Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קטנה וחמה (עד כמה שאפשר) עד 20K.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השירשור שלום

205 GTI הוא אחד המכוניות שיוצא לי לנהוג שמעלות חיוך בכל פעם שנוסעים על האוטו

אבל לכל סוכריה יש מקל :twisted:

הרכב דורש הרבה משאבים של זמן כסף וסבלנות ברזל

רכב זה גם אם הושקע בו סכום של 20 K לא יגמרו בו הדברים שצריך לתקן

לא לקנות רכב ב2K כי תקלל את היום הזה

החלקים עולים בחלק מהמקרים כמו אחוז ניכר מרכב (מנוע של נעילה מרכזית 1K, צינור שמן פתח מילוי \בלוק מנוע 900 שקל )

לכן החלום לשפץ את האוטו ברמת שהוא יצא מהמפעל שמור לבעלי ממון עם שריטה עמוקה (חלק רק עם שריטה :wink: )

לא רכב יום יום אבל מכוניות מושלמת לסוף שבוע

אותו דבר הראלי 205 שהמדוברת במצב מעולה אבל אותו סיפור צריך תשומת לב

שני המכוניות יודעות לנשוך אותך לכן לבן אדם שהוציא רשיון שיצאו אותו מהרשימת

הציע לך את 306

חפש את ה3 דלתות היא נוחה יותר נראה טוב והמחיר פחות או יותר בתקציב

חיה בסכנת הכחדה 205 GTI

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגב, אם אתה עדיין בכיוון של סקסו/106 ושות', גם AX באה בחשבון (ל AX יש פחות חלקי פח - מה שגם יכול להתבטא בבטיחות פאסיבית נמוכה יותר) - אך היא קלילה מאוד וחסכונית בדלק, מה שנותן לה ביצועים טובים מאוד יחסית.

205 יש עד מודל 98 והמחירים צמודים לתקציב שלך (הבחור שהיה כאן בפורום מכר ב 22K אחת מודל 98 יד ראשונה עם איזה 75,000 ק"מ - מציאה אמיתית).

מה שכן, ולמרות המודל ה"מתקדם" יחסית, קח בחשבון שאתה נכנס להרפתקה צרפתית (או במילים אחרות: קח בחשבון ששום דבר לא צפוי).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצטער לקלקל את השמחה, אבל טעם במכוניות זה דבר שצריך לפתח. כמו שלא תמליץ על יין ב 2000 ש"ח לבקבוק לאדם ששתה רק קולה עד עכשיו, הוט האץ' משומש זה צרה שרק מי שהחזיק כזו יודע כמה היא צרורה.

בתור נהג וסטודנט מתחיל, אתה צריך אמצעי תחבורה אמין, בטוח, וכלכלי. אני שמח שלהוריך יש כיסים עמוקים, ואני מקווה שהם מודעים לתוכניות חלוקת הממון שלך. אני מבין גם את הצורך של בן כמעט 18 בגלגלים סקסיים, אבל בינינו, אתה עוד לא יודע להוציא את המקסימום ממשפחתית אוטומטית, אז מה אתה צריך 2002 / 205GTI / חלום רטוב אחר?

לו הייתי אביך, הייתי ממליץ לך להשקיע את ה 20K בסובארו החדשה ביותר שניתן לקנות בסכום. ניסן סאני או 323 זה גם אפשרות. ככה תגיע כל יום ללימודים בזמן, לא תרוקן את כיסי ההורים, ותפתח את היכולת והטעם המוטורי שלך. לאט לאט.

נמרוד

פורסם
מצטער לקלקל את השמחה, אבל טעם במכוניות זה דבר שצריך לפתח. כמו שלא תמליץ על יין ב 2000 ש"ח לבקבוק לאדם ששתה רק קולה עד עכשיו, הוט האץ' משומש זה צרה שרק מי שהחזיק כזו יודע כמה היא צרורה.

נו, וזה אומר שמתחילים ללמוד אנינות טעם "מיין פטישים"?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

רחמימוב, הרשה לי לחלוק עליך.

אדם שמתחיל את חייו המוטוריים עם סאני, סופו שישדרג אותה לבאלנו כשירצה לעלות מדרגה.

