Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

רכב ספורטיבי לנהג חדש - כן או לא?  

93 הצבעות

1. 1. רכב ספורטיבי לנהג חדש - כן או לא?

• כן, שיהנה וילמד
    • לא, חבל עליו וחבל על האוטו
    • ל-106 ראלי יש שלדה מטורפת!!

פוסטים מומלצים

פורסם

נהג חדש צריך אותו חדש (97 ומעלה) שאי אפשר ממש להשתולל איתו (גם לנטיס יגיע ל 180 אבל תוך חצי שעה בערך ככה שאין חשש שזה יקרה אי פעם)

אוטו צריך להיות חדש כדי להכיל כל מיני מערכות בטיחות, ואפילו דברים "בסיסיים" כמו מזגן , צ'וק אוטומטי וכאלה.

ואני מצטער להגיד לכם שהאמונה שנהג זהיר ישמור על עצמו, ואם הוא ממש טוב אז לא יקרה לו כלום, כי לי הייתה קליאו (1.4 ) שלמרות שלא הייתה בדיוק ספורטיבית זה היה פשוט אוטו שדרש שיסעו בו חזק , אתם רוצים דוגמאות : אם נעצרת ברמזור , הסלד היה יורד לאט לאט (בלי סיבה מיוחדת) עד שהוא היה נכבה כדי למנוע את זה היה צורך בלחיצה נדיבה על הגז ועם מנוע 1.4 שנשמע כאילו הוא 2 ליטר או עם אגזוז לחץ התקבל שילוב שהוביל לא פעם לרייסים לא מתוכננים , דוגמא נוספת , לדוושה היו שני "קטעים" עד האמצע היא הייתה רכה מאוד ורק אח"כ היא נהייתה קשה יותר, בגלל זה התקבלה תחושה שעד לחצי דוושה האוטו מזלזל ברצון שלך לנסוע לאט (אולי זה רק אצלי) ואחרי חצי דוושה האוטו פשוט התחיל לרוץ.

דוגמא שלישית האוטו נשאר קר ב 140 קמ"ש וזה מעודד הרבה אנשים לבדוק מתי בדיוק הוא יתחמם.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נהג חדש צריך אותו חדש (97 ומעלה) שאי אפשר ממש להשתולל איתו (גם לנטיס יגיע ל 180 אבל תוך חצי שעה בערך ככה שאין חשש שזה יקרה אי פעם).

אל תז**ן את השכל!!

אוטו צריך להיות חדש כדי להכיל כל מיני מערכות בטיחות, ואפילו דברים "בסיסיים" כמו מזגן , צ'וק אוטומטי וכאלה.

[/qoute]

אל תז**ן את השכל!! יש מכוניות ישנות שיש בהן יותר מע' בטיחות מלרכב חדש.

ואני מצטער להגיד לכם שהאמונה שנהג זהיר ישמור על עצמו, ואם הוא ממש טוב אז לא יקרה לו כלום, כי לי הייתה קליאו (1.4 ) שלמרות שלא הייתה בדיוק ספורטיבית זה היה פשוט אוטו שדרש שיסעו בו חזק.

[/qoute]

צודק באמונה! אכן נהגים חושבים שאם הם הכי זהירים לא יקרה להם מאומה.

טעות בידם!

אתם רוצים דוגמאות : אם נעצרת ברמזור , הסלד היה יורד לאט לאט (בלי סיבה מיוחדת) עד שהוא היה נכבה כדי למנוע את זה היה צורך בלחיצה נדיבה על הגז ועם מנוע 1.4 שנשמע כאילו הוא 2 ליטר או עם אגזוז לחץ התקבל שילוב שהוביל לא פעם לרייסים לא מתוכננים , דוגמא נוספת , לדוושה היו שני "קטעים" עד האמצע היא הייתה רכה מאוד ורק אח"כ היא נהייתה קשה יותר, בגלל זה התקבלה תחושה שעד לחצי דוושה האוטו מזלזל ברצון שלך לנסוע לאט (אולי זה רק אצלי) ואחרי חצי דוושה האוטו פשוט התחיל לרוץ.

[/qoute]

לא קשור לנושא!

דוגמא שלישית האוטו נשאר קר ב 140 קמ"ש וזה מעודד הרבה אנשים לבדוק מתי בדיוק הוא יתחמם.

