Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי מחשב נייד של ASUS שנרכש ב-KSP ונמצא עדיין באחריות. לאחרונה הופיעה תקלה בתצוגה (פסים/עיוותים). המסך שלם לחלוטין: אין שום שבר/סדק ואפילו לא שריטה אחת על המסך. 

פתחתי קריאת שירות ושלחתי תמונות, והמעבדה שאסוס עובדים איתה טענה מרחוק שמדובר ב״שבר פנימי״ ולכן זה לא מכוסה באחריות.

כשפניתי שוב ל-ASUS, נאמר לי שאני צריך להגיע פיזית למעבדה בפתח תקווה לבדיקה, למרות שלפי תנאי האחריות מגיע לי איסוף והחזרה, ובמיוחד בתקופה הנוכחית זה לא כזה פשוט להתנייד לשם.

בנוסף, הציעו לי לשלם מראש על איסוף והחזרה, ורק אם יחליטו שאין נזק - אולי אקבל החזר, מה שמרגיש לי די בעייתי.

בקיצור, מרגיש לי שמנסים להתנער מאחריות על סמך אבחנה מרחוק בלבד, בלי בדיקה אמיתית של המחשב.

מישהו נתקל במצב דומה מול ASUS? איך כדאי לפעול מכאן?

Mazda 3 2.0L, 2016 

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לי היה מקרה חומרתי שאיננו קשור למסך, עם ASUS, והם טיפלו בזה כראוי, לפני כ-11 שנה. רוצה להאמין שהשירות עדיין טוב.

ז"א, לקחו אחריות, תיקנו והחזירו לי מחשב תקין. נהרס לוח או מעבד אחרי שלוש שנים וחודש, חודש אחרי האחריות המורחבת, אבל זה סיפור אחר.

אני מניח שהבעיה עם מסכים היא שיכול להיות מצב, לא בהכרח אתה, שמישהו קצת מחרטט אותם והוא יודע שקיבל מכה, והוא לא אומר להם. ולכן ככה הם נוהגים.

אם אתה קרוב לשם, סע להביא להם לדעתי.

אם אתה למשל ממקום מרוחק, שלח להם בעלות(כמה זה כבר עולה?) ואם יחליטו שלא באשמתך יחזירו לך את הכסף.

זכור, יש להם אינטרס לתת שירות טוב כדי שתבחר ב ASUS בעתיד. במיוחד היום שאתה יכול לקנות לפטופ מאמזון לא של ASUS בכיף. אמנם לא החודש, אבל בדרך כלל כן.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

כצפוי עם אסוס, אין הפתעות, חומרה זבלית בזול.

במצב הנוכחי אילו אישית הייתי במקומך, הייתי משתדל להגיע למעבדה פיזית עם המחשב. עד כמה זה רחוק - זה רק אתה יכול לענות. אין הרבה זמן לפני חול המועד, כדאי לברר האם יש להם חלפים בכלל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אתה צריך להחליט מה חשוב לך יותר, לתקן את המחשב כמה שיותר מהר או להלחם על צדקתך.

אם התיקון חשוב, תפעל לתקן, ותוכל לתבוע אותם בדיעבד. 

אם אתה מעדיף להלחם עכשיו, אפשר להמשיך בתכתובות (שלך, של עו״ד) ולנסות לכופף אותם לקיים את תנאי האחריות מראש.

חשוב לתעד את כל התקשורת, כולל הקלטת שיחות.

כדאי גם לעשות שיעורי בית ולחפש מקרים דומים כדי להפריך את טענתם שתקלה כזו לא יכולה להתרחש בלי שהמחשב קיבל מכה או נפל (כי זו הטענה שלהם למעשה).

• רעיון טוב! 2
פורסם

פסים במסך (אלו פסים דקים כאלו בכל מיני צבעים?)
בדרך כלל זה אכן מנזק פיזי. גם טריקה קצת חזקה של מכסה הנייד יכולה לגרום לזה.

פורסם
לפני 33 דקות, teyal כתב:

גם טריקה קצת חזקה של מכסה הנייד יכולה לגרום לזה.

לא אמור לקרות. כאילו, מחלקה נורמלית אמורה לתכנן את זה ולבדוק את זה, ככה שגם אם מישהו ששוקל 200 ק"ג יסגור את המחשב זה יהיה בסדר.

