Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחי הלך לפטופ לנובו אחרי שנה וחודש. מהסדרות הזולות.

נסכם על כך שלא מומלץ לקנות סדרה זולה בכל מקרה? ועדיף ThinkPad כלשהו אמין יד2 מהארץ או מאיביי?

לפני 17 דקות, yohai71 כתב:

אסוס היו מעולים בלוחות אם, אבל זה היה לפני כמעט 20 שנה

שזה מוזר שאתה כותב את זה כאילו הם לא טובים בלוחות היום.

מהסיבה שלפני 20 שנה המעבדים היו מייצרים הרבה יותר חום ביחס לביצועים, ודווקא היית מצפה שהאיכות שלהם תישמר ואף תעלה עם השנים.

אי אפשר להשוואות את הבעיות שהיו עם המעבדים ללפטופים שיוצרו בשנים 2008-2013 לדורות החדשים שמייצרים משמעותית פחות חום ביחס לביצועים.

מוזר לי שהיום פחות סומכים על ASUS מפעם.

אני חושב שללוחות של פעם היו יותר אתגרים להתמודד עם הסביבה, עם המעבדים, מאשר היום, לא?

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, גולדן191 כתב:

נסכם על כך שלא מומלץ לקנות סדרה זולה בכל מקרה?

כן

ועדיף ThinkPad כלשהו אמין יד2 מהארץ או מאיביי?

בחיים לא

אצל כל היצרנים, הסדרות הזולות מיוצרות במפעלים חיצוניים עם דרגות איכות/qa משתנות ועם חומרים פחות עמידים.

לגבי יד שנייה - מדובר במוצר רגיש, פיזית, למכות וטלטולים ונוזלים. אי אפשר לדעת מה קרה במהלך חייו אם אתה מהמר על יד2. חוץ מדל אחד שקניתי חדש, שאר המחשבים בבית הם משומשים שקניתי מהעבודה סטייל "נגמר הליסינג" (אני הייתי המשתמש היחיד) :)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 24 דקות, hans כתב:

לגבי יד שנייה - מדובר במוצר רגיש, פיזית, למכות וטלטולים ונוזלים. אי אפשר לדעת מה קרה במהלך חייו אם אתה מהמר על יד2. חוץ מדל אחד שקניתי חדש, שאר המחשבים בבית הם משומשים שקניתי מהעבודה סטייל "נגמר הליסינג" (אני הייתי המשתמש היחיד) :)

חבר קנה HP Elitebook יד2 מאיביי והחזיק לו כמה שנים.

אבל לוקח את מה שאתה אומר.

פורסם (נערך)

שאלה,

גם לדעתכם בארץ, כבר למעלה מ-15 שנה, הכי אוהבים DELL?

אני זוכר שגם לפני 12 שנים הכרתי אנשים שאמרו "רק DELL"

וגם לפני 15 אני חושב.

פשוט פעם אנשים שנאו לפטופים בכללי, בגלל החום של המעבדים, המצב השתנה ב 2014 ככה שהתחילו לצאת מעבדים שנותנים בראש אבל לא מתחממים ממש. מסדרה 4 של אינטל אני חושב.

פורסם
לפני שעה, גולדן191 כתב:

אי אפשר להשוואות את הבעיות שהיו עם המעבדים ללפטופים שיוצרו בשנים 2008-2013 לדורות החדשים שמייצרים משמעותית פחות חום ביחס לביצועים.

מוזר לי שהיום פחות סומכים על ASUS מפעם.

אני מדבר על לוחות של דסקטופ (ראה הקישור שצירפתי מקודם). לוחות אסוס של לפטופים נחשבים "חדשים" מבחינתי. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 שעות, גולדן191 כתב:

לאחי הלך לפטופ לנובו אחרי שנה וחודש. מהסדרות הזולות.

נסכם על כך שלא מומלץ לקנות סדרה זולה בכל מקרה? ועדיף ThinkPad כלשהו אמין יד2 מהארץ או מאיביי?

שוב.

אין שום אפשרות להסיק כלום ברמת היצרן או המותג. כמות הדגמים, תתי הדגמים והשינויים התכופים בחומרה, קונפיגרציות ושאר שינויים בין שנה לשנה לא מאפשרים לקבוע. תוסיף לזה פרופיל שימוש שונה של משתמשים שונים (משתמש בבית לעומת מסתובב הרבה בחוץ, למשל), וברור שאין מקרה או מקרים מלמדים על הכלל.

לדוגמא, להורים שלי יש לנובו בסיסי שעובד כבר לפחות 8 שנים, ואני לא מאמין שהוא עוד סוחב...

מה זה מלמד?!

כלום.

יש לי Dell Latitude בן 9, עם שבר בכיסוי המסך שעוד עובד. מה הקשר בינו לבין Latitude חדש?!

כלום.

הוא בכלל עוד עשוי מפלסטיק. בהתחלה עבד כמחשב שלי, עכשיו הוא מחשב של טלוויזיה.

מה אפשר ללמוד מזה על כלל מחשבי Dell לדורותיהם?!

כלום.

