Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

רכב ספורטיבי לנהג חדש - כן או לא?  

93 הצבעות

1. 1. רכב ספורטיבי לנהג חדש - כן או לא?

• כן, שיהנה וילמד
    • לא, חבל עליו וחבל על האוטו
    • ל-106 ראלי יש שלדה מטורפת!!

פוסטים מומלצים

פורסם

אם רק היית יכול היית מלקק לעצמך את התחת, נכון?

תרגע ילדון, האומגה זאת סתם בהמה של מעל טון וחצי, זה שהיא הנעה אחורית לא אומר כלום, כנראה שזאת הרצפה שהייתה להם בסטוק. ושאני אומר בהמה, זה יותר בכיוון של סאן-בירד מאשר בכיוון של M3.

אני למדתי את הקורולע הרבה יותר טוב לפני שהגעתי אתה למגבלות ואני יכול להגיד לכם ששבוע שעבר הגעתי למגבלות של הרכב הזה ומבחינתי אני דיי מיציתי אותו (כמובן שאני עדיין קורע אותו אבל זה דיי מתחיל לשעמם כי אני מרגיש שהמגבלות שלו כבר קטנות עליי), עכשיו דווקא הייתה מתאימה לי איזה אומגה טובה ...

המגבלות קטנות עלייך שומי? אני אשמח להגיע יום שישי מוקדם ולצאת איתך לנסיעה.

אני אשמח אם תראה לי איך לפני פנייה אתה עושה פליק קטן עם האוטו ונכנס אליה בסחיפה של 4 גלגלים ויוצא ממנה ישר עם גז.

או אולי לוקח פנייה עם תת היגוי כאשר אתה מודיע מראש (כמו בביליארד) איפה ההחלקה תפסיק ומאיזה מרחק מהמדרכה תהיה.

סע לבלוקבאסטר ותחזיר להם את הסרט שאתה חי בו.

זה שאולי אתה יודע מתי הרכב נכנס לתת היגוי או להיגוי יתר, לא הופך אותו לקטן עלייך.

אני רוצה לראות אותך באשתאול רודף אחרי 205 ולא מלביש את הרכב בקיר.

בקיצור, הידע שלך בנהיגה שואף לאפס מלמטה, הבעיה הגדולה היא, שאתה לא מודע לזה ואתה חושב שאם יצאת פעם אחת מתת היגוי, נהיית שומאכר קטן והאוטו נהיה קטן עלייך.

...אהה, דבר אחרון, לגבי המשפט המוזר עם האומגה MV6 הידנית.

אני יודע, אוטו ראשון הוא כמו זיון ראשון. אתה תמיד תחשוב שהוא הטוב ביותר.

WAKY WAKY האומגה היא סתם סירה גדולה עם מנוע בינוני (180 כ"ס מ-3 ליטר), אז עם מנוע טיפה יותר חזק וגיר ידני לא ישתנה הרבה, זאת עדיין תהיה סירה, רק שיהיה לה זין קטן באמצע ודוושה שלישית. זאת לא M5.

גם הרכב הראשון שאני נסעתי עליו היה עם המון מומנט, הנעה אחורית והרגשה של סירה.

זאת היתה GMC SAFARI. בדיוק כמו האומגה, רק שבספארי יש אפשרות לזיין מאחורה בנוחות.

תאמין לי שלא מעניין אותי למצוא אותה ידנית. בדיזל לעומת זאת, זה יכול להיות מעניין.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שעדיף לנהג חדש להתחיל את דרכו המוטורית ברכב בסיסי כמו 205 או פיאסטה ולא על ההתחלה ללכת על רכב ספורטיבי. עדיף להשתפשף בכביש לפני שישר הולכים על רכב ספורטיבי.

ישנם עוד מספר יתרונות בכך:

1. הרבה נהגים חדשים עושים קצת דפיקות עם האוטו וזה סתם כאב לב כשאוטו שלך נפגע.

2. הוצאות של רכב, כשיש לך רכב בסיסי אתה מתחיל להעריך את ההוצאות וזה נותן לך אומדן והערכה גם לגבי רכבים יקרים יותר וספורטיבים שיש להם הוצאות לא קטנות (לא להכניס ראש למיטה חולה לפני שיודעים אם אפשר לעמוד בכך, כספית ונפשית).

3. הכרת הרכב והמיכלולים+דרכי התמודדות. רכב ראשון ופשוט זו דרך מצויינת להתחיל להבין איך הכל עובד ואיך לטפל ולתקן.

פורסם

אני לא חושב שאפשר להכליל את כל הנהגים בקטגוריה אחת

כך שאין תשובה חד משמעית לסקר הזה לדעתי.

מצד אחד יכול להיות נהג חדש כשרוני שמבלה הרבה זמן על הכביש

ואחראי אשר לו אני חושב שאפשר שיהיה כזה אוטו ומצד שני יכול להיות אחד עם מעט

שעות נהיגה , חסר כישרון וחסר אחריות שלתת לו כזה אוטו זה נשק יום הדין.

