחתי את האשכול בשביל לדווח על מחיר של השמן של חברת ESSO.הדיון גלש למקומות שונים ומשונים שכבר דובר עליהם בעבר.

הסיבה שעברתי לשימוש בשמן סינטטי מלא ובדרגת צמיגות 5W40 ודרגת סיווג SL או SM בגלל המלצות היצרן VW.

ציטוט לא מדוייק ממסמך של VW על בעיה שהופיעה ברכבים עם טורבו (מצורף מסמך מקורי).

ברכבים מסויימים התגלתה בעיה של משקעים בצורת בוצה שגרמה לנזקים שדרשו שיפוץ/החלפת מנוע.

היצרן מהר מאוד הרחיב את האחריות לרכבים אלו ל-8 שנים !!

היצרן טוען שהבעיה נובעת כנראה משימוש בשמן לא איכותי והיא החלפת שמנים בזמן.

בקריאה נוספת באתרים רבים העוסקים בעיה של מנועים שניזוקו עקב בוצה נמצא שברכבים תוצרת טויוטה,קרייזלר גם אצלם הופיעה בעיה כזו.

** משום מה בשנת 1999 היצרן VW הנחה את המוסכים לעבור לשימוש בשמן סינטטי מלא ברכבים עם מנוע טורבו.

לאחר מספר שנים יצא מסמך נוסף עם המלצות ברורות לעבור לשימוש בשמן סינטטי מלא בכול הדגמים החל משנת 1998.

במסמך מוסבר באופן ברור מה הם היתרונות של שימוש בשמן סינטטי מלא.

אני בטוח שהיצרן בדק את הנושא בצורה מעמיקה ועל מספר רב של רכבים ועם אנליזות כימיות.

אז בבקשה חבל לכתוב דברים כגון:"חבל על הכסף","לא תרגיש שום שינוי".....

חבל על הכסף ?? כפי שכתבתי בתחילת האשכול שמן סינטטי מלא של חברת ESSO במחיר של 100 שקל לא גלון זה לא הרבה.

תקראו בבקשה את המסמך בקישור בקשר להמלצות למעבר לשמן סינטטי.

v179901.pdf

Pages from Engine oil sludge.pdf

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...