למה לנהג חדש, רווק וללא ילדים לסוע ברכב משפחתי אפרורי ומשעמם (ובטח גם אוטומטי), כשבאותו הסכום הוא יכול לקנות מכונית מהנה יותר (בלי קשר לבימר 2002 או 205GTI), כגון 106, פיאסטה, סאקסו, פולו, ואפילו פונטו וכו ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רחמימוב, הרשה לי לחלוק עליך.

אני מרשה, mel.

אחת המכוניות שלמדתי ממנה הכי הרבה, היתה סיטרואן דיאן מודל 1976. קניתי אותה בתור סטודנט תפרן כדי לנסוע בתוך ירושלים. לאוטו היה מנוע קירור אויר עוצמתי בן 602 סמ"ק שחולקו בין שתי בוכנותיו. אני לא זוכר מה היה ההספק המדויק, נדמה לי שמשהו סביב ה 30 כס"ב.

בדיאן לא היה מקום לטעויות. כל החלפת הילוך בעליות של ירושלים היתה קריטית. איחור קטן בהורדת הילוך, ונדונת להזדחלות א-ר-ו-כ-ה במעלה ההר.מכל מישור או ירידה היה צריך להפיק את מקסימום התאוצה. אני למדתי את עקומת הכח של האוטו הזה כמו שלא למדתי אף אוטו אחר לפניו, והתוצאות ניכרו בשטח. הביצועים שהצלחתי להוציא ממנה היו ממש.....סבירים.

אולי סובארו אוטומטית זה באמת קצת מוגזם, אבל סאני ידנית היא אופציה אמינה, זולה והגיונית לצרכיו. אם זה מפדח יותר מידי, פיאסטה או פולו או אפילו פונטו הן גם אפשרויות הגיוניות. לדחוף נער לקניה של ב.מ.וו מזדקנת, יקרה לאחזקה, עם יכולות גבוהות משל הנהג - זה לא הגיוני.

נמרוד

פורסם
אבל סאני ידנית היא אופציה אמינה, זולה והגיונית לצרכיו. אם זה מפדח יותר מידי, פיאסטה או פולו או אפילו פונטו הן גם אפשרויות הגיוניות. לדחוף נער לקניה של ב.מ.וו מזדקנת, יקרה לאחזקה, עם יכולות גבוהות משל הנהג - זה לא הגיוני.

נמרוד

זה לא קשור לפדיחה, זה קשור לעובדה שאין שום סיבה לחובב הגה לבחור במכונית עם התנהגות כביש גרועה כמכונית ראשונה. יש מספיק מכוניות עם ביצועים נורמלים, עליות אחזקה סבירות והתנהגות כביש משובחת שיישמשו בית ספר מצויין לנהג חדש, כמו פיז'ו למיניהן. אין שום סיבה בעולם להתחיל את החוויה המוטורית במכונית אנמית כמו הסאני. אנינות טעם לא מפתחים ע"י זה שמתחילים עם המיץ של הזבל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

205 יש עד מודל 98

איציק

תיקון קל... עד 99 כולל ... ואלו באות עם הגה כוח בחלקן לפי רמת האבזור למיטב ידיעתי.

אני חושב שאיציק אמר דברים נכונים ובבסיסו של דבר אם אתה קונה 205 משנתון גבוה קרי 98,99 או AX מאותו אזור שנתונים הסיכוי לבעיות נמוך יותר מכוון שזהו לא רכב ספורטיבי אבל הנהיגה ברכבים אלו עדיין מהנה ביותר!...

בסופו של דבר אני חושב שה205 1.4 היא הברירה הטבעית :D עם צריכת דלק של 1:12 במקרה הרע... (אצלי 1:15 וגם 1:16) הדבר פשוט הופך לעסקה שאי אפשר לסרב לה...

מבחינת זמינות חלקים ... אין מה לדאוג..יש מלא.

תשמור עלייה היא תתן לך מעצמה ולא תאכזב.. תתעלל? והיא תתעלל לך בכיס..

