Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאילנד

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, גור אדם כתב:

בצפון אהבתי יותר את צ'יאנג ראי מאשר את צ'יאנג מאי. את פאי בכלל לא אהבתי - יותר מדי רועשת, ישראלית ותיירותית. השקיעה בקניון פאי - הכי אוברייטד בטיול הזה.

שוקי הלילה - יש את השווקים שיותר תיירותיים ויש את השווקים המקומיים, שניהם מהנים ושניהם שונים באופי.

כאמור, אנחנו פחות אוהבים רעש ובלגן ולכן בדרום העדפנו ללכת למקומות הפחות רועשים. נחתנו בפוקט, שכרנו רכב ומשם יצאנו צפונה:

קאו לאק - חופים מדהימים עם טבע שאפשר לטייל אליו מסביב. 

קאו סוק - איזור קצת יותר צפוני עם אגם מלאכותי ענק ושמורת טבע/ג'ונגל סביבה. ניתן לישון שם בתוך האגם בבקתות צפות.

הבחירה היחידה היא בין פאי לציאנג ראי... בציאנג מאי נוחתים אז גם ככה תחווה את ציאנג מאי.

בטיול הראשון שלי היינו בציאנג מאי וציאנג ראי. התרשמתי לטובה מציאנג מאי, יש שם וייב נעים ורגוע, אבל זה גם מקום מספיק גדול כדי שלא יהיה משעמם. ציאנג ראי הייתה בעייני יותר מדי שקטה ואנמית.

בטיול השני שלי הייתי בציאנג מאי ופאי. הפעם ציאנג מאי קצת ירדה בדירוג אצלי, ומשהו שממש ביאס אותי זה כמות החולדות בסביבת הנהר שעוטף את העיר הישנה - לא משהו ששמתי לב אליו בטיול הראשון, ואולי בטיול הראשון הן לא היו בכלל... אין לי מושג.

ואז... בהמלצת חברים רבים נסענו לפאי. שכרנו רכב ונסענו לפאי. בלילה. בגשם. חוויה! בהחלט אחד ההיילייטס של הטיול הרואד טריפ הקטן הזה, אך אוסיף שמבחינה בטיחותית יש סיכונים.

לא התחברתי בכלל לפאי. 90% ישראלים ושדרה וחצי כשכל שלט שני בעברית.
עזבנו מרצון יום למחרת, לא לפני שעשינו וי על כל מיני נקודות מפורסמות - חביב, לא יותר.

בראיה לאחור, אחרי הביקור המאכזב בפאי, אני ממליץ לנסוע לציאנג ראי ולהנות מהרוגע וממקום פחות ישראלי ומתוייר.

מצטרף להמלצות על קאו לאק וכמובן מוסיף את איי סימילאן(לדעתי יעד חובה בתאילנד). בכל הנוגע לשנורקלינג, אני התרשמתי מסימילאן הרבה יותר לעומת הצד המזרחי(קוסומוי-פנגן-קו טאו-נאנג יואן).

באחד הטיולים שכרנו רכב מקאו לאק ועשינו רואד טריפ של יום אחד מקאו לאק להוא-הין(כ 600קמ אם אני לא טועה), עם עצירה בקאו סוק וכל מיני מקומות בדרך.

העצירה בקאו סוק הייתה קצרה, אבל הספיקה לנו עצירה קצרה כדי להבין שזה מקום נחמד מאוד. - מומלץ.

פורסם

אממ, שרשור נחמד 🙂

בתור אחד שחרש את תאילנד מכל כיוון. הביקור הראשון היה ב-2009 והאחרון ב-2025. הייתה אמנם הפסקה קטנה בתקופת הקורונה, אבל מעבר לזה- כמעט כל שנה, ולפעמים אפילו פעמיים בשנה, עשו את שלהן.

אז כמו שכבר כתבו כאן, לטעמי קוסמוי דיי מיותרת למי שמחפש “לראות את תאילנד”. לעומת זאת, משפחות עם ילדים שמחפשות נטו נופש בהחלט ייהנו שם. מעבר ל”ישראלידה”, גם הטיסות לשם יקרות מאוד, בעיקר בגלל ששדה התעופה בבעלות פרטית. לא נדיר לשלם 300 דולר ויותר על טיסה פנימית של שעה מבנגקוק. לשם השוואה, מפוקט לצ’אנג מאי אפשר למצוא כרטיסים ב-50 דולר בשיא העונה לטיסה של שעתיים.

צ’אנג מאי מהממת. אני אף פעם לא מוותר עליה. יש לי שם מלון קבוע ובחור בריטי שמשכיר לי אופנועים מהביקור הראשון ועד היום. ממליץ מאוד להתנייד עצמאית. פשוט לסמן נקודה במפה ולנסוע בשילוב עצירות ספונטניות בדרך. נכון שבסוף מגיעים הרבה יותר רחוק מצ’אנג מאי עצמה, אבל היא נקודת פתיחה מושלמת.
פחות משבועיים עבורה בעיניי זה מעט מדי.

