Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאילנד

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות

אני טס בפעם השניה לתאילנד ועשיתי חיפוש ולהפתעתי לא ראיתי הרבה מידע

אז חשבתי לפתוח שרשור שיהיה קצת יותר מידע להבאים שיטוסו

הייתי רק פעם אחת, שבעה שבועות. אשתף קצת מרשמיי, מוזמנים גם

כמה נקודות כלליות, ואז אעבור למקומות

• אז קודם כל הדבר הכי חשוב להבין שתאילנד זו מדינה טרופית. כלומר מזג האוויר הפכפך. יהיו לכם ימים של גשם וצריך לקחת את זה בחשבון. "העונה" היא דצמבר-פברואר, ואז יש הרבה פחות גשמים. בעונה מן הסתם יותר יקר, ויותר עמוס
  • התאילנדים: אחד הדברים שנהניתי ממנו היו התאילנדים. הם מאוד נחמדים, וזה אמיתי ולא הצגה. הרבה יותר נחמד מהנימוס המזוייף האירופאי למשל. כשהייתי צריך עזרה תמיד עזרו לי כאילו הם מכירים אותי אישית. 
  • צריך ללכת למרפאת מטיילים (חודש לפני) ולהייעץ איזה חיסונים צריך לעשות לפני
  • יש טופס שצריך למלא לפני הכניסה לתאילנד (3 ימים לפני הטיסה), לינק באתר של שגרירות ישראל בתאילנד. בהמשך לכך, התאילנדים מאוד חוששים ממהגרים והם יבדקו שיש לכם כרטיס טיסה חזור, וגם סכום מסויים של מזומן עליכם לפעמים. 

מקומות

הקדמה לפני: נסעתי כזוג, מן הסתם יש אופי שונה של חופשה לזוג, חבורה של חברים, או לבד

• פוקט: כאן נחתתי. מקום גדול שמציע הכל, לדעתי מקום טוב להתחלה. יש חופים, חיי לילה, וגם הרבה אטרקציות. מקום ורסטילי מאוד. ממליץ להתרחלק מהפטונג, המון ערבים והודים (מצד שני למי שמחפש את הצד הסליזי יותר - זה יהיה שם). האי גדול אז תחקרו אותו ולא רק את הסביבה של המלון שלכם. אפשר לבלות שם שבוע בכיף. מומלץ אבל לא חובה.
  • קופיפי - אי קטן ומאוד מתוייר. האי מהמם, לא לוותר על שיט לאי השכן (איפה שחוף מאיה) - זו בעצם האטרקציה המרכזית. חוץ מזה אי מאוד קטן ואין מה לעשות מעבר ליומיים-3. יחסית צפוף, אין את ההרגשה הקלאסית של שקט כמו באיים אחרים. אני ממליץ.
  • קוסמוי - נושא במחלוקת. זהו היעד הכי ישראלי בתאילנד. קודם כל אי גדול, כמעט כמו פוקט. הדומיננטיות הישראלית מורגשת מאוד (במיוחד באזור הצ'וואנג): מסעדות ישראליות, תשמעו יותר עברית ברחוב מאשר בתל אביב, וטנדר שעובר הלוך ושוב עם רמקולים שמזמינים לבר הרוזה בווליום שיגרום לכם לרצות לשרוף את בר הרוזה. אני אישית - מאוד לא אהבתי. הסיבה היחידה שהייתי בקוסמוי זה כי הייתי בחגים והבת זוג רצתה להיות בבית חב"ד בכיפור (בדיוק היינו בין קופיפי לקוטאו). לא אחזור. מצד שני מי שרוצה משהו בין תאילנד לישראל, או צריך אוכל כשר - זה שם. האי גדול עם לא מעט דברים לעשות.
  • קוטאו - אי לא גדול, משווק כמקום לצלילות. אני אישית מאוד אהבתי. גם שם יש לא מעט ישראלים, אבל בעיקר צעירים ולא משפחות וצעקות "הרצל" או "נהוראי תעזוב כבר את אלינור" ברחוב. לא קטן כמו קופיפי אבל עדיין לא אי גדול אז עד 5 ימים גג (כמובן לא להגיע ליומיים כן?). מומלץ ויפה.
  • קופנגן - לא הייתי, אבל הבנתי שזה משהו בין קוסמוי לקוטאו. המון ישראלים, אבל הבנתי שצריך להיות קצת יותר רגוע מקוסמוי. אני רציתי יותר תאילנד ופחות ישראל, אז לא ביקרנו. 
  • קו יאו יאי - אי פחות מוכר, די גדול, אבל לא מפותח בכלל. מה זה אומר ? אין הרבה מה לעשות, בעיקר לשרוץ בחוף\ריזורט, או לסוע באופנוע בכבישים פתוחים. מי שמחפש חיי לילה שלא יתקרב לשם. מי שמחפש שקט ובעיקר תחושה של הרפתקה, מומלץ, אבל גם אז רק אם אתם בטיול ארוך של חודש+.
  • צ'אנגמאי - צפון תאילנד. עיר גדולה, לא ליד הים. חוויה שדומה בעיקר לבנגקוק, אבל פחות צפופה ועמוסה מבנגקוק. לרוב משמשת כתחנת מעבר לפאי. לנו זה היה נחמד כ"מנוחה" אחרי האיים, אני אהבתי ואחזור, אבל הייתי ממליץ רק בטיול ארוך ואם התחברתם לתאילנד האמיתית ולא בא לכם רק חוף-מסאז-פאדתאי.
  • פאי - מקום כפרי ממש בצפון תאילנד. גם מקום מאוד מתוייר ע"י ישראלים, אבל בעיקר צעירים. מקום מאוד יפה, ורגוע. מי שמחפש לראות טבע - לא לוותר. להגיע לפחות ל-3 ימים, אם יש לכם זמן אפילו עד שבוע. קשה מאוד להתנייד בלי אופנוע.