פורסם
לפותח השירשור שלום

הרכב דורש הרבה משאבים של זמן כסף וסבלנות ברזל

רכב זה גם אם הושקע בו סכום של 20 K לא יגמרו בו הדברים שצריך לתקן

לא לקנות רכב ב2K כי תקלל את היום הזה

החלקים עולים בחלק מהמקרים כמו אחוז ניכר מרכב (מנוע של נעילה מרכזית 1K, צינור שמן פתח מילוי \בלוק מנוע 900 שקל )

לכן החלום לשפץ את האוטו ברמת שהוא יצא מהמפעל שמור לבעלי ממון עם שריטה עמוקה (חלק רק עם שריטה :wink: )

לא רכב יום יום אבל מכוניות מושלמת לסוף שבוע

אותו דבר הראלי 205 שהמדוברת במצב מעולה אבל אותו סיפור צריך תשומת לב

שני המכוניות יודעות לנשוך אותך לכן לבן אדם שהוציא רשיון שיצאו אותו מהרשימת

הציע לך את 306

חפש את ה3 דלתות היא נוחה יותר נראה טוב והמחיר פחות או יותר בתקציב

נאלץ למחות

הרכב יכול לנסוע נסיעות יומיומיות, בלי שום בעיות

בנוסף, ההשקעה היא לא גדולה כמו שטענת.

לכותב ההודעה - ניתן למצוא המון 205GTI סטנדרטיות.

פשוט תחפש

גם בYAD2

גם בPSI

וגם פה.

המחיר בהתאם כמובן. (למעט דביל שלא יודע מה יש לו ביד, וגם זה קורה לידעתך.).

אל תשלול, תתפלא, יש הפתעות (אבל לא מתנות).

פורסם
ניר שלום, קוראים לי צחי.:-Dאיזה מצחיקים אתם לפעמים...שלום צחי כהן, קוראים לי ניר. בלי כוונה להעליב אותך חלילה וחס, שאל את עצמך את השאלה הבאה -

האם אני באמת צריך דגם ספורטיבי? (דגם ספורטיבי קרי - GTI, ראלי, GSI ושות').

כנראה שGTI,GSI ושילושים אחרים אני לא ממש צריך. אבל אני רוצה משהו קצת יותר מבסיסי, הרכב עלול להיתקע אצלי תקופה לא קצרה , ואני לא רוצה לקנות כדי למכור אחרי שנה כדי "להשתדרג". אני רוצה להתחיל ממשהו קצת גבוה, ולתפס לשם עם הזמן.

יש לך שכל ניר, וכמו שאתה בטח יודע, הרכבים האלו עברו חיים בהרבה יותר קשים מרכבים "רגילים",

ועל מכוניות כאלו שכן נקיות ומתוחזקות כמו שצריך, המחיר המבוקש בהתאם. אין ארוחות בחינם (אנחנו לא נגדים). יש לי שכל? אפילו אני לא ידעתי...אני יודע, ובגלל זה מנסה להימנע מרכבים בעיתיים כמו אלה שהזכרת. קרא את תגובותיי בשירשור ותבין שאני לא להוט בכלל על GTI, ונקודת ההתחלה שלי הייתה סקסו.

לדעתי, יש מספיק רכבים "רגילים" שניתן למצוא בשוק בקלות יחסית, עם מנועים טובים והגה מתקשר, שיספקו לך הנאה מנהיגה. אתה משלם פר מילים? דבר....:wink:

מכונית "ספורטיבית" יקח לך המון זמן לחפש, ולכשבסוף תמצא את הכלה, ע"מ להנות ממנה תצטרך ליישר איתה קו בסכום יפה.

מה הלאה? אתה צריך את הרכב לנסיעות ארוכות יומיומיות. נניח שיישרת קו והרכב במצב מכאני/חשמל תקין.

יש לך נוחות נסיעה וצריכת דלק פחות טובה מאשר דגם רגיל. הרכבים האלו ברובם לא נמכרו בכמויות גדולות,

ולכן יהיה לך יותר קשה להשיג חלפים. מה עם חלק שעלול להשבית לך את הרכב והפיתרון היחידי שיעמוד לך הוא EBay?

:?אתה צודק היכן-שהוא, אבל כמו שאמרתי אני לא מנסה להכניס את עצמי לצרה!

תחשוב על זה. מנסה לחשוב על הכל...

