Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקציב - סביבות 100,000 ש"ח.

דרישות - תלוי את מי שואלים, בכל מקרה מרווח פנים, תא מטען  וצריכת דלק פחות מעניין אותנו.

רקע:

אנחנו בני זוג בשנות ה 30, ללא ילדים (וללא צפי).

עד עכשיו היינו עם שני רכבים נפרדים.

שלי בעיקר רכבים ספורטיביים, שלה סופר מיני רנדומלית כלשהי.

בעקבות שינויים כאלה ואחרים

אין יותר צורך ב 2 רכבים והצטמצמנו לאחד.

מה יש היום?

משתמשים במאזדה 2 שלה, עושה את העבודה בצורה מעולה.

המטרה בעיקר להתחדש ברכב קצת יותר חדש וקצת יותר חזק.

מה היא רוצה?

לא אוהבת לנהוג בכלל, בתקופה האחרונה יוצא לה לנהוג אחת לחודש נסיעות קצרות.

מתקשה מאוד לנהוג ברכבים גדולים, לפי התיאור שלה זה לא בהכרח הגודל הפיזי, אלא יותר עניין תפיסתי - מרגיש ביטחון לנהוג כשהישיבה קצת גבוהה, הדשבורד קטן ומכסה מנוע לא ארוך - כלומר קל לראות החוצה. גם מעדיפה חלל פנימי קטן להרגיש כשהיא מגיעה לכל מקום בסביבת הנהג.

מבחינתה המאזדה 2 הנוכחית נוחה לה מאוד, לא מבינה בכלל מה הצורך (שלי) להחליף, אבל כן התלהבה מה CX3 שבפנים זהה למאזדה 2 שהיא רגילה אליה.

מה אני רוצה?

מבחנתי כרגע הכל זה פשרה, כי אני רגיל לרכבים יותר מעניינים. אבל מכיוון שאנחנו רק עם רכב אחד כרגע מעדיף משהו יותר גדול ויותר חזק מהמאזדה 2 לנסיעות בינעירוניות.

מה כרגע על הפרק?

בחנו מספר רכבים היא כאמור מאוד אהבה מאזדה CX3

ואני מעדיף מאזדה 3 (הדור האחרון).

שתיהן עם מנוע 2.0.

הבעיה הגדולה שהיא רוצה תנוחת ישיבה "מעל האוטו" כמו שיש ב CX3 ואני מעדיף ישיבה נמוכה יותר "בתוך האוטו".

עבורי ל 3 יש מספר יתרונות, מעבר לתנוחת הנהיגה: יותר מודרנית, יותר איכותית בפנים ונראית יותר טוב מבחוץ.

עשינו נסיעת מבחן על 3 והיא לא אהבה - המסקנה הייתה נחרץ: "זה לא הסגנון שלי, אתה בעיקר נוהג אז תקנה מה שאתה רוצה אבל אני לא אהבתי".

החשש הגדול שלי בגלל שהיא לא אוהבת לנהוג, אם באמת נלך על מאזדה 3 זה יגרום לה לחסם יותר גדול להיות על הכביש.

מצד שני, אני (שנוהג על הרכב ביומיום) קצת מתבאס להשאר עם רכב די זהה למה שיש היום, ושהוא פחות נוח לנסיעות בינעירוניות.

חלופות אחרות:

שקלנו גם גולף דור 7/7.5 שהיא מצד אחד מאוד זריזה (1.5), ומצד שני תנוחת נהיגה יחסית נוחה.

הבעיה שמבחינת אבזור אנחנו חוזרים הרבה אחורה לעומת מה שיש היום - אין חיווי במראה על רכבים שטח מת, אין פנסי לד ויש חשש מהגיר הרובוטי (רוב הנסיעות באזור הררי עם הרבה ירידות, עליות ופיתולים).

פורסם (נערך)

המלצתי פה למישהו אחר לא מזמן, לנסות לשנות חשיבה, תשנה תחביב (במקרה שלו זה תחביב קצת מסוכן). אני מדבר מנסיון, העפתי תחביב יקר לפני 3.5 שנים ולא מצטער לרגע אחד.

אל תנסה לחשוב בראש אני רוצה רכב ספורטיבי יותר, חדש יותר, תסתכל על הרכב כמשהו שיעביר אותך מ-A ל-B.

תישאר עם המזדה 2 ותשקיע את הכסף בזוגיות שלכם, בעתיד שלכם.

