Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 2009 - נורת כרית אויר

מעבר לפיתרון נפתר ע"י mazda guy,

פוסטים מומלצים

פורסם

קהילה יקרה, שלום.

מאז שהתרוקן לי המצבר לפני כשבוע, נורת כרית האויר דולקת לרב. לא תמיד. כשהיא דולקת היא דולקת מלא. אינה מהבהבת.

אני לפני טסט ואני תוהה מה חכם לעשות. הייתי שמח לטפל בזה אחרי הטסט בשלוה, אך יש פה ענין.

אשמח להמלצותיכם.

הרכב: מאזדה 3, 2009. דור ראשון.

אדגיש כי המצבר בן 5 וחצי. הוא התרוקן באורח תמוה לפני כשבוע, אך אינו מראה סמני דעיכה, לתחושותיי. בכל זאת, קראתי שמתח נמוך במצבר (, איני יודע מה המתח במצבר,) יכול להיות הגורם לתקלה.

עוד מציין שהצופר עובד. הבנתי שיכול להוות אינדיקציה לאופי התקלה.

תודה. תודה.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצבר בן חמש וחצי שעבר פריקה עמוקה בעברו? זה סופר מצבר?!

נראה לי שהגיע זמנו, ולא אתפלא אם חלק מהצרות החשמליות שאתה חווה קשורות אליו.

זה כמובן לא מחייב שזה מה שמדליק את נורת כרית האוויר, אבל מתח נמוך/לא יציב עשוי לשגע מערכות חשמליות למיניהן.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

כל חשמלאי יכול עם חיבור מתח לבדוק רמת טעינה

לפני כמה שנים הסיטרואן c3 דיזל שלי לא הניעה, הנעתי עם כבלים ונסעתי לאורן בחולון העובד שלו חזי חיבר רב מודד מתח ורשם לו ’’10’’ בשעה שאמור להיות ’’13.4’’ בערך

שם לי איטלקי של פיאם 60 אמפר ונפרדתי מ 590 ש’’ח כולל מע’’מ ואחריות ונסעתי לשלום

זה היה מצבר בן 4.5

עריכה אחרונה על ידי PASHUT

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

זה לא רק בדיקת מתח סתם כך, אלא גם תחת עומס.

וגם לא יזיק לבדוק שאין זליגת זרם, להסביר (מעבר לגיל המצבר) את ההתרוקנות התמוהה לפני שבוע.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
לפני כשעה, mazda guy כתב:

אדגיש כי המצבר בן 5 וחצי. הוא התרוקן באורח תמוה

:rofl:

מצברים שמחזיקים 4 שנים, זה חריג יחסית. 

5.5 זה כבר משהו אחר. ועוד עם ריקון משמעותי בעברו. 

גש למוסך שיש בו חשמלאי רכב, קודם כל תחליף בכל מקרה את המצבר לחדש, הגיע הזמן. גם כטיפול מונע, שלא תיתקע בלי אפשרות להניע. 

אם זה יפתור את הבעייה, דיינו. אם לא, חשמלאי רכב אמור לדעת מה לבדוק ואיך לפתור את הבעייה. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

החלף מצבר(כנראה שהגיע זמנו בשיבה טובה), ובמידה והנורה עדיין דולקת אפס/כבה אותה עם סורק תקלות ייעודי,גש לטסט ותמשיך לעקוב, אני מאמין שבזה הסתיים העניין,בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • רעיון טוב! 1
פורסם

המצבר הקודם שלי (שנפ) החזיק קרוב ל-6 שנים, הוחלף כיוון שההתנעה היתה קצת ארוכה מהרגיל אחרי שהרכב לא זז 5 ימים. החשמלאי ראה את התאריך המוטבע ולא טרח לחבר את מכשיר הבדיקה. 

פות״ש - תתחיל בהחלפת המצבר. בשום מקרה זו לא טעות. אחר כך תשים בדיקות בהתאם להמלצת החשמלאי.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התגובות.

רוצה לגשת מחר לטסט. תוהה מה אספיק.

יש מישהו עם סורק תקלות יעודי שיכול לאפס לי נורת כרית אויר באזור תל-אביב?

פורסם

אין לך ברירה. גש לחשמלאי לפני הטסט, אחרת יש לך סיכוי גבוה להיכשל.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מעניין. ובוא נגיד שנגשתי ונכשלתי, ורק אז הלכתי לחשמלאי.

מה הפסדתי? זמן נוסף של הגעה למכון וטסט (חלקי) נוסף בעלות נמוכה. משהו נוסף שאני מפסיד / מסכן שאני לא רואה?

תוהה באמת. לא מתנצח.

פורסם

לחמלאי תצטרך להגיע כך או כך. פעל בסדר הנכון ותחסוך זמן וכמה שקלים. 

בד״כ בצמוד למכוני טסטים יש חשמלאים מה שיחסוך זמן נסיעה - אבל ניסיוני הוא שהם יחסית יקרים.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, PASHUT כתב:

יכולים לבקש אישור מוסך מורשה על התיקון וזה כאב ראש

החשמלאי אינו מוסך מורשה?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...