Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בזמן נסיעה רגילה, שמתי לב ששעון הטורים החל לזייף, תאורה פנימית של לוח מכוונים נחלשה מאוד, אורות חיצוניים נחלשו במידה ניכרת, אורות אחוריים הפסיקו לעבוד וחלונות החשמל החלו לעבוד לאט מאוד.., זה קרה בהדרגה כלומר לאט לאט האורות נכבו, הוינקים עבדו, ואחרי כמה דקות הפסיקו לעבוד.. בסוף גם חלונות החשמל הפסיקו להגיב... אך הרכב לא נכבה.. כלומר המנוע עבד ללא בעיות.

הגעתי הביתה, כיביתי את המנוע וניסיתי להתניע שוב, לא הניע.... ניסיתי להניע עם כבלים, בהתחלה לא הניע, אחרי שהרכב שניסה להניע אותי עבד מספר דקות, (רציתי למלא את המצבר שלי קצת) כאשר הוא מחובר עם הכבלים למצבר שלי... הרכב שלי הניע.. עבד עשרים דקות, ולאחר שכיביתי אותו, שוב לא הצליח להניע אבל שמעתי את נסיונות הסיבוב של הסטרטר...

יש לכם רעיונות מה יכולה להיות הבעיה, והכי חשוב... כמה יעלה לי לתקנה?

הרכב הוא מיצובישי לנסר GLX 1992..

אה וכן.. בדקתי את המים המזוקקים במצבר, ויש שם מספיק.

פורסם

שלום.

ניראה שהבעיה היא מהאלטרנטור.

אם יש לך מכשיר מדידיה וולט מטר אני אסביר לך איך לבדוק.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

ניראה שהבעיה היא מהאלטרנטור.

אם יש לך מכשיר מדידיה וולט מטר אני אסביר לך איך לבדוק.

בברכה בני ל.

בני בוקר טוב!

לא נראה שהבעיה היא רק אלטרנטור,עובדה שחיבר לאוטו אחר,והפעיל 10דקות.

זה אמור היה להטעין את המצבר שלו,לפחות להנעה נוספת אחת.

וחוץ מזה לא ידענו שאתה דובר גם ערבית, יפה, "מדרוב"

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

הבעיה היא באלטרנטור.

זה שלא הניע עם קבלי עזר מייד, סימן שהקבלים אינם מקצועיים, היינו דקים מידי.

מכיוון שהרכב פעל מס' דקות, ודרך הכבלים נטען באופן חלקי, אומנם מינמילי המצבר שלו שהתרוקן, הצליח להניע עם קבלי העזר הגרועים האלה כי במזל הגיע לנקודה שהכח המינמלי במצבר שלו והכח שהעבירו קבלי העזר, ביחד , הביא להנעה.

יש לזכור כי המינוח אלטרנטור, הוא בעצם אי הגעת טעינה למצבר שיכול כמובן לנבוע מסיבות נוספות, ברוב רובם של המקרים זהו אלטרנטור תקול (מקולקל).

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

היה לי בדיוק את אותה הבעיה, גם אני חשבתי אלטרנטור או מצבר שהגיע לקיצו: הלכתי למוסך והעוזר של המוסכניק ככה סתם בלי לבדוק החליט שזה האלטרנטור וכשהוא כמעט התחיל לפרק אמרתי לו שיבדוק אם יש טעינה אז הוא בדק וגילה שיש טעינה ואז הנענו את האוטו עם כבלים ורב מודד שמחובר למצבר וראיתי יופי יופי איך המתח של המצבר תוך דקה וחצי יורד לאפס. בסןף זה היה המצבר שפשוט איבד כל יכולת לאגור אנרגיה ומצבר זה הרבה יותר זול מאלטרנטור ככה שאם יש לך וולטמטר(מודד מתח) תניע את הרכב בעזרת כבלים תן לו לעבוד דקה לבד ואז תכבה את הרכב אבל תשאיר את המודד מחובר ואז אם תראה את המספרים נופלים אז המצבר הלך

?!?!?!?מי זרק ביצה זה?!?!?!? חוליגנים, חולרות

פורסם

תודה, האמת היא ששמתי אלטרנטור משופץ לפני פחות מחודש ברכב לאחר שהקודם שבק חיים. והיום כאשר הגעתי למוסך, אמרו לי שאכן הבעיה היא אלטרנטור.. או יותר מדוייק - איזשהו חלק שלא זוכר את שמו בתוך האלטרנטור.

בכל אופן, האלטרנטור תוקן, במסגרת האחריות שהייתה לי עליו אך המוסכניק שלי אמר לי שהאלטרנטור כנראה נשרף בגלל איזה בעיה במצבר שכן המצבר שלי בן 5 שנים, וכנראה הגיע לסוף חייו, המוסכניק אומר שהמצבר שורף את האלטרנטור...

יכול להיות דבר כזה?

פורסם

היום בזמן נסיעה רגילה, אורות חיצוניים נחלשו במידה ניכרת, וחלונות החשמל החלו לעבוד לאט מאוד..

אותו דבר קרה גם לי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=75426&highlight=%EE%F6%E1%F8+%E5%F4%F7%F7+%FA%F0%E5%F2%E4

במקרה שלי היה מדובר כנראה רק באלטרנטור,אבל גם הוחלף מצבר לאחד טרי יותר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
ועכשיו זה מניע בלי בעיות?

אכן מניע ללא בעיות..לפחות היום הניע

בקשר למצבר.. יש לכם המלצות למצברים? ובאיזה חנויות לקנות? אני מראשל"צ אז אשמח לקנות מצבר שיחזיק לי עוד 5 שנים

למרות שכנראה אין בעיה במצבר....

בכלל.. כמה צריכה לעלות לי החלפת מצבר?

• תוכן חדש...