כשהמזדה תהיה כבר קשישה תחליפו רכב.

כתבת - עושה את העבודה בצורה מעולה. יופי, תישאר איתו. הוא אחלה רכב, חבר ילדות שלי מחזיק אחד כמה שנים טובות ומאד מבסוט. 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מה לגבי cx30 שתהיה בעלת סלון איכותי יותר? ולדעתי מראה מודרני יותר

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני לאחרונה רכשתי פורד פומה 2021.

בתקציב שלך תוכל גם לקנות 2024, זה רכב בלי שוק. מניח שהמחיר הסופי יהיה נמוך יותר.

יחסית ל suv, קטן(מבוסס על הפיאסטה). הוא מאוד ספורטיבי, יחסית לאחרים. יש לו את כל אבזור הבטיחות שיש, פנסי לד.

הרבה אבזור מקורי.

תבדוק.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 32 דקות, yulianx כתב:

מה לגבי cx30 שתהיה בעלת סלון איכותי יותר? ולדעתי מראה מודרני יותר

כתגובה ראשונית רשמתי לך שבדקנו אותה (חיצונית) ושנינו פסלנו.

אני לא מתחבר לעיצוב והיא מבחינתה גדולה מדי.

אבל עכשיו במחשבה שניה, ל CX30 יש ערך מוסף לעומת ה 3

מנוע 2.5

יותר אבזור

ריפוד אדום כהה בפנים

תודה, נוסיף לרשימה ונעשה נסיעת מבחן.

פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

המלצתי פה למישהו אחר לא מזמן, לנסות לשנות חשיבה, תשנה תחביב (במקרה שלו זה תחביב קצת מסוכן). אני מדבר מנסיון, העפתי תחביב יקר לפני 3.5 שנים ולא מצטער לרגע אחד.

אל תנסה לחשוב בראש אני רוצה רכב ספורטיבי יותר, חדש יותר, תסתכל על הרכב כמשהו שיעביר אותך מ-A ל-B.

תישאר עם המזדה 2 ותשקיע את הכסף בזוגיות שלכם, בעתיד שלכם.

כשהמזדה תהיה כבר קשישה תחליפו רכב.

מסכים עם כל מילה.

להשאר עם רכב נוכחי, אמין שמספק את הסחורה זה כמעט תמיד המהלך הרציונלי הנכון

• רעיון טוב! 3
פורסם

עוד רכב שהייתי ממליץ לכם לשקול זה הונדה hr-v. נחשבת חזקה וזריזה (לפחות בשבילי), עם מוניטין אמינות גבוה, נוח לנסיעות, וגם אחלה שדה ראייה. 

פורסם
לפני שעה, QV1750 כתב:

מבחינתה המאזדה 2 הנוכחית נוחה לה מאוד, לא מבינה בכלל מה הצורך (שלי) להחליף

תזרום איתה. בטח אם הסקס טוב.... ((-:

• מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, גולדן191 כתב:

המלצתי פה למישהו אחר לא מזמן, לנסות לשנות חשיבה, תשנה תחביב

איזה דבר נורא זה להגיד למישהו. במיוחד בפורום של חובבי אותו תחביב...

זה שאתה סיימת את יחסיך עם תחביב מסוים, זה מעיד עליך ועל עצמך בלבד.

כשהיו אומרים לי "למה אתה צריך אופנוע" זו מבחינתי עילה לניתוק יחסים.

אני צריך כי אני רוצה כי זה מה שעושה לי טוב!

לפני 3 שעות, QV1750 כתב:

מה אני רוצה?

מבחנתי כרגע הכל זה פשרה, כי אני רגיל לרכבים יותר מעניינים.

ברור ששניכם מושכים לכיוונים שונים, ובחירה של האחד תבאס את השני וההיפך...

לכן (כמו שאני לדוגמה מתייחס לאופנוע) את הרכב שלך להוציא ממסגרת של כלי תחבורה למסגרת של תחביב.

מכאן והלאה זה עניין של יכולת כלכלית בעיקר, לחזור ולהחזיק שני רכבים.

תרכוש רכב נוסף כלבבך ושהיא תישאר עם המאזדה שהיא אוהבת ורגילה, ואם לא מתאפשר אז:

א. רכב ספורטיבי או "מעניין"  ישן שלא ישמש ליומיום אלא בעיקר לפאן.