פורסם

החבר'ה הצעירים (בלי לפגוע), אינם בעלי נסיון על הכביש, אני אנסה להקביל את המצב ללשכב עם בחורה (איזה דמיון מפותח)...

בפעם הראשונה מבעס, בשנייה כבר יותר טוב אך מהפעם השלישית המצב נראה אחרת.

ותחשבו על זה .... :wink::wink:

פורסם

שלושה דברים:

1. רועי - חסכת לי תגובה. בזמן שקראתי את ההודעה של רדרוז כבר תכננתי לפרטי פרטים מה אני הולך לכתוב לו, אבל אתה פשוט סיכמת את הכל... :D

2. סלחנות - ה-106 בהחלט איננה סלחנית, במיוחד גרסאות הספורט. דרך אגב זה אולי מוזר, אבל גם מעניין לדעת שהסקסו יותר סלחנית מה-306 שהייתה לי (שהיא גם בכלל לא סלחנית לנהג חדש)

3. סיכום ביניים - המצדדים ברכב ספורטיבי לנהג חדש והמתנגדים מתחלקים לשליש/שני שליש לטובת המתנגדים. מעניין יותר לדעת - מי מבין אלו שמצדדים ומי מבין אלו שמתנגדים, היו בעלים של רכב ספורטיבי בעודם נהגים חדשים (או עדיין כיום...)

ארבעה גאונים עדיין מאמינים שלראלי יש שלדה מטורפת. כל הכבוד!! :lol:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לדעתי, הדבר הראשון שנהג חדש צריך, זה ללמוד את הסביבה - הנהגים המזגזגים, הדודות, הנוסעים ברברס על השוליים, הולכי רגל בלתי צפויים... את כל זה כדאי לעשות קודם ברכב שדורש מהנהג פחות מעורבות בפעולות הבסיסיות, ולכן - אולי זו לא דעה פופולארית כאן - הייתי מציע לנהג חדש לנהוג קודם, כמה חודשים, ברכב אוטומטי (של ההורים?...)

אחר כך אפשר להתקדם הלאה ולהתחיל לשפר מיומנויות טכניות ושליטה ברכב ולקנות אוטו מתאים, עם גיר ידני כמובן.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אני מאלה שחושב שהמגבלות לנהג הלא ממוקצע צריכות להגיע מוקדם יחסית .

לא מפני שאני רוצה שהוא יעשה תאונה אלא מפני שאז הנזק יהיה לא בחיים שלו .

במהירות שהוא יאבד אחיזה עם רכב ספורט הוא לא יהיה מספיק מיומן לתפוס את זה בזמן , אבל זו דעתי .

דרך אגב , אני אחד מארבעת הצדיקים שחושבים שלראלי שלדה מטורפת .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
לדעתי, הדבר הראשון שנהג חדש צריך, זה ללמוד את הסביבה - הנהגים המזגזגים, הדודות, הנוסעים ברברס על השוליים, הולכי רגל בלתי צפויים... את כל זה כדאי לעשות קודם ברכב שדורש מהנהג פחות מעורבות בפעולות הבסיסיות, ולכן - אולי זו לא דעה פופולארית כאן - הייתי מציע לנהג חדש לנהוג קודם, כמה חודשים, ברכב אוטומטי (של ההורים?...)

אחר כך אפשר להתקדם הלאה ולהתחיל לשפר מיומנויות טכניות ושליטה ברכב ולקנות אוטו מתאים, עם גיר ידני כמובן.

אני לא חושב שיש מישהו שדעתו מוסחת ע"י העברת הילוך,

והוא מתבונן על ידית ההלוכים כדי לראות באיזה הילוך הוא.

לי זה דווקא עור בריכוז בנהיגה, בתור נהג חדש, להיות עירני יותר.

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

נו, זה בדיוק מוכיח את מה שאני חושב עליך באמת :lol::lol::lol:

:wink: (אופס, מה זה?)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני מאלה שחושב שהמגבלות לנהג הלא ממוקצע צריכות להגיע מוקדם יחסית .

לא מפני שאני רוצה שהוא יעשה תאונה אלא מפני שאז הנזק יהיה לא בחיים שלו .

במהירות שהוא יאבד אחיזה עם רכב ספורט הוא לא יהיה מספיק מיומן לתפוס את זה בזמן , אבל זו דעתי .

אני חושב שהכוונה בנהג חדש לא היתה כוונה לתת אוטו ספורטיבי לאחד שרק עלה על הכביש

אלה לאחד שהתנסה בערך חצי שנה עם אוטו יותר צנוע....

וכמו שכתבתי לבחור כשרוני ואחראי יש מקום לתת רכב ספורטיבי.

פורסם

נהג שצבר חצי שנה מסכנה על ההגה כבר מוכן לעלות על רכב חזק משמעותית לקודם???