אחרי האיים בדרום ופאי בצפון, חזרנו שוב לדרום - אבל לצד אחר הרבה פחות מוכר, לא איפה שפוקט וקוסמוי וכו'. 

• קו-קוד: אי מהמם ולא מאוד מתוייר. ההגעה תעלה לכם 1-2 ימי מעבר, ולכן זה "יקר" במובן הזה. אם אתם בטיול ארוך - מומלץ מאוד לא לוותר, אם אתם מחפשים אי שקט, יפה, ולא חיי לילה. היה מאוד יפה, כיף לסוע באי באופנוע. לא הייתי מתחיל איתו אבל - רק אחרי קצת זמן בתאילנד ואחרי שאתם מרגישים בנוח עם האוכל ונסיעה באופנוע וכו'.
  • פאטייה - עצרנו בדרך מקו-קוד לבנגקוק. בירת הזנות של תאילנד, למי שמחפש. אבל זאת עיר גדולה עם הרבה מעבר. העיר מאוד מערבית, הכי פחות תאילנד שהרגשנו. אזור הטיילת ליד החוף מאוד הזכיר את הטיילת של תל אביב. לא יודע אם להמליץ. אבל היה מעניין.
  • בנגקוק - דמיינו את ניו יורק נכבשת על ידי תאילנדים. אני פחות אוהב ערים גדולות אז לא ממש התחברתי. אבל מקום טוב לקניות בסוף הטיול. יש גם לא מעט לראות ולעשות - עיר עצומה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 15 דקות, היו זמני בומבה כתב:

הם מאוד נחמדים, וזה אמיתי ולא הצגה

נכון למעט המוכרים או הנמצאים בשוק בבנגקוק שבכיף יכולים להגיד לך שם "מה נשמע יא בן זונה?" כשאתה במצב רוח לא הכי טוב - בין אם זה אווירת סוף טיול, או בין אם זה בגלל דברים אחרים. הסיכוי שמישהו יהיה מבואס בבגנגקוק יותר גבוה מהסיכוי שמישהו יהיה מבואס בקו טאו או בקו פיפי לדעתי. :)

וגם יכולים לזרוק לך הערות אבל בתכלס אתה צודק ברוב המקרים המוחלט, הם לא באמת נחמדים כי הם נחמדים אלא כי הם רואים בך כביזנס, תמחק את הביזנס ואין נחמדות כנראה. אבל זה סוג של מושרש בהם.

