Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה אם זה לא בפורום המתאים.

אני לפני רכישה של רכבים ושמתי לב שיש את הרכב שאני רוצה בתקציב שלי אבל חבר אמר לי לא להתקרב לסוכניות רכבים מנתניה מכפר יונה ומפרדס חנה.

האם להתרחק מהם באמת?

פורסם

הסטיגמה הכללית ששם יש כמות רמאים ונוכלים גבוהה משאר מקומות בארץ, ולכן אם תמצא רכב דומה עדיף לך ללכת למקום שלא יזייפו לך קילומטראז' ויסתירו תאונות.

משתדל לעזור

פורסם

אם אני דורש עבר ביטוחי ולוקח את הרכב למכון בדיקה אני אמור לראות תאונות לא?

במכוני בדיקות הם יכולים לראות אם זייפו את הק''מ?

פורסם

לא תמיד, לפעמים אפשר לבדוק דרך הגיר אם הק''מ אמיתי אבל זה קצת מסובך.

אני אישית לא הייתי מתקרב לאור סיפורים רבים ששמעתי במגזר שלי. 

משתדל לעזור

פורסם

יש מכוני בדיקה שמשתפים פעולה עם סוחרים באיזורם (זו בעיה ארצית, לאו דווקא בנתניה). ואיתור זיוף קילומטרים מצריך בדיקה יותר מעמיקה מהשגרתית.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אישית אני נכויתי מחולון. [מנתניה ברחתי בזמן אחרי שבאתי לראות רכב]

גם מת''א פעם אחת [באיזור מרכזי יחסית]

מאז קניתי רק מפרטי, שווה את המאמץ וההמתנה.

אם אתה רוצה סוכן רכב הכי אמין בארץ- חפש בגוגל זאבי וידמן מודיעין עילית. בחור חרדי ישר כמו סרגל [מכיר אישית מישהו ממשפחתו] הוא לא הכי זול אבל שווה את הכסף.

• אהבתי 1

משתדל לעזור

פורסם

חולון ונתניה מככבות ברמאויות רכב .

הפעם היחידה בחיים שנפלתי בקניית רכב היתה בחולון.

בנתניה תזהר גם מ"אבן יהודה , כפר נטר , בית יהושע" וכו' וכו'

• אהבתי 2
פורסם

נתניה וסביבותיה זה 99% סוחרים ורמאים

אבל מכיוון שיש גם 1% של בעלי רכבים רגילים 

אתן לך שיטה שעובדת לזהות אם זה פרטי.

תבקש לראות רישיון רכב ותעודה מזהה של בעל הרכב וצריך שהרכב יהיה רשום על שמו של מי שעומד לפניך

התעודה צריכה להיות של מי שעומד לפניך (ולא. לא של חמותו. סבתא. דודה או אבא שלו. רק הוא ממש)

והזמן שהרכב אצלו היא לפחות שנה (אפשר לראות את זה ברישיון הרכב)

בהתקיים 2 התנאים האלה. סבירות גבוהה שזה 

פרטי.

כל חריגה מהפרטים האלה, מעמידה אותך בפני סוחר. 

ומול סוחר. פשוט תלך.

חבל על כל שניה

לפני 3 שעות, BarHermel כתב:

אם אני דורש עבר ביטוחי ולוקח את הרכב למכון בדיקה אני אמור לראות תאונות לא?

במכוני בדיקות הם יכולים לראות אם זייפו את הק''מ?

אם הם מכירים את הסוחר, הם לא יראו כלום.

גם רכב שעבר טוטאלוס יצא נקי וחלק כמו טוסיק של תינוק.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

תתרחק מכל הסוכנויות המסחריות שמוכרות רכב משומש ללא יוצא מהכלל, בכל הארץ.
תזכור: הם צריכים להרוויח, כלומר לקנות את הרכב משומש ממישהו בפחות ממה שהם מוכרים לך, למרות שהרכב יוסיף יד ולכן המחירון שלו יורד. ויש להם גם הוצאות קבועות של מקום לאחסן את הרכבים, כוח אדם, ניהול וכו׳.
אין דרך לעשות את זה אלא אם כן הם מרמים או מנצלים לרעה מישהו, די בהגדרה.
(יוצא מהכלל: טרייד אין של יבואן שככלל משלם למי שקונה רכב חדש פחות מהמחירון על המשומש, שקונה את המשומשים כדי להגדיל את מכירות החדשים).

במקום זה, קנה רק בשוק הפרטי, וקח איתך חבר/בן משפחה שמבין לראות את הרכבים.

