Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

B4,C5,Mondeo

aorgn
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אמור לקבל רכב מהעבודה

הנתונים הם אלו:

300 ק"מ ליום

שלושה ילדים

אני גבוה כך שמזדה 6 לדוגמא מאד לא נוחה לי

האם יש אופציות טובות יותר ?

תודה

פורסם

האופציה הנכונה היא B4 עם ערכת הסבה לגז.

האופציה הנוחה: C5

המונדיאו הרבה יותר קשיחה על הכביש זה עניין של טעם.

הייתי בודק גם את הפיגו 407

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מכיוון שנושא המרחב חשוב לך מומלץ לפסול את ה-B4.

ה-C5 והמונדיאו הם חסרי תחרות בנוגע למרחב בקבוצת המשפחתיות הגדולות.

אני ממליץ לך לעשות על שניהם נסיעת מבחן ותחליט בעצמך כי לא כל מה שטוב לנו יהיה בהכרח טוב לך.

פורסם

גם אני גבוה יחסית, ולא היתה לי שום בעיה לנהוג על מאזדה 6. קח את הכיסא אחורנית, ומשוך את ההגה אליך. למרבה השמחה, ניתן לכוון אותו למרחק במכוניות האלה.

כל האופציות שנתת ראויות, עם הסתייגויות לכל אחת (ונהגתי על כולן):

• B4 - הפייבוריטית שלי. איכות נסיעה מפתיעה, הנעה (והנאה...) 4X4, מרווח פנימי סביר ואיבזור מושלם (בדגמי 2006). הגה קצת מעורפל, אבל יתכן שזה לא משמעותי עבורך, ויש רק 4 הילוכים (במאזדה יש 5).
  • C5 - מגהצת הכבישים האולטימטיבית - נוחות ללא תחרות. מרווחת מאד. מאובזרת היטב. עדיין לא מגלה אמינות יפנית, גם בדגמים החדשים. נכון שזה ליסינג, אבל לא תהנה להתקע עם האוטו, או לסיים טיול בנגב בקיץ ללא מזגן.
  • מונדיאו - מאובזרת, מאד מרווחת, התנהגות כביש והיגוי מהנים מאד, עיצוב סולידי. הגיר לעומת זאת, אינו "טיפטרוניק" ומעצבן למדי.
  • מאזדה 6 - מאובזרת, מרווח פנימי סביר לקבוצה, נסיעה מעט נוקשה, התנהגות כביש ספורטיבית ומהנה, כולל ההגה. כן - גם יש המון על הכביש - לא תרגיש בעל ייחוד...

הדרוג שלי:

1. B4
  2. מאזדה 6
  3. מונדיאו
  4. C5

אפשר לשקול גם פג'ו 407 - אבל אם אתה גבוה ותזיז את המושב עד הסוף, אף מבוגר לא יוכל לשבת מאחוריך... קצת יקר בשביל דו-מושבית.

תשקול עוד אופציה שונה ומעניינת, באותה קבוצת מחיר ומס: מאזדה 5. המון מקום, אפשר לזרוק ילד אחד מאחור ולהשיג הפסקת אש בין הדרדסים, גם עם נוסע אחד מאחור עדיין נשאר הרבה מקום למטען, הגובה מקל על הכניסה והיציאה ונותן תנוחת נהיגה "שולטת" ונוחה, אין בעית מקום לגבוהים, דלתות הזזה שימושיות מאחור, 145 כ"ס וכל הכח שתצטרך בשימוש נורמלי, גיר טיפטרוניק יפני ומדויק (אבל רק 4 הילוכים). חסרונות - אין בקרת שיוט, תאורה פנימית חלשה, מעשית היא 6 מושבים - המושב השביעי מתאים לגמדים ובעת חרום בלבד.

לסיכום - אני הייתי באותה דילמה לפני חצי שנה. לקחתי מאזדה 5, ואחרי 10,000 ק"מ אני לא מצטער לרגע. בכל מקרה - אל תוותר על נסיעות מבחן. גובה ומבנה גב הם נתונים אינדיבידואלים, ורק אתה תקבע מה נוח לך ומה לא.

בהצלחה בבחירה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

בוקר טוב,

ה B4 היא מכונית מעולה בפני עצמה (הבחירה שלי), אבל יתכן גם שלך היא לא תתאים מבחינת מרווח, לכן מה עושים ? כך את המשפחה שלך ליום כיף בסוכניות הרכב ותבצע השוואה אמיתית ללא ספקות פה ושם.

בהצלחה .