*הייתי לפני כ 15 שנה

לפני 15 דקות, היו זמני בומבה כתב:
  • קופיפי - אי קטן ומאוד מתוייר. האי מהמם, לא לוותר על שיט לאי השכן (איפה שחוף מאיה) - זו בעצם האטרקציה המרכזית. חוץ מזה אי מאוד קטן ואין מה לעשות מעבר ליומיים-3. יחסית צפוף, אין את ההרגשה הקלאסית של שקט כמו באיים אחרים. אני ממליץ.
  •  

המקום הכי יפה שהייתי בו בחיים בסה"כ, כולל האיזור, טיול 7 האיים, לקחת סירה קטנה ולשוט לאי הקטן שיש ליד, מדהים ביותר

לפני 16 דקות, היו זמני בומבה כתב:
  • קוטאו - אי לא גדול, משווק כמקום לצלילות. אני אישית מאוד אהבתי. גם שם יש לא מעט ישראלים, אבל בעיקר צעירים ולא משפחות וצעקות "הרצל" או "נהוראי תעזוב כבר את אלינור" ברחוב. לא קטן כמו קופיפי אבל עדיין לא אי גדול אז עד 5 ימים גג (כמובן לא להגיע ליומיים כן?). מומלץ ויפה.
  •  

אהבתי מאד. מקום מדהים. 

• קופנגן - לא הייתי, אבל הבנתי שזה משהו בין קוסמוי לקוטאו. המון ישראלים, אבל הבנתי שצריך להיות קצת יותר רגוע מקוסמוי. אני רציתי יותר תאילנד ופחות ישראל, אז לא ביקרנו. 
  •  

אחלה מקום, היו גם אז המון ישראלים. ככל שמתרחקים מאיזור הפול מון יש יותר סיכוי שתתקלו בתאילנדים שקצת פחות נחמדים - ליידי בוי רדפה אחרי. אבל סה"כ סבבה. יש מצב שהיום זה לא ככה, לא יודע. 

• פאי - מקום כפרי ממש בצפון תאילנד. גם מקום מאוד מתוייר ע"י ישראלים, אבל בעיקר צעירים. מקום מאוד יפה, ורגוע. מי שמחפש לראות טבע - לא לוותר. להגיע לפחות ל-3 ימים, אם יש לכם זמן אפילו עד שבוע. קשה מאוד להתנייד בלי אופנוע.

מקום מדהים, למי שלא יודע לרכב על אופנוע שלא ינסה. נפצעים שם. המשפט האחרון נכון גם לגבי ואנג ויינג בלאוס, לא לקפוץ מ-3 מטר למים ולא מ-5 מטר.

• בנגקוק - דמיינו את ניו יורק נכבשת על ידי תאילנדים. אני פחות אוהב ערים גדולות אז לא ממש התחברתי. אבל מקום טוב לקניות בסוף הטיול. יש גם לא מעט לראות ולעשות - עיר עצומה.

סה"כ זכור לי אחלה אוכל. גם בקו טאו תכלס זכור לי אחלה אוכל. זה מקום טוב לסוף טיול אבל לבוא עם סבלנות, יש מצב שיזרקו לכם בן זונה בשוק.

• אהבתי 1
פורסם

לא הייתי בתאילנד - אבל הערה מניסיון אחר: להקדים ולקבוע תור למרפאת המטיילים. זאת משתי סיבות:

1. תורים ארוכים מאוד.

2. חלק מהחיסונים מצריכים 2 מנות, בהפרש שבועות או חודשים. אז רצוי להשלים מוקדם ככל האפשר.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, sperial כתב:

2. חלק מהחיסונים מצריכים 2 מנות, בהפרש שבועות או חודשים. אז רצוי להשלים מוקדם ככל האפשר.

המנה השנייה של אחד החיסונים קיבלתי כשבוע או שבועיים לאחר החזרה מתאילנד. אני זוכר את זה כי ממש שנאתי את זה, ראיתי שחור בפעם הראשונה - 6 חיסונים ברצף. אז ממש לא רציתי עוד חיסון אחר כך. התגברתי על זה והלכתי לעשות.

YMMV , וייתכן וזה לא ככה היום (עברו כ-15 שנה) אבל נראה לי שזה עדיין ככה.