מן הסתם, מהירות זרימת האוויר במהירויות אלו היא גבוהה, והיא תקרר את המצנן ביעילות.

מצטער שתקפתי אותך אבל בחלק מדבריך דיברת שטויות.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

מי יותר בטוח ????

וולוו ???? או רנו .... להזכיר לך את תחילת ימי הNCAP ??? מה זה השטויות האלה . אז הנה ... בתחילת ימי הNCAP גילו שכל מי שנחשב לבטוח (וולוו ומרצדס ושות' ) הוא בעצם בינוני ומטה בבטיחות ואילו חברה כמו רנו היו בטוחים יותר (וגם אז הם לא היו ממש טובים אלא רק יותר טובים מאלו שנתפסו "בטוחים").

אני מדבר מנסיון כשאני אומר לך שאם היו לי צ'וק אוטומאטי ומזגן \ מפשיר אדים טוב בקליאו לא הייתי עושה תאונה ולכן אני חושב שזה חשוב מאוד שיהיו מערכות כאלה באוטו, לגבי ABS וכל השאר , הן התקדמו מאוד בשנים האחרונות ואי אפשר להשוות אותן למה שהיה קודם .

צ'וק ומזגן מורידים טרחה מהראש ומאפשרים לך להתרכז בנהיגה דרך שמשות נקיות, בטמפ' שאפשר לחשוב בה.

וזה שהוא נשאר קר ב140 כי יש הרבה רוח וכו' אני יודע אבל עצם העובדה שהוא קר אומרת שהוא לא עובד מספיק קשה כדי לחמם את עצמו (היונדאי שלי לדוגמא רותחת ב140 קמ"ש) וכשהוא קר הוא לא נראה כאילו הוא מתאמץ ולכן יש נטיה לקחת אותו קדימה.

ואני מניח שיש דרכים יותר מתוחכמות להתבטא מאשר "אל תז**ן את השכל, אבל מה כבר אפשר לצפות מירושלמי ? 8)

פורסם

ואני מניח שיש דרכים יותר מתוחכמות להתבטא מאשר "אל תז**ן את השכל, אבל מה כבר אפשר לצפות מירושלמי ? 8)

אל תז**ן את השכל!!!! :evil:

:wink:

ירושלמי...

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם
מי יותר בטוח ????

וולוו ???? או רנו .... להזכיר לך את תחילת ימי הNCAP ??? מה זה השטויות האלה . אז הנה ... בתחילת ימי הNCAP גילו שכל מי שנחשב לבטוח (וולוו ומרצדס ושות' ) הוא בעצם בינוני ומטה בבטיחות ואילו חברה כמו רנו היו בטוחים יותר (וגם אז הם לא היו ממש טובים אלא רק יותר טובים מאלו שנתפסו "בטוחים").

אני מדבר מנסיון כשאני אומר לך שאם היו לי צ'וק אוטומאטי ומזגן \ מפשיר אדים טוב בקליאו לא הייתי עושה תאונה ולכן אני חושב שזה חשוב מאוד שיהיו מערכות כאלה באוטו, לגבי ABS וכל השאר , הן התקדמו מאוד בשנים האחרונות ואי אפשר להשוות אותן למה שהיה קודם .

צ'וק ומזגן מורידים טרחה מהראש ומאפשרים לך להתרכז בנהיגה דרך שמשות נקיות, בטמפ' שאפשר לחשוב בה.

וזה שהוא נשאר קר ב140 כי יש הרבה רוח וכו' אני יודע אבל עצם העובדה שהוא קר אומרת שהוא לא עובד מספיק קשה כדי לחמם את עצמו (היונדאי שלי לדוגמא רותחת ב140 קמ"ש) וכשהוא קר הוא לא נראה כאילו הוא מתאמץ ולכן יש נטיה לקחת אותו קדימה.

מה אפשר לומר ? גילית לנו את אמריקה מחדש.

ובכלל , איזה ניסיון יש לך שאתה כזה מומחה ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

ישי, XRallye106, מה קרה ? אסור להביע דיעה ?

עם כל הצניעות, אני מאמין שנהגתי על 106 ראלי לפני שחשבתם על אחת, אבל מילא.

כל הגרסאות של ה-106 אהובות עלי מאוד, כולן מהנות, ותוכננו להנאה מנהיגה.

