Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תהליך רישוי חוקי לשיפורים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באסה.

יש לי: Golf VR6

השאלה היא מה החוק במדינה? משהו אי פעם ניצח את המערכת?

אהלן.

כבר יש VR שחורה שנוסעת עם סופרצ'ארג'ר. (ד"א- אם תשים טורבו,הרכב יהיה חזק יותר בצורה משמעותית).

לגבי החוק.תשמע... אתה בישראל.יש עשרות (אם לא מאות) מכוניות שנוסעות על הכביש כשכל קשר בינן לבין המקור הוא מקרי לחלוטין. כשהיתה לי הראלי והחלפתי מנוע וכו, ויתרתי על ה"זכות" לעבור טסט כהילכתו אי פעם. אין מה לעשות- אתה הולך פעם בשנה לקומבינטור, שם 300-500 שקל (תלוי כמה הרכב משופר) ועובר. אם אתה רוצה ליצור קשר עם אחד, פשוט גש לאחת מחנויות השיפורים הרבות שבאזור בני ברק -ליד קניון איילון.מכיוון שבחנויות הללו מוכרים דברים שבגינם הרכב הופך ל"לא חוקי", תמיד יש להם מישהו מוכן ומזומן לעזור בתחום.

ד"א- עד כמה שזה נשמע מוזר- יש סיכוי לא רע שלא יבחינו במגדש.הבוחנים לא הכי חכמים ואם מדובר בקיט, הוא יכול להיראות מקורי.הבעיה שלך תהיה בפליטה (גדישה דורשת יותר דלק-משמע יותר זיהום) וברעש (אתה מן הסתם לא הולך לגדוש על רכב עם ממיר ואגזוז מקורי).

בהצלחה!

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ד"א- עד כמה שזה נשמע מוזר- יש סיכוי לא רע שלא יבחינו במגדש.הבוחנים לא הכי חכמים ואם מדובר בקיט, הוא יכול להיראות מקורי.הבעיה שלך תהיה בפליטה (גדישה דורשת יותר דלק-משמע יותר זיהום) וברעש (אתה מן הסתם לא הולך לגדוש על רכב עם ממיר ואגזוז מקורי).

בהצלחה!

תומר,

נ-ע-ל-ב-ת-י(פה צריך להופיע דוד לוי, מישהו עוד זוכר אותו?).

עמית :wink:

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לגבי החוק.תשמע... אתה בישראל.יש עשרות (אם לא מאות) מכוניות שנוסעות על הכביש כשכל קשר בינן לבין המקור הוא מקרי לחלוטין. כשהיתה לי הראלי והחלפתי מנוע וכו, ויתרתי על ה"זכות" לעבור טסט כהילכתו אי פעם. אין מה לעשות- אתה הולך פעם בשנה לקומבינטור, שם 300-500 שקל (תלוי כמה הרכב משופר) ועובר. אם אתה רוצה ליצור קשר עם אחד, פשוט גש לאחת מחנויות השיפורים הרבות שבאזור בני ברק -ליד קניון איילון.מכיוון שבחנויות הללו מוכרים דברים שבגינם הרכב הופך ל"לא חוקי", תמיד יש להם מישהו מוכן ומזומן לעזור בתחום.

יש עניין נוסף, שבעיניי הוא משמעותי יותר, והוא מה קורה במקרה של תאונה. כאן כבר לא מדובר בבוחנים של מכון טסטים, והסיכוי שתוספת של מגדש טורבו או מגדש-על תתגלה בבדיקה של הרכב לאחר התאונה גדול יותר. במידה שזה קורה, מתעוררת בעיה עם הביטוח ובעיקר בעיה פלילית. צריך לחשוב לרגע על מקרה בו דרסת ילד. באותו רגע, אם בוחן רכב מזהה שינוי מבנה לא תקני לפי החוק בארץ, וכלל לא משנה שלמערכת יש אישורים מלאים באירופה, אתה מתחיל ממקום אחר לגמרי...

