Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

רכב ספורטיבי לנהג חדש - כן או לא?  

93 הצבעות

1. 1. רכב ספורטיבי לנהג חדש - כן או לא?

• כן, שיהנה וילמד
    • לא, חבל עליו וחבל על האוטו
    • ל-106 ראלי יש שלדה מטורפת!!

פוסטים מומלצים

פורסם

ל-5% הללו את אלמנט המכונית הלא מתאימה ליכולת וקיבלת אסון.

אני אישית התחלתי עם לאנסר של ההורים ואחר כך עברתי ל-205 1.4L

ואישית אני חושב שזה אחלה אוטו ללמוד איתו נהיגה אמיתית בשנים הראשונות.

החיים הם סחיטה של המצערת.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שנאמר למעלה - תלוי באישיות.

כשאני יוצא עם חברים במספר רכבים ומישהו פותח רייס, אני במקום למעוך

את דוושת הגז, נותן קצת בברקס, לתת לו.

הרכב אחרי הכל מסוגל להפוך מהדבר שאנחנו הכי אוהבים, לכלי הרג.

כשאני בנסיעה לבד, אני עושה שטויות, אבל לא הרבה.

מהסתכלות על חברים בעלי מודעות מאד נמוכה, אני רואה את ההתנהגות שלהם,

עם המכוניות של ההורים, ואני חושב שעדיף בהחלט להתחיל עם רכב חלש

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם
ל-5% הללו את אלמנט המכונית הלא מתאימה ליכולת וקיבלת אסון.

אני אישית התחלתי עם לאנסר של ההורים ואחר כך עברתי ל-205 1.4L

ואישית אני חושב שזה אחלה אוטו ללמוד איתו נהיגה אמיתית בשנים הראשונות.

:shock::shock::?:

התכוונתי ש5% שרדו את החמש שנים הראשונות שלהם על ההגה בלי לעשות תאונה אחת אפילו. כל השאר , לא משנה איזה אוטו היה להם, עשו תאונה. זה לא נתונים מדויקים, הערכה גסה בלבד. פשוט נדיר לשמוע על נהג שלא עשה תאונה בשנתיו הראשונות - טוב נו אולי כוכבי אבל זה רק כי הוא בטח נוהג כמו סבתא שלי :wink:

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

קבל טעות שלי , לא שמתי לב :oops:

בכל אופן התכוונתי להגיד שזה מן הסתם יהיה יותר מסוכן לתת לאותם נהגים טריים רכב שמושך לעשות שטויות.

זה כמו להגיד ל-RS6 לא לגעת בכבשה נאה. :wink:

או.... להגיד לת^מ$ לא להפליץ במקומות ציבוריים.

זו בקשה בלתי אפשרית. :wink:

פורסם

נער בתול - האם הזיון הראשון שלו צריך להיות קלאודיה שיפר, או שהוא יכול להסתפק בסתם איזו נועה מהכיתה ?

ולענין הרכבים - אין קשר בין ההספק או הספורטיביות.

יש חלוקה ל-2 צדדים בלבד - רכב סלחן (אפילו ספורטיבי) מול רכב לא סלחן.

לדעתי לטובת הנהג החדש עדיף שילמד על רכב סלחן. יש גם ספורטיביות סלחניות - כגון ה-106.

רכב לא סלחן מסוכן גם לנהג מנוסה, ועל אחת כמה וכמה לנהג חדש.

ה-V6 של גולף למשל, רכב חזק מאוד, מהיר מאוד, אבל סלחן לטעויות נהיגה.

לדעתי הוא הרכב האולטימטיבי לנהג שמנסה ללמוד נהיגה ספורטיבית, אבל יכול לסמוך על כל מיני מערכות אלקטרוניות (בקרת החלקה, חלוקת הנעה בין גלגלים קדמיים לאחוריים, ABS, ואפילו AIR-BAG) שיצילו אותו במקרה שיטעה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

טוב, לקח לי קצת זמן אבל בסוף גיבשתי דעה :p - לא מומלץ .

אני סופר 4 שנים עם רשיון הנהיגה שלי בימים אלה, מתוכם שנתיים וקצת על רכב סמי-ספורטיבי (ה 145) והשנתיים האחרות על יפנומטיות מחורבנות .

אמנם 4 שנים זה לא המון, אבל זה גם לא הולך ברגל - ועדיין אני מרגיש לפעמים במהלך נהיגה ספורטיבית שאם אני לא עוצר עכשיו, זה לא ייגמר בטוב .

ויש לי 2 credentials להזכיר זאת לעצמי ...