אם מראש זו הנחת היסוד, זה בעיה. ואנשים לא יקנו ASUS ככה.

פורסם

היה לי מקרה דומה לפני איזה 10 שנים.

השיחות מול המעבדה לא עזרו - הם היו ממש אטומים.

אני זוכר שהיה קשה להגיע לשירות לקוחות/פניות הציבור, אבל אכישהו הצלחתי להגיע אליהם באמצעות פניה בפייסבוק אז (לא יודע איך זה היום).

בסוף באו לקחת את המחשב (סדרה יקרה - זנבוק) ולאחר התיקון איבדו אותו והציעו לי חלופות נחותות יותר - ההתנהלות מולם לא הייתה פשוטה.

בקיצור, נסה למצוא דרך לפנות בכתב לשירות לקוחות של אסוס עצמם ולא למעבדה.

אם אתה מחליט לשלוח את המחשב צלם את הכל, מכל הזוויות, גם סטילטס גם וידאו.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני 20 דקות, גולדן191 כתב:

לא אמור לקרות.

...אנשים לא יקנו ASUS ככה.

אנשים קונים מה שזול. עובדה שיש ב-2026 עדיין אנשים שקונים אסוס.

לפחות בארץ. אני מתריע כבר שנים. לא יעזור כלום. ימשיכו לקנות וליצור טראפיק בפורום...

• מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מחשבי Asus הם זולים יותר יחסית למתחרים?

או שאתה מתייחס ספיציצית לסדרות הזולות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הסדרות הזולות וסדרות הביניים מתומחרות לרוב 50-150 ש״ח מתחת לשאר.

הסדרות היקרות בערך אותו מחיר כמו המתחרים.

גם שם האמינות לא מככבת (אם כי המצב פחות גרוע).

פורסם (נערך)

בלי קשר להודעה שלי - לכל מותג יש סדרות עסקיות שיותר אמינות....

לגבי מחשב זול :

שמע, אני רוצה להאמין שככל שעובר הזמן ASUS משתפרים, לא הולכים אחורה

נראה שיש לא מעט מרוצים כאן, אבל לך תדע האם מישהו חוזר לתת ביקורת אחרי שנה+

https://www.amazon.com/ASUS-Vivobook-Laptop-Windows-E1504FA-AS54/dp/B0CWJB9ZC6

פורסם
לפני 2 דקות, hans כתב:

הסדרות הזולות וסדרות הביניים מתומחרות לרוב 50-150 ש״ח מתחת לשאר.

זה סכום לא משמעותי.

לפני 3 דקות, hans כתב:

גם שם האמינות לא מככבת (אם כי המצב פחות גרוע).

לא יודע איך בודקים אמינות גורפת, אבל על מה אתה מסתמך?

לפני 1 דקה, גולדן191 כתב:

נראה שיש לא מעט מרוצים כאן, אבל לך תדע האם מישהו חוזר לתת ביקורת אחרי שנה+

אני לא יודע כמה אפשר לסמוך על ביקורות ב-Amazon...

• מעניין 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, falou כתב:

לא יודע איך בודקים אמינות גורפת, אבל על מה אתה מסתמך?

הניסיון האישי שלי +  מגובה בהיסטוריה של עמוס השרת :)

כל מי שאני מכיר אישית שקנה נייד של אסוס - נשבר לו משהו פיזי במחשב בטווח של שנה ויום עד שנתיים.

זה שאין לי דוקטורט בנושא לא מונע ממני להתריע.

לפני 5 דקות, falou כתב:

זה סכום לא משמעותי.

נכון, אבל זה בדיוק ההפרש שגורם (לפחות בישראל) לאנשים להמשיך לקנות את המותג הזה.

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, hans כתב:

כל מי שאני מכיר אישית שקנה נייד של אסוס - נשבר לו משהו פיזי במחשב בטווח של שנה ויום עד שנתיים.

אתה לא מכיר אותי אישית אמנם, עדיין, אבל שלי הלך לעולמו אחרי 3 שנים וחודש מיום הרכישה.

אבל,

השתמשתי בנייח הרבה יותר. לא היה כאן שימוש יומיומי של 3 שנים, אלא של כשנה גג. ואז רק פעם ב..

אז בעצם המקרה שלי לא נחשב? 

אתה מדבר רק על הסדרות הזולות נכון?
VIVOBOOK וכאלה?

• תוכן חדש...