תתפלא אבל לנהוג כמו שצריך לוקח הרבה מעבר לשנה,שנתיים ושלוש.

רכב זה לא אורגזמה :shock: זה לא משהו שנגמר מהר.

אנשים מפתחים יכולות נהיגה לאורך כל ימי חייהם,אם הם רוצים כמובן.

אהה והאם מישהו חושב שצריך לצבוע את הראלי בכחול ולזרוק אותה לים???

שאלה שנלקחה מפורום אחר,שם יש בחור מאוד בוגר,נשוי לתדהמתי שחושב שה-106 לדורותיהם הם חרא של מכוניות וכו' וכו' וכו' ויש לצבוע אותן ולזרוק אותן לים...

לדבריו טויוטה וסובארו הן ה-מכוניות... :shock::lol: ....נו שווין.

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

מי שאמר שלבחור כשרוני אפשר להביא את האוטו הזה - שטויות!

עד כמה בחור יכול להיות כשרוני - הוא עדיין נהג חדש.... ועדיין הוא ירצה להרביץ או משהו כזה...אין כזה דבר שלא..

אף אחד לא יוותר על 106 GTI או משהו כזה אם יש לו את התקציב לזה למרות שהוא יודע שזה לא טוב לנהג חדש, אבל כל אחד אם היה לו את התקציב, היה לוקח אותה. זה ברור.... אני מאלה שבדיעה שלנהגים חדשים לא כדאי להביא אוטו ספורטיבי, אלא אחרי שנה ויותר. ואני זה מאלה שקיבלו אוטו ספורטיבי כאוטו ראשון.....

Back to the original - NC again.

פורסם
לדעתי כן

נהג חדש אמור לדעת לינהוג על אוטו ולתפעל אותו נכון

וזה לא משנה אם זה אוטו מהיר או לא

אז בהתחלה שיסע רגיל ואז לאט לאט יוציא את היכולות מהאוטו

אתה מעט סותר את עצמך. מי קונה מכונית חזקה וספורטיבית ? אנשים כמונו, אנשים שאוהבים מוטוריקה, אנשים שכל היום מתעסקים ולומדים דברים בנושא וכדומה...

או אנשים שמתלהבים ולא מבינים בגרוש ולא מתאמצים להבין (אני יכול לזרוק פה סיפורים על אופי הנהגים הירושלמים מפה ועד הודעה חדשה).

נראה לך שאדם מסוג זה או מהסוג השני באמת יכפה על עצמו משמעת עצמית ?

לא.

אז זהו שכן, זה כן משנה אם זה רכב מהיר או לא.

רכב מהיר וחזק יפתה את הנהג ללחוץ על הדוושה כבר בימים הראשונים שלו בנהיגה, עוד לפני שהוא הספיק להכיר את אופי הנהיגה הישראלי, תשתית הכבישים,ומגבלות הרכב.

לפי דעתי, מי שמעוניין לקנות מכונית חזקה וספורטיבית, שיידע קודם לנהוג, שיידע להשתלב ולהסתגל לאופי ציבור הנהגים הישראלי,שיכיר את הדרכים ועוד...

לא מלמדים צוער בקורס טיס לטוס על F16 לפני שהוא טס על פייפר.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לדעתי כן

נהג חדש אמור לדעת לינהוג על אוטו ולתפעל אותו נכון

וזה לא משנה אם זה אוטו מהיר או לא

אז בהתחלה שיסע רגיל ואז לאט לאט יוציא את היכולות מהאוטו

אתה מעט סותר את עצמך. מי קונה מכונית חזקה וספורטיבית ? אנשים כמונו, אנשים שאוהבים מוטוריקה, אנשים שכל היום מתעסקים ולומדים דברים בנושא וכדומה...

או אנשים שמתלהבים ולא מבינים בגרוש ולא מתאמצים להבין (אני יכול לזרוק פה סיפורים על אופי הנהגים הירושלמים מפה ועד הודעה חדשה).

נראה לך שאדם מסוג זה או מהסוג השני באמת יכפה על עצמו משמעת עצמית ?

לא.

אז זהו שכן, זה כן משנה אם זה רכב מהיר או לא.

רכב מהיר וחזק יפתה את הנהג ללחוץ על הדוושה כבר בימים הראשונים שלו בנהיגה, עוד לפני שהוא הספיק להכיר את אופי הנהיגה הישראלי, תשתית הכבישים,ומגבלות הרכב.

לפי דעתי, מי שמעוניין לקנות מכונית חזקה וספורטיבית, שיידע קודם לנהוג, שיידע להשתלב ולהסתגל לאופי ציבור הנהגים הישראלי,שיכיר את הדרכים ועוד...

לא מלמדים צוער בקורס טיס לטוס על F16 לפני שהוא טס על פייפר.

שמוליק

:mm_yeah:

מילים כדורבנות. :!:

החיים הם סחיטה של המצערת.

• תוכן חדש...