Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי! 

בעקבות היוועצות פה ונסיעת מבחן, הבנו שאנחנו רוצים לקנות CX30 (משפחה עם ילדה ורצון שיתאים לעוד תינוק; לא ארוך כדי לחנות בעיר; בגאז' גדול; גיר אוטומטי).

התקציב שלנו הוא עד 100, בשאיפה אזור ה 90, ואנחנו מפנטזים על אקזקיוטיב - מה שמכווין אותנו בשוק הנוכחי בעיקר לרכבי 'יד 01' עם קילומטרז' גבוה.

מעבר להעדפה ההגיונית לקחת קילומטרז' נמוך, מה הסיכונים והאם כדאי להיזהר בדגם הזה מקילומטרז' גבוה? מה המחלות המוכרות?

אגיד שאנחנו עושים פחות מ 10 אלף ק"מ בשנה כך שנאזן את הקילומטרז', החשש הוא נטו מפוטנציאל בעיות. 

תודה רבה! 

פורסם

תלוי כמה גבוה, באופן כללי ק"מ גבוה אומר בלאי גדןל יותר למכלולים.

חשוב לוודא היסטורית טיפולים.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה תמיד יכול לנסות לברר עם המוכר כמה מתוך זה בוצע בתוך העיר או בנסיעה פקוקה או בנסיעה בינעירונית בעיקר.. 

עדיף רכב שעשה 100K ק"מ שבעיקר נסע ב"ש-אשדוד מאשר מישהו שנסע 50K ק"מ במרכז עם פקקים והרבה בתוך הערים מבחינת בלאי.

פורסם

זה תלוי מה המספרים,

יד ראשונה עם 120 אלף או שניה עם 50 אלף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 6 שעות, RoieL כתב:

תודה לכם! כלומר קילומטרז' נמוך משמעותי בתאוריה גם במחיר של יד נוספת? 

אישית מעולם לא הייתה לי הצלחה עם קניית רכב בעל קילומטרז גבוה, מצד שני מעולם לא קניתי מכונית יפנית..

מניסיוני רב השנים, יותר חשוב רכב מבעלות פרטית אוהבת, שהחזיק ברכב כמה שנים טובות, ויכול להוכיח לך שהוא היה בעלים אוהב.

עדיין לא יצא לי לפגוש בעלים אוהב של רכב נבלה..

אם אין לך את הידע והניסיון להעריך מי הוא בעלים אוהב ומי לא, עדיף כנראה לקנות רכב עם קילומטרז נמוך יותר שהיה בבעלות רציפה של כמה שנים אצל

הבעלים האחרון, גם אם היד יותר גבוהה, לקחת אותו לבדיקה, ולנהוג לפי המלצת הבודק.

בכל מקרה אני אישית לא מתקרב לרכבי השכרה או ליסינג (גם לא ""פרטית"") בגלל שלרכבים אלו לכאורה מלכתחילה אין בעלים אוהב בהגדרה.

פורסם
בתאריך 27.2.2026 בשעה 09:15, yulianx כתב:

תלוי כמה גבוה, באופן כללי ק"מ גבוה אומר בלאי גדןל יותר למכלולים.

זה כל כך לא נכון.

כמו שנאמר פה - יש הבדל בין רכב שבילה רוב הזמן בנסיעה בינעירונית רצופה יחסית לרכב שנסע מעט אבל נסע בעיקר בעיר ובתנועה פקוקה, עם התנעות מרובות ונסיעות קצרות.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כאן סקוטי קלימר אומר שמהנדס אמר לו שנסיעה בינעירונית ללא פקקים מביאה ל 10% (!) מהבלאי שנסיעה עירונית מביאה איתה, אני לא בטוח שזה באמת 10% אבל ההבדל עצום:

פורסם

אבל באמת שאין דרך לדעת כמה מהקילומטרז' של רכב שלא שלך היה בנסיעות בינעירוניות וכמה בעירוניות....

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

נוסף על כך שאין דרך לדעת איפה נסע הרכב, בארץ מעט מכוניות נוסעות בבנעירוני בלבד, בעיקר מכונות של תושבי הפריפריה הרחוקה שלא עובדים באיזורים עירוניים, זה אחוז נמוך יחסית של האוכלוסייה.

לרוב המצב הוא כזה, לדוגמא.

יש רכב אחד שנסע 50 אלף ק"מ בתנועה עירונית.

ורכב אחר דומה מאותה שנה שנסע 150 אלף ק"מ ואומרים ש"נסה הכל בינעירוני".

בפועל הוא נסע את אותם 50 אלף בעיר ועוד 100 מחוץ לעיר אז הבלאי שלו גבוה יותר משל הרכב הראשון. אומנם לא גבוה פי 3 אבל כן יותר גבוה.

רכב שלא נסע בעיר בכלל ולא עמד בפקקים, זה דבר נדיר בארץ.

• אהבתי 3

פורסם

הי
בתור בעלים של CX30 ושני CX5,
ממליץ כרכב משפחתי על ה CX5.
התא מטען ב CX30 קטן לדעתי למשפחה. לא בטוח שנכנסת עגלת תינוק.
לגבי קילומטרז' - מחזק את שאמרו עדיף רכב שנסע בעיקר מחוץ לעיר.
ה CX30 שלי מודל 2021 עם 90,000 ק"מ. הגיע עם כל מיני מחלות ילדות שלא פתרו בכלל או לא אפקטיבית. יתכן שזה השנתון הספציפי שלי כי יוצר לאחר הקורונה.
עדיין הרבה יותר אמין מרוב הרכבים שמוכרים כיום.
מנסיוני ה CX5 יותר אמינה מה CX30. המולטימדיה שלה קצת יותר מיושנת מה CX30, אך פונקציונלית.
אם אתה מעוניין במערכות בטיחות מתקדמות, ב CX30 הגיעו מהתחלה בדגם Executive. ב CX5 החל מ 2022 גם ב Execurive (פנסים קדמיים מרובעים).