רכבים שהם מוגדשים מלכתחילה יכולים לעבור שיפורי מנוע פחות בולטים מאשר רכבים שאינם מוגדשים ואתה מבקש להגדיש. אולי במכון הטסטים לא ישימו לב, אבל במקרה של תאונה לוקחים סיכון שכדאי להיות מודעים אליו.

אכן, הבעיה בארץ היא שהם יותר צדיקים מהאפיפיור. מצד אחד, אתה חייב את כל התקינות האירופאיות. מצד שני, העובדה שמערכת הותאמה לרכב ועומדת במבחנים הנדרשים לגרמניה, לא אומרת דבר וחצי דבר לגבי החוקיות שלה כאן. קשה מאוד לעשות את זה בלי היבואן, ומשרד התחבורה הוא המקום האחרון שבו יסייעו לך, להיפך. אולי עו"ד שמתמחה בתחום או יבואנים אישיים יידעו לעשות את זה, אבל עלות המערכת המדובר עולה בהתאם...

אם מדובר בקיט מלא שעבר מבחני תקינה באירופה, אז הוא צריך לעמוד בתקן זיהום האוויר. הרעש יבוא בעיקר מ-induction kit או ממערכת פליטה משופרת במקרה הזה.
פורסם

לא.

תשים לב .בקיטים מקוריים, היצרנים משתמשים בפירצה בחוק- הם מצהירים שהקיט אינו מזהם עם מערכת פליטה מקורית אשר כוללת ממיר.גם זה בקושי- בקיטים של VR לחץ הדלק מועלה ל 4 באר וזמני הפתיחה מוארכים דרך הצ'יפ. ברור שאף אחד לא שם צ'ארג'ר ומשאיר מערכת פליטה מקורית.

פורסם
לא.

תשים לב .בקיטים מקוריים, היצרנים משתמשים בפירצה בחוק- הם מצהירים שהקיט אינו מזהם עם מערכת פליטה מקורית אשר כוללת ממיר.גם זה בקושי- בקיטים של VR לחץ הדלק מועלה ל 4 באר וזמני הפתיחה מוארכים דרך הצ'יפ. ברור שאף אחד לא שם צ'ארג'ר ומשאיר מערכת פליטה מקורית.

לא לחלוטין ברור - למשל כשאני חיפשתי מגדש-על לרכב שלי, לא התכוונתי להחליף את מערכת הפליטה. היה לי חשוב להישאר במסגרת הקונפיגורציה ה"חוקית". בסוף ויתרתי (בינתיים...) מטעמים שונים - שיקולי מחיר וסיכון. מגדש-על גם מאפשר פחות משחקים שטורבו מאפשר לך, מקום בו למערכת פליטה תחליפית יש משמעות גדולה.
פורסם

http://www.kineticmotorsport.com/projects/kineticvr6tkit.html

אם זה יהיה טורבו כל מילה נוספת מיותרת.

אם סופרצ'רג'ר אז כנראה של שריק הגרמנים, אבל קודם נראה אם זה אפשרי בארץ....אולי סופרצ'רג'ר אני אצליח להסתיר יותר טוב.

"I want to die like my grandma, Peaceful in her sleep Not like the 4 other passengers in her car..."

פורסם

אם אתה בכ"ז הולך על סופרצ'ארג'ר, לך אל E&A בבני ברק. אחרי שתתחמק ממטר הניסיונות לדחוף לך כל מיני דברים ("ילד...יש לך וי אר? אנחנו בנינו את הוי אר הכי חזקה בישראל.600000 כוח סוס.שמנו לה צ'יפ.רוצה פילטר פתוח?) תנסה איכשהוא להשיג מהם טלפון של הבחור שהם שמו לו סופרצ'ארג'ר.(קח בחשבון שהם יריצו עליך מסע פירסום מדהים בעוצמתו שתקנה אצלם.המחיר שהם דורשים לקיט כזה פשוט מחריד.נדמה לי איזה שלושים אלף.אתה יכול להביא אותו בחצי מזה ולהרכיב אצל אלי חן או אצל בונבוניירה). דבר איתו ותראה אם זה מה אתה רוצה. פשוט....נסעתי על הרכב- ואז נסעתי על הוי אר של איציק (טורבו) כשהיא נסעה על חצי באר בלבד. בוא נגיד שהוי אר טורבו מפלצתית והסופרצ'ארג'ר סתם חזקה.אם יש לך יכולת (וכסף...)להביא מוצרים של שריק- יש להם קיט סעפות יניקה ופליטה שבהחלט יכול לתת לך הרבה אם אתה הולך על סופרצ'ארג'ר.

