Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 2009 - נורת כרית אויר

מעבר לפיתרון נפתר ע"י mazda guy,

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כי ממילא צריך לתקן. 99% שהמצבר הזה בסוף דרכו, כך שהחלפתו לא תהיה הפסד, ואם זה יבטל את נורית ההתראה נפתרה הבעיה. ובוודאי שמצבר יותר זמין מסורק שיאפס את התקלה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 26.1.2026 בשעה 13:54, mazda guy כתב:

אדגיש כי המצבר בן 5 וחצי.

תן בבקשה פרטים על המצבר (יצרן, דגם וכדומה, מופיע על המצבר). מדובר בחתיכת הישג. כמה ק"מ נוסע בשנה?

פורסם

mcaspi, זה מצבר של שנפ. אבדק לך פרטים מדיקים.

נוסע בשנה כ-6000 קמ'.

(המצבר הקודם שלי החזיק להערכתי כ-4 שנים. 3 שנים מלאות סחב אצלי ולהבנתי היה כבן חצי שנה או שנה כשקניתי את הרכב.)

היום נבדק המצבר אצל חשמלאי רכב וראיתי שבהנעה יש לו ירידת מתח ל-8+. לא תקין לטענתו. מה דעתכם?

אז ככה... כך נראה יומי.

התקשרתי הבוקר לחשמלאי רכב, שמצאתי במדרג, ובשיחה עמו המליץ לי לקפץ לבדק את המצבר. מחיר למצבר אצלו אחרי מע"מ הוא כ-700 ש"ח.

הוא יכל היה לקבל אותי מאחר משהו והחלטתי לגשת לטסט קודם עם נורת האזהרה. יום אחרון לטסט.

לא צלח. עברתי הכל ונפלתי על הנורה. באסה. עכשיו צריך אשור ממורשה על התקון. ויש לי עד שלישי הבא לטפל בכך.

בתום הטסט, נגשתי לחשמלאי הרכב שהזכרתי מעלה. המצבר נבדק והממצאים: ירידת מתח לכוון 8 בהתנעה. יורד ל-8+ ועולה ל-12 או 13. ראיתי בעיני. הוא הציע להחליף מצבר, אך לא החלפתי במחיר הזה. בצנטרל מוכרים מצבר של שנפ ב-450 שח. פער משמעותי. פתאם תוהה אם המחיר הזה כולל מע"מ. אראה קצת youTube כדי לאשש אם אוכל להרכיב בעצמי.

עוד מהחשמלאי: טען שאם החלפת מצבר תפתר את הבעיה, יוכל לספק לי אשור למכון ללא תשלום לאחר בדיקה, גם היא ללא תשלום. (תוהה אם כך יהיה.) אם לאו, טען שמדובר בהחלפת מחשב כריות אויר בעלות של... 3500 שח (, כן. שלושת אלפים וחמש מאות שח,) ושאין לו כזה ויצטרך להשיג עבורי וזה יקח יומיים.

מוסיף כי עוד לפני שהחשמלאי, בעל המקום, הגיע, העובד שלו טען, לאחר שבדק את המצבר, שאין קשר בין המצבר לתקלה. מעניין. טען גם שמצבר שהמתח שלו יורד לרמה של 8 פוגע לאורך זמן ב-gear, בין השאר.

מוסיף עוד... המוסכניק שלי, עוד טרם הטסט, הציע להכניס את הרכב לבדיקה. הוא לא ידע להעריך לי עלות ולא התרשם מהפז"מ של המצבר או מהקשר שלו לתקלה.

אלה הם פני הדברים... הרבה דברים.

אשמח להערותיכם המאירות. גם יציאות כמו 'אמרתי לך לגשת קודם לחשמלאי ואז לטסט', יתקבלו בהבנה. :-)

תודה. תודה. תודה.

לילה טוב.

פורסם

תודה elera.

ממה שמבין, מצברים ישנים מסכנים רכיבים אלקטרוניים / חשמליים רגישים, ולא רק. עומס על האלטרנטור ועוד. קראתי מעט הבוקר בענין.

לא ידעתי את זה. תפיסתי, עד כה, היתה שמצבר פועל עד שמת או מתעייף והסכנה היחידית היא להתקע איפשהו ללא יכולת להניע.