פורסם (נערך)

למה לשיטתך אם הם צריכים להרוויח צריך להתרחק מהם? למה זה לא בסדר שהם צריכים להרוויח? 

לא בא לסנגר על אף אחד אבל להגיד שבגלל שהם צריכים להרוויח, אסור לקנות מהם, זה משפט מאוד מוזר. כמובן שכמו בכל תחום יש אנשים ישרים ויש כאלו שלא, גם בתחום הזה יש. 

עריכה:

״זכור: הם צריכים להרוויח, כלומר לקנות את הרכב משומש ממישהו בפחות ממה שהם מוכרים לך, למרות שהרכב יוסיף יד ולכן המחירון שלו יורד. ויש להם גם הוצאות קבועות של מקום לאחסן את הרכבים, כוח אדם, ניהול וכו׳.״

גם חנות מכולת קונה בפחות ממה שהיא מוכרת לך, ויש לה הוצאות קבועות של מקום אחסון, כח אדם ניהול וכו׳

אז אתה בעצם ממליץ לא לקנות גם במכולת?

עריכה 2:

גם אבא של צ׳רלי עושה את אותה ״קומבינה״, ״אימפורט, אקספורט, קונים בזול מוכרים ביוקר״

עריכה אחרונה על ידי צ'ופצ'יק
  • אהבתי 1
פורסם

תכתוב מה התקציב, לכמה נוסעים, כמה ק"מ תעשה בשנה ומהיכן אתה - אולי נוכל לסייע בייעוץ כמו שכתוב בכותרת הפורום. ואם אתה אוהב להמר - תקנה בנתניה. בהימורים לפעמים גם הבית מפסיד....

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

@צ'ופצ'יק כנראה קראת רק חצי ההודעה.

לסוחרר רכב מוניטין מפוקפק. זו לא תופעה ייחודית לנתניה, אפילו לא לישראל. זו תופעה עולמית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לפני מליון זמן היה פה שרשור דומה ובחור נתנייתי נכנס וכתב שבחיים לא יקנה בנתניה...

הסוחרים כבר כותבים "כפר יהושע" וכאלה בגלל הסטיגמה.

מצד שני לך תדע... ידידה שלי קנתה ממגרש ביפו "בהזדמנות רק היום" קיה כלשהי שהקורות שלה היו עקומות ויושרו כך שתא המנוע היה איזה 3 סנטים קצר, הגיר קפץ בכל החלפה (לא חושב שישב על תושבות בכלל), אבל לפי המכון בדיקה החביב (שכמובן לא היא בחרה, אלא הכי קרוב למגרש) הרכב היה בערך "מצב תצוגה". כמה חודשים אחרי זה כשבאה אלי לשאול אותי למה הרכב מושך שמאלה ויצא לי להסתכל אמרתי לה שהרכב יכול פשוט להתפרק בנהיגה, שלא לדבר מה יקרה לו בתאונה הכי קלה. + ברור היה שאין כריות אוויר ואין כלום, פשוט גם חיישן/נורה אין. לא התעצלנו, הלכנו לדבר לראות מי מה מו, הסתבר שהבעלים החביב בכלא בגלל ענין אחר -- ולך תנסה להוציא כסף מאסיר. המכון בדיקה נפנף אותה וכשהתייעצה עם עו"ד על ה"אחריות" שנתן המכון אמר לה שהיות שעברה מעל חצי שנה מהקניה יהיה קשה להוכיח שהתאונה לא קרתה אחרי הרכישה ואת תיקוני הצבע הגסים בכלל היא עשתה.

הלקח הוא ללכת למקום אמין ולא לחשוב שיש שם מציאות. אין. הדודג' ג'ורני החתיך שעומד שם בצד במחיר של פיקנטו? אל תתקרב. היוצא דופן היחיד הוא רכב לא פופולרי מסיבה לא עניינית שלא זז בלי סיבה אחרת, או שיש לו חיסרון שלך לא מפריע (אתה נוסע 40 ק"מ בשבוע אז זה שפורד אקספלורר' שותה בנזין כאילו יש לו חור במיכל לא מדאיג אותך, ואף אחד לא קונה פורד מונדאו גם כשיש לו אחלה גיר פלנטרי).

אגב לטובת הבחורה מהסיפור אגיד שהיא הבינה שאין מה למכור את הרכב דרך סוחר ולהפיל אותו על איזה למך אחר ושחררה אותו לגריטה (היה אז מבצע של המדינה).

רגע, מה שאלת?

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • רעיון טוב! 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...