אני לא רוצה לחשוב אפילו על הדברים שעשיתי בשבועות הראשונים אחרי שקיבלתי את הרשיון, ואני עוד יותר לא רוצה לחשוב מה היה קורה אילו הסיטואציה

בה לחצתי לראשונה על הברקס בעצבנות במהלך תת היגוי חריף היתה קורית לי ב205 GTI במקום בלאנטיס 1.8 ... נכון, חוויה מתקנת :roll: , ועדיין ...

ובכלל, אני מאמין שבקניית רכב ספורטיבי בכל גיל צריך לפנות תקציב לקורסים מקצועיים, אם אתם באמת הולכים למצות את יכולותיו של הרכב שלכם .

חשוב מאוד . זה מה שאני מתכנן לעשות אם וכאשר :roll: ...

טל.

פורסם

תיקון:

ה-106 GTI לא סלחנית.

בעניין שאר הגרסאות - הכל יחסי.

במקרה של תת היגוי עדין, לא קיצוני, האם כשתעזוב את ה"גז" - הרכב יתיישר וארבעת הגלגלים יחזרו לקבל אחיזה ?

אם כן הרכב סלחן.

ברכב לא סלחן - תמיד כשהוא בתת היגוי, אפילו עדין, כשתעזוב את הגז - הוא יעבור להיגוי יתר.

ומה בעניין קלאודיה שיפר ? נשאל את הקוסם ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

גם אני גם אני :multi:

לפי דעתי, הרכב הראשון הספורטיבי המומלץ הוא אכן של הקונצרן. הרבה אחיזה והרבה בקרות (רק הוא עולה יותר מדי).

אפילו 106 או 306 ספורטיביות הן יחסית נורמליות לנהג חדש.

אבל הרכב היחידי שאסור בתכלית האיסור לנהג חדש, זאת אימפרזה.

המגבלות של הרכב כ"כ גבוהות, ברמות כאלה שאין מה להשוות לפיז'ואים. התאוצה מטומטמת לחלוטין.

רכב כזה יהרוג את הבעלים שלו אם הוא לא בוגר.

ב-106 אפשר להכנס לספין כבר ב-40 קמ"ש, במקרה הגרוע הנהג יוסיף את החתימה שלו על המדרכה הקרובה.

עם האימפרזה הוא ייכנס לספין ב-100, ואת החתימה שלו הוא יוסיף ליד המלאך גבריאל.

הבעיה ברכב היא מגבלות מטורפות אפילו לנהג מתחיל, מה שיכול לגרום לעודף ביטחון עצמי.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
תיקון:

ה-106 GTI לא סלחנית.

במקרה של תת היגוי עדין, לא קיצוני, האם כשתעזוב את ה"גז" - הרכב יתיישר וארבעת הגלגלים יחזרו לקבל אחיזה ?

אם כן הרכב סלחן.

ברכב לא סלחן - תמיד כשהוא בתת היגוי, אפילו עדין, כשתעזוב את הגז - הוא יעבור להיגוי יתר.

ומה בעניין קלאודיה שיפר ? נשאל את הקוסם ?

אני לא יודע לגבי זה.

אבל כאשר אני יוזם בכוונה היגוי יתר,לקראת שיא הפניה אני עוזב את הגז,כמובן במהירות גבוהה,באותו רגע אני נכנס להיגוי יתר. אז אני מתקן עם דוושת הגז על מנת לקבל אחיזה מחדש.

לגבי תת היגוי...אני מעדיף שלא להיתקל עוד פעם בזה..ממש לא תענוג :roll:

לא נראה לי גם רצוי יותר מידי...(לי בכל אופן).

פורסם

רז,

זה אני, או שה205 הפכה אותך לחסיד מושבע שלה ושונא 106ים מושבע עוד יותר?

אתה מגדיר הגדרות מוזרות משלך למה שאתה חושב שהוא רכב סלחן: "אם בתת היגוי לא קיצוני כשתרים רגל מהגז האוטו יתיישר ויקבל אחיזה בארבעת הגלגלים"...

מה?!?!?!

והמשפטים המצחיקים האלה שאתה זורק באוויר, "106 היא סלחנית" וכשמנסים לתקן אותך אז אתה כאילו מתרצה ואומר: טוב, נו, ניתן לכם, אבל רק הGTI היא לא סלחנית...

אותי זה פשוט משעשע.

תרשה לי לחדש לך, 106 בכל גירסאותיה (כן, כולל ה106KID) לא סלחניות. נקודה. ואת זה אני אומר מניסיון. ללא שום קשר למנוע שיושב בחרטום הרכב, ה106 היא מכונית לא סלחנית וזהו. אתה יודע מה, לא צריך אפילו תת היגוי בשביל לערער את הזנב שלה עם הרמת גז בסיבוב, רק תרים את הרגל מהגז בסיבוב עוד לפני שאיבדת אחיזה בקדמיים, ברוב המקרים אם לא תחזיר את הרגל בחזרה לאותה דוושה, תסיים בצפייה על התנועה שבנתיב שלך מהכיוון הלא נכון...

