Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מכיוון שיש לי גם gdi שאוכל שמן.

אציע כיוון קצת שונה.

כרגע. אם תמכרי את הרכב עם גילוי נאות. 

תקבלי מינוס 10-20 אלף במחירון. 

מכיוו שאמרת שהרכב שותה כחצי ליטר ל500 קמ

משמע ליטר ל1000 ק"מ.

אני אישית עברתי לשמן קצת יותר סמיך (10w40 במקום 5w30 שמומלץ) כמובן שמן איכותי אבל קצת יותר סמיך.

זה לא יעלים לך לגמרי את אכילת השמן אבל יכול להיות שהיא תרד לליטר לכל 1500-2000 ק"מ שזה סביל יותר.

משמע תצרכי למלא כ5 ליטר בשנה שמן. כ200 שח בשנה

זה לא נעים. אבל בהחלט אפשר (וכל בעלי מנועי gdi עושים את זה) לחיות עם זה.

ויש תופעת לוואי של ממיר קטליטי שנהרס כתוצאה מאכילת השמן הזאת. אז לתחשיב צריך להוסיף כ1500-2000 שח החלפת ממיר פעם בשנתיים-שלוש.

שוב. לא נחמד. אבל אפשר לחיות עם זה.

כרגע אם תמכרי. תפסידי אוטומטית 10 אלף מהמחירון (ולדעתי יותר)

עלות התחזוקה של הרכב בשנתיים-שלוש לא תעלה כך לדעתי

(אני מוציא מתחשיב את עלות התחזוקה הרגילה של כל רכב. אלא תחזוקה עבור הבעיה הנ"ל)

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 4

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 9 שעות, om2 כתב:

מכיוון שיש לי גם gdi שאוכל שמן.

אציע כיוון קצת שונה.

כרגע. אם תמכרי את הרכב עם גילוי נאות. 

תקבלי מינוס 10-20 אלף במחירון. 

מכיוו שאמרת שהרכב שותה כחצי ליטר ל500 קמ

משמע ליטר ל1000 ק"מ.

אני אישית עברתי לשמן קצת יותר סמיך (10w40 במקום 5w30 שמומלץ) כמובן שמן איכותי אבל קצת יותר סמיך.

זה לא יעלים לך לגמרי את אכילת השמן אבל יכול להיות שהיא תרד לליטר לכל 1500-2000 ק"מ שזה סביל יותר.

משמע תצרכי למלא כ5 ליטר בשנה שמן. כ200 שח בשנה

זה לא נעים. אבל בהחלט אפשר (וכל בעלי מנועי gdi עושים את זה) לחיות עם זה.

ויש תופעת לוואי של ממיר קטליטי שנהרס כתוצאה מאכילת השמן הזאת. אז לתחשיב צריך להוסיף כ1500-2000 שח החלפת ממיר פעם בשנתיים-שלוש.

שוב. לא נחמד. אבל אפשר לחיות עם זה.

כרגע אם תמכרי. תפסידי אוטומטית 10 אלף מהמחירון (ולדעתי יותר)

עלות התחזוקה של הרכב בשנתיים-שלוש לא תעלה כך לדעתי

(אני מוציא מתחשיב את עלות התחזוקה הרגילה של כל רכב. אלא תחזוקה עבור הבעיה הנ"ל)

כיוון מצויין.

בודאי שמדובר במי שנוסעת מעט יחסית

לפני 16 שעות, beresford כתב:

העובדה שבשנה הראשונה שהרכב היה אצלך לא הייתה צריכה שמן, מעידה על כך שהסוחר לא ידע על בעיה כלשהי.

נקודה יפה שהתפספסה בשרשור

• אהבתי 1
פורסם

זה שזה משתלם יותר כלכלית אני מבינה 

אבל אם להחזיק את הרכב אומר להיות בדריכות ולחץ מלהתקע  - מבחינתי זה גם מחיר

בנוסף (יש כאלה שכנראה לא יבינו) אבל באופן אישי גם מרגישה פחות בנוח להראות על בסיס קבוע רכב עם מכסה מנוע פתוח.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הגישה שלי אומרת - להפטר מרכב אחרי שנגרר פעמיים בגלל תקלות. 

להתקע בדרך עם ילדים זה מאוד לא נעים.

פות״ש - הגישה שלך נראית נכונה, התנאי הוא שאת יכולה לעמוד בעלויות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי הרכב הזה, השיקול מובן ומקובל.

אבל המפתח ללא להיתקע עם רכב (כלשהו) בדרכים, הוא לפתוח את מכסה המנוע באופן קבוע, לבדוק מפלסי נוזלים ולחפש בעיות לפני שהם תוקעים אותך בכביש.

יחד עם בדיקת מראה צמיגים וניפוח שלהם.