הייתי שמח להמשיך עם המצבר הנוכחי, ולו בשם האקולוגיה, אך אני מעריך שזה לא חכם. אני תוהה אם בפריקה האחרונה לא נשרף לי איזה רכיב אלקטרוני שקשור במערכת כריות האויר. לא טוען כלום. השערה.

אם השערתי נכונה, אז החלפת מצבר לא תפתר את הבעיה והנורה תמשיך להופיע. כמובן, אשמח לגלות שטעיתי.

בינתיים צפיתי בסרטוני יוטיוב על החלפת מצבר ואני מחפש מפתחות מתאימים. אם יש למישהו טיפים על טעויות נפוצות בהחלפת מצבר (או ברכישה), אנא שתפו מנסיונכם.

וגם... אשמח לעזרה ממישהו עם קורא obd, או איך שלא קוראים לזה כדי לבדוק קוד תקלה עוד לפני שמגיע לבעל מקצוע.

תודה. תודה.

פורסם
לפני 2 דקות, mazda guy כתב:

ולו בשם האקולוגיה

מרבית מרכיבי המצבר ממוחזרים. או לפחות יכולים להיות. 

המצבר שלך גמור. שום טעינה לא תעזור לו. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, mazda guy כתב:

בינתיים צפיתי בסרטוני יוטיוב על החלפת מצבר ואני מחפש מפתחות מתאימים. אם יש למישהו טיפים על טעויות נפוצות בהחלפת מצבר (או ברכישה), אנא שתפו מנסיונכם.

אין פה משהו מיוחד, אם אתה מחליף בעצמך, שים לב שתצטרך לעדכן מחדש כמה דברים כמו התחנות ברדיו אחרי ההחלפה. בגדול כשמקום מסודר עושה את זה, יש להם דרך לבצע את זה עם שמירה של מתח לרכב בכל ההליך כך שלא צריך לעדכן אחר כך כלום. 

מפתחות זה יכול להיות 11 או 13, לרוב. 

אני ממליץ לשים שכבה דקה ועדינה של גריז על הקטבים למניעת קורוזיה, למרות שכבר מהרבה זמן לא נתקלתי בזה במצברים האחרונים שעברתי. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

סליל הגה תקול, אתה אומר. ולפני התקון, הצופר עבד? (הצופר בהגה אצלך?) הבנתי ששלוב של נורה זו וצופר שאינו עובד עשויים לכוון לסליל תקול.

מה לגבי קוד תקלה? סורק הראה כוון נכון?

פורסם

תודה. תודה.

עדין מחפש מישהו עם קורא obd לתקלה. מקוה להחליף מצבר עוד לפני סוף השבוע ויתכן מאד שעדין אשאר עם נורה עקשנית.

מישהו?

אני גר בת"א.

תודה.

פורסם

תחליף מצבר אחי

גם לי הייתה תקלה על הצג של "Please replace remote control battery" וזה בגלל שהמצבר עמד למות..

כשהחלפתי מצבר נעלמה השגיאה

הסוללה אצלי בשלט של הרכב מלאה, החלפתי כי חשבתי שיש בה בעיה. אין בה. נטו מצבר

אצלי המצבר היה על הרכב משנת 2020, בפועל עד קיץ 2022 לא נסעו על הרכב כמעט

הוחלף לפני כמה חודשים

פורסם

אז ככה... הבוקר החלפתי מצבר. לא הצלחתי להוריד את ההדקים עד למטה. יש מרוח מלמטה והוא משמעותי יותר בפלוס.

מצרף תמונות. תגידו מה דעתכם...

משמעותי? הרכב מניע. תוהה מה המשמעות של זה, אם אופטימלי / בעייתי / ...

לענין הנורה, לצערי אין שנוי. הנורה עדיין דולקת.

האם סביר להניח שרכיב כלשהו הקשור במערכת כריות האויר נשרף בפריקה האחרונה?

האם כל פריקה היא סכנה לרכיבים שאינם מגובים בפיוז?

בפריקה הקודמת, הלך לי הכפתור של אחד החלונות החשמליים.batteryPositive.thumb.jpg.660b7541698ba24dc2ede91107c95ef1.jpgbatteryBoth.thumb.jpg.9b22b128267efcf1a6ed8fb718e958f1.jpg

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...