ב. "חלום במגירה" שתוכל להגשים בעוד X זמן, ובינתיים להסתפק במה שמקובל עליה כמו CX3 שהזכרת.

ואגב, מעניין מה זה מבחינתך רכב "מעניין". מה היה לך ומה הפנטזיה?

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 3 שעות, david3692 כתב:

עוד רכב שהייתי ממליץ לכם לשקול זה הונדה hr-v. נחשבת חזקה וזריזה (לפחות בשבילי), עם מוניטין אמינות גבוה, נוח לנסיעות, וגם אחלה שדה ראייה. 

אני לא יודע על מה אתה נוהג לנסוע , אבל הונדה HR-V זה לא רכב חזק. אפילו לא קרוב. 
יש לאישתי 2017 , זה בעצם הונדה גאז על מרכב גדול. 
האצה ל100 , עם קצת עליה נמדדת בדקות לא בשניות. 
יציאה לעקיפה זה משהו תיאורטי בלבד. 

ביום יום נוהג על רנגלר. וסובל כל פעם שצריך לנהוג על ה HRV 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

כידוע, הגבר חולם, האישה בוחרת.

טוב לה עם המאזדה והרכב לא בעייתי - תשארו איתו. בינתיים תחסכו לרכישת הרכב הבא.

@BoazB11 נכון לעכשיו הבחור ויתר על התחביב. מה שאני קורא בין השורות (פות״ש - אם אני טועה תקן אותי) שיש כאן מרכיב כלכלי. אז בינתיים ימתין.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 33 דקות, YaronNahum כתב:

אני לא יודע על מה אתה נוהג לנסוע , אבל הונדה HR-V זה לא רכב חזק. אפילו לא קרוב. 
יש לאישתי 2017 , זה בעצם הונדה גאז על מרכב גדול. 
האצה ל100 , עם קצת עליה נמדדת בדקות לא בשניות. 
יציאה לעקיפה זה משהו תיאורטי בלבד. 

ביום יום נוהג על רנגלר. וסובל כל פעם שצריך לנהוג על ה HRV 

מן הסתם אם אתה נוסע על רנגלר אז hr-v חלש בשבילך. 

פורסם

קודם-כל, אני מניח שרכב חשמלי או היברידי-נטען לא בא בחשבון - תקן אם אחרת.

מאזדה CX3 זה רכב שאכן יותר חזק מהמאזדה2 ויותר גבוה.

הבעיה שאתם חלוקים לגבי גובה הרכב - היא רוצה "ג'יפון" ואתה רוצה רכב קומפקטי רגיל.

אפשר להציע עוד ג'יפונים נמוכים, אבל המאזדה CX3 יחסית נמוכה, ועונה על הצרכים.

בכל אופן , למקרה שתשנה דעתך, עוד כמה ג'יפונים שהם נמוכים-יחסית:

קיה סטוניק, סיאט ארונה וסקודה קאמיק.

אולי תמצא שם מה שאתה מחפש.

לגבי הגולף - רשמת שיש בעיה עם הגיר בגלל אזור הררי/סיבובים.

אם רוב הנסיעה היא בפקקים באזור הזה, אז אכן הגיר הרובוטי פחות מתאים, ואז אפשר להוריד מהרשימה את הסיאט והסקודה (אותו גיר).

אבל אם אין פקקים/נסיעה איטית רוב הזמן, אז גיר רובוטי יכול להתאים, מאחר ורוב השחיקה מתרחשת במהירויות נמוכות/זחילה מעצירה.

עוד כיוון זה טויוטה יאריס.

לא ספורטיבית בהתנהגות כמו המאדזה 2, אבל שילוב של מנוע 1.5 עם מנוע היברידי ייתן יותר כח, ומדובר ברכב גבוה-יחסית, ככה שאולי היא תשתכנע.

אבל בסוף בסוף , נראה לי שה CX3 "לוקחת", במיוחד בדגמים של השנים האחרונות, ברמות הגימור הגבוהות שבהן היא מגיעה , עם המנוע הזה (בין השאר, גימור עור בהיר או כהה, מערכת סטריאו איכותית, מושב-נהג נוח ומתכוונן חשמלית עם זכרונות) .

בהצלחה

• אהבתי 1
פורסם

יאריס לא גבוהה, לעומת המזדה היאצגבוה רק ב 0.5 סנטימטר ומרווח גחון נמוך יותר אפילו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...