וכו'

בעיקרון, עדיף יותר יקר על יותר זול ועדיף איכות בנייה של סדרות עסקיות על סדרות זולות יותר.

יופי. הכללה שלא מאוד עוזרת. אפילו בתוך סדרות "עסקיות" יש פערים גדולים, למשל, בין סדרת E לסדרת T של Thinkpad.

ההבדל באיכות הבנייה (והמחיר בשל כך) - גדול מאוד, גם אם החומרה הבסיסית (מסך/מעבד/זיכרון) זהים. 

אז איך בוחרים?

מחפשים ביקורות על הדגם הספיציפי שהולכים לקנות.

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לגבי מסכים, אני יכול להוסיף שאצלנו קנו לפני כמה שנים 10 מסכי 24 של אסוס.

מתוכם 7 התקלקלו - בכולם המסך הפנימי נשבר.

בפירמות אחרות לא היתה את התופעה הזאת, אז סיכוי קלוש שאנשים שברו אותם וכאלה.

כך שאם אוספים את מה שנכתב פה, זה אומר משהו על היצרן (אגב, מנסיון גם מסכים של מאג לא אמינים , ואולי יותר, אבל זה כבר סיפור אחר).

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, ntd כתב:

לגבי מסכים, אני יכול להוסיף שאצלנו קנו לפני כמה שנים 10 מסכי 24 של אסוס.

מתוכם 7 התקלקלו - בכולם המסך הפנימי נשבר.

מבאס. ואוו. תודה שאמרת, אדע להתרחק.

לפני 7 דקות, ntd כתב:

(אגב, מנסיון גם מסכים של מאג לא אמינים , ואולי יותר, אבל זה כבר סיפור אחר).

יש לי נסיון רק עם מסך אחד, עובד מעולה בלי שום תקלה שנתיים (24 אינץ', FHD, 100Hz בקבוע, מסך ראשי שדולק שעות כל יום) וכמובן שעדיין מתפקד והוא המסך הראשי שלי.

אני מניח שיש לך נסיון עם כמה מסכים של MAG שלא היית מרוצה?

פורסם
לפני 17 דקות, גולדן191 כתב:

מבאס. ואוו. תודה שאמרת, אדע להתרחק

אסוס *לא* מייצר את פנל ה LCD. לא בניידים ולא במסכים שולחניים
סביר להניח ש LG או סמסונג מייצרים את הפנל. אז אולי כדאי להתרחק גם מהם.

פורסם

לי יש asus בן 8+ מסדרת משחקים rog (לא זוכר מתי בדיוק קניתי עלה בערך 4 א' ש"ח).

חלק מהמקשים חסרים (הבן שלי כשיהיה פעוט החליט לפרק להם את הצורה). והכרטיס מסך הלך בקורונה (להערכתי עקב שימוש אינטנסיבי על המיטה ללא אוורור בזמן בידוד).

סה"כ האמינות בסדר גמור מבחינתי בעיקר לסדרת גיימינג שנחשבת בעייתית.

בנוסף יש לי x1 carbon בן 6 שקניתי מאמזון ב1000 דולר+ מע"מ  שהלך לו הטראקפד לפני חצי שנה הנייד עדיין עובד ובשימוש יומי. ניסיתי להחליף לבד ללא הצלחה ובסוף המחבר נשבר.

לא מאמין במחשבים יקרים במיוחד מעדיף דגמי בסיס מסדרות איכותיות (לדעתי מסך טוב ומקלדת נוחה/ משקל נמוך וכו' יותר חשובים הביצועים מקסימליים.

דגם יקר זה לא הבטחה לאמינות מדהימה 

פורסם
לפני 2 דקות, teyal כתב:

אסוס *לא* מייצר את פנל ה LCD. לא בניידים ולא במסכים שולחניים
סביר להניח ש LG או סמסונג מייצרים את הפנל. אז אולי כדאי להתרחק גם מהם.

אין בהכרח קשר בין הפאנל עצמו לעובדה שנשבר. הפאנל זה רק החלק של הזכוכית.

לפני 6 דקות, urich כתב:

יש סיבות שונות למה מחשב הוא "יקר".

אם הסיבה היא איכות בנייה וקלות תחזוקה, אתה בהחלט יכול לצפות לאמינות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 9 דקות, falou כתב:

אם הסיבה היא איכות בנייה וקלות תחזוקה, אתה בהחלט יכול לצפות לאמינות.

מסכים.

וגם יש עניין היום של RAM שמולחם על לוח האם, ככל שמדובר במחשב יקר יותר אני חושב שההסתברות שה-RAM מולחם נמוכה יותר.

כי רוצים שתוכל לדבג בעצמך מה נדפק לך או במה יש תקלה? RAM או לוח? 

פורסם

גולדן בוי, כל עוד אתה מערבב בין נייח לנייד אי אפשר להגיע למסקנה חותכת בכלום.

אלה ממש מכשירים שונים, כמו אופנוע מול מסחרית. ram מולחם במקבוקים מ-2010...

לפני 47 דקות, urich כתב:

הבטחה - לא. תקווה - כן. :)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...