פורסם

אם אני קונה אני ארכיב אותו לבד, אני מעדיף סופרצ'רג'ר בגלל עקומת כח מאוזנת. המחשב על דריסת ילד הטרידה אותי בעבר ובדיוק בגלל זה אני מעוניין בשינוי חוקי.

לגבי הממיר...איזה ממיר? :wink:

נכון להיום למשרדי הרישוי אין את הכלים לבדוק זהום אויר עם או בלי ממיר. הממיר מסנן ברובו גזים אחרים שלא ניתנים לבדיקה במכשור הקיים.

"I want to die like my grandma, Peaceful in her sleep Not like the 4 other passengers in her car..."

פורסם
המחשבה על דריסת ילד הטרידה אותי בעבר
חפיף.אחרי הראשון אתה לא יכול להפסיק.מתמכרים לרעש.

לגבי המכשור שיש היום-נכון.אבל מה יהיה עוד שנתיים?

פורסם
אבל יש חופשי אנשים שמשנים באופן רציני את מבנה הרכב ומוציאים רישוי מתאים. איך הם עושים את זה?
או תתרגל לחוק הג'ונגל או תעבור למדינה חופשית..

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

יש שני סוגים של קשרים או בעצם יותר?

קשרים בשערות.

קשרים בשרוכים.

וכולי......................

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

פורסם

לפותח השירשור,אישור לטורבו/סופרצ'ארגר בחיים לא יתנו לך,אנשים רוצים להתקין מנוע 200 סמ"ק יותר מהמקורי ועושים להם סרט,אז למה אתה חושב שתקבל אישור?!

רוצה טורבו/סופרצ'אג'ר חוקי?! קנה רכב שהגיע ככה מהחברה, מכור את הויאר וקנה גולף ג'יטיאי/ליאון/פיאט קופה וכו' .

פורסם

יש בעיה גדולה למכוניות ספורט, משום מה הן תמיד נוגעות לך בנשמה וקשה להיפרד. מת על הVR בגלל זה אני רוצה לפנק אותה, זה לא בשבילי זה בשבילה.

פורסם

מזל שזה רק בשבילה.........לרגע חשבתי שאתה עושה את זה בשבילך.

לענייננו,אני אתמצץ לך לפי נקודות את מה שכולם כאן אמרו לך,תעשה לך את החושבים:

1.גם אם כדור הארץ ייחרב,לא תצליח להשיג אישור חוקי לכל מגדש טורבו כלשהו בישראל.

2.אפשר "לאשר" הכל,תמורת סכום סמלי של כ-300 שקלים.

3.עד התאונה שבה בוחן ייבדוק את הרכב (אין כיסוי ביטוחי,יש תיק פלילי).

4.סופרצ'ארג'ר ב-VR6 חזק,טורבו בגדישה 0.5 באר-חזק אחושרמוטה.

5.הרעש של דריסת ילדים-ממכר (זו אזהרה של משרד הבריאות ותומר הדר)

6.אם אתה גודש-תצטרף להחליף מערכת פליטה.

7.תעבור לגולף GTI,יותר קל לשפר אותה.

8.אם ל-MYRUN היה את הכפתורים של המנהלים-השרשור מזמן כבר היה נעול.

9.למשרד הרישוי אין כלים לבדוק השפעת ממיר,אבל לך תדע מה יהיה בעוד שנתיים.

10.וטיפ קטן לקראת החורף-אם האף שלך גודש,לא צריך לזה אישור,רק נייר טואלט.

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...