לפותח השירשור שלום

מתי כבר תבינו, אני ממש (אבל ממש) לא להוט על 205GTI. וכבר כתבתי את זה: "בגלל זה אני גם מנסה להימנע ממכוניות כאלה (205GTI, BMW318/320,106XSI וכד') אשר עברו מספר רב של ידיים ומצבם אינו ברור וידוע במעמד הקניה".

אגב, אם אתה עדיין בכיוון של סקסו/106 ושות', גם AX באה בחשבון (ל AX יש פחות חלקי פח - מה שגם יכול להתבטא בבטיחות פאסיבית נמוכה יותר) - אך היא קלילה מאוד וחסכונית בדלק, מה שנותן לה ביצועים טובים מאוד יחסית. אם יש משהו שלא אקח גם בחינם זו AX, הרכב פשוט לא לטעמי ונראה קלסטרופובי מאוד לאחד כמוני.

205 יש עד מודל 98 והמחירים צמודים לתקציב שלך (הבחור שהיה כאן בפורום מכר ב 22K אחת מודל 98 יד ראשונה עם איזה 75,000 ק"מ - מציאה אמיתית). עד מודל 99'. רק מה הרכב שווה?

מה שכן, ולמרות המודל ה"מתקדם" יחסית, קח בחשבון שאתה נכנס להרפתקה צרפתית (או במילים אחרות: קח בחשבון ששום דבר לא צפוי). יש לי בבית כבר קרוב לשנה סיטרואן קסארה 99' 1.8, זה נחשב? :roll:

איציק

מצטער לקלקל את השמחה, אבל טעם במכוניות זה דבר שצריך לפתח. כמו שלא תמליץ על יין ב 2000 ש"ח לבקבוק לאדם ששתה רק קולה עד עכשיו, הוט האץ' משומש זה צרה שרק מי שהחזיק כזו יודע כמה היא צרורה. אבל גם לא מתחילים ממי אסלה כדי להנות ממים מינרלים, לא?

בתור נהג וסטודנט מתחיל, אתה צריך אמצעי תחבורה אמין, בטוח, וכלכלי. אני שמח שלהוריך יש כיסים עמוקים, ואני מקווה שהם מודעים לתוכניות חלוקת הממון שלך. אני מבין גם את הצורך של בן כמעט 18 בגלגלים סקסיים, אבל בינינו, אתה עוד לא יודע להוציא את המקסימום ממשפחתית אוטומטית, אז מה אתה צריך 2002 / 205GTI / חלום רטוב אחר? א. להוריי אין כיסים עמוקים. איך הגעת לזה?

ב. אני מחפש כבר קרוב לחצי-שנה חיפושית שנת 64' ומטה, מה לי ולגלגלים סקסיים? (אלא אם זה נחשב סקסי במיוחד. ואני לא מודע לכך).

ג. תקרא מה שכתבתי למוטי ולצחי-כהן, אני עלול להתקע עם הרכב תקופה לא קצרה, וכשאני אשתדרג מבחינת טעם במכוניות ויכולות נהיגה, מה אעשה ברכב? אני לא רוצה לקנות בשביל למכור.

ד. אני לא מחפש 205GTI, גם אף פעם לא חיפשתי. אתם דחפתם אותה לפה!

לו הייתי אביך, הייתי ממליץ לך להשקיע את ה 20K בסובארו החדשה ביותר שניתן לקנות בסכום. ניסן סאני או 323 זה גם אפשרות. ככה תגיע כל יום ללימודים בזמן, לא תרוקן את כיסי ההורים, ותפתח את היכולת והטעם המוטורי שלך. לאט לאט.

נמרוד, אתה יודע שאני מעריך אותך, אבל הסובארו הכי חדשה בתקציב הזה היא שנת 93'. סאני או 323 סובבות סביב אותו שנתון. אלה מכוניות אמינות ותו לא. חוץ מזה, מה אני צריך מכונית כל כך גדולה? ועוד משהו, כבר בהודעה הראשונה כתבתי, אני מעדיף אוטובוס ממקרר יפני.

נמרוד

אני חייב להדגיש משהו, מעולם לא חשבתי לקנות 205GTI ואני עדיין לא חושב לקנות אחת.

אני נוהג מאוד מאוד רגוע, לא מתעלל ולא שטויות. אני יודע להעריך את הכסף שהושקע בזה ולכן לא מתכוון לבזבז אותו לחינם על מנת לתפוס תחת.