שאר האיים נחמדים, כל אחד וההיילייט שלו. אבל כחבילה אחת, ובלי לבזבז זמן וכסף על מעברים- פוקט נותנת הכול: חופים מדהימים, אטרקציות מכל הסוגים, קניות זולות (שווקים וקניונים), עיסויים במכונים איכותיים במחירים סופר סבירים. אם יש לי רק שבועיים אני נוחת ויוצא מפוקט. באמת שלא צריך יותר.

בנגקוק  צריך לדעת ליהנות ממנה. נכון שהיא עמוסה מאוד במרכז ובאזורים המתוירים, אבל אופנוע (כן, אופנוע! רק להיזהר מהכבישים המהירים כי אסור להיכנס אליהם) פותח המון אפשרויות על הקו בין בנגקוק לפטאיה. יש שם עיירות חוף מקסימות עם אוכלוסייה מדהימה.
שבוע עם עצירות של יומיים בכל כפר כזה לבטן-גב- מושלם.

גם מחוז טראט מצוין. עם שיט מעבורת קצר מגיעים לקו צ’אנג. אי מרווח עם שמורות טבע מדהימות, ריזורטים ברמה גבוהה והמון מטיילים מרוסיה למי שמחפש קצת תחושת "בית".

השנה דילגתי על תאילנד מסיבות כאלו ואחרות (אפילו היה כבר כרטיס לימים אלו ממש שבוטל), כנראה שגם בשנה הבאה לא אגיע. בתקווה לחזור שוב ב-2028.

כמובן שיש עוד הרבה טיפים על תחבורה, אוכל ואטרקציות, אבל קצרה היריעה מלהרחיב. אם למישהו יש שאלה ספציפית אשמח לענות.

• אהבתי 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

אחלה פוסט muzic!
אמנם אני ביקרתי פעמיים בלבד, אבל כל מה שרשמת נשמע מדויק(לפחות למקומות שגם אני הייתי בהם).
ההבהרה לגבי שדה התעופה של קוסומוי חשובה.
גם אני לא מוותר על ציאנג מאי, גם עם החולדות ליד הנהר. עיר שנותנת לי את ההרגשה הכי טובה.
חייב לציין שבמקומות שאני מבקר בהם מחדש, גם הרושם שלי מתעדכן: למשל בנגקוק בפעם הראשונה לא אהבתי בכלל, בפעם השנייה it grew on me ונהנתי.
קוסומוי, אם להתעלם מהקהל ולשכור חדר נחמד ב Chaweng Garden Beach Resort אז אפשר לקבל אחלה חוויה בטן-גב, ו 50 מטר משם יש את ה Ark Bar למי שאוהב...
מניח שקוסומוי זה לא רק צ'אוונג, אבל זה מה שאני חוויתי(וכמובן הפלגות ממנה לאיים האחרים).

שתי המלצות ששווה לבדוק:
1. יש טיסות(בימים רגועים) דרך פליי דובאי לקראבי. טיסות מאד נוחות עם עצירה של כ-3 שעות ומחיר זול בכמה מאות דולרים מטיסות לבנגקוק(תלוי תאריכים כמובן, אני בדקתי לפסח הקרוב).
2. יש את זה בסוף שנה, למי שזה מעניין אותו:

פורסם (נערך)

בטח, בשמחה.

יצא לי לעבור דרך לא מעט עיירות לאורך הקו מבנגקוק דרומה. בין היתר:
Pathiu, Bangsaen, Ban Bang Saen ו-Ban Laem Thaen.

היום קל לשלוף שמות, אבל כשאני הייתי שם לא באמת ידעתי איך קוראים לכל מקום. פשוט עליתי על אופנוע מבנגקוק לכיוון פאטיה (שלדעתי אין באמת מה לחפש בה) ועצרתי בכל נקודת עניין שנראתה מבטיחה, מדורגת גבוה וקרובה לים.

משם בוקינג הזמנת חדר ללילה-שניים וסוגרים עניין.
אגב, המחירים שם מפתיעים מאוד לטובה למי שהתרגל ליעדים המתוירים סדר גודל של 50–80 דולר ללילה למלונות ברמה של 4–5 כוכבים. והאוטנטיות? פי כמה וכמה. כמעט לא תמצא שם דובר אנגלית, בטח שלא עברית. רוב הנופשים באזורים האלו תאילנדים בעצמם.

לאחר מספר ביקורים ובהרכבים שונים של  משפחה, חברים, זוגי – הגעתי למסקנה שהמתכון הכי מוצלח הוא להגיע עם כיוון כלכלי ברור, אבל להשאיר את הפיין טיונינג לספונטניות בשטח.

זו לפחות הדרך שאני הכי נהניתי ממנה.

והכי הכי?
לבד.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever
  • אהבתי 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• תוכן חדש...