Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 דקות, sperial כתב:

אם הייתי מציע לאישתי דבר כזה היא היתה שופכת עלי את השמן - ובצדק

איך פעם אמרה לי גיסתי : "אני מכבסת לו את התחתונים , שהוא יטפל לי ברכב"

ואצלי - אפילו תדלוק איננו באחריות הגברת פרט למצב שנדלקה נורת הדלק שלא לדבר על בדיקת אוויר , העברת טסט וטיפול במוסך

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אותו כנ״ל גם אצלי. 

ועכשיו אגלה לך סוד - רכב שצריך הוספת שמן פעם בחודש היה עף גם ממני. בטח רכב שלפני שנה וחצי כל הבדיקה שלו ״לא תקין״ (ונעזוב רגע שרכב כזה לא היה נרכש מלכתחילה). אין לי בעיה להוציא את סטיק השמן ולבדוק לחץ אויר בצמיגים פעם בכמה שבועות, אבל רכב שמראש אני יודע שמצריך התערבות קבועה - לא בהית ספרנו. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

מדובר במטרד לא קטן. להחזיק מלאי של שמן, פעם בכמה ימים לעבור לבגדי עבודה ולעשות עבודה מלכלכת, והחשוב ביותר - תחושת חוסר ביטחון בכל נסיעה, במיוחד עם ילדים.

רבותי חובבי הרכב - יש לכם תסמונת גמילה מגריז. אל תשליכו מעצמכם לאישה צעירה שיש לה מספיק משימות.

היא נוסעת 600 קמ בחודש.

זה אומר שפעם בחודש וחצי היא צריכה לפתוח מכסה מנוע ולמלא שמן.

אתמול עשיתי את זה עם ג'ינס וחולצת פולו ברכב של אשתי. לא מדובר בטיפול שנתי.

התגובות כאן בשרשור, ברובן לא מותאמות לפורום של חובבי רכב. פשוט הזוי.

לפני כשעה, sperial כתב:

@אלעדית לך זה לא מסובך.

כשיש לך 4 ילדים, אולי צעירים שמצריכים השגחה מתמדת, שלהוציא אותם מהעגלה ולרתום במושב הבטיחות זו מטלה של פעמיים בכל יציאה כנראה אין לך זמן להתעסק עם שמן המנוע.

יודע מה - יש דבר שנקרא איכות חיים. לדעת שאתה לוחץ על הכפתור או מסובב את המפתח ומתניע בשניה והרכב לא צפוי להתקע בדרך זו איכות חיים, שיכולה להיות שווה גם הפסד של עשרות אלפי שקלים. אם הייתי מציע לאישתי דבר כזה היא היתה שופכת עלי את השמן - ובצדק. זה מצב מובהק שבמקום שהרכב ישרת אותך אתה תשרת את הרכב.

אתה חייב להפסיק להשליך מחייך הפרטיים על כל אחד שפותח פה שרשור. זה שאשתך לא רוצה למלא שמן ושאתה *בוחר* לעשות עם זה משהו מסוים כמו לקנות סוזוקי חדשה כל שלוש שנים, זה לא אומר שזה מה שיעשה כל אדם.

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, EliC25 כתב:

אתה חייב להפסיק להשליך מחייך הפרטיים על כל אחד שפותח פה שרשור. זה שאשתך לא רוצה למלא שמן ושאתה *בוחר* לעשות עם זה משהו מסוים כמו לקנות סוזוקי חדשה כל שלוש שנים, זה לא אומר שזה מה שיעשה כל אדם.

מסכים, מכיר גם מישהי שקונה רכב חדש כל 3-4 שנים ומפסידה על זה כסף כי היא מפחדת שיקרה לה משהו בגלל הבלאי (אין לה בעל, בת כ-60)

ומבחינתי זה נדיר מאד שאני לא מסכים עם ספריאל לגבי נושא כלשהו, נדיר שזה קורה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, beresford כתב:

העובדה שבשנה הראשונה שהרכב היה אצלך לא הייתה צריכה שמן, מעידה על כך שהסוחר לא ידע על בעיה כלשהי.