אז מה זה הופך אותה לפי ההגדרות שלך? למכונית פרועה למהדרין? לרכב סופר לא סלחני???

אני מבין שיש לך 205GTI. אני מבין שאתה אוהב אותה ונהנה לנהוג בה מאוד. גם אני הייתי שמח לנהוג על רכב כזה. אני גם מפנים את העובדה שה205, בייחוד עם מנוע כמו שלך, כשיצאה מהמפעל הייתה הרבה פחות שפויה מכל 106 סטנדרטית אחרת, (אני לא זוקף זאת לזכותה ד"א, אבל זה כבר לדיון אחר...) לעומת זאת לבוא ולשלול כל רכב אחר, בייחוד אם הוא במקרה הרכב שפיז'ו בחרה שיחליף את הרכב שלך כרכב שמיועד לאותוקהל יעד, זה נראה לי קצת אבסורדי מגוחך.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
תיקון:

ה-106 GTI לא סלחנית.

אם כן הרכב סלחן.

רז ממך לא ציפיתי לתגובה כזו שהיא תסלח לי אבל די מטומטמת במיוחד ההתיחסות ל-106 GTI

בהזדמנות כשיצא לך תשאיל מצי הליסינג שלנו 106 לבנה רופסת וסלחנית וצא איתה לכביש מס' 1 תדגום את הסלחנות הנפלאה של השילדה בעיקולים המהירים ב-160 קמ"ש וצפונה תחזור ותקרא שוב את ההודעה שלך, אם לא בא לך לצאת לנסיעה "ארוכה" תוכל להתרשם גם מפניות של 40 קמ"ש בתוך העיר תתרשם מהתחושה שתיארת ואני משתמש במילים שלך "ברכב לא סלחן - תמיד כשהוא בתת היגוי, אפילו עדין, כשתעזוב את הגז - הוא יעבור להיגוי יתר."

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

אישית, אם אני חושב על זה...אז עדיף לכל נהג חדש לחכות ולקנות אוטו בהתחלה שהוא טוב, מהנה וסבבה. לדעתי, לדוגמא, פיג'ו 205 (לא GTI). אחלה אוטו...אחר כך, לעבור לגרסא חמה של אוטו כלשהו....

אבל מה לעשות שאני קצת שונה....האוטו הראשון שנהגתי עליו לבד היה ה 106 ראלי...והמלווה שלי נגמר בלילה שבין שישי לשבת...(האמת, זה בלילה שבין שבת לראשון כי בתאריך שכתוב ברשיון למלווה אז זה כולל אותו ואסור לנהוג בו, אבל לא יכולתי לחכות ואמרתי להורים שזה לא כולל ולקחתי את האוטו...).

אני בטוח שאתם יכולים רק לדמיין איך זה 106 ראלי, במצב בלי להשתחצן - מעולה, ללילה הראשון עם הנהיגה הראשונה. זה באמת כמו לשכב פעם ראשונה עם קלאודיה שיפר (אם זאת הייתה אימפרזה אז הייתי אומר שם אחר....). זה ליל שישי, אז כל השכונה וכל העולם וכל מי שאתה מכיר, יוצא. וכולם יודעים שנגמר לך המלווה, ואת כולם אתה פוגש בשכונה...וההתלהבות והאוטו ביד...וזה באמת מסוכן. אני בטוח שאתם יכולים רק לתאר מה אתם הייתם עושים אם בלילה הראשון שלכם הייתם מקבלים ליד איזה 106 ראלי. לא שזה אוטו חלום, אבל זה פשוט אוטו מסוכן. אם אני מסתכל על אותו הלילה (לא שזה כזה רחוק מהווה) אז זה היה מסוכן. כל העולם נסע איתי באוטו באותו הלילה....

אבל מה אני יכול כבר לעשות.....הרי למכור את האוטו ולקנות 205 רגילה בשביל עוד חצי שנה לעבור שוב לראלי אני לא יעשה את זה...מה גם שהראלי זה האוטו של אחי קודם כל.

אבל כולכם אומרים שזה לא כדאי...תחשבו אתם שהוצאתם השבוע רשיון ואבא שלכם מקציב לכם למכונית 50-60 אלף שקל. כולכם יודעים שעדיף לקנות איזה 205 רגילה, או אפילו מיצ'ובישי קולט יפה, ולחכות כמה חודשים, ורק אז לעבור לגרסה ספורטיבית. אבל האמת....מי מפה היה מצליח להחזיק את עצמו ולא לקנות לעצמו אוטו ספורטיבי מסוכן (דוגמת 106 GTI או כל דבר ספורטיבי מסוכן אחר).