פורסם
לפני שעתיים, BassDriver כתב:

הי
בתור בעלים של CX30 ושני CX5,
ממליץ כרכב משפחתי על ה CX5.
התא מטען ב CX30 קטן לדעתי למשפחה. לא בטוח שנכנסת עגלת תינוק.
לגבי קילומטרז' - מחזק את שאמרו עדיף רכב שנסע בעיקר מחוץ לעיר.
ה CX30 שלי מודל 2021 עם 90,000 ק"מ. הגיע עם כל מיני מחלות ילדות שלא פתרו בכלל או לא אפקטיבית. יתכן שזה השנתון הספציפי שלי כי יוצר לאחר הקורונה.
עדיין הרבה יותר אמין מרוב הרכבים שמוכרים כיום.
מנסיוני ה CX5 יותר אמינה מה CX30. המולטימדיה שלה קצת יותר מיושנת מה CX30, אך פונקציונלית.
אם אתה מעוניין במערכות בטיחות מתקדמות, ב CX30 הגיעו מהתחלה בדגם Executive. ב CX5 החל מ 2022 גם ב Execurive (פנסים קדמיים מרובעים).

היי

מחזיק CX30 פרימיום מנוע 2.0 עליה לכביש 01/2021

אשמח לדעת על אילו מחלות מדובר.

פורסם
בתאריך 28.2.2026 בשעה 18:20, dorsht כתב:

זה כל כך לא נכון.

כמו שנאמר פה - יש הבדל בין רכב שבילה רוב הזמן בנסיעה בינעירונית רצופה יחסית לרכב שנסע מעט אבל נסע בעיקר בעיר ובתנועה פקוקה, עם התנעות מרובות ונסיעות קצרות.

מה שאתה כותב מוביל למסקנה שאין טעם בכלל להתייחס לקילומטראז' כי יש הבדל דרמטי בבלאי בהתאם לאופי הנסועה.

זה נכון שיש הבדל דרמטי, אבל מה לעשות שהנתון המוצק הוא ק"מ (בהנחה ולא זויף) ולא התייחסות לאופן הנסיעה.

כדאי לנסות לברר עם המוכר מה היה אופי הנסועה אבל אי אפשר להתעלם כליל מהקילומטראז'

בתאריך 27.2.2026 בשעה 01:42, RoieL כתב:

מעבר להעדפה ההגיונית לקחת קילומטרז' נמוך, מה הסיכונים והאם כדאי להיזהר בדגם הזה מקילומטרז' גבוה?

נראה שבדקתם מה אתם רוצים והגעתם למסקנה שמתאימה לכם. כפי שאתה אומר זה מוביל לרכבים עם קילומטראז' גבוה.

יש לזה סיכונים אבל במכלול כל השיקולים זה נראה מהלך סביר. זה רכב אמין ונסועה משמעותית לא צריכה להיות דיל ברייקר.

• אהבתי 1
פורסם

לא הייתי הולך על רכב בסכומים כאלה שמקבלים אותו רק בקילומטראז׳ גבוה. אני לא בקיא ברמות הגימור של הדגם אבל למשל ב CX5 רמת גימור קומפורט מכילה את כל מה שחשוב באקזקיוטיב וממש לא הייתי נגרר ל CX5 אקזקיוטיב עם קילומטר גבוה על פני קומפורט נמוך, לצורך הדוגמא. 

אם זה המצב גם אצלך אז ברור שללכת על הנמוך בגימור קצת פחות טוב שלרוב לא משמעותי לחווית הבעלות של הרכב (אלא אם מורידים דברים שבאמת מבאסים מבחינת נוחות מחייה כמו keyless וכאלה)

אם זה רק CX30 עם קילומטר גבוה הייתי מחפש יפנית אחרת עם קילומטר נורמלי בסכום כזה. אני לא מוציא 100,000 שקל כדי לקבל רכב שחגגו עליו אלא אם זה רכב אקזוטי חסר תחליף יחסית (נגיד מיאטה), מה שה CX30 ממש לא.

פורסם

בעיני ה CX30 אכן פלא, לא שהוא דומה למיאטה, אבל רכב כיף ברמה בלתי רגילה.
ואת זה אני כותב בתור בוגר טיול מיאטות בנס הרים עם מזדה 3 ספיריט.
ה CX5 דגם KF החל מ 2018 ברמת גימור קומפורט לא כולל חלק ממערכות הבטיחות בדגם האקזקיוטיב.
זה מתחדד במיוחד בשנתון 2022 ומעלה. בדקתי היטב ורכשתי אקזקיוטיב 2023.
ממליץ בחום למי ששוקל CX5, למתוח תקציב ולרכוש חדש ליסינג 0 ק"מ. המון value for money,
והזדמנות אחרונה לשים ידיים על רכב בנזין מודרני יחסית עם תיבת הילוכים פלנטרית ומנוע ללא טורבו אמינים מאוד. תחזוקה פשוטה ושמירת ערך טובה.
מערכות בטיחות מתקדמות. דיסקליימר - מולטימדיה ללא touch - בעיני - זה יתרון. באותה מידה שהפעלת המזגן בכפתורים פיזיים.
התחליף היחידי למזדה הוא מזדה אחרת (דקוטה).
zoom zoom.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...