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

B4 תהיה גבולית עם שלושה בוגרים מאחור, לדעתי רק שני רכבים יוכלו להניע 3 בוגרים מאחור והם הC5 והמונדאו.

300 ק"מ ביום זה הרבה, אם הנאה מנהיגה לא מדבר אליך במיוחד, ואתה מבקש בידוד מוחלט מפגעי מעצ , רק הסיטרואן תוכל לעשות זאת.

ואתה יכול להירגע, בעיות האמינות היו בעיקר בשנת 2002 עקב מערכת המולטיפלקס, היום הרב נטול בעיות, ואמין בצורה משביעת רצון.

פורסם

אני אישית יכול להמליץ בחום רב ! על C - 5 , בתור בעלים של רכב מסוג זה ולא הראשון אני יכול בהחלט לומר לך שהרכב כן מגלה אמינות גבוהה ביותר. גם בהשוואה ליפנומטית טיפוסית, מעבר לכך ה - מונדיאו אכן קשיחה וספורטיבית יותר, כמוה גם ה - B4, אך אם הינך חובב נוחות ונוסע הרבה ומחפש לצידה גם איכות, ובטיחות אזי ללא כל ספק ה - C5 הינה הבחירה האופטימלית עבורך !

פורסם

אני מחפש כבר חודשיים רכב דומה.

לפני שבוע מצאתי .

הוא מרווח (יש לי 3 ילדים די גדולים ), שקט, יושב כמו עלוקה על הכביש.

אני ממליץ בחום.

נ.ב: מיותר להגיד איזה רכב זה.

(טוב, אז זו B4 מודל 2000 ידנית.)

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

לא יצא לי להתרשם מכל המכוניות האלה.

אבל יצא לי להתרשם מהנוחות והמרחב של המאזדה 6 והפיזו 407 ובתחום הזה ה407 ידה על העליונה בלי צל של ספק.

בדברים אחרים אני לא יכול לתת לך השוואה כי ה407 נמצאת אצלנו כולה שבוע.

בהצלחה בבחירה הנכונה

יוגב

פורסם

אם אתה חובב נהיגה לך על המונדיאו

אם אתה מחפש אמינות עם איכות לך על הסובארו

אבל אם אתה מחפש רכב שיהיה נוח ויפנק אותך בכל נסיעה, ושיהיה מרווח מספיק לכל המשפחה

לך על הסיטרואן, רק תזכור שהרכב הזה לא מומלץ לנהיגה מאומצת...

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אני מציע שתקשיב כאן רק למי שהתנסה עם רכבים אלו, ולא למי שקרא מה שיש לכתב עיתון ספורטיבי לומר.

אז כמי שמתנסה בכל יום עם סי5, אני יכול להגיד שהיא תפורה למידותיי. נסיעה יומית של 300 קילומטרים עוברת בכיף. את הגשם והסופה היא מעלימה כלא היו, ההגבהה בשטח מסדרת לי טיולי שבת מעולים, מבנה ההצבק מאפשר להעמיס את הכלבה מאחור יחד עם המון ציוד, וגיהוץ הכביש תענוג.

בערך רבע אחוז מהזמן אני נמצא בכביש בו ניתן להפגין יכולת ספורטיבית, שלא לדבר על הפקקים שלא מאפשרים להשתעשע, אז עם יד הלב, גם למבורגיני לא היתה מגיעה יותר מהר או מהנה יותר בנסיעה הממוצעת היומית.

מישהו פה המליץ על מזדה חמש, ואני חייב להגיד ממש לא. לגיסי יש כזו, והיא ללא ספק מכונית השישה-מקומות הכי צפופה שיש. בנופש האחרון בו נפגשנו, גילינו שבאוטו שלנו נכנס הרבה יותר ציוד. בתכלס הם נאלצו לוותר על המקום השישי בשביל התיקים של הילדים.

ובנושא אמינות - נכון שיש בעיות, וגם בדגם 2003 שלי, אבל לא שום דבר שתקע אותי בדרך. ואני מדבר על 90 אלף קילומטרים מהנים. ודווקא יוצא לי לא פעם לחלוף בחיוך איזו מזדה או סובארו נוצצת שנתקעת סתם כך בצד הדרך.

בתור רכב ליסינג, אין בכלל מה להתלבט. אמינות היא לא שיקול.

אה, וה- 407. אצלי היא נפסלת בגלל מרווח ונוחות נחותים, וגם כי היא תשתפשף בכניסה לחניה שלי, שנמצאת על מדרכה. מרוב פוזה ובטיחות שכחו להשאיר שם מקום לאנשים ומרווח גחון ליותר מנהיגה על מסלול משובח.

• תוכן חדש...