אני לא מחפש "גלגלים סקסיים", פוזה או שות'. כמו שכתבתי לצחי:

"...אבל אני רוצה משהו קצת יותר מבסיסי, הרכב עלול להיתקע אצלי תקופה לא קצרה , ואני לא רוצה לקנות כדי למכור אחרי שנה כדי "להשתדרג". אני רוצה להתחיל ממשהו קצת גבוה, ולתפס לשם עם הזמן."

בכבוד רב,

ניר סבירסקי.

משכנתא זה קל

פורסם

אני במקומך בתקציב הזה קונה סיריון.

היא קטנה,והיא מחממת את הלב כל פעם מחדש שאתה מתדלק.

חבל שתכניס את עצמך למיטה חולה,הלימודים יעשו את שלהם ללא עזרה ממך :-P

פורסם

ניר, הדיון הזה סובב סביב עצמו.

"זה" אתה לא רוצה, "ההיא" עברה יותר מידי ידיים, "זה" לא מספיק טוב, ב"היא" הפלסטיקה מתפרקת וכו' וכו'...

תחליט מה אתה רוצה ותחזור לעדכן.

ב 20K שח אתה לא תוכל להשיג "משהו גבוה" בשביל "לתפס" אליו, בטח אם אין לך כיסים מספיק עמוקים בשביל להחזיק כזה דבר.

תפסיק לחשוב על המכירה ועל חתונה קטולית עם האוטו.... תקנה, תסע בו שנה שנתיים ואז תשדרג כשיגיע הזמן... מכונית זו לא טלויזיה, תקנה לפי התקציב הנוכחי שלך (שגם ככה לא מאפשר לך להתפרע יותר מידי) או שפשוט תיסע באוטובוס (מעניין שנהג עם ניסיון זעיר כשלך כבר שולל את עדר היפניות על הסף) ותחסוך עוד כסף.

הרכישה שלך צריכה להתבצע לפי הדרישות שלך לטווח הקרוב - ואם מכללה על הפרק ותקציב האחזקה לא גדול מידי - אין לך ברירה אלא לקנות מכונית ששורדת טוב את תלאות השנים ופשוט להתשמש בה לצורך שינוע יום-יומי.... אם יהיה בה זיק של FUN, מה טוב... אבל ב 20K שח אל תצפה לאכול את כל העוגה ולהשאירה שלמה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לסיכום:

עם בחרת סקסו - אז בחרת במשהו בסיסי,

עם ברצונך משהו קצת מעבר - לך על ה106XS ועדיף משנת 97 (בתקציב)

לא כי יש לי אחת,

אלא כי אני מצליח להחזיק אחת בתור סטודנט!

(יש לי עוד 3 שנים איתה)

יש לה מושבים עדיפים מהסקסו, הגה עדיף, גיר קצר יותר

ועם QS היא עוד יותר כיפית.

בקיצור,

מאוד מומלץ.

נ.ב

הרכב עובר הסבה איטית לחיזוקים של ראלי MK2. (וזה אפילו לא עולה הון)

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

איציק, לצערי אתה צודק. ודי נסחפתי עם זה.

ישנן 3 מועמדות סופיות:

• 106XS ידנית שנת 97-98.
  • Saxo 1.4i ידנית שנת 98-99.
  • 205 1.4 ידנית שנת 97-98.

1. בהתחשב בהפרש המחיר בין הסקסו לXS, האם היא שווה את התוספת והאם ההבדלים מורגשים כל כך (כמו שהרמן אמר)?
  2. האם הפג'ו 205 לא מיושנת לעומת השתיים האחרות?
  3. מה כולל האיבזור של ה106?

זהו, לא אציק יותר, מבטיח.

ניר.

נ.ב - כשאתם אומרים XS הכוונה ל1.6 או ל1.4?

משכנתא זה קל

פורסם

איבזור של 106 XS שנת 97 מנוע 1600 :

כריות אוויר

חלונות חשמל

נעילה מרכזית

הגה כוח

ג'אנטים ברזל רגילים

מושבים זהים למושבים של הראלי דור שני

מראות ידניות אצלי... וזהו נראה לי.

DSCF901111111105_resize1.jpg

• תוכן חדש...