• אהבתי 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

"להיות בלחץ", זה רק בראש. אין שום לחץ אמיתי. 

לפתוח מכסה מנוע אחת לשבוע ולמלא שמן, זה עוד 5 דקות אחת לשבוע.

אני בטוח שאפשר למצוא זמן לזה בין גלילה בטיק טוק לבין גלילה באינסטוש. 

• אהבתי 1
פורסם

לפי התיאור שלה לא הפריע לה הזמן אלא הפוזה הלא מחמיאה [מה נהיית מכונאית?]

היא רוצה כמו כל ישראלי ממוצע, דלק ולנסוע ומוסך אחת לשנה בלבד..

• אהבתי 1

משתדל לעזור

פורסם

מדובר במטרד לא קטן. להחזיק מלאי של שמן, פעם בכמה ימים לעבור לבגדי עבודה ולעשות עבודה מלכלכת, והחשוב ביותר - תחושת חוסר ביטחון בכל נסיעה, במיוחד עם ילדים.

רבותי חובבי הרכב - יש לכם תסמונת גמילה מגריז. אל תשליכו מעצמכם לאישה צעירה שיש לה מספיק משימות.

• אהבתי 4
  • רעיון גרוע 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מחד אתה צודק,

מאידך במצב שבו היא נמצאת שהרכב כבר בבעלותה, זה הדבר הנכון לעשות, יותר מלמכור אותו (בהנחה וזו אכן הבעיה היחידה ברכב).

אנחנו מציגים את הצד הזה. זה באמת לא מסובך לבדוק שמן, וממילא ההנחיות הרשמיות (בכל הרכבים!) הם לבדוק לעיתים קרובות.

מה שהיא תחליט בסוף זה לשיקולה

פורסם

@אלעדית לך זה לא מסובך.

כשיש לך 4 ילדים, אולי צעירים שמצריכים השגחה מתמדת, שלהוציא אותם מהעגלה ולרתום במושב הבטיחות זו מטלה של פעמיים בכל יציאה כנראה אין לך זמן להתעסק עם שמן המנוע.

יודע מה - יש דבר שנקרא איכות חיים. לדעת שאתה לוחץ על הכפתור או מסובב את המפתח ומתניע בשניה והרכב לא צפוי להתקע בדרך זו איכות חיים, שיכולה להיות שווה גם הפסד של עשרות אלפי שקלים. אם הייתי מציע לאישתי דבר כזה היא היתה שופכת עלי את השמן - ובצדק. זה מצב מובהק שבמקום שהרכב ישרת אותך אתה תשרת את הרכב.

• אהבתי 3

פורסם

בזה אני באמת מסכים איתך לחלוטין.

וגם בהתנהלות הזוגית שלנו, זו הסיבה שאשתי נוהגת על הרכב האמין יותר מביניהם, והיא באמת לא פותחת מכסה מנוע אף פעם. למרות שאני כן מנסה לעניין אותה בזה מפעם לפעם, בינתיים הגענו רק למצב שלפעמים היא מבקשת ממישהו לעזור לה למלא אוויר... לפחות זה. כך שאני בודאי לא יכול להטיף לאחרים בנושא.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)

יאאלה, לא צריך לעשות דרמה מכול דבר. 

היא נסעה 8 אלף קילומטר בשנה וחצי, משמע 450 קילומטר בחודש. הצריכה היא חצי ליטר ב-500 קילומטר. לפי AI הכמות ממדיד במקסימום למינימום זה 1 ליטר. זאת אומרת היא יכולה למלא בכיף שמן פעם לשבועיים. לא כול יציאה, ולא כול נסיעה ולא פעמיים ביום. פעם בשבועיים- שלוש. מתי שבא לה. 

לא צריך להחזיק גם מלאי של שמן. כולה גלון שתופס נפח 4 ליטר. ולא צריך בגדי עבודה. כולה כפפות אריזת כפפות חד פעמיות שעולות 15 שקל לחבילה. 

בא לה להפסיד 10-15 אלף בשביל להמנע מהפעולה הזאת? אחלה. אבל לא צריך לצייר את זה כאילו זה איזה משימה מסובכת או תובענית עבורה. 

ואגב, בוא נעמיד דברים על דיוקם. אם אין לה רצון לבזבז זמן על הוספת שמן, לא יהיה לה זמן גם להתעסק עם קניה ומכירה של הרכב. מה שהיא צעשה זה לקחת אותו לאיזה מגרש ששם הם ישחטו אותה במחיר, והיא גם תשלם 10 אלף יותר במחירון על רכב שמור. זאת אומרת ריאלית ההחלפה הזאת תעלה יותר לכיוון ה-30 אלף שקל(אם לא יותר). לא נכנס אם זה שווה את זה או לא, אבל רק שהיא תדע שזה יהיה המחיר. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...