אבל קחו דברים בפרופורציה, הרכב הוא לא רכב ספורט עילאי טהור.

ואם כבר העלתם את ה-205 (לא זכור לי שאני הזכרתי אותה בשרשור הזה) - יש הבדלים רבים בהתנהגות בינה לבין ה-106, שהופכים אותה לסלחנית פחות. (עם כל החסרונות של זה - ויש הרבה, אפילו בנהיגה יומיומית רגועה).

תנסו לנהוג באחת - תבינו.

בהודעה הראשונה התכוונתי שהראלי, למרות היותה ספורטיבית ומהנה בהרבה, מרוב המקבילות לה - עדיין נחשבת לרכב סלחני. אם נפגעתם שזו דעתי - אני מתנצל.

ול-IDOKK:

כתבת -

אוטו צריך להיות חדש כדי להכיל כל מיני מערכות בטיחות, ואפילו דברים "בסיסיים" כמו מזגן , צ'וק אוטומטי וכאלה

צ'וק אוטומטי ? ברכב חדש ? בטיחות ? אין קשר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

IDOKK, כתבת הרבה מאוד דברים לא נכונים, תרשה לי להתייחס:

נהג חדש צריך אותו חדש (97 ומעלה) שאי אפשר ממש להשתולל איתו (גם לנטיס יגיע ל 180 אבל תוך חצי שעה בערך ככה שאין חשש שזה יקרה אי פעם)

אפשר להשתולל גם ב-90 קמ"ש, מהירות איננה השתוללות. ולנטיס מגיעה ל-160 (מספיק מהר בשבילך?) בהרבה פחות זמן מחצי שעה :p

צ'וק אוטומטי? במה הוא תורם להתנהגות הנהג? ומזגן?

אתם רוצים דוגמאות : אם נעצרת ברמזור , הסלד היה יורד לאט לאט (בלי סיבה מיוחדת) עד שהוא היה נכבה כדי למנוע את זה היה צורך בלחיצה נדיבה על הגז ועם מנוע 1.4 שנשמע כאילו הוא 2 ליטר או עם אגזוז לחץ התקבל שילוב שהוביל לא פעם לרייסים לא מתוכננים

הייתה לך תקלה באוטו. זאת הסיבה לירידת הסל"ד. רייסים לא מתוכננים? אתה יודע, אתה אמור להיות ישות עצמאית בעלת יכולת החלטה משלה - ופשוט לא לעשות רייסים!!

דוגמא נוספת , לדוושה היו שני "קטעים" עד האמצע היא הייתה רכה מאוד ורק אח"כ היא נהייתה קשה יותר, בגלל זה התקבלה תחושה שעד לחצי דוושה האוטו מזלזל ברצון שלך לנסוע לאט (אולי זה רק אצלי) ואחרי חצי דוושה האוטו פשוט התחיל לרוץ.

זה רק אצלך.

אם הוא היה מתחת ל-80 מעלות באופן קבוע, שוב - תקלה. הסיבה של "מעודד הרבה אנשים לבדוק מתי הוא יתחמם" היא בהחלט אחת הסיבות המטומטמות ששמעתי מעודי.

מי יותר בטוח ????

שוב - שטויות. רנו לא המציאו את המכונית הבטוחה, ובוולבו ומרצדס היו חידושים בטיחותיים הרבה לפני שרנו בכלל התחילו לפזול בכיוון. אני מבטיח לך שגם בתחילת ימי ה-NCAP מכוניות וולבו היו בטוחות לא פחות מאלו של רנו. הדבר היחיד שרנו הצליחו לעשות זה ליצור את המכונית הראשונה שתקבל 5 כוכבים.

אני מדבר מנסיון כשאני אומר לך שאם היו לי צ'וק אוטומאטי ומזגן \ מפשיר אדים טוב בקליאו לא הייתי עושה תאונה ולכן אני חושב שזה חשוב מאוד שיהיו מערכות כאלה באוטו

אם אתה באמת מאמין שצ'וק אוטומטי ומזגן או מפשיר אדים, היו מונעים ממך תאונה - אני מרחם עליך.