כל אחד משתגע קצת עם האוטו הזה. לא משנה עד כמה הוא עם ראש על הכתפיים, לפעמים אתה פשוט חייב. וליהפך, אני דווקא "משתגע" יותר באוטו כשאני לבד...אני לא כ"כ נגרר אם חברים שלי אומרים לי תיסע מהר או משהו כזה....למרות שהם לרוב לא אומרים את זה....(כי אני נוסע מספיק מהר בלי שהם יגידו....סתם, חח). בפעם הראשונה שנכנסתי עם האוטו לתת היגוי, פשוט מאינסטינקט הורדתי את הרגל מהגז, והאוטו חזר למצב רגיל. אני מפחד לדעת מה היה קורה אם זה היה 205 GTI. בפעם הראשונה שזרקתי תחת, ניסיתי לזרוק תחת, והצלחתי להתיישר על ידי כל מה ששמעתי ממכם ומאנשים אחרים...אבל לפעמים ללא ספק אני שם לב שהאוטו מושך אותי לעשות דברים מסוים אז אני מנסה למשוך אותו.....ואם אני ימשוך אותו יותר מדיי אני יאכל אותה...

אגב, יום שישי אני כניראה נוסע למגרש החלקה של מכוניות....לא יודע איך קוראים לזה בדיוק אבל אתם בטח יודעים....

Back to the original - NC again.

פורסם

אוקיי, אז הגיע תורי לענות ...

לפי דעתי לא מומלץ להתחיל לנסוע על רכב ספורטיבי ...

כתור אחד שקבל 180 כ"ס והנעה אחורית על רכב ראשון אני יכול להגיד שזה מאוד מפתה !!!

למזלי לרכב שלי הייתה בקרת אחיזה/משיכה ואני אהבתי לשחק איתה ולעצבן אותה ...

עד שיום אחד ניתקתי את כל הבקרות המעצבנות באמצע מגרש באחד מאימוני הלילה שלי, זה פשוט כאב !!! אני חייב לציין שאם זה היה קורה לי על הכביש אני בטוח הייתי מוריד כמה עמודים במקרה הטוב ואנשים במקרה הרע !!!

מהמקרה הזה אני למדתי שצריך ללמוד כל רכב טוב טוב !!! עד כמה שאני חשבתי שאני מכיר את האומגה טוב, ברגע שמנתקים את הבקרות פשוט מקבלים אוטו חדש !!! פשוט מפלצת לא מרוסנת ...

אז בקשר לכל הבקרות שדברו פה, אני יכול להעיד שהדברים האלה מצויינים ומומלצים בעיקר ברכבי הנעה אחורית !!!

אני חושב שהמקרה הזה עשה אותי נהג הרבה יותר טוב, אני למדתי את הקורולע הרבה יותר טוב לפני שהגעתי אתה למגבלות ואני יכול להגיד לכם ששבוע שעבר הגעתי למגבלות של הרכב הזה ומבחינתי אני דיי מיציתי אותו (כמובן שאני עדיין קורע אותו אבל זה דיי מתחיל לשעמם כי אני מרגיש שהמגבלות שלו כבר קטנות עליי), עכשיו דווקא הייתה מתאימה לי איזה אומגה טובה ...

לפי דעתי זה ממש טוב להתחיל מרכב חלש ולעלות לרכב ספורטיבי. אני אישית יכול להעיד שמבחינתי היה עדיף להתחיל עם הקורולה ואח"כ לעבור לאומגה ...

אני חושב שגם הבנאדם הכי אחראי שיש לא יעמוד בפיתוי אם יתנו לו נגיד STI, עליה הדרגתית ביכולת הרכב תהיה הרבה יותר טובה מאשר לקבל רכב שהמגבלות שלו פי 10000 יותר גבוהות מהיכולות שלך ...

ובקשר לחשוב אחורה אם הזמן הפך אותי לנהג טוב יותר/אחראי יותר אז כן, ברור שכיום אני נוהג הרבה יותר, במיוחד אחרי המקרה שקרה לי ...

אני מודה שאם היו נותנים לי 106 ראלי או 205 GTI הדרך לתאונה הראשונה הייתה דיי קצרה למרות שאני יכול להגיד שאני בנאדם אחראי מאוד, אני בטוח שהייתי מוצא את עצמי על המדרכה (זה כנראה היה קורה באמצע הלילה כשאין אף אחד באזור אבל זה היה קורה!!!) ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...