או שהוא יישם את אותו פתרון שהוצע כאן לשמן סמיך יותר. אבל אין דרך לדעת בוודאות מה היה.

האם צריכת השמן התחילה בסמוך לטיפול השנתי במקרה?

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, EliC25 כתב:

לא מותאמות לפורום של חובבי רכב. פשוט הזוי.

פות״ש אינה חובבת רכב, אם היא היתה כזו היא מלכתחילה לא היתה קונה את הנבלה. בבקשה להתאים את התגובות לשואלת.

לפני כשעה, EliC25 כתב:

אתה חייב להפסיק להשליך מחייך הפרטיים על כל אחד שפותח פה שרשור.

הבן הצעיר שלי בן 30, הוא מסתדר עם חגורת הבטיחות בעצמו. אבל לשואלת 4 ילדים, שוב, צריך להתאים את התשובות לתנאים שלה.

• אהבתי 1
  • לא הבנתי... 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 23 דקות, sperial כתב:

פות״ש אינה חובבת רכב, אם היא היתה כזו היא מלכתחילה לא היתה קונה את הנבלה.

אתה מודע לכמות חובבי הרכב שקונים נבלה בכוונה או בטעות, כן? 🤣

דווקא אלה שלא מבינים לעיתים יירתעו יותר מכמות גדולה של איקסים בטופס הבדיקה.

עם זאת אני נוטה להסכים איתך שעבור אלה שאינם חובבי רכב, התעסקות במילוי נוזלים על בסיס קבוע היא דבר שרובם יירתעו ממנו ויהיו מוכנים לשלם כפול כדי להימנע אפילו מבדיקת מפלס נוזלים, טסט שנתי, וכו'.

גם אשתי לא מקפידה לבדוק נוזלים, ולגמרי במקרה גיליתי מספר נזילות שונות שהסתכמו באחר צהריים ובורג מכסה שסתומים שבור שהוחלף.

image.thumb.jpeg.a9e85df32e903ff442b3fc3f5d3cd36a.jpeg

PXL_20260321_123130742.jpg

PXL_20260314_090902020.jpg

פורסם
לפני 6 דקות, nadavd4 כתב:

שהסתכמו באחר צהריים

ומספר הודעות וואטספ לחבר טוב.

@sperialההתייחסות לנושא חובבי הרכב התייחסה לתגובות שונות כאן ולא לגבי מילוי השמן. 

• מצחיק 1
פורסם

אתם מציגים את זה כאילו הבעיה היחידה זה למלא שמן 

אם זה הייתה הבעיה כנראה שהייתי נשארת עם הרכב עם כל החוסר נוחות שבדבר

ממה שהספקתי להבין מהביקורים שלי במוסך ומתגובות כאן הרכב די גמור 

ז"א במוקדם ובמאוחר  אצטרך להתפטר ממנו  וכנראה בהפסד יותר גודל 

להוסיף  את הכספים שאצטרך ל"זרוק" לפח על תיקונים  

כלכלית זה באמת כזה לא משתלם?

להחליף רכב*

לפני כשעה, nadavd4 כתב:

או שהוא יישם את אותו פתרון שהוצע כאן לשמן סמיך יותר. אבל אין דרך לדעת בוודאות מה היה.

האם צריכת השמן התחילה בסמוך לטיפול השנתי במקרה?

לא.

חשבתי לאמץ את העצה לשים שמן סמיך שאלתי את ג'ימיני וזה מה שענה :

לגבי ההמלצה לעבור לשמן סמיך יותר מהוראות היצרן, הנה הניתוח המקצועי של המצב:

1. למה שמן סמיך עלול להזיק (במיוחד ב-GDI)?

מנועי GDI (הזרקה ישירה) מתוכננים עם מעברי שמן צרים מאוד וטולרנסים (מרווחים) קטנים בין חלקי המנוע.