אם היונדאי שלך רותחת ב-140, משהו לא בסדר. שוב המשפט הגאוני של "כשהוא קר הוא לא מתאמץ ולכן יש נטיה לקחת אותו קדימה". גם אם הייתה לך פורשה 911 וב-220 היא לא הייתה מתאמצת, היית לוחץ יותר חזק ועושה תאונה ואז טוען "אבל היא לא התאמצה בכלל..."

נו באמת...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רז תרגיע !

ילדי הראלי זה מושג שלי, אנא אל תשייך אותו אליי

אני בספק אם נהגת ב-106 ראלי/205 GTI לפני, אבל זה לא משנה

אני מוכן להשוות בכל רגע נתון את ההיסטוריה המוטורית שלי אני סבור ששנינו באוותו גיל

הבעת דעה, אני חושב שהיא בפירוש לא נכונה ורבים יסכימו איתי

לא התיחסתי בשום צורה ל-205 GTI , כבודה במקומה מונח.

קצת פאתטי הייתי אומר להיות "מופתע" מהתגובות שקיבלת אחרי שעקצת במודע, אל תיתמם.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

מצטער על השימוש הציני שלי בביטוי ילדי הראלי - בכנות.

בעניין נסיון בנהיגה על הגרסאות:

נהגתי לראשונה ב-205 ראלי (ה-106 עדיין לא היתה קיימת אז) בשנת 91 (שכן שלי זכה בה במבצע של קוקה קולה בסופר השכונתי בשנת 89).

נהגתי ב-106 ראלי כשרק הגיעה ארצה. (בלי שום מבצע של קולה).

נהגתי רבות בכל גרסאות ה-106.

אני אוהב את כולן !!!

אבל עדיין חושב שהן סלחניות -י-ח-ס-י-ת.

אני מקווה שהשרשור הזה לא ימשיך לכיוון של ריב מטופש.

אמרתי את דעתי, ושוב אני מתנצל על השימוש בכינוי ילדי הראלי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מעניין, אבל כמו שאתה לא זוכר שהעלת את ה205 לדיון אני לא זוכר איפה ראית שרשמתי שה106 זה "רכב ספורט עילאי"... נו שוין.

גם לא הייתי ממהר כ"כ להשתמש בטיעון הגיל כהצדקה של מה שאתה מנסה לטעון, זה יכול להפוך מהר מאוד לחרב פיפיות, תשאל את כוכבי... :wink:

בכל אופן ולסיכום, אם אתה טוען שה106 היא סלחנית - אתה טועה.

לעומת זאת, במידה ואתה טוען שה106 בשלל גרסאותיה שיצאו מחברת פיז'ו כסטנדרט הן יותר סלחניות מה205 הסטנדרטיות - אתה בהחלט צודק. וזה אף תואם את רוח התקופה ואת הכיוון שאליו כל יצרני הרכב החליטו להגיע אליו במרוצת השנים.

C'est Tout.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

מה עושה כמעט כל נהג חדש? אפילו בחור אחראי, יציב, בריא בנפשו ובלי ארבעה ח'ברה באוטו שהוא רוצה להיות גבר לידם? מה? טעויות! נכון! הוא עושה טעויות!

מי מהנוכחים פה לא שגה כנהג חדש? ואני לא מדבר על תאונה חזיתית ב-150 קמ"ש. אני מדבר גם על החלקה שנגמרה במדרכה, על ברקס שנגמר כמה מטרים אחרי המקום שתכננתם, ואללה יודע מה עוד.

לי זה קרה. בהתחלה נהגתי בזהירות כי פחדתי (מעצמי, אז עוד לא היה דבר כזה חובת מלווה). אבל מהההההר מאוד פיתחתי בטחון. לא מופרז. סתם בטחון שאני יודע לנהוג.

ולא ידעתי. אף אחד לא יודע לפני שפיתח נסיון.

הרי לנהוג זה לא ידע אינטלקטואלי, אלו תחושות וחושים שמפתחים. לומדים להרגיש מתי האוטו עומד לאבד אחיזה, לומדים להעריך מרחקי בלימה בתנאים שונים, אחיזה בתנאים שונים וכו'.

ולמזלי הרב למדתי את כל זה על בשרה של חיפושית 76'. אז כשהמגבלות באו, הם באו במהירות איטית יחסית. אז הפעם הראשונה שזרקתי תחת הייתה במהירות מגוכחת באיזו כיכר באמצע הלילה, אז לא עפתי לבניין שממול, אלא רק נורא נבהלתי. וטוב שכך.