אגב, למי שממש שונא חיסונים, ברצף במיוחד, יכול למרוח עזרקאין על העור כחצי שעה לפני החיסונים, זה עוזר.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

כנראה ההפטיטיס a. סביר שלא תזקק לו שוב. מכל מקום, חשוב להביא איתך פנקס חיסונים מלא (מנייר) וגם תדפיס של קופ״ח (סביר שתוכל להוציא באפליקציה) כי שניהם אינם שלמים אלא משלימים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא קיים אצלי פנקס חיסונים וגם בגלל שאני רווק עשיתי חיסון גרדסיל 9 לפני כשבוע ולא שאלו אפילו אם יש לי פנקס חיסונים (סדרה של 3 חיסונים אגב) . אני מניח שלרוב אין

אגב, לא הצטרכתי להדפיס כלום. הכל דרך האפליקציה.

פורסם

לא צריך להגזים. עשיתם מתאיילנד- סיירה לאון. 

לפני כמה חודשים, הייתי כמעט חודש בתאיילד ולאוס, לא עשיתי שום חיסון. לא אכלתי בחתוליות וגם לא ישנתי במקומות של 2 שקל ללילה. ויצאתי בסדר גמור. 

פורסם
לפני 4 דקות, davemustaine87 כתב:

עשיתם מתאיילנד- סיירה לאון

אנחנו עדיין בפורום של רכבים, קראתי את זה כסיאט לאון.

לפני 5 דקות, davemustaine87 כתב:

לפני כמה חודשים, הייתי כמעט חודש בתאיילד ולאוס, לא עשיתי שום חיסון. לא אכלתי בחתוליות וגם לא ישנתי במקומות של 2 שקל ללילה. ויצאתי בסדר גמור. 

אבל זה נוגד המלצות כלשהם, לא? יש לפחות 2-3 חיסונים שממליצים עליהם? ואם אני לא טועה אחד מהם קשור גם לשהייה בלאוס? (גם אני הייתי, בואנג ויינג, שבוע)

פורסם
לפני 1 דקה, גולדן191 כתב:

ואנג ויינג, שבוע)

הדרך היחידה לבלות שבוע ב-ואנג ויאנג זה להיות עם זונות ( בין אם במסיבות או בתשלום), לכן אולי כדאי יותר להשקיע בחיסונים :) 

• מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, davemustaine87 כתב:

הדרך היחידה לבלות שבוע ב-ואנג ויאנג זה להיות עם זונות ( בין אם במסיבות או בתשלום), לכן אולי כדאי יותר להשקיע בחיסונים :) 

לא היו בכלל זונות ב 2010 שם לפי מה שאני זוכר. מי שהיה נראה טוב יכל להשיג תיירות או ישראליות, מי שלא כנראה לא השיג כלום.

מקווה שאנשים נרגעו שם ולא נפצעים, ראינו שם לפחות 2 פצועים/פצועות שאני זוכר. לקפוץ לנהר זה לא בטיחותי.

פורסם
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

לא צריך להגזים. עשיתם מתאיילנד- סיירה לאון. 

מגניב. 

אבל אתה זה אתה,

ויש אנשים שונים, עם אופי טיולים שונה, עם סטטוס חיסוני שונה (ובריאותי).

ברמה הכי פשוטה: נשים בגיל פוריות או בני זוג לכאלו. שווה להתייעץ עם רופא/ה משפחה או מטיילים ולו בשביל לשאול על תכנון היריון ולקבל את המידע הרלוונטי על דחיית היריון או קבלת מידע בהקשר של נגיף הזיקה. זה כבר 50 אחוזים מהאוכלוסיה שממש ממש ממש כדאי להן לראות רופא/ה כמה חודשים לפני הטיסה. 

בנוסף, יש בתאילנד הרבה כלבת, יש גם קדחת מוח יפנית אם כי די נדירה, ויש עוד הרבה דברים חביבים שנגד הרבה מהם יש חיסונים. 

לכן, אין תחליף לייעוץ של מרפאת מטיילים, ואכן מומלץ לעשותו כמה חודשים לפני הטיסה בשביל למקסם יעילות. לכן אני לא חושב שהם (ספריאל ושות') הגזימו ולא הפכו את תאילנד לכלום. 

