Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, קניתי לא מזמן לאון 2021 ויש לי "בעיה" איתה.

מסתבר שיש ברכבים האלה פונקציה שברגע שהרכב משייט, גם אם זה לכמה שניות, הגיר מתנתק והרכב עובר בעצם לניוטרל עד שמחזירים את הרגל לגז או ברקס. לא משנה באיזה מהירות, (גם בפניות). 

שלא לדבר על זה שאותו עיקרון בשיוט הרכב, קורה גם עם מערכת הסטארט סטופ. חוץ מניתוק הגיר הרכב מכבה את המנוע בדיוק כמו בסטראט סטופ רגיל, ההבדל היחיד שזה קורה באמצע נהיגה לא משנה מתי, מה המהירות, בפניות וכו. 

שוב, גם כאן בשנייה שמחזירים רגל לגז המנוע מניע וחוזר לפעול רגיל עד שמורידים את הרגל שוב. כל הפונקציות האלה לא קיימות במצב ספורט וגם אם מכבים את הסטראפ סטופ במערכת זה ממשיך לעבוד בנסיעה. ההבדל היחיד שבעצירה אין סטראפ סטופ. 

לפי מה שהבנתי קוראים לזה coasting, שורה תחתונה פונקציה שאני לא מחבב בכלל.

אז בשביל לבטל את זה הזמנתי obdeleven 3 pro. המשלוח תקוע ולכן אשמח לדעת אם למישהו כאן יש ניסיון עם הדבר הזה? איך לבטל את זה

פורסם
בתאריך 25.1.2026 בשעה 21:19, דניאל13 כתב:

שברגע שהרכב משייט, גם אם זה לכמה שניות, הגיר מתנתק והרכב עובר בעצם לניוטרל עד שמחזירים את הרגל לגז או ברקס

שיוט זה לא הכוונה שהרכב נשאר על אותה מהירות? נניח אתה נוסע על כביש 6 ושמת שיוט ל-110 קמ"ש.

החיכוך עם הכביש והחיכוך עם האוויר מאיטים אותך. הרכב צריך לפצות על זה בגז כדי להישאר על 110 קמ"ש.

איפה קראת שהגיר מתנתק?

אגב, הסיבה שקל יותר להאיץ מ 80 קמ"ש ל 100 קמ"ש, מאשר מ 100 קמ"ש ל 120 קמ"ש היא החיכוך עם האוויר. ככל שהמהירות גבוהה יותר, כך יש יותר חיכוך עם האוויר. המרצה לפיזיקה הסביר את זה בלימודים.

דבר נוסף, אתה כותב כמו מישהו שאו קרא הרבה בפורומים בחו"ל או קרא לא מספיק ומניח הנחות. אני מניח שאתה יותר לכיוון של הטיפוס הראשון שתיארתי. אם יש לך מקורות כלשהם, נניח מרדיט או ממקור שקראת בגלל פוסט ברדיט,

תשתף אותנו בבקשה.

פורסם

וואו. נשמע זוועה מוחלטת. 

גיגלתי בעצמי קצת ומצאתי 2 מקורות - האחד, והשני

בשניהם מדברים על זה שלא ניתן לבטל את הפונקצייה הזו, אבל לשים על מצב ספורט עוזר. 

עבורי מצב שכזה הוא דיל ברייקר, יחד עם מערכת סטארט-סטופ. לא מוכן לגעת ברכב עם הזוועות האלו. 

מצטער פות"ש, אין לי תשובה בשבילך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

סתם עניין אותי להבין מה זה הפונקציה הזאת - קצת המום למען האמת 

image.png.ab9ac3a9b944fec4cb9a56997b9ee0a6.png

זה מתוך מנוע AI של קו-פיילוט, אני מקווה שזה לא חרטוט חסר בסיס אבל עושה רושם שמה שבעיקר מפעיל את הפונקציה הזאת זה היעדר רגל מאחת הדוושות.

גם מנוע גם גיר מנותקים נשמע לי כמו "מוות בשידור חי" מימי הקומדי-סטור. 

וגם עושה רושם באמת שהדרך לא לאפשר לזה לפעול היא להשאיר את הרגל על אחת משתי הדוושות, או לעבור למצב ספורט או ידני כמו שכתבו - אז אם פותח"ש מצא כלי שמסוגל לתכנת את הפונקציה הזו שלא תפעל - תמתין שיגיע ואפשר לבקש שתעדכן אם זה עבד? 

image.png.ad07c2d6fca2799c774f87b2997bfca8.png

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 9 דקות, גולדן191 כתב:

לא יודע אם זה הגיוני

כבר כמה שנים יש אצל כמה יצרנים תיבות אוטומטיות עם פונקציה Coasting שזה בעברית נגיד "גלישה". 

בעזיבת הרגל מהגז התיבה יוצא לניוטרל בשביל לא להאט את הרכב ולאפשר לנצל את האנרגיה הקינטית הצבורה בו, הרכב מתקדם מכוח האינרציה ולא צורך דלק. 

בהמשך הוסיפו לזה גם כיבוי מנוע בשביל לא לבזבז דלק על הפעלת המנוע בסרק. 

מה לא הגיוני פה?

• מעניין 1

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Buki כתב:

כבר כמה שנים יש אצל כמה יצרנים תיבות אוטומטיות עם פונקציה Coasting שזה בעברית נגיד "גלישה". 

בעזיבת הרגל מהגז התיבה יוצא לניוטרל בשביל לא להאט את הרכב ולאפשר לנצל את האנרגיה הקינטית הצבורה בו, הרכב מתקדם מכוח האינרציה ולא צורך דלק. 

בהמשך הוסיפו לזה גם כיבוי מנוע בשביל לא לבזבז דלק על הפעלת המנוע בסרק. 

מה לא הגיוני פה?

טעות שלי - לא חיפשתי בגוגל coasting vw benefits. יש לזה לא מעט יתרונות. תודה בוקי. מעניין.

בתאריך 25.1.2026 בשעה 21:19, דניאל13 כתב:

אז בשביל לבטל את זה הזמנתי obdeleven 3 pro. המשלוח תקוע ולכן אשמח לדעת אם למישהו כאן יש ניסיון עם הדבר הזה? איך לבטל את זה

@דניאל13תעבוד לפי המדריך שאני מצרף

אני חושב שאתה משתמש בקודים

85.43.7030
85.26.9110
85.27.2000
85.28
מכשירי בקרה
מכונות ומכשירים
חשמליים בעלי
פונקציות עצמאיות
מהסוג המשמש
ברכב מנועי

בהצלחה

מדריך ייבוא אישי לחלקי חילוף לרכבים (4).pdf

import_demands_7-21.pdf

לפני 3 שעות, lanosforce כתב:

גם מנוע גם גיר מנותקים נשמע לי כמו "מוות בשידור חי" מימי הקומדי-סטור. 

תחפש vw coasting benefits

יש יתרונות

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

אני עם סיאט ארונה ואצלי זה כן עובר לניוטרל אבל אף פעם המנוע לא מתכבה.

אני דווקא מאוד אוהב את הפונקציה הזאת במיוחד כאשר יש רמזור אדום ואני נותן לרכב לגלוש ברוגע עד לעצירה.

יתרה מזאת במצב רגיל זה עובד רק אם משחררים את דבשת הגז במתינות ובמצב ה-ECO זה קורה תמיד.

תנסה לשחרר את הגז מהר יותר וזה לא יפעל.

לא בטוח שקיים קידוד לשנות את ההתנהגות אבל זה שווה בדיקה....

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...