אם הייתי עולה על אנזו, 106 ראלי, מורצ'ילאגו, או כל מכונית על מדהימה אחרת - הייתי מוצא את המגבלות שלי ושל הרכב בתנאים אחרים לגמרי. ואז הייתי אולי צריך כמה כוכבי NCAP שלחיפושית בוודאי אין...

מה המסקנה שלי? הדרך הכי בטוחה לעבור את ביה"ס של החיים לנהיגה היא על מכונית שלא מעוררת בך בטחון לעשות דברים שאתה לא יודע, לא מאפשרת לך לצבור אנרגיה קינטית שתספיק למרוח אותך על קיר, ושלא יהיה לך אכפת עליה מעוד דפיקה בחניה.

אה כן, עוד משהו - לקלודיה שיפר יש שלדה מטורפת. וכמו כן צריך לשלול את זכות ההצבעה של יאשה בכל סוגיה שמצריכה שפיות ושיקול דעת. הן במישור הפורומי והן במישור הלאומי-מדיני. אני חושב שפסיכיאטר מחוזי יכול לסדר משהו...

פורסם
ולמזלי הרב למדתי את כל זה על בשרה של חיפושית 76'. אז כשהמגבלות באו, הם באו במהירות איטית יחסית. אז הפעם הראשונה שזרקתי תחת הייתה במהירות מגוכחת באיזו כיכר באמצע הלילה, אז לא עפתי לבניין שממול, אלא רק נורא נבהלתי. וטוב שכך.

אם הייתי עולה על אנזו, 106 ראלי, מורצ'ילאגו, או כל מכונית על מדהימה אחרת - הייתי מוצא את המגבלות שלי ושל הרכב בתנאים אחרים לגמרי. ואז הייתי אולי צריך כמה כוכבי NCAP שלחיפושית בוודאי אין...

אה כן, עוד משהו - לקלודיה שיפר יש שלדה מטורפת. וכמו כן צריך לשלול את זכות ההצבעה של יאשה בכל סוגיה שמצריכה שפיות ושיקול דעת. הן במישור הפורומי והן במישור הלאומי-מדיני. אני חושב שפסיכיאטר מחוזי יכול לסדר משהו...

מחקתי קצת ממה שרשמת , למה ?

כי בא לי....

עכשיו מה שאמרת נכון בהחלט וזה מה שניסיתי לטעון או טענתי למעשה.... חוץ מהאנזו....

ככה שהמצב שלך גרוע , כי אתה חושב כמוני.....

מה שכן , אם אתה חושב , משמע אתה קיים .

בכל מקרה לפסיכולוג , אין לי איך ללכת , אני יכול לקחת ת'אוטו שך' ?

( אני יודע איפה הוא נמצא.... :wink: )

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
מה שכן , אם אתה חושב , משמע אתה קיים .

, אני יכול לקחת ת'אוטו שך' ?

( אני יודע איפה הוא נמצא.... :wink: )

קודם כל - נכון. אני חושב, משמע אני קיים. אבל רוב הזמן אני לא קיים. תסיק ת'מסקנות בעצמך.

דבר שני, האוטו שלי (ברוך השם) כבר לא שם. אבל ראיתי את שלך שם לפני איזה שבוע שבועיים.

מה יהיה? המכוניות שלנו מבלות יותר זמן בבית הבראה מאשר במיטה איתנו. לא לעניין.

מה שבטוח - על האוטו שלך לא הייתי עולה כאוטו ראשון. (הנה - ההודעה הזאת טופיקית :wink: ).

פורסם
זאת היתה GMC SAFARI. בדיוק כמו האומגה, רק שבספארי יש אפשרות לזיין מאחורה בנוחות.

.

על מי אתה מנסה לעשות רושם....?!

וחוץ מזה אתה קומפקטי, אתה יכול לזיין גם במושב אחורי של מיאטה.

:D:D:D:D

פורסם

לדעתי ביה"ס הטוב ביותר הוא קארטינג.

מגיל צעיר.

אין מה להשוות יכולת של מישהו שכבר בגיל 12 הרגיש פעם ראשונה מהו איבוד זנב תחת העברת משקל, למישהו שלא יודע מה זה תתיגוי בגיל 18.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

• תוכן חדש...