האם כל מי שלא יתחסן יידבק במשהו? סביר שלא. 

אבל כמו הכל, זה עניין של ריבוד סיכונים. שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה עם הבריאות שלו, אבל הגזמה בהמלצות של ספריאל אין. הן נבונות ובמקום. לדעתי. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש גישה נפוצה, לכך שמי שטס לאיים בלבד, ונוחת בפוקט, לא צריך חיסונים כלל. שמעתי את הגישה הזו גם ב-2010. רק שאז לא הייתה טיסה ישירה לפוקט, אלא היה צורך לנחות בבנגקוק ולטוס משם לפוקט. אבל היו לא מעט אנשים שפעלו כך.

אבל אם דיברת גם על לאוס... מומלץ להתחסן.

פורסם

יש גם עניין של טיפול מניעתי למלריה - המחלה נפוצה באזורים מסויימים בתאילנד ויש צורך להתחיל ליטול טיפול מונע בין יום לשבועיים לפני הנסיעה - בהתאם לתרופה שנבחרה. ולהשלים טיפול בין מספר ימים למספר שבועות אחרי החזרה ארצה.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אוסיף עוד כמה דברים מטיול לתאילנד (הראשון שעשיתי לשם) מלפני 3 חודשים ומנקודת מבט של בן 50++:

בצפון אהבתי יותר את צ'יאנג ראי מאשר את צ'יאנג מאי. את פאי בכלל לא אהבתי - יותר מדי רועשת, ישראלית ותיירותית. השקיעה בקניון פאי - הכי אוברייטד בטיול הזה.

שוקי הלילה - יש את השווקים שיותר תיירותיים ויש את השווקים המקומיים, שניהם מהנים ושניהם שונים באופי.

כאמור, אנחנו פחות אוהבים רעש ובלגן ולכן בדרום העדפנו ללכת למקומות הפחות רועשים. נחתנו בפוקט, שכרנו רכב ומשם יצאנו צפונה:

קאו לאק - חופים מדהימים עם טבע שאפשר לטייל אליו מסביב. 

קאו סוק - איזור קצת יותר צפוני עם אגם מלאכותי ענק ושמורת טבע/ג'ונגל סביבה. ניתן לישון שם בתוך האגם בבקתות צפות.

קראבי - באיזור השקט יותר (לא באיזור או נאנג) - שוב חופים מדהימים עם שקיעות, וטיולי טבע מסביב.

קצת טיפים:

1. לא לפחד לשכור רכב (לא בבנגקוק). מי שיודע לנהוג בצד שמאל - אין שום בעיה. הכבישים מתוחזקים, גוגל מאפס עובד נהדר, מהירות מותרת נמוכה ואין הרבה תנועה באיזורים השקטים. שני דגשים להיזהר מהם - נהיגה בלילה קצת מאתגרת עקב הנטיה של נהגי קטנועים לצוץ מצדי הדרכים ולעתים בניגוד לתנועה, דבר שני - תיירים על אופנועים שלחלקם אין רישיון נהיגה על אופנועים, חלקם חושב שזה שהמקומיים נוהגים בצורה מבולגנת אומר שהכל מותר וזה לא ממש נכון.

2. שיט לאיים או באגם קאו סוק - הטיפ הכי טוב - תקחו סירה פרטית. המחיר לא שונה בהרבה, אבל הגמישות והשירות טוב בהרבה.

3. האוכל עדיין מאד זול. המלונות כבר יותר יקרים (תלוי ברמת הפינוק והקרבה למרכזים שרוצים). 

4. פילים - תעשו טובה ואל תתמכו בתעשיית תיירות הפילים. לא מקלחות, לא רכיבות על ולא דברים שפילים לא עושים בטבע. אם אתה מקלח את הפיל באגם - זה אומר שמישהו אילף אותו קודם עם מקל מחודד כדי שהוא לא יעיף אותך לכל הרוחות. יש בערך שני ארגונים שמפעילםי מקלטי שיקום לפילים, במקומות האלה אפשר לראות את הפילים ממרחק של עשרים-שלושים מטר וגם שם מדובר בפילים שנזרקו מתעשיית התיירות.

• תוכן חדש...