• שימון לקוי בהנעה: שמן סמיך מדי יתקשה לזרום במהירות לחלקים העליונים של המנוע בזמן הנעה קרה, מה שיגרום לשחיקה מואצת.

• בוצה ומשקעים: מנועי קיה/יונדאי מסדרות אלו סובלים לעיתים מהצטברות פיח על טבעות הבוכנה (רינגים). שמן סמיך נוטה "להישרף" ולהשאיר יותר משקעים, מה שעלול להחמיר את תקיעת הרינגים ולגרום לנזק בלתי הפיך לצילינדרים.

2. האם זה יפתור את הבעיה?

מעבר לשמן סמיך (כמו 10W-40 במקום 5W-30) עשוי להפחית מעט את קצב הצריכה בטווח הקצר כי השמן "בורח" פחות בקלות דרך המרווחים, אך זהו פתרון פלסטר בלבד. הוא לא מתקן את סיבת השורש ובטווח הארוך עלול לקצר את חיי המנוע.

3. מהן סיבות השורש הנפוצות בדגמי קיה GDI?

• טבעות בוכנה (רינגים) תפוסות: הפיח גורם לרינגים להידבק, והם מפסיקים "לנגב" את השמן מדפנות הצילינדר.

• נשם מנוע (PCV) סתום: שסתום פשוט וזול שזיוף שלו גורם ללחץ במנוע ולשריפת שמן מוגברת.

• גומיות שסתומים יבשות: גורמות לשמן לנזול לתוך תא השריפה.

מחדש משהו?

פורסם (נערך)
בתאריך 19.4.2026 בשעה 22:21, שחר 1 כתב:

בדיקה נוראית. למה קניתם את הרכב עם כאלה תוצאות?? 

פזיזות, חוסר ידע. דווקא זה רכב  אמין עם שוק טוב. רק שעבר הזנחה כנראה 

עריכה אחרונה על ידי sonego78
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, מיקי 25 כתב:

מחדש משהו?

לא מחדש כלום.

בכלל יש מצב שכשקנית את הרכב הוא היה עם שמן כזה, ולכן לא הייתה אכילת שמן בהתחלה...

עזבי, לחיות עם רכב שלא סומכים עליו זה סיוט. תעיפי את הנבלה וזהו.

עוד אופציה שלא עלתה כאן, היא לפנות ליועץ לרכישת רכב.

אולי הוא מכיר מוסך שיתן לך חוות דעת אובייקטיבית ויציע מחיר הוגן בהתאם למצב,

ובמקביל יעזור לך ברכישת הרכב הבא. שווה לגמרי את הכמה אלפים שעולה שירות כזה.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 2
פורסם

פות"ש להעיף את הנבלה וכמה שיותר מהר.
עזבי את העצות לשמן סמיך/תוספים/ שמן נחשים או וואטאבר.
רכב שצורך שמן בכמות כזו, כבר לא יעזור לו כלום למעט שיפוץ מנוע.

וזה לא יסתכם רק בצריכת שמן, זה רכב שפולט ריחות מסריחים וגם ייכשל בטסט.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 19.4.2026 בשעה 23:05, מיקי 25 כתב:

מבינה שאני אפסיד במכירה  השאלה בכמה לתמחר ואיך מציגים את זה לקונה בצורה הוגנת?

בשביל לישון טוב בלילה מוכרים את הרכב לסוחר בתירוץ כלשהו (אני מתארגנת לשנה טיול בחו"ל ולא רוצה להחזיק את הרכב).

פורסם (נערך)

סוחר לוקח את הרכב ואחרי 10 דקות עובר לרכב הבא, זה כמו ערימה של מלפפונים אצל הירקן.

עד שהוא ימכר הסיפור כבר יהיה שזה יד ראשונה מרופא וזה ממש לא משנה אם היא אמרה או לא, למעט העובדה שהוא ישתמש בזה להוריד אותה במחיר ולהרוויח יותר בעצמו.

עריכה אחרונה על ידי GTאי

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...